Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Polotučná hořčice

Domácí hamburgry

Domácí hamburgry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks housek, 1 cibule, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce tatarské omáčky, 1 konzerva Luncheon Meat, 5 plátek taveného sýru, 5 listů pekingského zelí, 2 sterilované okurky

Konzervu lančmítu rozdělíme na 10 stejných plátků, které opečeme na pánvi. Mezitím si nakrojíme housky, které lehce orosíme vodou a rozehřejeme v mikrovlnné troubě. Potom jen namažeme obě strany housky troškou hořcice, kečupu a tatarky. Dále na je...

Italský salát

Italský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g šunky, 150 g telecího upečeného masa, 1 jablko, 30 g mandlí, 1 lžička kaparů, 1 ks cibule, 2 ks vařených brambor, 150 g majonézy, 125 ml smetany, troška hořčice, sůl dle chuti, cukr dle chuti, troška citrónové šťávy, Worcesterská (Worcesterová) omáčka

Šunku, upečené maso a uvařené brambory nakrájíme na jemné nudličky. Dáme do mísy, přidáme oloupané, na nudličky nakrájené a citrónovou šťávou zakapané jablko, spařené oloupané nakrájené mandle, kapary a cibuli. Dobře promícháme a spojíme s ochucen...

Šunkové zavitky s banánem

Šunkové zavitky s banánem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 2 ks banánů, trocha hořčice, 50 g másla, 1 lžička hladké mouky, trocha mléka, 50 g Eidamu (Edam), 2 ks žloutků

Plátky šunky potřeme hořčicí, na každý položíme polovinu banánu a zavineme. Vložíme do máslem vymazané nákypové formy a zalijeme bešamelem. Ten si připravíme z másla a mouky. Připravíme světlou jíšku, rozředíme mlékem a povaříme. Do bešamelu můžem...

Uherský salát

Uherský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rýže, 100 g salámu, 100 g upečeného vepřového masa, 1 sterilovaná okurka, 2 ks zelených paprik, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 lžíce oleje, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce sladké papriky, cukr dle chuti, ocet, olej na vymazání hrnků, 1 rajče, olivy dle chuti, hlávkový salát na ozdobu

Spařenou rýži uvaříme v osolené vodě, propláchneme a necháme okapat. Mezitím nakrájíme salám, upečené vepřové maso, papriky a okurku na jemné nudličky. Z oleje, hořčice, cukru, octa a koření umícháme omáčku. Přidáme k rýži společně s nakrájeným sa...

Sardinková pomazánka

Sardinková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sardinek, 1/8 balení sádla, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 cibule, 1 vejce

Vejce uvaříme na tvrdo, nakrájíme na kostičky, přidáme sardinky, sádlo, najemno nakrájenou cibuli a dle chuti hořčici. Zamícháme a mažeme na pečivo.

Čevapčiči

Čevapčiči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého vepřového masa, 300 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 2-3 stroužky česneku, 2 cibule, špetka mleté papriky sladké, špetka mleté papriky pálivá, 1-2 lžičky soli, 1 lžička pepře, špetka majoránky, špetka tymiánu (Mateřídoušky obecné), 1/2 hrnku rostlinného oleje na smažení, 4 lžíce polotučné hořčice

Směs mletého masa smícháme se solí, mletým černým pepřem, sušenou drhnutou majoránkou, mletou paprikou, tymiánem, prolisovaným česnekem, drobně pokrájenou cibulí a 1 vejcem. Ruce namočíme do studené vody, vezmeme kus hmoty a rukama tvarujeme šišti...

Krkovička Argentina

Krkovička Argentina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, 2 vejce, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce koření Argentina, špetka soli, 1 lžíce solamylu, olej na smažení

Vejce, olej, hořčici, koření, sůl a solamyl rozšleháme do hladka. Maso z obou stran naklepeme, nařízneme po obvodu, aby se nekroutilo a naložíme do marinády. Dáme do lednice minimálně přes noc, lépe na dva dny. Na pánvi rozpálíme olej a maso z obo...

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml bílého jogurtu, 2 lžíce polotučné hořčice, 60 ml bílého vína, sůl, pepř, 250 g uzeného eidamu (Edam), 250 g bílého hroznového vína, 2 sladká jablka, 1 lžíce citrónové šťávy, 250 g šunky, 1 pomeranč

Nejdříve si vytvoříme zálivku z jogurtu. Smícháme hořčici, jogurt a víno. Opepříme a osolíme a důkladně promícháme. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Vložíme je do mísy a pokapeme citrónovou šťávou. Bobulky hroznového vína...

Netradičně plněné papriky

Netradičně plněné papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké papriky, 100 g másla máslo, 150 g žampionů, 3 brambory, sůl, pepř, 1 cibule, hořčici na ozdobení, kečup na ozdobení, 1 lžička tymiánu, 1 ks malý lilek, 200 ml vody

Uřízneme vršky paprik a vykrojíme jádra, která vyhodíme. Uříznuté vršky zbavíme stopek a nakrájíme na kousky. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme sůl, pepř, tymián, nakrájené žampiony, brambory, lilek a vršky paprik. Zalijeme v...

Pikantní pomazánka na topinky

Pikantní pomazánka na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 300 g dietního salámu, sůl, 1 lžička chilli koření, 10 stroužků česneku, 150 g parmazánu, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, 2 lžíce polotučné hořčice

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme 15 minut v osolené vroucí vodě. Scedíme a dáme vychladit. Mezitím rozmixujeme parmazán, oloupaný a nakrájený salám. Přidáme rozetřený česnek, uvařené brambory, hořčici, rajčatový protlak, chilli koře...

Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 smetanový sýr, 1 menší cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce polotučné hořčice, sůl, pepř

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme najemno cibuli, přidáme sýr, máslo a hořčici. Přidáme vychladlá oloupaná a nakrájená vejce. Vše důkladně promícháme, dokud se vše nespojí. Dochutíme soli a pepřem. Podáváme na pečivu a...

Kaviár na vejcích

Kaviár na vejcích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 balení kaviáru, 8 krajíců bílého nebo tmavého chleba, 4 lžíce olivového oleje, 10 vejcí, 8 listů pažitky na ozdobu, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce másla, sůl

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si připravíme topinky (viz související recepty). Uvařená vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a podélně rozkrojíme na půlky. Vydlabeme žloutky a bíl...

Rybí pomazánka

Rybí pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy sardelek (ančoviček) v oleji, 2 menší cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce polotučné hořčice, sůl, pepř

Sardelky (ančovičky) očistíme, vykostíme, zbavíme hlaviček a ocásků. Cibule nakrájíme na jemno, přidáme hořčici, máslo, sardelky (ančovičky), pepř, sůl dle chuti a vše vidličkou důkladně promícháme do jemné pomazánky.

Vejce plněná rybí pomazánkou

Vejce plněná rybí pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vejcí, 20 kuliček pepře, 2 menší cibule, 2 konzervy sardelek (ančoviček) v oleji, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce másla, pepř, sůl

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si z cibulí, sardelek (ančoviček), hořčice, másla, pepře a soli připravíme rybí pomazánku (viz související recepty). Uvařená vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. V...

Ďábelská žebírka

Ďábelská žebírka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřových žebírek, 120 g meruňkové marmelády, 100 ml meruňkového džusu, 1 lžíce polotučné hořčice, 6 lžic Worcesterské omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky mletého zázvoru, pepř, sůl

Z meruňkové marmelády, džusu, rozetřeného česneku, Worcesterské (Worcesterové) omáčky, hořčice, citrónové šťávy, mletého zázvoru si připravíme marinádu. Vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí. Žebra nakrájíme na větší kusy a na 24 ho...

Bramborový tatar

Bramborový tatar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 1 velkou cibuli, pepř, sůl, 1/2 lžičky pálivé mleté papriky, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1 lžička polotučné hořčice, 1-2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce kečupu

Celé brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě do měkka, necháme okapat, oloupeme a nastrouháme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, mletou papriku, mletý kmín, hořčici, kečup, sojovou omáčku, Worcesterovou omáčku, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně ...

Kuřecí prsíčka v pivním těstíčku

Kuřecí prsíčka v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, bílý mletý pepř, 1-2 vejce, 1 lžíci sojové omáčky, 50 ml světlého piva, 2 lžičky polotučné hořčice, 1 lžíci Solamylu, rostlinný olej na smažení, sůl

Kuřecí maso očistíme, pokrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. V misce rozšleháme vejce, přidáme sójovou omáčku, pivo a hořčici. Dobře vše promícháme a nakonec přidáme Solamyl. Kousky masa vložíme do těstíčka a necháme hodinu odležet. Na pánv...

Americká omáčka

Americká omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce natvrdo, 1 lžíci polotučné hořčice, 125 ml rostlinného oleje, 2 nasekané sterilované okurky, 1 velkou cibuli, 1 lžíci citrónové šťávy, cukr moučku, sůl

Uvařené vejce natvrdo rozpůlíme, vyjmeme žloutky, rozmačkáme je vidličkou a smícháme se solí a hořčicí. Vymícháme dohladka. Po kapkách přidáváme olej a citronovou šťávu. Cibuli rozsekáme nadrobno, vmícháme s okurkami do omáčky, podle chuti osladím...

Jogurtový  dresing

Jogurtový dresing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce bílého jogurtu, 2 lžičky slunečnicového oleje, lžička octa, lžička hořčice, špetka soli, špetka pepře

V misce smícháme olej a ocet, aby se obě chutě promíchaly. Po té přidáme hořčici, opět promícháme a nakonec přimícháme jogurt, drezing dochutíme a přeléváme.

Ďábelské závitky

Ďábelské závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 treska, 1 lžička polotučné hořčice, 3 lžíce sardelové pasty, špetka pepře, 1 lžíce chilli koření, špetka soli, 1/2 šálku hladké mouky, 1 vejce, 100 ml slunečnicového oleje

Tresku očistíme, rozpůlíme, vykostíme a každou půlku potřeme směsí z hořčice, pepře, chilli koření, sardelové pasty a soli. Stočíme je do závitků a sepneme párátkem. Závitky obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci a pomalu smažíme na rozpáleném olej...

Treska s hořčicovou omáčkou

Treska s hořčicovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce tresky, sůl, pepř, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml mléka, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce Dijonské hořčice, špetka muškátového květu, 2 lžíce oleje, citronová šťáva

Porce tresky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a odložíme do chladu. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, osolíme a necháme provařit. Pak do omáčky přidáme obě hořčice a dochutíme ji špetkou muškátového květu. T...

Ševcovský mls

Ševcovský mls

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g měkkého salámu, 4 sterilované okurky, 2 cibule, 100 ml majonézy, špetka soli, troška pepře, 1 lžička cukru krystal, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce jablečného octa

Vezmeme si robota a salám umeleme. Umeleme i okurky a dáme oboje do mísy. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, majonézu, cukr, kečup, olej, hořčici, ocet, sůl a pepř. Vše zamícháme, dle chuti dochutíme a necháme v ledničce chvíli uležet.

Luxusní tatarák z lososa po francouzsku

Luxusní tatarák z lososa po francouzsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g lososa, 1 lžička polotučné hořčice, 1 lžička Dijonské hořčice, 0,5 malé cibule, 0,5 malé červené cibule, 1,5 špetky soli, špetka pepře bílého, 1 lžička citronové šťávy

Kousek lososa (bez kůže) naškrábeme co nejjemněji a dáme do mísy. Postupně přidáme ostatní ingredience - cibuli nakrájenou velmi na jemno, hořčice po částech a ochutnáváme, abychom je dali přiměřeně a zachovali tak dominantní chuť chuť lososa. Při...

Salát z pórku

Salát z pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g pórku, 5 slepičích vajec, 1-2 cibule, 2 lžíce citronové šťávy - dle chuti, 2-3 lžíce olivového oleje, špetka pepře barevného, 2 lžíce polotučné hořčice, 1 lžička pažitky

Očištěné a na kolečka nakrájené pórky chvíli povaříme, ale ne úplně do měkka spíše do poloměkka a scedíme. Poté vsypeme do mísy, přidáme nakrájená natvrdo uvařená vajíčka, cca dvě lžíce olivového oleje, dvě lžíce hořčice (někdy dávám 1 lžičku Amor...

Kuřecí stehýnka obalované v sezamu

Kuřecí stehýnka obalované v sezamu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 lžíce másla, 1 lžička sójové omáčky, 1 dcl bílého vína, 1 lžíce polotučné hořčice, 4 lžíce sezamu

Stehna omyjeme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a sundáme z ohně. Vmícháme sójovou omáčku a hořčici a víno. Stehna marinádou potřeme a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 25 minut, pak stehna vyn...

stránka: