Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Plíce

Domácí jitrnice

Domácí jitrnice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g vepřového boku, 300 g veky, 270 ml masového vývaru, 80 g plic, 20 g játry, 1 lžičku soli, 1 špetku pepře, 2 špetky zázvoru, 1 špetku nového koření, 1 lžíci majoránky, 2-3 stroužky česneku

Vepřový bok, plíce a játra uvaříme předem. Nakrájíme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem. Necháme nasáknout, poté vymačkáme a smícháme s masem a vnitřnostmi. Přidáme vývar, koření a česnek. Naplníme do střívek a vaříme 35 minut...

Pajšlová polévka

Pajšlová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg plící, 3 l vody, 2 mrkve, 1 celer, 1 cibule, 1 lžička pepře, 1 lžička nového koření, 4 bobkové listy, 1 lžička soli, 100 ml acidofilního mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce

Dobře omyté plíce dáme vařit do studené osolené vody spolu s očištěnoou celou zeleninou a kořením. Zvolna vaříme. Když je vše měkké, necháme vychladnout. Vývar scedíme a zavaříme do něho acidofilní mléko rozšlehané s moukou a alespoň 10 minut vaří...