Plísňový sýr

Označení pro určité druhy sýra, které mají na povrchu nebo uvnitř přírodní plíseň. Ve výrobním procesu se používá mléko kozí, kravské, ale i ovčí, což se projeví na následné chuti a aroma. Rozlišujeme sýry camembertské a roquefortské. První typy mají plíseň na povrchu, ty druhé uvnitř. Po rozbalení sýra by měl vypadat chutně a k nakousnutí, aroma by se mělo být příjemné, stejně tak barva i konzistence sýra po rozkrojení. Plíseň plísňových sýrů je ušlechtilá a rozhodně bychom ji neměli zaměňovat za cokoliv jiného, co se u tohoto výrobku vyskytne. I tento druh sýra se může zkazit. Plísňové sýry jsou výtečnou pochoutkou pro všechny labužníky, báječně chutnají v kombinaci s pečivem a dobře vybraným jídlem samotné, ale i prošlé tepelnou (grilované) nebo jinou úpravou (nakládané) chutnají výborně
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář