Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pepř bílý

Hráškový krém s tyrolskou slaninou

Hráškový krém s tyrolskou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrášku, 140 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 140 ml polotučného mléka, 60 g slaniny, 400 ml vody, 1 lžička soli, 1/2 lžičky bílého pepře, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky

Vodu přivedeme k varu a dáme do ní na 3 minuty vařit hrášek. Přidáme mléko, smetanu, sůl a pepř. Ve vedlejším kastrolu si připravíme jíšku z másla a mouky, poté přidáme naběračku hrachového vývaru a rozmícháme. Pak to celé nalijeme do hrachové p...

Zapečené pikantní ústřice

Zapečené pikantní ústřice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 80 g parmezánu, 7 g pepře bílého, 2 stroužky česneku, 12 ks ústřic, 1 hrst petrželové natě, 1 lžička worcesterské omáčky (Worcesterová) omáčka, 1/2 lžičky chilli omáčky, 1/2 lžičky uzené papriky

Máslo rozpustíme a vmícháme do něj parmezán, utřený česnek, obě omáčky, sladkou papriku, pepř a nasekanou petrželku. Ústřice otevřeme, potřeme je připravenou směsí a pečeme 10 minut na 220 °C. Podáváme teplé.

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sýru gruyère, 400 g sýru ementál, 200 ml bílého vína, 100 ml třešňovice, 1 stroužek česneku, 4 ks bagety, 1 špetka muškátového ořechu, 2 lžičky solamylu, 1/2 lžičky bílého pepře

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sýry nastrouháme. Pálenku smícháme se solamylem. Kotlík na fondue vytřeme oloupaným stroužkem česneku a nalijeme do něj víno. Přidáme sýry, ...

Chřestová polévka s parmezánem

Chřestová polévka s parmezánem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 svazky chřestu, 1 ks šalotky, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 4 lžíce parmezánu, 1 lžička soli, 7 g pepře bílého, 6 lžíc olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 8 plátků parmské šunky

Z chřestu odkrájíme hlavičky a bez hlaviček a zdřevnatělých konců je uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté rozmixujeme. Šalotku orestujeme na oleji, poté zasypeme moukou a povaříme. Přidáme trochu vody a vytvoříme si tak jíšku, kterou propasírujem...

Křenovo lososová pomazánka

Křenovo lososová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g křenového pomazánkového másla, 125 g uzeného lososa v oleji (sklo), 1 limetka, 100 g majonézy, špetka pepře bílého, 1 lžíce pažitky sušené, 1 lžička cibule - sušená kořenící směs, 1/2 lžička olivového oleje

Křenové máslo spolu s lososem a majonézou vyšleháme. Přidáme pažitku, sušenou cibulku a šťávu z 1/2 z limetky. Zakápneme pár kapičkama olivového oleje. Dochutíme pepřem.

Chřestový krém s křupavou pancettou a domácím pestem ze zeleného chřestu

Chřestový krém s křupavou pancettou a domácím pestem ze zeleného chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cibule , 300 g chřestu, 50 g másla, 250 g smetany, 150 ml bílého vína, muškátový oříšek, sůl, pepř bílý, Chřestové pesto: 200 g chřestu, 100 g citrónu, 15 g česneku, 50 g parmezánu, 30 g piniových oříšků, 100 - 150 ml olivového oleje, pepř čtyřbarevný, sůl

Oloupaný chřest si uvaříme v osolené vodě do měkka. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém si necháme zesklovatět nakrájenou cibuli na kostičky. Podlijeme bílým vínem a necháme trochu vyvařit, přidáme uvařený chřest, smetanu, pepř, muškátový oříšek ...

Tuňáková vejce

Tuňáková vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 50 g tuňáka, 50 g másla, špetka mletého bílého pepře, lžička petrželové nati

Vejce uvaříme 10 minut natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Poté rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Změklé máslo vyšleháme v misce do pěny, přidáme prolisované žloutky, tuňáka a pepř a promícháme. Vzniklou pěnou naplníme vejce a ozdobíme petrželkou.

Těstovinová pochoutka

Těstovinová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 balení těstovin, 1 konzerva žampionů, 150 g sendvičové šunky, 1 dcl bílého vína, 1 sklenka smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, troška pepře bílého, špetka oregana, 1 lžička hladké mouky

Uvaříme v osolené vodě široké dlouhé nudle. Cibuli nakrájíme na jemno, šunku na kostky, cibuli osmažíme dozlatova, přidáme žampiony, šunku osolíme, opepříme přidáme oregáno, bílé víno, zredukujeme tekutinu, zalijeme smetanu rozmíchanou s hladkou m...

Lahodné uzené maso

Lahodné uzené maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g uzené krkovice vcelku, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce medu, 4 lžíce olivového oleje, 250 g jarních cibulek, 1/4 lžičky pepře bílého, 250 ml červeného vína, 1 konzerva rajčatového protlaku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžička majoránky, 1/2 kostky bujonu

V misce si smícháme med a hořčici a touto směsí potřeme uzené maso. Na rozpáleném oleji maso ze všech stran opečeme. Přidáme k masu oloupané cibulky, pepř, bujon, víno a dusíme. Občas během dušení maso obrátíme. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na pl...

Telecí ragú s chřestem

Telecí ragú s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecího masa z plecka, 2 mrkve, 200 g chřestu, 100 g zeleného hrášku, sůl, rostlinný olej, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, mletý bílý pepř, citrónová šťáva

Maso odblaníme, umyjeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. K poloměkkému masu přidáme kolečka mrkve, očištěný chřest zbavený tvrdých částí, přikryjeme a vaříme doměkka. Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a z...

Pórková roládka do polévky

Pórková roládka do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pórek, 2 slepičí vejce, 20 g másla, špetka pepře bílého, špetka soli

Z pórku oddělíme zelenou část a nakrájíme ji najemno. Bílou část nakrájíme na větší kusy (podle velikosti hrnce) a vaříme půl minuty v osolené vodě. Rychle zchladíme. Vydlabeme vnitřek a nadrobno ho pokrájíme. Smícháme se zelenou částí. Pokrájen...

Španělská pražma v mandlové krustě

Španělská pražma v mandlové krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pražma, špetka soli, troška pepře bílého, 2 lžíce hladké mouky, 1 balení slunečnicového oleje, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 500 ml rybího vývaru, 200 g mandlí, 2 hrsti petrželové natě

Ryby vykuchejte, očistěte a omyjte pod studenou vodou. Pak je osušte, lehce opepřete, osolte a obalte v hladké mouce. Na větší pánvi rozehřejte olej a připravené pražmy po obou stranách opečte. Můžete je také osmažit ve fritovacím hrnci. Potom je ...

Barevné knedlíčky do polévky

Barevné knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g jarní cibulky, 60 g krůtích prsou, 40 ml smetany, 1/2 ks rohlíku, 1 špetka pepře bílého, 1 špetka soli

Z rohlíku vydlabeme střídku, pokrájíme ho na kostky a zalijeme smetanou. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka. Do mixéru vložíme maso a navlhčený rohlík a vše rozmixujemë. Osolíme a opepříme. Smícháme se zeleninou a smícháme...

Jablkovo – okurková omáčka

Jablkovo – okurková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší jablko, 1 sterilovaná okurka, 1 cibule, 1 lžička nasekaného kopru, 1 balení zakysané smetany, 3 lžíce majonézy, 2 lžičky strouhaného křenu, špetka soli dle potřeby, troška pepře bílého, troška cukru moučky

Jablko nastrouhejte a okurku a cibuli nadrobno nakrájejte. V misce smíchejte kysanou smetanu s majonézou, koprem a křenem. Přidejte nastrouhané jablko, nakrájenou cibuli a okurku a dochuťte solí, kořením a práškovým cukrem. Omáčku nechte a...

Zvolenské kuličky

Zvolenské kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g uzeného masa, 4 stroužky česneku, 80 ml olivového oleje, 1 cibule, 2 slepičí vejce, 80 g hladké mouky, špetka bílého pepře, 1 lžička majoránky, 1 lžička soli

Očistené surové zemiaky postrúhame, necháme na site odkvapkať, pridáme cibuľku, opraženú na oleji s cesnakom, soľ, korenie ,majorán a múku. Zamiešame k tomu zomleté alebo na jemno nakrájané údené mäso a vajcia. Z cesta formujeme guľky, obalíme ich...

Rybí karbanátek s mátovou omáčkou

Rybí karbanátek s mátovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rybího filé, 150 g vepřového mletého masa, 200 g majonézy, 50 g veky, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře bílého, 100 ml olivového oleje, 50 ml Rama Cremefine, 1 hrst máty, 1 stroužek česneku

Filé semeleme a promícháme s mletým masem. Přidáme veku, kterou jsme namočili v mléce, vejce, sůl, pepř a promícháme. Z připravené směsi tvarujeme karbanátky, jež na oleji opečeme z obou stran dozlatova. Majonézu rozmícháme s Rama Crémefine, proli...

Lososové carpaccio s fenyklem

Lososové carpaccio s fenyklem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g lososa, 200 g lososa (uzený plátky), 1 lžíce kopru, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička hořčičných semen, 1 lžička limetové šťávy a kůry, 1 lžíce fenyklu (čerstvý), špetka bílého pepře, špetka barevného pepře

Na pánvi s kapkou oleje opražíme 1 lžičku hořčičných semínek. Losos nakrájíme na velmi tenké plátky, smícháme s plátky uzeného lososa. Necháme 5 minut odležet v chladničce. Připravíme si olivový olej, na drobno nasekaný kopr, limetovou šťávu + ků...

Houbové placičky s citronovou šťávou

Houbové placičky s citronovou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 a 1/2 ks housky (tvrdé), 600 g hub (žampiony), 1 stroužek česneku, 1 svazek petrželové natě (petrželky), 1 vejce, 1 žloutek, 75 g tvrdého sýra (nastrouhaného), špetka soli, špetka bílého pepře, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 šalotka, 200 g sladké smetany, 1/2 lžíce citronové kůry, 2 lžíce citronové šťávy

Housky necháme změknout ve vlažné vodě, dobře je vymačkáme a roztráme na kousky. Očistíme houby a nasekáme je najemno. Česnek prolisujeme a přidáme k houbám. Opereme petrželku a lístky nasekáme na velmi jemné kousky. Smícháme s houskami, vajíčkem...

Rajčatový salát s rýží

Rajčatový salát s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dlouhozrnné rýže, 250 g rajčat, špetka soli, 125 g hub (žampiónů), 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce estragonu, špetka bílého pepře, 1 lžíce destilovaného octa

Rýži vaříme 18 minut v 700 ml osolené vody. Mezitím spaříme rajčata vroucí vodou, oloupeme a oddělíme tuhé části okolo stopky. Poté je rozpůlíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na větší kousky. Očistíme žampiony a smažíme je pouze na vymazané pánvi,...

 Hrudka z ryzců s vejci a sýrem

Hrudka z ryzců s vejci a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 slepičích vajec, 150 g uzeného sýra, 700 ml kravského mléka, 100 ml olivového oleje, troška pepře bílého, lžička soli, 350 g nakladaných hub, kůra z jednoho citrónu

Do mlieka pridáme 8 rozhabarkovaných vajec a varíme. Po zrazení vajec pridáme huby, pokrajané na drobno, postrúhaný syr, soľ, korenie a citrónovú kôru. Masu dobre premiešame, zabalíme do obrúska, zaťažíme a necháme vychladnúť do druhého dňa. Z boc...

Telecí játra s jablky

Telecí játra s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecich jater, 100 ml olivového oleje, cibule, jablko, sladko-kyselá okurka, 50 ml kečupu, lžíce Worcesterské omáčky, 30 g hladké mouky, 30 g francouzské hořčice, špetka bílého pepře , lžička soli

Teľaciu pečeň nakrájame na rezne, mierne ich naklepeme, potrieme trochu horčicou a okoreníme, pomúčime a na horúcom oleji z oboch strán opečieme. Opečené vyberieme na tanier. Do oleja pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú trochu opražíme, pridáme jabĺko...

Rychlý vajíčkový salát

Rychlý vajíčkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 slepičích vajec, 3 lžíce majonézy, špetka bílého pepře, kousek pórku, špetka Vegety, špetka chilli

Natvrdo uvařená a oloupaná vejce, nakrájíme na plátky. Dáme do mísy, přidáme majonézu, mletý bílý pepř, špetku chilli, trošku nasekaného pórku nebo bylinek, špetku Vegety bez glutamátu, promícháme a máme hotovo.

Salát z vajec a nivy

Salát z vajec a nivy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 30 g sýra Niva s modrou plísní, 3 lžíce tatarské omáčky, 1 špetka mletého bílého pepře

Vejce uvaříme na tvrdo, zchladíme je a oloupeme. Poté je protlačíme přes kolečko na brambory. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle, nebo rozdrobíme. Vejce a sýr promícháme a vmícháme tatarskou omáčku. Pro lepší chuť můžeme do salátu přidat i ml...

Studená buráková polévka s kefírem

Studená buráková polévka s kefírem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 3/4 l rajčatové šťávy, 175 g kefíru (dobře vychlazeného), 3 lžíce arašídového másla, 2-3 lžíce citronové šťávy, špetka soli, špetka bílého pepře, 50 g arašídů (nesolených), 1/2 lžíce petrželové natě, 1/2 lžíce pažitky, 1/2 lžíce kopru

Vejce vaříme na tvrdo 8 minut, ochladíme a oloupeme. Vyjmeme žloutky, rozmačkáme a spolu s rajčatovou šťávou rozmixujeme v mixéru na jemno. Přidáme kefír a arašídové máslo, vše dobře promícháme. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme opepříme, pro oc...

Chřestový salát s jogurtem a sardelkami

Chřestový salát s jogurtem a sardelkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g chřestu, 4 rajčata, 3 slepičí vejce uvařené natvrdo, 1 cibule, svazek pažitky, kousek citrónu, 50 g sardelek (ančovička), 200 ml bílého jogurtu, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžička soli, troška bílého pepře

Uvarenú špargľu pokrájame na dĺžku cca 3-4 cm, vajcia posekáme nahrubo a olúpané rajčiaky nakrájame na plátky. Postrúhame cibuľu, pokrájame pažítku a sardelky a všetko dobre premiešame. Jogurt osolíme, pridáme citrónovú šťavu, pripadne osladíme a ...

stránka: