Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pepř cayenský

Sýrový salát s ořechy

Sýrový salát s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tvrdého sýra (gouda, primátor), 3 nakládané okurky, 1 červená cibule, několik listů salátu (lollo rosso), 75 g půlek jader vlašských ořechů, 2 navinulá jablka, citrónová šťáva (z 1/2 citronu), 150 g nízkotučného jogurtu, 100 ml mléka, 75 ml ovocného octa, špetka pepře cayenského, 1 svazek pažitky, cukr moučka dle chuti

Sýr nakrájíme na nudličky nebo na kostičky. Nakládané okurky necháme okapat a prokrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nadrobno ji posekáme. Listy salátu očistíme, opereme, osušíme, popř. roztrháme na větší kusy. Pažitku opereme, osušíme a najemno...

Cajunské koření

Cajunské koření

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce celého pepře bílého, 2 lžíce celého pepře černého, 4 lžíce pepře cayenského, 2 lžíce česneku v prášku, 1 lžíce cibule v prášku, 2 lžičky tymiánu , 2 lžičky mleté sušené hořčice, 1/2 lžičky mletého fenyklu, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky kmínu římského

Všetky ingrediencie spolu zomelieme. Korenie používame na grilovanie mäsa. Dávame na mäso asi 6 hodín pred grilovaním. 1 lyžica stačí asi na 4 porcie.

Rajčata s olivovo-sýrovou náplní

Rajčata s olivovo-sýrovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rajčat (středně velkých), 1 svazek bazalky, 50 g oliv (černých a odpeckovaných), 1 stroužek česneku, 150 g Eidamu, špetka pepře, špetka soli, 2 lžíce olivového oleje, špetka pepře cayenského

Omyjeme rajčata a bazalku, rajským jablíčkům odkrojíme vrchní část a kávovou lžičkou vydlabeme vnitřek, který zbavíme zrníček a nasekáme na jemno. Otrháme lístky bazalky, několik si ponecháme na pozdější zdobení a zbytek drobně nasekáme. Olivy na...

Tuňákový sandwich

Tuňákový sandwich

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy tuňáka v oleji, 2 slepičí vejce vařená, 200 g řeckého jogurtu, 250 g jemného tvaroh vaničkový, 1 lžička chilli omáčky, 1/2 červené cibule, troška pepře (cayenský), troška soli, špetka pepře (bílý), 12 plátky toastového chlébu

Tuňák zbavíme oleje, vmícháme uvařená nastrouhaná vejce. Přidáme zbývající ingredience. Dochutíme solí, pepři, chilli omáčkou. Dobře promícháme. 12 plátků toustového chleba opečeme. Plátek potřeme hotovou směsí a přiklopíme druhým plátkem. Rozkroj...

Sýrové sušenky

Sýrové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 100 g strouhaného Čedaru, 100 g strouhaného parmazánu, 50 g změklého másla, 1 lžička drceného kmínu, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 1 hrst burizónů, špetka cayenského pepře

Burisony rozdrtíme válečkem, přidáme strouhané sýry, změklé máslo, kmín, pepř a sůl ( podle chuti- pozor sýry jsou již slané). Vše dobře promícháme a podle potřeby dosypeme mouku (nemusí být všechna) a opět dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty tvaru...

Krémový špenátovo-artyčokový dip

Krémový špenátovo-artyčokový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balíček nasekaného špenátu, 400 g nasekaných srdíček artyčoků, 1 balíček smetanového sýra (cca 250g, 2 lžíce zakysané smetany, 1/2 šálku strouhaného parmazánu, 1/2 lžičky česnekové soli, špetka pepře cayenského

Předehřejte troubu na 200°C. Ve středně velké míse předehřejte jen asi minutku sýr v mikrovlnce, aby změknul. Přidejte špenát, artyčoky, zakysanou smetanu, majonézu a parmazán. Smíchejte vše dohromady a přidejte česnekovou sůl a cayenský pepř, pod...

Papriková polévka

Papriková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 červené masité papriky, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, pepř, 2 snítky tymiánu, 150 ml smetany, špetka cayenského pepře

Papriky rozčtvrtíme, jeden kousek odložíme na ozdobení a zbytek nakrájíme na malé kostičky. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme papriky a nasekaný stroužek česneku, asi 2 minuty restujeme, pak zalijeme zeleninovým bu...

Brambory plněné šunkou a sýrem

Brambory plněné šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

vařené brambory, ½ hrnku najemno nakrájené šunky, ½ hrnku strouhaného sýru , 2 rozmačkané stroužky česneku, 2 lžičky másla, ½ šálku nízkotučného mléka, 1 lžička nakrájené čerstvé petrželky , ¼ lžičky soli, ¼ lžičky cayenského pepře

Předehřejte troubu na 250°C. Propíchněte brambory vidličkou, naaranžujte je dokola do mikrovlnné trouby a zakryjte je vlhkým papírovým ručníkem. Prohřejte je na nejvyšším stupni asi šest minut, pak je otočte a hřejte dalších šest minut. Nechte dvě...

Ďábelská kotletka

Ďábelská kotletka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kotlety, 2 velké cibule, 1 kg rajčat, 1/2 dcl olivového oleje, 1 lžíce oregana, špetka bazalky, špetka cayenského pepře, špetka barevného pepře, špetka mletého tmavého pepře, sůl dle potřeby

Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rozložíme na vymazaný pekáč. Rajčata nakrájíme na plátky a položíme na cibuli. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem, potřeme olejem a rozložíme na rajčata. Posypeme uvedeným kořením - o...

Kuřecí křidélka s rajskou omáčkou

Kuřecí křidélka s rajskou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks kuřecích křídel, 600 g rajčat, 1 ks jablka, 100 g cibule, 50 ml slunečnicového oleje, 60 g rajčatového protlaku, 2 lžíce včelího medu, 2 lžička jablečného octu, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička pepře cayenského

Rajčata nařízneme, krátce povaříme a oloupeme. Rozčtvrtíme, zbavíme semen a společně s oloupaným a jařince zbaveným jablkem nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na osminky, na oleji necháme zesklovatět, přidáme rajčata a jablka, vmícháme protlak,...

Květáková omáčka

Květáková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka květáku, 500 ml rybího vývaru, 2 citróny, 250 ml sladké smetany, špetka soli, špetka pepře cayenského

Květák důkladně omyjeme a rozebereme na růžičky a povaříme je v rybím vývaru se šťávou a kůrou ze dvou citronů. Když je květák měkký, rozšleháme ho ponorným mixerem ve vývaru. Přilijeme smetanu a dochutíme solí, pepřem a případně další citronovou ...

Holandské masové koule s květákem

Holandské masové koule s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mletého bůčku, 400g strouhané goudy (Eidamu), 100 ml mléka, sůl dle potřeby, špetka pepře bílého, tuk na vymazání pekáčku, 2 velké cibule nakrájené na plátky, 1 menší blanšírovaný květák , 6 středních oloupaných a nahrubo nastrouhaných brambor, 3 lžíce zakysané smetany, špetka drceného kmínu, 4 vejce, 2 lžíce kečupu, dle chuti cayenského pepře

Nejprve si vymažeme pekáček tukem a poklademe růžičkami květáku. Na květák poklademe cibuli. Strouhané brambory smícháme se solí a kmínem naneseme na cibuli. Z mletého masa, goudy, soli, pepře a mléka vytvoříme směs a z té pak koule velikosti pin...

Mixovaná čočková polévka se surimi

Mixovaná čočková polévka se surimi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g červené čočky, 300 g krabích tyčinek (Surimi), 1 cibule, 1/2 paličky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1,5 cm středně silného zázvorového kořene, 1/2 lžíce cayenského pepře, 100 ml bujónu, 50 ml smetany, sůl, pepř, 4 křepelčí vejce

1. čočku den dopředu namočíme ve studené vodě 2. druhý den ji uvaříme do změknutí (cca 10 minut) 3. tyčinky surimi nakrájíme na kostičky nebo najemno nasekáme,necháme si plátky na ozdobení 4. cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na olivovém ...

Gratinovaná cuketa s krevetami

Gratinovaná cuketa s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 středně velké cukety, 1 cibuli, 4 menší žampiony, 2 stroužky česneku, 200 g malých vařených krevet, 50 g másla, sůl, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce strouhanky, pepř, cayenský pepř

Omyté cukety podél rozpůlíme a blanšírujeme do poloměkka ve slané horké vodě. Necháme vychladnout a kulatou část mírně, kvůli stabilitě seřízneme. Vnitřek opatrně vydlabeme. Vydlabanou dužinu cuket drobně rozsekáme. Na másle podusíme drobně nakr...

Slepice na červeném víně

Slepice na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mladá středně velká slepice cca 1500 g, 250 g šalotek, 250 g žampionů, 120 g uzené slaniny, 250 ml červeného vína, 6 lžíc másla, 3 lžíce hladké mouky, 2 bobkové listy, 3 stroužky česneku, 150 ml drůbežího vývaru, 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl podle potřeby, špetka cayenského pepře

Sliepku rozdelíme na porcie, natrieme soľou zmiešanou s korením a paprikou. Odložime do chladu aspoň na 1 hodinu. Obalíme v múke a zo všetkých strán opekame na masle asi 5-10 minút. Vyberieme. Na výpeku orestujeme na kocky pokrájanú slaninu, ošúpa...