Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Podmáslí

Osvěžující nealkoholický bílý koktejl

Osvěžující nealkoholický bílý koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml podmáslí, 1 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce včelího medu, 1/2 sklenky kostek ledu

Podmáslí, jogurt a med rozmixujeme do pěny. Kostky ledu vhodím do sklenice a zalijeme bílou pěnou.

Domácí kmínový chléb do pekárny

Domácí kmínový chléb do pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 ml podmáslí, 1 lžička kmínu, 2 lžičky soli, 1 lžíce octa, 2 lžíce rostlinného oleje, 1/2 kg hladké mouky, 1/2 balení droždí (kvasnice), 1/4 lžičky cukru krupice

Do pekárny vlijeme podmáslí, přidáme postupně všechny ostatní přísady. Je dobré, pokud dáváme čerstvé droždí, přidat trochu cukru, pokud dáváme sušené droždí, dáme jeden sáček a cukr není potřeba přidávat. Zapneme na program dle typu pekárny,...

Koktejl z podmáslí

Koktejl z podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml podmáslí, 2 lžíce Granka, 1 sáček vanilkového cukru

Granko a vanilkový cukr nejprve spolu důkladně smícháme. Poté po troškách vsypáváme do podmáslí a dobře promícháme. Vlijeme do vysokých sklenic a podáváme.

Kokosový koktejl z podmáslí

Kokosový koktejl z podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml podmáslí, 2 lžíce Granka, 1 balení vanilkového cukru, 20 g ovesných vloček, 1 lžíce kokosové moučky, 6 větších jahod

Kokos a ovesné vločky rozmixujeme najemno, přimícháme granko a vanilkový cukr. Směs zašleháme do podmáslí, nakonec přidáme jahody a vše rozmixujeme. Lijeme do vysokých sklenic.

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml podmáslí, 2 lžíce Granka, 1 balení vanilkového cukru, 2 lžíce meruňkové marmelády

Granko a vanilkový cukr dobře promícháme. Marmeládu pečlivě po částech vešleháme do podmáslí, pak přidáme sypkou směs a důkladně promícháme. Podáváme ve vysokých sklenicích.

Jablko s bramborovým sněhem

Jablko s bramborovým sněhem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 jablko, 200 g moučných brambor, 100 ml podmáslí, špetka soli

Omyté brambory uvaříme ve slupce (20-30 minut). Po uvaření je oloupeme a prolisujeme. Smícháme s podmáslím a solí a umícháme na hladký krém. Jablko najemno nastrouháme, vložíme do mističky a přikryjeme bramborovým sněhem. Ihned podáváme.

Lívanečky s řeckým jogurtem, čerstvými jahodami a čokoládou

Lívanečky s řeckým jogurtem, čerstvými jahodami a čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 100 g pšeničné celozrnné hladké mouky, 1 lžička mleté skořice, 1/4 lžičky jedlé sody, 120 ml podmáslí, 2 vejce, 4 lžíce medu, 250 g řeckého jogurtu, olej na opékání, 200 g jahod, 1 kypřící prášek, čokoláda na lívanečky

Smícháme obě mouky, kypřící prášek, skořici a sodu. V jiné míse si připravíme podmáslí, vejce, 3 lžíce medu a polovinu jogurtu. Přisypeme moučnou směs a lehce prošleháme. Rozehřejeme lívanečník, potřeme olejem a upečeme lívance. Lívance rozdělíme ...

Lívanečky z podmáslí

Lívanečky z podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 3 vejce, 350 ml podmáslí, 50 ml jemně perlivé minerálky, špetka soli, 1 balení skořicového cukru

Do mísy dáme podmáslí, vejce, mouku, minerálku a špetku soli a rozmícháme v hladké těsto. Necháme je chvíli odpočinout Na oleji usmažíme v lívanečníku nebo na pánvi lívance z obou stran. Hotové lívance bud obalíme ve skořicovém cukru nebo podávám...

Dresing z podmáslí

Dresing z podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/3 sklenka podmáslí, 4 lžíce řeckého jogurtu, 1 1/2 lžíce pažitky, 1/4 lžičky soli, 1 1/2 lžíce Nivy

Všechny ingredience smícháme. Na konec přidáme na jemnou nastrouhanou Nivu. Podáváme vychlazené k pečeným masům nebo salátům.

Slané muffiny s ovocem

Slané muffiny s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g polohrubá mouka, 2 lžička kypřící prášek do pečiva, 180 g emental, 150 g šunka, 150 g ananas, 160 ml slunečnicový olej, 2 lžíce rajčatový protlak, 2 ks vejce, 250 ml podmáslí

Všechny ingredience postupně smícháme, jenom část sýru (cca 60 gramů) si necháme bokem. Připravenou směsí plníme formičky na muffiny, sypeme zbývajícím sýrem a pečeme.

Bylinkový koktejl

Bylinkový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 dcl podmáslí, 2 lžíce petrželové natě, 1 lžíce libečku, špetka bílého pepře, špetka soli

Do mixéru vlijeme podmáslí přidáme 2 lžíce omyté, nasekané zelené natě petrželky a libečku, přidáme špetku bílého mletého pepře, špetku soli a 30 sekund mixujeme.

Kuře pečené v podmáslí

Kuře pečené v podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 ks kuře, 1 ks citrónu, 10 listů šalvěje, 250 ml podmáslí, 50 g másla

Kuře omyjeme, osolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Citrón oloupeme tak, aby na něm nezbyla žádná bílá slupka a dáme dovnitř kuřete. Do pekáčku nalijeme podmáslí, na to dáme kuře, přidáme šalvějové lístky (do podmáslí i na kuře). Citrónovou kůr...

Špaldový chleba

Špaldový chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml podmáslí, 200 g špaldové mouky, 300 g hladké mouky, 1 lžíci jablečného octa, 1 lžičku cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžíci rostlinného oleje

Všechny ingredience smícháme do hustého těsta. Z těsta vytvoříme bochánek a dáme na olejem vymazaný plech. Pečeme asi 50 minut.

Podmáslové muffiny s rozinkami v čokoládě

Podmáslové muffiny s rozinkami v čokoládě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

280 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, špetka soli, 2 vejce, 70 g cukru krupice, 50 g Hery, 300 g podmáslí, 100 g rozinek v čokoládě, 50 ml rumu, 3 lžíce cukru moučka

Vejce krátce prošleháme s krupicovým cukrem, rozehřátou Herou a podmáslím. Po chvíli vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem, sodou a malou špetkou soli, vše promícháme a nakonec do těsta přidáme rozinky v čokoládě. Těstem naplníme muffinkové...

Muffiny cappucino s krémem mascarpone

Muffiny cappucino s krémem mascarpone

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 žloutky, 3 lžíce cukru krupice, sáček vanilkového cukru, 250 g Mascarpone, 250 g polohrubé mouky, lžíce kakaa, 2 sáčky cappucina, 2 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 1 vejce, 125 g třtinového cukru, 80 ml oleje, 100 g čerstvého sýra (např. Lučina), 300 g podmáslí, sůl, hrubá mouka na vysypání, tuk na vymazání

Žloutek ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, po lžících přimícháváme mascarpone a krém dáme vychladit do chladu. Troubu předehřejeme na 180°C. Důlky ve formě na muffiny vymažeme a vysypeme nebo vložíme papírové košíčky. V misce smích...

Sladká krémová polévka

Sladká krémová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g dýně, 750 ml drůbežího vývaru, špetka skořice, špetka muškátového květu, 1/2 lžičky mletého černého pepře, 40 ml podmáslí, 200 g batátů - sladkých brambor

Sladké brambory a dýni omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme vývar a nakrájenou zeleninu do něj vhodíme spolu se skořicí a muškátovým květem. Přivedeme k varu a poté teplotu snížíme na minimum. Přiklopíme pokličkou a vaří...

Kypré podmáslové lívanečky

Kypré podmáslové lívanečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l podmáslí, 2 vejce, 3 lžíce cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 1 sklenka ovocné marmelády, 0,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva

Podmáslí rozšleháme se žloutky, cukrem, moukou, práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme na menším množství tuku a ihned podáváme. Zdobit můžeme dle chuti - marmeládou skořicovým cukrem, nutelou, šlehačkou.

Lívance jako od babičky 1

Lívance jako od babičky 1

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení podmáslí, 1 lžíce sody bikarbóny, 250 g hladké mouky, 2 lžíce cukru krupice, 2 žloutky, špetka soli, 1 šálek rostlinného oleje, 1 sklenka ovocné marmelády

Do mísy dáme podmáslí, lžičku sody, mouku, cukr, žloutky a špetku soli. Pořádně promícháme a necháme chvíli odstát. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme jednotlivé lívance (na pánev nalijeme vždy 1 malou naběračku těsta). Hotové lívance potř...

Muffiny se šunkou a pórkem

Muffiny se šunkou a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g šunky, 1 pórek, 300 g hladké mouky, špetka soli, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 120 ml podmáslí, 120 ml mléka, 2 vejce, 80 g másla, 4 lžíce tatarské omáčky

Pórek pořádně omyjeme a nakrájíme nadrobno a šunku na malé kostičky. Pórek spaříme a necháme chvíli okapat. V hluboké míse rozšleháme vejce s mlékem a podmáslím. Do druhé velké mísy dáme mouku, kypřící prášek, rozpuštěné máslo a špetku soli. Vše p...

Kokosové muffiny dle časopisu FOOD

Kokosové muffiny dle časopisu FOOD

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, špetka soli, 100 g hořké čokolády nastrouhané nahrubo, 100 g cukru moučka, 250 ml podmáslí, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce kypřícího prášku do pečiva, 100 g másla, 1 čokoládová tyčinka Margot

Troubu rozehřejeme na 180°C. Ve velké míse smícháme všechny suché suroviny, tedy mouku, kypřící prášek do pečiva, sůl, cukr, kakao (nemusí být vůbec) a nastrouhanou čokoládu. V malém kastrůlku rozehřejeme máslo a k teplému máslu vlijeme podmáslí. ...

Celozrnné lívance dle Apetitu

Celozrnné lívance dle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky mleté skořice, 120 ml podmáslí, 1/4 lžičky sody bikarbóny, 2 vejce, 4 lžíce medu (nebo javorového sirupu), 250 g bílého jogurtu, 1 lžíce oleje na vymaštění pánve, 200 g borůvek

V jedné míse smíchejte mouky, sodu, kypřící prášek a skořici. V druhé míse smíchejte 3 lžíce medu, vejce, podmáslí a polovinu jogurtu. Přisypte moučnou směs a lehce prošlehejte. V případě, že se Vám zdá směs příliš tuhá, přidejte trochu podmáslí. ...

Muffiny se slanými tyčinkami

Muffiny se slanými tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g mini slaných tyčinek, 250 g polohrubé mouky, 2 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 1 vejce, 125 g cukru, 80 ml rostlinného oleje, 1 sáček vanilkového cukru, 300 g podmáslí, 30 slaných tyčinek , bílá čokoládová poleva

Troubu zahřejeme na 180°C. Do důlku v plechu na pečení muffinů vložíme papírové košíčky. Malé slané tyčinky přelomíme napůl a promícháme s moukou, práškem do pečiva a jedlou sodou. Rozkvedláme vejce, přidáme cukr, olej, vanilkový cukr a podmáslí a...

Chlebíček se sušenými rajčaty

Chlebíček se sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky , 1 lžička soli, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky provensálského koření, 300 ml podmáslí, 2 vejce, 1 lžička rajčatového protlaku, 2 lžíce olivového oleje, 10 g pokrájených sušených rajčat, 40 g nastrouhaného parmazánu

Předehřejte troubu na 180 °C. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, sůl a provensálské koření. Do jiné nádoby nalijte podmáslí a přidejte rajčatový protlak, olej a rozklepněte vajíčka. Vše promíchejte a přidejte k suchým přísadám. Nakonec vmíc...

Malinové sušenky

Malinové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g hladké mouky, 50 g másla, 200 ml podmáslí, 100 g malin, 50 g ovocné marmelády, 100 g zakysané smetany, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce cukru krupice

Smícháme máslo a prášek do pečiva. Přidáme cukr a studené máslo. Co nejrychleji z této směsi vypracujeme drobenku. Poté přiléváme vychlazené podmáslí a maliny a vypracujeme těsto – pracujeme rychle, aby těsto nezměklo příliš. Lžící vytvoříme n...

Omeleta s náplní z krabího masa

Omeleta s náplní z krabího masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 2 lžíce smetany, 2 lžičky másla, 30 g čerstvých žampionů, 75 g krabího masa v konzervě, 50 g ledového salátu, 200 g rajčat, 3 lžíce podmáslí, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci strouhaného křenu, sůl, pepř, sladidlo, 1 lžíci petrželové nati

Vejce se smetanou a solí vymícháme do pěny. Krabí maso a nahrubo nakrájené houby osmahneme na másle, odstavíme a udržujeme v teple. Zbytek másla rozehřejeme, přidáme vaječnou hmotu a osmažíme ji. Posléze vmícháme krabí maso s houbami a nakrájenou ...

stránka: