Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Polohrubá mouka

Tvarohový sypaný koláč

Tvarohový sypaný koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 250 g Hery, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 lžíce hrubé mouky na vysypání, 500 g jemného tvarohu, 250 ml mléka, 2 vejce, 2 vanilkové cukry, 1 vanilkového pudink, 200 g cukru moučka, 100 g višní

Nejprve si připravíme náplň. Tvaroh smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, pudinkovým práškem, mlékem a vejci. Přidáme višně (ty nejsou nutné). Na sypané těsto promícháme mouku s kypřícím práškem a krupicovým cukrem. Na vymazaný a vysypaný plec...

Listové těsto hotové

Listové těsto hotové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, polohrubá mouka

Kostku listového těsta si dáme na pomoučený vál. Rozdělíme si těsto na dva kusy a válečkem, na který moc netlačíme rozválíme kousek těsta. Válíme shora dolů a zleva doprava, až si vyválíme placku o potřebné tloušťce a velikosti. Tvary z listového ...

Recept na linecké těsto

Recept na linecké těsto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 100 g cukru moučka, 1 vejce, 150 g másla, několik kapek citrónové šťávy

Prosejeme mouku na vál. Oddělíme žloutek od bílku. Do středu hromady mouky uděláme důlek a přidáme do něho cukr, žloutek a pár kapek citrónové šťávy. Lžičkou se snažíme utřít žloutek s cukrem a mezitím si necháme změknout máslo. Přidáme máslo a pr...

Italský domácí chléb

Italský domácí chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 15 g droždí (kvasnic), 1 lžička olivového oleje, sůl, 150 ml vody

Do vody rozdrobíme kvasnice a přidáme trochu mouky. Vytvoříme tak kvásek, který necháme vykynout. Ke zkynutému kvásku přidáme zbytek mouky, olivový olej. Vypracujeme těsto, které by mělo mít střední hustotu. Těsto necháme kynout. Po vykynutí jej p...

Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 250 g cukru moučka, 3/4 sklenky horkého mléka, 3/4 sklenky rostlinného oleje, 300 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva

Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je s moučkovým cukrem, přidáme ohřáté mléko a olej. Do těsta střídavě, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Formu natřeme tukem a vysypeme moukou. Do připravené formy vyklopíme těsto a pečeme...

Smažené krevety

Smažené krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrových oloupaných krevet, 100 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 lžička sušené bazalky, sůl, pepř, olej na smažení, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mleté paprika

Olej rozehřejeme na 180 °C. Mezitím si rozšleháme vejce a přidáme mouku, sušenou bazalku, kari koření, mletou papriku, sůl a pepř dle chuti. Krevety postupně obalíme v této směsi a dáme smažit na 3-5 minut do rozehřátého oleje.

Italské těsto

Italské těsto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g polohrubé mouky, sůl, 4 vejce, 1 lžíce rostlinného oleje

Vše důkladně promícháme a 15 minut spracujeme, aby vzniklo vlášné těsto. Necháme 25 minut odležet. Vyválíme co nejtenčí placku, kterou rozřežeme podle potřeb.

Zlatčina "Ořechová buchta"

Zlatčina "Ořechová buchta"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 hrnečky cukru krupice, 2 hrnečky mletých vlašských ořechů, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 3 hrnečky kyselého mléka, 3 lžíce kakaa

Všechny ingredience promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, tak dlouho až se těsto při píchnutí špejlí nebude lepit. Pečeme v předehřáté troubě a cca 180 stupnů po dobu a...

Buchta z cukety

Buchta z cukety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg cukru krystal, 3 vejce, 3 lžíce oleje, 30 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 40 dkg nastrouhané cukety

Cukr, vejce a olej chvíli šleháme, pak přidáme nastrouhanou cuketu a mouku s práškem do pečiva. Promícháme a nalijeme na plech, který jsme vymazali a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Špejlí zkusíme, zda se těsto nechyt...

Základní těsto do domácí pekárny

Základní těsto do domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vlažného mléka, 0,5 lžičky soli, 100 ml oleje, 3 lžičky cukru krystal, 300 g polohrubé mouky, 300 g hladké mouky, 0,5 kostky droždí nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Suroviny vložíme do pekárny podle uvedeného rozpisu. Když dáváme slané náplně, zapékáme klobásy, nebo děláme těsto na pizzu, dáme do těsta místo 3 lžiček cukru jen jednu. Nastavení pekárny: Program Těsto Těsto lze použít na cokoliv, co se dělá ...

Děrovaná buchta

Děrovaná buchta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g polohrubé mouky, 270 g cukru moučka, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 1/3 l mléka, 10 lžic oleje, čokoládová poleva

V míse utřeme cukr, vejce, olej a mléko. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nalijeme na vyšší plech vymazaný tukem či vyložený pečícím papírem. Ještě do teplé buchty uděláme obráceným koncem vařečky otvory. Celou buchtu potom polijeme čo...

Moučník Šalamoun

Moučník Šalamoun

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček studené vody, 1 Hera pokrájená na kousky, 2 hrnečky cukru krupice, 3 vrchovaté lžíce kakaa, 4 vejce, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva (zamíchat do mouky), 1 vanilkový cukr, kokosová moučka

1 hrneček studené vody, 1 hera - nakrájená na kousky, 2 hrnečky cukru krupice a 3 lžíce kakaa na mírném plameni za stálého míchání nahřejeme a mícháme do úplného rozpuštění. NESMÍ SE VAŘIT! 1 hrneček této směsi si dáme stranou. Ve druhé nádobě le...

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruhy, 150 g másla, sůl, 50 g polohrubé mouky, 400 ml vody

Pstruhy očistíme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme. Poté je osolíme, lehce obalíme v mouce a opečeme na másle dozlatova. Vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou, přidáme máslo a pečeme do měkka.

Roláda s tvarohem

Roláda s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 5 lžic cukru krystalu, 5 lžic polohrubé mouky, 250 g tučného tvarohu, 1 konzervu jahod, 100 g čokolády na vaření

Vejce s cukrem vyšleháme dotuha, aby uvnitř lžíce sama stála. Potom přidáme mouku a lehce promícháme. Vymažeme a vysypeme moukou plech a na něj rozetřeme rovnoměrně těsto. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut na 150 °C. Připravíme si utěrku pos...

Mé fánky

Mé fánky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 4 žloutky, 1 lžíce mléka, sůl, půl lžičky cukru moučka, 50 ml rumu, 2 pochoutkové smetany, rostlinný olej

Z těsta uděláme 4-5 bochníků, které postupně vyválíme na tenký plát. Pokrájíme radýlkem na obdélníky - čtverečky, uprostřed přejedeme 3 až 4 krát radýlkem (ale nepřekrojíme okraj) a smažíme v horkém oleji do zlatova (ne do hněda). Klademe na savý ...

Sýrový nákyp

Sýrový nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Eidamu v celku, 4 vejce, 150 ml mléka, 6 lžic polohrubé mouky, sůl, muškátový květ, máslo, strouhanka

Do misky dáme celá vejce a nahrubo nastrouhanou eidamskou cihlu, zalijeme mlékem a přidáme polohrubou mouku. Pořádně zamícháme, přidáme muškátový květ a sůl. Zapékací misku pořádně vymažeme máslem a zasypeme strouhankou. Přendáme sýrovou hmotu a d...

Nedělní knedlíčky do polévky

Nedělní knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení droždí (kvasnic), 50 g másla, 1 cibule, 5 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce strouhanky, 1 vejce, špetka soli, bylinky či koření dle chuti

Na pánvi rozpustíme máslo , přidáme cibuli a orestujeme. Přisypeme rozdrobené droždí a necháme rozpustit - odstavíme a necháme vychladnout. Poté přidáme mouku strouhanku, vejce sůl, popř. bylinky a koření dle chuti. Tvarujeme malé knedlíčky či nok...

Květákové řezy

Květákové řezy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 2 vejce, 1 dcl mléka, 5 lžic polohrubé mouky, 4 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, špetka soli, špetka pepře

Květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Poté ho vyjmeme a necháme vychladnout, poté ho rozmačkáme. Přidáme vejce, mléko, mouku, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a dle potřeby ještě zahustíme moukou, a vytvoříme si těst...

Uzenina se sýrem a pórkem

Uzenina se sýrem a pórkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g pórku, 15 dkg měkkého salámu, 1 dcl mléka, 2 vejce, 2 lžíce polohrubé mouky, 5 lžic másla, 5 lžic strouhanky, 100 g Eidamu (Edamu), troška pažitky, špetka soli

Pórek nakrájíme na kolečka a lehce osmahneme na másle. Přidáme na kostičky nakrájený salám. Směs dáme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, mouku. Posypeme nastrouhaným eidamem a n...

Zeleninové lívance

Zeleninové lívance

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mražené zeleninové směsi, sůl, 4 vejce, 200 ml mléka, 160 g polohrubé mouky, 5 lžic oleje, 120 g dietního salámu

Mraženou zeleninu dáme do hrnce,podlejeme troškou vody,posolíme a dusíme do měkka.Salám pokrájíme na malé kousky.Mléce rozšleháme žloutky,mouku,olej a sůl.Přidáme zeleninu,salám a tuhý sníh z bílků.Lžící nabírámé malé kopky a klademe na rozehřátý ...

Perník z pekárny

Perník z pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 1 vejce, 10 lžic oleje, 250 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce kakaa, 400 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do perníku, podle chuti rozinky, ořechy, kousky čokolády

Suroviny vložíme do nádoby v uvedeném pořadí a zapneme program Dort. Rozinky, ořechy a jiné pochutiny přidáme po zvukovém signálu. Stav upečení zkoušíme špejlí.

Vanilková bábovka z pekárny

Vanilková bábovka z pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3 vejce, 200 ml cukru krupice (včetně 3 vanilkových), 400 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, čokoládová poleva

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program dort. Hotovou vychladlou bábovku polijeme čokoládovou polevou.

Barevné krucánky

Barevné krucánky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 100 ml vlažné vody, 125 ml vlažného mléka, 40 g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky soli, 380 g polohrubé mouky, 1 balení (42 g) droždí (kvasnice), Na povrch: mák, sezamová semínka

Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Příprava těsta. Po vykynutí těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál a rukama krátce propracujeme. Rozdělíme je na 24 přibližně stejných dílků. Z každého vyválíme váleček dlouhý cca 15 ...

Vlněné knedlíky - z mikrovlnky

Vlněné knedlíky - z mikrovlnky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček polohrubé či hrubé mouky, 2 rohlíky, 1 hrneček mléka, 1/2 balení droždí (kvasnice), 1/2 lžičky soli, 1 vejce, 2 lžíce oleje

Včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky a vsypeme do mísy. Přisypeme hrnek mouky, přidáme vejce, olej a sůl. Odlejeme asi 1/3 mléka a přidáme droždí (možno s trochou cukru). Necháme vykynout. Přidáme do mísy, přilijeme zbytek vlažného mléka. Vymíc...

Buchta s čokoládou s polevou z Tangu

Buchta s čokoládou s polevou z Tangu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 sklenka cukru krupice, 1 kostka másla, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1/2 balení čokolády na vaření, 1 sáček pudinku - vanilkový či ovocný - dle obliby, 1 šálek mléka

Vejce, cukr a máslo vyšleháme a přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem, dle potřeby přidáme mléko a 2/3 těsta vylijeme na plech. Rozpustíme čokoládu s kouskem másla, přimícháme do zbylého těsta a lžící pohážeme na světlé těsto, různě upravíme...

stránka: