Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pepř

Moussaka light

Moussaka light

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké rajče, 1 menší cuketa, 1 vejce, 250 g hovězího mletého masa, 3 větší brambory, 2 stroužky česneku, 1 větší cibule, sůl, pepř, skořice, majoránka, muškátový oříšek, 3-4 lžíce nasekané čerstvé petrželky, olivový olej, troška nastrouhaného eidamu, 1 kostka hovězího bujónu, 2 sklenice nízkotučného mléka

Na jemno nakrájenou cibulku orestujeme do zlatova spolu s hovězím mletým masem. Do směsi přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, prolisovaný česnek, petržel a trochu skořice a majoránky. Zároveň si připravíme hrnec, kde povaříme v bujónu z 1/2 ko...

Jarní kuřecí salát

Jarní kuřecí salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsních řízků, 1 balení namixovaného salátu, 4 vejce, 4 jarní cibulky, 5 ředkviček, 1 bílý jogurt, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 2 rajčata

Na olivovém oleji opečeme nakrájená kuřecí prsa. Osolíme, opepříme. Do misky si připravíme salát, nakrájená rajčata, ředkvičky a jarní cibulku. Natvrdo uvařená vejce pokrájíme a přidáme k zelenině. Nakonec přidáme maso. Salát zakapeme olivovým ole...

Kuřecí couscous se zeleninou

Kuřecí couscous se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsních řízků, 6 lžic nasekané čerstvé petrželky, citrónová šťáva ze dvou citrónů, 2 papriky, 5 jarních cibulek, sůl, pepř, olivový olej, 2 lžíce kari koření, 500 g kuskusu

Připravíme si couscous dle návodu na obalu. Omyté maso nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji. Nadrobno nasekanou cibulku a papriky osmahneme zároveň s masem. Do směsi na pánvi nakonec přidáme nadrobno nasekanou petržel a kari koření. Hoto...

Jehněčí kotletky na rozmarýnu

Jehněčí kotletky na rozmarýnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 jehněčích kotlet, 5 lžíc olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 rozetřený stroužek česneku, 1/2 lžičky citronového pepře, sůl, 8 snítek rozmarýnu

V nekovové míse smícháme olej, citronovou šťávu, rozetřený česnek, citronový pepř. Promícháme. Do nálevu vložíme snítky rozmarýnu a na ně uložíme kotlety. Necháme je marinovat asi 1 hodinu (za tu dobu je ale minimálně jednou otočíme). Po hodině ko...

Hovězí vývar s jarní cibulkou

Hovězí vývar s jarní cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší mrkev, 1 malý celer, 1 větší kořenová petržel, 3 jarní cibulky, 400 g hovězí klížky, 5 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 1-2 lžičky soli

Očistíme zeleninu (mrkev, celer a petržel) a spolu s omytým masem a kořením dáme povařit cca na 35 minut. Hotový vývar přecedíme. Do vývaru přidáme nakrájenou povařenou mrkev, petržel a maso. Přidáme najemno nasekanou petrželku a na kolečka nakráj...

Pečené kuře s jarní zeleninou

Pečené kuře s jarní zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celé kuře, 200 g nízkotučného žervé, 5 lžic čerstvě nasekané petrželky, 5 lžic tmavé strouhanky, 5 lžic čerstvě nasekané pažitky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 malá cuketa, 2 středně velké mrkve, 150 g hrášku, 150 g kukuřičných klásků, 1,3 dcl drůbežího bujónu, 2 lžíce škrobové moučky, 1,5 dcl suchého bílého vína, sůl, pepř

Smícháme strouhanku, 150 g žervé, po čtyřech lžících petrželky a pažitky. Osolíme a opepříme. Směs vpravíme do kuřete, které posolíme, opepříme a potřeme olejem. V předehřáté troubě asi na 220°C pečeme cca 30-40 minut. Mezitím si do zapékací mísy ...

Lasagne s kuřecím masem a červeným vínem

Lasagne s kuřecím masem a červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g sušených lasagní, 1 lžíce olivového oleje, 120 g žampińů, 1 rozetřený stroužek česneku, 1 větší cibule, 350 g kuřecích prsíček, 250 g rajčatového protlaku, 1 lžička moučkového cukru, 5 lžic másla, 50 g hladké mouky, 1 vejce, 6 dcl mléka, 75 g strouhaného parmazánu, sůl, pepř

Lasagne dle návodu uvaříme. Mezitím si na rozehřátém oleji na pánvi osmažíme česnek a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme i žampióny a maso a smažíme, dokud maso nezhnědne. Přilijeme víno a necháme cca 5 minut povařit. Pak přidáme rajčatový protlak...

Domácí hovězí bujón (vývar)

Domácí hovězí bujón (vývar)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hovězího předního s kostí, 50 g mrkve, 60 g petržele, 30 g celeru, 40 g cibule, 4-5 semínek pepře, 20 g soli, 2,5 l vody

Hovězí maso a kosti důkladně umyjeme pod tekoucí studenou vodou a rozkrájíme na menší části. Vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Hrnec přikryjeme pokličkou a obsah přivedeme k varu. Postupem času se vytváří srážením bílkovin bílá pěna a na...

Domácí zeleninový bujón (vývar)

Domácí zeleninový bujón (vývar)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l neperlivé vody, 15 dkg mrkve, 15 dkg petržele, 10 dkg celeru, 1 pórek, 5 dkg cibule, 2 dkg másla, 8 semínko pepř, sůl, několik semínek nového koření

Umytou zeleninu nakrájíme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme cca hodinu. Rozpustíme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme koření a trochu zeleninového vývaru, povaříme a nalijeme zpět do hrnce se zeleninou. Výv...

Domácí rybí bujón (vývar)

Domácí rybí bujón (vývar)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kapřích hlav, odřezků a kostí, 50 g mrkve, 40 g petržele, 40 g celeru, 1 pórek, 80 g cibule, sůl, 1 bobkový list, několik semínek pepře, několik semínek nového koření, špetku tymiánu, 2,5 l neperlivé vody, 1 lžička citrónové šťávy

Rybí hlavu, odřezky a kosti pečlivě omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vzniklou bílou pěnu odstraňujeme pomocí lžíce nebo sítka. Přidáme nakrájenou zeleninu, citrónovou šťávu a koření, přikryjeme pokličkou a va...

Základní bešamelová omáčka, bílá

Základní bešamelová omáčka, bílá

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g másla, 70 g hladké mouky, 20 g cibule, špetku muškátového ořechu, trošku hřebíčku, 1 bobkový list, 0,75 l mléka, špetka soli, několik semínek pepře

Do mléka přidáme nastrouhaný muškátový ořech, hřebíček, bobkový list. Necháme projít varem a odstavíme. Mezitím si rozpustíme máslo a v něm zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Za stálého míchání přidáváme hladkou mouku a vytvoříme tím světlou jíšku...

Základní rajčatová omáčka

Základní rajčatová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g rajčat nebo 100g rajčatového protlaku, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, 20 g másla, špetka tymiánu, 1 bobkový list, lžička cukru, špetka soli, špetka pepře, 20 g slaniny, 1 mrkev, 600 ml hovězího bujónu, 20 g hladké mouky

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm na malé kousky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nasekanou cibuli, naporcovanou mrkev, tymián, bobkový list a hladkou mouku a vše promícháme a necháme chvilku smažit. Do hrnce vložíme na čtvrtky pokr...

Bœuf bourguignon (Hovězí po burgundsku)

Bœuf bourguignon (Hovězí po burgundsku)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 větší snítka rozmarýnu, 1 větší snítka tymiánu, 1 větší snítka majoránky, 1 bobkový list, 8 kuliček pepře, 3/4 l suchého červeného vína, 80 dkg hovězí kýty, 20 jarních cibulek, 10 dkg prorostlé anglické slaniny, 3 lžíce oleje, 1-2 lžíce hladké mouky, 25 dkg žampionů, 25 g másla, 2 cl cognacu, 1 lžíce nasekané petrželky

Připravíme si vetší mísu na nakládání a vložíme do ní rozčtvrcenou cibuli, 1 rozpůlený stroužek česneku, bylinky, pepř a zalijeme to červeným vínem. Omyté a na kousky nakrájené hovězí poté promícháme s nálevem v míse. Necháme tuto směs odpočívat 1...

Losos na koriandru

Losos na koriandru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 podkovy z lososa, 2 lžičky citrónové šťávy, 1 lžička drceného koriandru, 1 lžička drceného pepře, 4 lžíce olivového oleje, sůl

Lososa omyjeme a osušíme. Citrónovou šťávu smícháme s olejem, drceným koriandrem, pepřem a solí. Ryby touto směsí potřeme a necháme uležet cca 30 minut. pak je usmažíme na pánvi nebo ugrilujeme.

Treska se zeleninou

Treska se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g tresky, 4 rajčata, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 papriky, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 mrkev, 100 g hrášku, 1 lžička tymiánu, sůl, pepř, 3 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, citrónová šťáva

Rybu omyjeme a osušíme, nasolíme, napepříme a pokapeme citrónovou šťávou a necháme v lednici cca 30 minut. Mezitím si omyjeme, očistíme a nakrájíme zeleninu. vytřeme si zapékací mísu olejem a vložíme do ní rybu a na ni zeleninu. zalijeme kečupem a...

Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 750 ml vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 250 ml sladké smetany, 50 ml zakysané smetany, sůl, pepř

Brokolici očistíme, omyjeme a potom rozdělíme na malé růžičky. Stonky odřízneme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Mezitím si uvedeme do varu vodu, do které vmícháme zeleninový bujón a trochu sladké smetany. Pak do ní vložíme růžičky brokolice a vař...

Vídeňská roštěnka

Vídeňská roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky (po 190g), 5 velkých cibulí, 1/4 l hovězího bujónu, 80 g másla, 3 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, sůl, čerstvě mletý pepř

Očistíme si cibule. jednu z nich si najemno nakrájíme a zbytek nakrájíme na kolečka. Osolíme a opepříme roštěnky. Rozehřejeme si na pánvi máslo a osmažíme na něm kolečka cibule. Na druhé pánvi rozehřejeme olej, na kterém krátce osmahneme (asi 2 mi...

Rajčatový salát s mozzarellou

Rajčatový salát s mozzarellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších rajčat, 350 g mozzarelly, 7 lžic olivového oleje, svazek čerstvé bazalky, sůl, pepř

Omyjeme rajčata a nakrájíme je na kolečka. Mozzarellu pokrájíme na plátky a natrháme lístky bazalky. Rajčata a mozzarellu střídavě poklademe na talíř a zakapeme olivovým olejem. Dosolíme a dopepříme podle chuti. Nahoru naklademe natrhané lísky baz...

Plněná rajská jablíčka

Plněná rajská jablíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velká nepřezrálá rajčata, 1 svazek bazalky, 150 g měkkého tvarohu, 3 lžíce strouhaného parmazánu, 2 vejce, 1 stroužek česneku, sůl, čerstvě mletý pepř, tuk na vymazání

Nejprve si předehřejeme troubu na 200 °C. Poté z omytých rajčat odkrojíme horní část a čepičky spolu s vydlabanou dužninou nakrájíme na kostičky. Nasekáme si najemno bazalkové lístky a zamícháme je do tvarohu, do kterého přidáme ještě 2 lžíce parm...

Hovězí biftek na barevném pepři

Hovězí biftek na barevném pepři

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí bifteky, 30 g másla, čerstvě namletý barevný pepř, 250 g smetany, sůl

Hovězí bifteky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Naklepeme je pouze klouby rukou, aby se neporušila jejich struktura. Dobře je posypeme nadrceným pepřem, ale nesolíme je! Na pánvi si rozpustíme máslo a zprudka bifteky opečeme po obou stranách. ...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího předního, sůl, čerstvě mletý pepř, 800 g cibule, 1 velká brambora, 4 lžíce oleje, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce pálivé papriky, 1/2 lžičky kmínu, kousek sušené feferonky, 1/2 l hovězího bujón, 1 rajčatový protlak

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule nakrájíme na plátky a bramboru na kostičky. Rozehřejeme si olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme maso a osmahneme jej. Přimícháme...

Cibulačka

Cibulačka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cibule, 3 lžíce másla, 2 kostky masoxu, 1,5 l vody, pepř, sůl

Cibuli nasekáme na drobno. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli v něm osmahneme dohněda. Zalijeme vodou a přidáme kostky masoxu. Vše vaříme cca 15 minut a nakonec dochutíme pepřem a solí nebo jiným kořením dle chuti.

Čočková polévka

Čočková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čočky, 2 lžíce másla, 1 střední cibule, 3 lžíce hladké mouky, 2 l vody, sůl, pepř, majoránka, 1 lžíce octu

Čočku před vařením namočíme alespoň na hodinu do hrnce se studenou vodou. Můžeme ji nechat namočenou i přes noc, potom raději použijeme k vaření vodu novou. Namočenou čočku poté přivedeme k varu a osolíme, opepříme a vaříme do měkka. Na pánvi si m...

Rajská polévka

Rajská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rajčatového protlaku, 1 střední cibule, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 kostka masoxu, 1 dcl smetany, sůl, pepř, oregano, 1 hrst těstovin nebo rýže, 1,5 l vody

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli, až zesklovatí. Vsypeme mouku a mícháním vytvoříme jíšku. Vše zalijeme vodou, přidáme masox, zamícháme a necháme vařit asi 20 minut. Přidáme rajský protlak,...

Jehněčí jarní polévka

Jehněčí jarní polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty nebo jiné části, 1,5 l vody, 1 střední mrkev, 100 g petržele, 100 g celeru, 50 g dlouhozrné rýže, 1 větší cibule, 2 žloutky z vejce, 150 ml zakysané smetany, 1 lžíce soli, pepř, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 bobkového listy, hřebíček

Maso důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce s osolenou studenou vodou a necháme vařit cca hodinu a půl, dokud maso nezačne měknout. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme na jemn...

stránka: