Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Plnotučná hořčice

Ananasová pomazánka se sýrem

Ananasová pomazánka se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20dkg tvrdého sýru v celku, 20 dkg šunky, 1 konzerva ananasu 370 ml, 1 cibule, 250 g majonézy, 2 lžíce plnotučná hořčice, špetka soli, špetka pepře

Tvrdý sýr a šunku nastrouháme na jemno. Ananas rozsekáme na robotu nožovými nástavci na drť. Bez nálevu ! Já si usnadňuji práci tím, že na robotu nastrouhám i sýr a šunku - jedno po druhém. Vše dáme postupně do mísy, přidáme na drobno nakrájenou ...

Avokádový salát s pomerančem

Avokádový salát s pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 2 avokáda, 20 kuliček oliv, 1 cibule, pár čerstvých lístků bazalky, 1 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky plnotučné hořčice

Pomeranče oloupeme a rozebereme na dílky. Avokádo překrojíme napůl a vyjmeme pecku. Oloupeme avokádo a nakrájíme na plátky. Olivy nakrájíme na polovinu a poté překrájíme půlky oliv na nudličky. Na talíř servírujeme plátky avokáda, dílky pomeranče,...

Babiččin bramborový salát

Babiččin bramborový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vařených brambor , 400g mražené zeleniny (pod svíčkovou), 2 cibule, asi 200g sterilovaných okurek, 1 lžíce plnotučné hořčice, asi 0,4 dcl octa, sůl a pepř dle chuti, 250 g majonézy

Mraženou zeleninu podusíme. Cibule a okurky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Všechny suroviny smícháme dohromady a promícháme.

Báječná sekaná

Báječná sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mletého masa, 2 větší pórky, 2 cibule, 125 g odtučněného tvarohu, sůl, pepř, mletá sladká paprika , muškátový ořech, majoránka, 1 lžička hořčice, 1 lžíce kečupu, 100 g oravské slaniny

Pórek nakrájíme na kolečka a chvíli povaříme v osolené vodě, necháme okapat. Z masa, jemně nakrájené cibule, tvarohu, koření a pórku vypracujeme směs, ze které vytvarujeme jednu podlouhlou šišku. Vložíme ji do vymazaného pekáče, podlejeme trošičko...

Bezmasý tatarák

Bezmasý tatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

měkký tavený sýr, máslo, 1 lžíce majonézy (nemusí být), 1 malý rajčatový protlak, kečup, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, sojová omáčka, sůl, pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice, česnek dle chuti

Česnek rozetřít a vše ostatní přidat a dobře promíchat. Chutná to jako tatarák. Přílohou mohou být topinky nebo tousty.

Bramborový koláč se slaninou a koprem

Bramborový koláč se slaninou a koprem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 250 g jemného tvarohu, 150 g bílého jogurtu, 2 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, 200 g anglické slaniny, 4 lžíce kopru, 500 g brambor, špetka soli, špetka pepře

Zapékací misku nebo koláčovou formu vymažeme máslem. Tvaroh rošleháme se změklým máslem, jogurtem a vejci. Osolte, opepřete a promíchejte. Slaninu nakrájíme na nudličky a vmícháme spolu se 3 lžícemi kopru a hořčicí do tvarohové směsi. Brambory olo...

Bramborový salát podle mojí maminky

Bramborový salát podle mojí maminky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 6 vajec, 400 g měkkého salámu, 10 sterilovaných okurek, 7 cibulí, 1 konzerva hrášku, 500 ml majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 jablko, 1 lžička soli, 3 špetky pepře

Několik hodin předem si uvaříme brambory ve slupce do měkka. Vychladlé je pak oloupeme a krájíme na kostičky (velikost dle libosti, my třeba děláme salát hodně hrubý, a chutná nám, někdo radši jemnější). Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na ...

Bramborový salát s jablky

Bramborový salát s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 200 g jablek, 200 g vařeného celeru, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, sůl, pepř, dle chuti hořčice, dle chuti kečup

Dresing připravíme smícháním 2 lžic majonézy a 2 lžíce bílého jogurtu, podle chuti přidáme hořčici, kečup, trochu pepře a sůl. Brambory vařené ve slupce necháme vystydnout, oloupeme, nakrájíme na kostičky, a stejně tak celer a doplníme plátky jabl...

Bramborový salát s jogurtem a majonézou

Bramborový salát s jogurtem a majonézou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks brambor, 4 ks mrkve, 5 ks okurky, 3 ks vejce, 2 ks cibule, 100 ml majonézy, 100 ml bílého jogurtu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce plnotučné hořčice

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Mrkev také uvaříme doměkka, vejce na tvrdo. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev, okurky, vejce a cibule najemno. Vše promícháme. Majonézu smícháme s jogurtem a hořčicí a vmícháme to do salátu. Podle chu...

Bramborový tatarák

Bramborový tatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařených nastrouhaných brambor, 1 velká cibule, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky (chilli) , špetka mletého kmínu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1-2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce kečupu

Vše smícháme a mažeme na topinky s česnekem.

Brokolice se šunkou a bylinkami

Brokolice se šunkou a bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 100 g šunky, 2 lžíce smetany, 2 lžíce octa, 4 lžíce másla, 2 lžíce nasekané pažitky, 4 lžíce majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka pepře, špetka soli

Smetanu smícháme s majonézou, přidáme ocet, hořčici, opepříme, osolíme, promícháme. Brokolici dáme povařit do mírně osolené vroucí vody, aby byla měkká. Když je brokolice měkká, vyjmeme ji, necháme vychladnout, poté ji rozebereme na menší díly, dá...

Brokolice zapečená s jogurtem

Brokolice zapečená s jogurtem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 150 g bílého jogurtu, 1 lžička plnotučné hořčice, 100 g Eidamu (Edamu), 5 lžic strouhanky, špetka soli, špetka pepře

Uvaříme brokolici v mírně osolené vodě téměř doměkka, poté ji vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme na malé růžičky. Jogurt smícháme s hořčicí a strouhaným sýrem, osolíme a opepříme. Připravenou brokolici urovnáme do zapékací misky, zalijeme jogurto...

Broskvová čína

Broskvová čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 4 lžíce medu, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce Worcesterské omáčky, 1 lžička tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 1 konzerva broskvového kompotu, 1 ks pórku, 1 ks papriky, 1 ks mrkve, 5 lžic olivového oleje, 4 lžíce citrónové šťávy, špetka pepře, špetka soli

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, smícháme se 3 lžícemi medu, 4 lžícemi kečupu, 4 lžícemi plnotučné hořčice, 4 lžícemi sójové a worchestrové omáčky, zakápneme olivovým olejem a zprudka opečeme na pánvi. Přidáme ½ lžičky tymiánu a rozm...

Brusinková omáčka

Brusinková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g brusinkového kompotu, 5 g hořčice, 0,2 dcl červeného vína, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,1 dcl pomerančové šťávy, 0,025 dcl worcesterové omáčky, 5 g cukru moučka, špetka soli, špetka pepře, troška citronové kůry, troška pomerančové kůry

Kompot prolisujeme, zalijeme citrónovou a pomerančovou šťávou a worcesterem, vmícháme hořčici, sůl, cukr a pepř a nakonec přidáme víno s jemně posekanou a ve víně povařenou kůrou.

Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 150 g Brynzy, 1 červená cibule, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička plnotučné hořčice, špetka soli, svazek pažitky, špetka pepře

Máslo vyšleháme s brynzou, hořčicí, mletou paprikou, přidáme jemně nasekanou cibuli a pažitku. Dle chuti osolíme a opepříme.

Brynzová pomazánka II.

Brynzová pomazánka II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 250 g tvarohu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 100 g bílého jogurtu, 1 hrst kopru

Tvaroh, brynzu, hořčici, bílý jogurt a kopr vyšleháme do hladké pomazánky. Podáváme s čerstvým tmavým pečivem.

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg bůčku, 30 dkg sterilovaného zelí, 20 dkg kabanosu, 2 lžíce plnotučné hořčice

Libový bůček rozkrájíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí /může být i ostrá hořčice/, poklademe zelím /kysané nebo sterilované/ na které položíme klobásový kabanos, který jsme rozdělili na čtyři díly. Takt...

Cajunské koření

Cajunské koření

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce celého pepře bílého, 2 lžíce celého pepře černého, 4 lžíce pepře cayenského, 2 lžíce česneku v prášku, 1 lžíce cibule v prášku, 2 lžičky tymiánu , 2 lžičky mleté sušené hořčice, 1/2 lžičky mletého fenyklu, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky kmínu římského

Všetky ingrediencie spolu zomelieme. Korenie používame na grilovanie mäsa. Dávame na mäso asi 6 hodín pred grilovaním. 1 lyžica stačí asi na 4 porcie.

Carbonnade a lá Flamande

Carbonnade a lá Flamande

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

800 g hovězího zadního masa, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 100 g anglické slaniny, 3 cibule, 1 lžíci třtinového cukru, 1 lžíci hladké mouky, 750 ml černého piva, trošku zeleninového vývaru, kapku plnotučné hořčice, 1/2 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 1 lžičku barevného pepře

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dohněda. Dáme stranou. Slaninu nakrájíme na kostičky a také ji osmažíme. Poté ji dáme k masu. Cibuli nakrájíme na kostičky a 15 minut ji opékáme na výpeku ze slaniny. Poté zasypeme cu...

Celerovo-česneková pomazánka s pestem z medvědího česneku

Celerovo-česneková pomazánka s pestem z medvědího česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bulvového celeru, 10 dkg strouhaného sýru, 4 stroužky česneku, 4 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce pesta, 1 špetka soli, 1 troška pepře

Nejdříve si připravíme celer - očistíme jej a dáme vařit, dokud není měkký. Mezitím si nastrouháme sýr, přidáme majonézu, jogurt a horčici a promícháme. Přistrouháme také vychladlý celer a přidáme drcený česnek dle chuti. Nakonec osolíme, opepří...

Černomořský salát

Černomořský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uvařeného celeru, 200 g papriky (kapie), 100 g žampionů udušených na oleji, 1 cibule, 100 g tvrdého sýru, citronová šťáva, 1 lžíce plnotučné hořčice, 20 g kapary, 100 g oliv, 150 ml zakysané smetany, troška mletého pepře, 4 listy hlávkového salátu, bylinkový ocet podle chuti, sůl podle potřeby

Uvarený zeler pokrájaný na tenke obdĺžniky, udusené šampiňóny, kápiu, cibuľu pokrájanú na tenke plátky, nakrájaný syr, šťavu z citróna, mleté čierne korenie, horčicu, kapary, olivy, kyslu smotanu spojíme a necháme dlhšie odstať. Možno ozdobiť hláv...

Cibulář

Cibulář

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního, 500 g cibule, 30 g slaniny, 30 g másla, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu, dle chuti kmín, dle chuti majoránka, pepř, sůl, sladká mletá paprika, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, kari koření

Na másle a slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, utřený česnek a papriku. Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, okořeníme pepřem, kari, majoránkou a kmínem. Podlijeme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme kečup, hořčici a worcester. Podává...

Císařský řízek

Císařský řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice (můžou být i kuřecí prsa), 3 vejce, 2 lžičky soli, 2 lžičky mletého pepře, 8 stroužků česneku, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce solamylu, 4 lžíce oleje na osmažení

Rozšleháme vejce a vmícháme postupně další suroviny - obě omáčky, obě hořčice, sůl, pepř, prolisovaný česnek a na závěr Solamyl. Necháme tuto směs asi 10 minut odležet. Mezitím si naklepeme plátky masa a poté je po obou stranách obalujeme ve směsi...

Ďábelská vejce

Ďábelská vejce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

9 vejcí, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička chilli koření, olivy bez pecek na ozdobu, tatarská omáčka při podávání, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička másla, 1 lžička kari koření

Vejce uvaříme na tvrdo a oloupeme. 8 vajec rozdělíme na půlky a vydloubneme žloutky. Zbývající vejce rozšleháme se žloutky, rozetřeným česnekem, máslem, hořčicí a rajčatovým protlakem. Přidáme chilli koření, pepř a sůl dle chuti. Takto připravenou...

Dobrá pomazánka na chlebíčky

Dobrá pomazánka na chlebíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 100 g sendvičové šunky, 1 menší cibule, 2 kousky taveného sýra, 1 lžíce majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice

Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená natvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku, hořčici a důkladně promícháme.

stránka: