Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Plnotučné mléko

Vánoční likér

Vánoční likér

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček mandlového pudingového prášku, 2 konzerva kondenzovaného mléka(Salko), 0,5 l plnotučného mléka, 500 ml rumu

Nejdříve si uvaříme 2 konzervy salka. Uzavřené vložíme do hrnce s vodou, tak, aby byly potopené, vaříme 2,5 - 3h tak, aby voda mírně bublala a konzervy byly stále ponořené. Poté necháme vychladit. V 0,5l mléka uvaříme mandlový puding, nesladíme. K...

Latté pěna

Latté pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce 12% smetany, 4 lžíce plnotučného mléka, 1 lžička vanilkového cukru

Mléko a smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a necháme dobře vychladit. Potom nádobu se směsí přemístíme asi na tři minuty do mrazáku. Směs přelijeme do šejkru a důkladně protřepeme. Měla by nám vzniknout hustá pěna, kterou poklademe na hladinu uv...

Kuřecí srdíčka se sýrovou omáčkou

Kuřecí srdíčka se sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 - 400 g kuřecích srdíček, 250 ml plnotučného mléka, 2 - 3 lžíce polohrubé mouky, 1 balení sýru Camembert, 2 lžičky kremžské hořčice, 1 kostka zeleninového bujónu

Srdíčka dobře opláchneme ve studené vodě. Dáme je do tlakového hrnce, zalijeme 2 litry studené vody a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme 1 hodinu. Uvařené vyjmeme děrovanou lžící z vývaru a necháme trochu zchladnout. Očistíme je a nakráj...

Nápoj z kiwi a jogurtu

Nápoj z kiwi a jogurtu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kiwi, 200 g bílého smetanového jogurtu, 2 lžíce včelího medu, 150 ml plnotučného mléka

Jogurt a mléko dáme dobře vychladit. Zralé kiwi oloupeme, nebo slupku okrájíme. Poté kiwi nakrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru. Přidáme 2 lžíce tekutého medu a vychlazený smetanový jogurt. Mixujeme při nejvyšším stupni asi 2 minuty a poté...

Sýrová omáčka s kukuřicí

Sýrová omáčka s kukuřicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g plísňového sýra, 350 ml plnotučného mléka, 2 lžíce instantní světlé jíšky, špetka bílého pepře, sůl, 3 lžíce sterilované kukuřice

Sýr nastrouháme, nebo nakrájíme na drobno. Mléko uvedeme do varu a vsypeme hotovou jíšku. Za stálého míchání povaříme asi 5 minut a poté přidáme sýr. Na mírném plameni vaříme do rozpuštění sýra. Uvařenou omáčku dochutíme solí, pepřem a vmícháme ku...

Domácí latté

Domácí latté

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml plnotučného mléka, 1 lžička kávy

V mikrovlnce si ohřejeme plnotučné mléko a našleháme ho frapovačem. Mezitím dáme vařit vodu. Vřící vodou zalijeme kafe, ale jen tak, aby nám vzniklo silné presso. Kávu vlijeme do našlehaného mléka. Ale opatrně, aby nám vznikla krásná dvojbarevná k...

Čokoládový pudink se smetanou

Čokoládový pudink se smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžičky cukru krupice, 100 g čokolády na vaření, 500 ml plnotučného mléka, 1 sáček čokoládového pudinkového prášku, 1 kelímek zakysané smetany

V zakysané smetaně rozmícháme 1 lžičku cukru. V mlékovaru zahřejeme polovinu mléka a rozpustíme v něm za stálého míchání nalámanou čokoládu. Přidáme 2 lžičky cukru. Ve zbývajícím mléce rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme k mléku s čokoládou a u...

Jahodový krém

Jahodový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jahod, 62 g taveného sýru, 3 dcl plnotučného mléka, troška cukru moučka

Vychlazené jahody, žervé a mléko rozšleháme v mixéru, podle chuti přisladíme, vlijeme do dvou limonádových sklenic a podáváme.

Ostružinové smoothie

Ostružinové smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 ostružin, 2 banány, 400 ml mandlového mléka , 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička včelího medu, 10 malin

Omyté ostružiny a maliny rozmixujeme, přidáme banány, mandlové mléko, cukr a dochutíme medem. Vše rozmixujeme a vyšleháme do pěny. Podáváme ve vysokých sklenicích s brčkem.

Zapečené grilované cuketky

Zapečené grilované cuketky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 mladé cukety, 1 cibule, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 nastrouhaného muškátového oříšku, špetka soli, špetka mletého pepře, 5 vajec, 1/2 šálku plnotučného mléka či smetany, 20 dkg strouhaného eidamu, kousek másla

Cukety oloupeme (pokud jsou hodně mladé není potřeba) a nakrájíme na plátky. Osolíme a necháme potit asi 20 minut. Opláchneme je a osušíme. Rozpálíme gril. V hlubší zapékací míse rozehřejeme máslo, přidáme cibuli nakrájenou na kroužky a...

Tortellini se špenátovou omáčkou

Tortellini se špenátovou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tortellin, 200 g 12% smetany, 300 ml plnotučného mléka, 40 g čerstvého špenátu, 1 kostka zeleninového bujónu, špetka soli, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce másla, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky

Špenátové listy rozmixujeme ve smetaně ponorným mixérem společně se stroužky česneku. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným mlékem. Rozmícháme a krátce povaříme s bujónem. Vlijeme rozmixovaný špenát a opět krátce povař...

Česneková omáčka s anglickou slaninou

Česneková omáčka s anglickou slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g plátkové anglické slaniny, 8 stroužků česneku, 500 ml plnotučného mléka, 180 g zakysané smetany, 2 lžičky Vegety Chuť jara, 1 lžíce hladké mouky

Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce na sucho osmahneme. Poprášíme moukou a chvíli mícháme. Poté zalijeme mlékem, přidáme Vegetu a na jemno nastrouhané stroužky česneku. Promícháme a asi 10 minut povaříme. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu, ne...

Sýrová zálivka na saláty

Sýrová zálivka na saláty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g Lučina, 6 lžic plnotučného mléka, 1 lžička citronové šťávy, špetka soli, troška pepře

Lučinu, mléko a citronovou šťávu vyšleháme do hladka. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

Mátové lassi

Mátové lassi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst máty peprné, 250 g bílého jogurtu, 100 ml plnotučného mléka, 1/2 lžičky soli, 1 špetku římského kmínu

Mátu zředíme s trochou mléka a rozmixujeme. Poté přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme.

Rasgulla koule se šafránem

Rasgulla koule se šafránem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

850 ml plnotučného mléka, 2 lžíce citrónové šťávy, 1,5 hrnku cukru krupice, , 250 g bílého jogurtu, 1 lžíce třtinového cukru, 40 g pistácií

Mléko dáme vařit a až začne vřít, přidáme citrónovou šťávu. Poté odstavíme a mícháme, dokud se mléko nesrazí. Pak ho necháme překapat přes plátno - může to trvat i hodinu. Mezitím si připravíme cukrový sirup - svaříme krupicový cukr s 500 ml vody....

Kynuté belgické vafle

Kynuté belgické vafle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml plnotučného mléka, 250 g polohrubé mouky, 1 sáček instantního droždí, 40 g cukru krupice, 1 špetku soli, 1 vejce, 1/2 lžičky skořice, 1 žloutek, 1 lžičku vanilkové esence, 50 g másla

Mléko zahřejeme, aby bylo vlažné. Ostatní suroviny ať mají pokojovou teplotu. Smícháme mouku, droždí, cukr, sůl a skořici. Zalijeme to mlékem a rozpuštěným máslem, přidáme vejce a vanilku. Vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Pot...

Krémový šafránový jogurt

Krémový šafránový jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g Řeckého jogurtu, 100 g třtinového cukru, 1 lžička kardamomu, 1 lžička plnotučného mléka, 1/4 hrsti pistácií, 1 lžíce šafránu, 1 mango

Jogurt necháme překapat přes plátýnko (trvá to asi půl hodiny). Poté smícháme jogurt s cukrem. Vlákna šafránu smícháme s mlékem a přidáme i s kardamomem do jogurtu. Dobře promícháme. Podáváme s plátky manga posypané nesolenými nasekanými pis...

Banánový pudink

Banánový pudink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst rozinek, 1 dcl rumu, 2 ks vejce, 100 g třtinového cukru, 1 ks banánu, 70 g másla, 100 g toastového chlebu, 200 ml plnotučného mléka, 1 lžička skořice, 80 g hořké čokolády, 200 g polohrubé mouky

Jedná se vlastně o jakýsi chlebíček, který je ale spíše vlhký než suchý. Rozinky namočíme v rumu, toastový chléb nakrájíme na kostičky a namočíme ho v mléce. Bílky ušleháme v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, poté přidáme rozpuš...

Dvojctihodné koláčky

Dvojctihodné koláčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 25 g droždí (kvasnice), 100 g cukru krupice, 250 ml plnotučného mléka, 150 g másla, 4 ks žloutků, 1/2 ks citrónu, 1 špetka soli, 1 balení vanilkového cukru, 200 g jemného tvarohu, 80 g cukru moučka, 50 g rozinek, 350 g švestkových povidel, 50 g mandlí, 2 lžíce rumu, 2 lžíce polotučného mléka

Mouky prosyjeme do mísy, přidáme cukr, mléko a droždí a promícháme. Necháme 15 minut kynout. Poté přidáme dva žloutky, rozpuštěné máslo, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a zbylé mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout. Mezi...

Odpalované banánky

Odpalované banánky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 ml plnotučného mléka, 225 g másla, 160 g hladké mouky, 100 g čokoládové polevy, 50 ml rumu, 100 g cukru moučka, 1 špetka soli, 4 ks vejce, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1,5 balení pudinkového prášku

250 ml mléka, 100 g másla a sůl zahřejeme v hrnci. Přidáme hladkou mouku a zahřejeme. Mícháme, občas odstavíme z ohně a odpalujeme těsto od hrnce. Hotovo máme až když se těsto nelepí na stěny hrnce ani vařečky. Po vychladnutí do těsta postupně (...

Bratislavská kotleta

Bratislavská kotleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové kotlety, 1 velká cibule, 2 lžíce rostlinného oleje (může být řepkový), 2 kostky hovězího bujónu, 3 špetky soli, 3 špetky pepře, 3 lžíce hrášku, 1 mrkev, kousek celeru, 1 lžíce octa, 1 sterilovaná okurka, 2 l vody, 2-3 lžíce polohrubé mouky, 3-5 dcl plnotučného mléka

Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme na plátky nakrájenou kotletu, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme vodu, hovězí bujóny, mrkev nakrájenou na kostky, celer nakrájený na kostky a hrášek. Vaříme cca 2h, dokud m...

Sváteční frappé

Sváteční frappé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml plnotučného mléka, 1 lžička rozpustné kávy, 1 lžička Granka, 1/2 banánu, 3 lžíce čokoládového jogurtu, 3 kostky ledu

Kávu rozmícháme v mléce a pak všechny ingredience vložíme do mixéru. Mixujeme dohladka. Necháme ještě chvíli vychladit a podáváme ve vysokých sklenicích.

Vaječný koňak kokosový

Vaječný koňak kokosový

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 300 ml rumu Tuzemák, 700 ml plnotučného mléka, 200 g moučkového cukru, 2 konzervy Salka, 200 g kokosové moučky

V hrnci, kde se nám nebude připalovat mléko si uvaříme kokos. Studené mléko nalijeme do hrnce a vmícháme kokos. Pomalu jej zahříváme, až do bodu varu a poté vaříme 1 - 2 minuty. Povařený kokos s mlékem odstavíme ze sporáku a necháme zcela vychladn...

Dušený pórek

Dušený pórek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g pórku, 1 plátek másla, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky hladké mouky, 100 ml plnotučného mléka, mletý bílý pepř

Pórek očistíme, odkrojíme tvrdší zelené části a nakrájíme na 1/2 cm plátky. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený pórek a osolíme. Dusíme pod poklicí na mírném plameni asi 20 minut, pokud možno bez podlévání. Ve studeném mléce rozmícháme...

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 250 g rebarbory, 300 g jablek, 2 lžíce třtinového cukru, šťáva z jednoho pomeranče, Krém: 200 ml smetany ke šlehání, 100 ml plnotučného mléka, 1 vanilkový lusk, nebo 1 lžička mleté vanilky, 3 vejce, 80 g cukru krupice, kůra z jednoho pomeranče

Hotové těsto položíme do koláčové formy, kterou jsme předtím vymazali máslem. Trochu utlačíme a na těsto položíme pečící papír, který zasypeme fazolemi, aby se nám těsto nezvedalo. Předpékáme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 15 minut. Předpečené těs...

stránka: