Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Petrželová nať

Alsaské zelí

Alsaské zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 1 kg sladkokyselého sterilovaného zelí, 2 cibule, 150 g paprikové klobásy, 100 ml bílého vína, petrželka, 2 lžíce hladké mouky, 5 lžic sádla, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Vepřové maso na okrajích nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté je opečeme z obou stran na sádle a na oleji. Do pekáčku dáme odkapané sterilované sladkokyselé zelí, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, promí...

Amoletový dort s rajčaty

Amoletový dort s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 l mléka, 250 g hladké mouky, 3 vejce, sůl, velká hrst posekaných bylinek (petržel, pažitka, bazalka, kopr,..), 10-12 rajčat, 300 g tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, olej na smažení

Do mléka dáme žloutky, mouku, osolíme a ruční metličkou důkladně rozšlenáme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Necháme chvíli odpočinout. Pak vmícháme bylinky a na rozpáleném oleji usmažíme 6-7 amolet. Jednu hotovou amoletu položíme na p...

Amorova polévka lásky

Amorova polévka lásky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 kuřecí prsa, 120 g chřestu z konzervy, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, 80 g smetany, špetka soli, špetka pepře, petrželka

Prsia nakrájame na rezance, vložíme do hrnca s osolenou vodu a privedieme do varu. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, pridáme korenie. Zalejeme vývarom, pridáme smotanu s rozmiešaným žĺtkom, na malé kúsky pokrájanú špargľu, povaríme cca 5-...

Andie's bulgurito

Andie's bulgurito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hrnku bulguru, hrst mungo výhonků, , , , , 1 kousek pomeranče, dle potřeby špetka sůl, dle potřeby kousek petrželová nať,

Bulgur uvaříme v poměru 1:1, tzn. půl hrnku bulguru a 1 hrnek vody. Vodu osolíme dle chuti a přidáme trochu olivového oleje. Až se bulgur uvaří, rozehřejeme si na pánvi trochu oleje, přidáme bulgur, nakrájenou zeleninu, trochu pepře a mungo klíčky...

Artyčoková náplň do pirohů

Artyčoková náplň do pirohů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sterilovaných artyčoků, 100 g Mascarpone, 50 g strouhaného sýra, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře, petrželka

Vidličkou roztlačíme, pridáme mascarpone, strúhaný syr, vajce, posekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie. Plnku použijeme do pirohov.

Artyčoky plněné mletým masem

Artyčoky plněné mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks artyčoků, 150 g anglické slaniny, 3 lžíce oleje, 3 větší cibule, 300 g mletého masa, 1 hrneček strouhanky zvlhčené mlékem, 1 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžíce nasekané petrželky

Nejprve připravíme nádivku. Nakrájené cibule osmahneme na lžíci oleje, přidáme mleté maso a opečeme. Rozmačkáme vidličkou a přidáme lisovaný česnek, petrželku, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Vytvoříme tvárnou nádivku. Omyté artyčoky zbavíme nejedl...

Artyčoky v sherry

Artyčoky v sherry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 artyčoků, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 50 ml olivového oleje, 5 listů petržele, 20 ml bílého vína

Artyčoky očistíme, tzn. - oloupeme vrchní listy, případně zastřihneme oschlé špičky (ale neměly by být), odkrojíme košťál a z vnitřku srdíček vybereme chmýří. Cibuli nakrájíme najemno a spolu s prolisovaným česnekem ji orestujeme na olivovém o...

Aspik z nožiček

Aspik z nožiček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, troška bobkového listu, 30 g celeru, 30 g cibule, 30 g mrkve, troška nového koření, 0,5 dcl octu, troška pepře, 30 g petržele, špetka soli, 1 vepřových nožiček, 1/2 l vody

V osolené a okyselené vodě vaříme nožičku se zeleninou a kořením do měkka (vodu stále doléváme na 1/2). Procedíme, necháme ztuhnout a sebereme z povrchu všechnu mastnotu. Pak dáme aspik rozehřát a můžeme dochutit octem a solí. Necháme vychladit a ...

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáka, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, nakrájená na plátky, 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky, 500 g loupaných a nakrájených rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem , 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce kapary, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce rybího vývaru nebo vody

Tuňáka osolíme z obou stran. V mělkém hrnci osmahneme na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendáme ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl. Do hrnce po tuňákovi přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přiklopíme a na velmi ...

Avokádovo-rajčatový salát

Avokádovo-rajčatový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 rajčata, 1 avokádo, 1 cibule, sůl, 1/2 lžičky čtvero koření, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce nasekané petržele

Avokádo rozpůlíme, oloupeme a najemno pokrájíme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájená rajčata. Vše smícháme a dochutíme solí, kořením, olivovým olejem a nasekanou petrželkou.

Bageta plněná masem

Bageta plněná masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 2 ks jarní cibulky, 7 g soli, 7 g pepře, 1 šalotka, 1 lžíce worcesterské omáčky, 7 g tymiánu (Mateřídouška obecná), 7 g mleté papriky, 500 g vepřového mletého masa, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 8 ks sušených rajčat, 8 listů ledového salátu, 4 ks bagety

Jarní cibulku i šalotku nakrájíme na jemno. Smažíme je na oleji dozlatova. Přidáme maso, sůl, pepř, worcester, tymián a mletou papriku. Smažíme dohněda. Poté přidáme pokrájená sušená rajčata. Směs rozdělíme do čtyř baget, posypeme petrželkou...

Bakonský kapr

Bakonský kapr

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr asi 1000 g, 100 g másla, 1 cibule, 250 g žampionů, 2 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžičky hladké mouky, 1 lžíce petrželové natě, 100 ml rybího vývaru, 250 ml zakysané smetany, sůl podle potřeby

Kapra očistíme a pokrájame na porcie. Z hlavy, chrbtice, kože a chvosta pripravíme rybací vývar. Pokrájanú cibuľu zapeníme na masle, pridáme očistené a na plátky nakrájané čerstvé šampiňóny a udusíme domäkka. Pridáme papriku, podlejeme rybacím výv...

Balatonské hovězí

Balatonské hovězí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva hovězího ve vlastní štávě, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 4 ks vajec, strouhanka, troška mléka, sůl, pepř, petrželka

Na lžici tuku nebo tuku z konzervy zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno rozsekané maso z konzervy, v mléce namočené 2 lžíce strouhanky, česnek rozetřený se solí, 2 lžíce nakrájené petželové natě a dochutíme pepřem. Podusíme 15-20 m...

Balíčky se zelím

Balíčky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 50 g slaniny, 1 hlávka bílého zelí, 2 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 ks vajec, 2 lžíce strouhanky, 2 lžičky hladké mouky, 1 sklenka vody, 1 hrst nasekané petrželky, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře

Mleté maso dáme do misky, přidáme lžíci studené vody, umícháme maso, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, utřený česnek se solí, rozkvedlané vejce, opepříme a umícháme. Poté vmícháme strouhanku a směs podle potřeby ještě zahustíme strouhankou, ...

Balzamiková čočka (Maja)

Balzamiková čočka (Maja)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g čočky, 50 g šalotky, 1 stroužek česneku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1/2 polévkové lžíce cukru, 200 ml kuřecího vývaru, 3 snítky petržele, 20 g másla, sůl, pepř, 6-8 lžic aceto balsamico

Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm nadrobno nakrájenou šalotku a česnek. Potom přidáme cukr, necháme roztavit a poté nasypeme okapanou čočku. Přidáme balzamikový olej a kuřecí vývar a 20 až 2...

Banány zapékané se šunkou

Banány zapékané se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky pražské šunky, 2 lžičky Dijonské hořčice, 5 banánů, 1 lžíce másla, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce strouhaného parmezánu, 2 rajčata, 2 lžičky petrželové natě, 1 citrón

Plátky šunky potrieme jemne dijonskou horčicou a zabalíme do nich olúpané banány. Na panvici s rozpusteným maslom ich opečieme zo všetkých strán. Preložíme na vyhriatu misu, každý kúsok v strede polejeme kečupom, posypeme parmezánom a obložíme ...

Barevná sýrová pomazánka s mrkví

Barevná sýrová pomazánka s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší mrkev, 1 lžička majonézy, majolky nebo zakysané smetany, 1 tavený smetanový sýr, česnek podle chuti, sušená petrželka, sůl

Syrovou mrkev nastrouháme najemno. Utřeme se sýrem a rozmačkaným česnekem, majolkou, solí a petrželkou. Pozor na poměr - v pomazánce má být skutečně hodně mrkve, sýr ji jen spojuje. Je-li mrkev příliš suchá a pomazánka hutná, lze přidat lžíci vody...

Barevný salát z grilované zeleniny

Barevný salát z grilované zeleniny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg menších brambor, 3 barevné papriky, 1 lilek, další zelenina podle chuti (cuketa, rajčata, brokolice), sůl, drcený pepř, grilovací koření, olej, petrželka a další bylinky na ozdobu, 1 sklenička Bio dressingu SPAK Jogurt Zahradní bylinky

Brambory a ostatní zeleninu nakrájíme na větší kousky, smícháme s 3 lžícemi oleje, solí, kořením a pepřem a rozprostřeme do větší zapékací mísy a dáme na asi 10-15 minut pod gril, občas zeleninovou směs promícháme. Hotový salát posypeme petrželk...

Bavorský masový kotlík

Bavorský masový kotlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hovězího předního masa, 150 g jehněčího ramínka, 100 g cibule, 250 g brambor, 150 g bulvového celeru, 150 g mrkve, 1 kořen kořenové petržele, 1 střední pórek, 250 ml zeleninového vývaru, sůl dle chuti, špetka mletého pepře, špetka petrželové natě, troška pažitky

Hovězí a jehněčí maso nakrájíme na kostičky, cibuli hrubě nasekáme, brambory, mrkev, petržel a celer nakrájíme na asi 1/2 cm silné plátky, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky o síle prstu včetně zelené natě. Ve velkém hrnci rozehřejeme o...

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uvařený králičí hřbet, 2 hrsti jasmínové rýže, 1 hrst sušených hříbků (změklých ve vodě), 3 dcl drůbežího nebo králičího vývaru, 1 hrst hrášku čerstvého nebo mraženého, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžička bazalkového pesta, pepř, sůl, kousek pórku, 1 lžíce nasekané petrželové nati, olivový olej, 1 cibule

Na olivovém oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, ke které později přidáme rýži, králíka a koření včetně pesta a podlijeme vývarem. Přidáme hříbky vaříme, dokud není rýže měkká. Pak přidáme na jemno nakrájený pórek a ještě chvíli vaříme, dok...

Bílá ovarová polévka

Bílá ovarová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 1 cibule, 2 stroužky česneku, kousek celeru, kousek petržele, několik kuliček celého pepře, sůl, pažitka, kroupy

Plec dáme vařit do osolené vody s několika pepři. Přidáme česnek, kousek celeru, petržele a cibuli a vaříme asi 2 hodiny, dokud maso není měkké. Vývar procedíme a podle chuti osolíme. Můžeme přidat pažitku. Ovarovou polévku podáváme se zvlášť uvař...

Bochník ala Zuzu

Bochník ala Zuzu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bochník chleba, 1 balení zakysané smetany, 1 balení Nivy nebo sýra Bambino, 200 g šunky, 200 g oravské slaniny, 1 větší zelená paprika , 2 rajčata, troška petrželky, špetka pepře, špetka soli

Kyslú smotanu zmiešame s roztierateľným syrom, pridáme pokrájané suroviny( šunku, slaninu, papriku, paradajky, korenie. Všetko dobre zmiešame a dochutíme koreninami. Vrch bochníka odkrojíme, vydlabeme. Do vnútra dáme hotovú zmes a prikryjeme vrcho...

Boloňka pro nejmenší

Boloňka pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1 malý kořen petržele, 1 malá mrkev, 0,5 kuřecího prsa, 1 lžička olivového oleje, špetka majoránky, kousíček Eidamu, hrst celozrnných těstovin, 1 dcl vody

Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme maso a najemno nakrájenou zeleninu (já ji strouhám na struhadle), přidáme vodu a rajčatový protlak. Okořeníme majoránkou a dusíme. Podáváme s uvařenými těstovinami a dozdobíme najemno nastrouhaným sýrem.

Boloňská omáčka s vínem

Boloňská omáčka s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího mletého masa, 0,5 l hovězího bujónu, 10 dkg celeru, 1 střední kořenová petržel, 1 střední mrkev, 1 rajčatový protlak (cca 200 g), 2 dcl suchého červeného vína, muškátový oříšek, oregano, sůl, pepř, 120 g anglické slaniny v celku, 1 střední cibule

Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Ke konci škvaření přidáme cibulku a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme na hrubo nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel a celer) a restujeme cca 20 minut, dokud zelenina nezačne hodně v...

Bramboračka

Bramboračka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 ks brambor, 2 mrkve, 1-2 kořeny petržele, 1/3 celeru, 1 větší cibuli, kousek květáku, česnek podle chuti, houby, lžíci majoránky, pepř, celý kmín, petrželová nať, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 1,5 l vody

Na zpěněném másle osmahneme cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, květák a houby. Osmažíme a zaprášíme hladkou moukou. Mícháme, až mouka chytí zlatavou barvu, a zalijeme asi litrem a půl vroucí vody. Osolíme, okmínujeme a lehce opepříme...

stránka: