Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Piri piri papričky

Flank steak kávový s rajčatovou salsou

Flank steak kávový s rajčatovou salsou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks telecího steaku, 4 ks rajčat, 1 ks červené cibule, 1 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 1 ks piri piri papričky, 1 ks limety, 7 g soli, 7 g pepře, 3 lžíce koriandru, 1 lžíce olivového oleje

Flank steak osolíme, opepříme a okořeníme kávovým kořením. Grilujeme 5 minut z každé strany. Před krájením necháme ještě 15 minut odležet – je dobré steak zabalit do alobalu a nechat na okraji grilu. Rajčata, cibuli, šalotku, česnek, koriandr a p...

Bramborové lodičky plněné fazolkovou směsí

Bramborové lodičky plněné fazolkovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení fazolek (zelené fazolové lusky), 4 brambory, 6 plátků sýra, 4 lžíce plnotučného mléka, troška Bylinkové soli, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky směsi na grilovanou zeleninu, troška piri piri

Oloupané brambory si uvaříme v osolené vodě do měkka. Na pánvi si rozpustíme lžíci másla. Přidáme 4 plátky Cheddar toustového sýra, mléko a vytvoříme sýrovou omáčku. Vaříme přibližně 2 minuty. Dochutíme bylinkovou solí a pepřem Piri piri. Nakonec...

Marinovaná krůtí játra

Marinovaná krůtí játra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích jater, 150 ml bílého jogurtu, 1/2 lžičky koření na kuře, 1/2 lžičky koření na krůtu, 1/2 lžičky koření na stejk, 2 špetky barevného pepře, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička včelího medu, 2 špetka piri piri papričky

Krůtí játra necháme 1/2 hodiny ve vodě. Vodu několikrát vyměníme. Příprava marinády: 150 ml bílého jogurtu, 1 lžíce oleje,1 lžička medu, 1/2 lžičky koření na kuře, 1/2 lžičky koření na stejky, 1/2 lžičky na krůtí maso, 2 špetky barevného pepře. Do...

Pikantní cibulové kroužky

Pikantní cibulové kroužky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 1 lžíce bílého jogurtu, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička včelího medu, 1/2 lžičky piri piri papriček, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky grilovacího koření

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do misky dáme 2 lžičky oleje + lžičku medu, lžíci jogurtu a koření. Vyšleháme a cibuli necháme 15 minut marinovat. Takto připravené cibulové kolečka obalujeme v hladké mouce a smažíme na oleji.

Grilované kalamáry s bermudskou salsou

Grilované kalamáry s bermudskou salsou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg čerstvých kalamárů, 50 ml olivového oleje, šťáva z 1 citronu, lžička mořské soli, 1 cibule, 2 velké stroužky česneku, 3 rajčata, 2 lžíce sezamového oleje, 1 lžička hořčičných semínek, 2 jalapeňos papričky (konzervované), 25 ml vinného octa, 100 ml vody, 1 lžička rozinek, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky římského kmínu, 1 lžíce cukru, sůl dle chuti

Kalamáry omyjeme, očistíme a vysušíme papírovým ubrouskem. Pokapeme je olivovým olejem. Jestliže jsou velké, lehce je po stranách nařežeme ostrým nožem. Na rozpáleném grilu je po všech stranách ogrilujeme, vyjmeme do misky, pokapeme citronovou šťá...

Vepřové po ďábelsku

Vepřové po ďábelsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 vejce, 5 stroužků česneku, 5 malých pálivých papriček, 2 pórky, 1 cibule, 100 ml bujón (z poloviny kostky), sůl, pepř, olej

Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky, dlouhé asi 3 cm. V misce rozšleháme vejce, osolíme, hodně opepříme a přidáme jemně utřený česnek. Potom vložíme do misky nudličky masa a společně promícháme. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli ...

Wok cuketové lečo

Wok cuketové lečo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 3 papriky (kapie), 2 cibule, 4 lžíce kečupu Napoli, 2 stroužky česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 piri piri papričky, špetka soli, špetka bílého pepře , 2 rajčata, špetka grilovacího koření na zeleninu, 2 sušená rajčata, 1 lžička másla

Cibuli, česnek a piri piri papričky očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Přidáme očištěnou a nakrájenou papriku, rajčata a dusíme na skus. Osolíme, opepříme, dochutíme kořením. Přidáme omytou a na proužky nakrájenou cuketu a dusí...

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 balení Hermelínu (nakrájené na třetiny nebo osminky), 2 žluté a 2 červené středně velké cibule (nakrájené na prstýnky) - orestované a vychlazené, 3-6 piri papriček nakrájených na proužky, 10-15 zelených oliv (nakrájených na kroužky), 3 lžíce nálevu z kapie, 4 prolisované stroužky česneku, bobkový list, drcený barevný pepř, nové koření, tymián, sůl, 1 lžíce kapary (+ 2 lžíce nálevu)

Jednotlivé suroviny proložíme a uložíme uzavřené do sklenice někde do chladu.