Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pomerančová kůra

Adventní šneci z kynutého těsta

Adventní šneci z kynutého těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 ml mléka, 100 ml slunečnicového oleje, 1 vejce, 3 lžíce rumu, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí , špetka soli, 3 plnější lžíce cukru krupice, Na potření těsta: 80 g rozpuštěného másla, Náplň: asi 6 středních jablek, 2 sáčky skořicového cukru, 4 hrsti nasekaných vlašských ořechů, Na potření šneků: 3 lžíce kondenzovaného mléka, 2 lžíce rumu, 2 lžičky pomerančové kůry, Na posypání: hrst mandlových lupínků nebo nudliček

Do nádoby pekárny vložíme přísady na těsto v pořadí tekuté a pak sypké. Zapneme program "těsto". Po skončení programu vykynuté těsto rozpůlíme a každou část vyválíme na obdélník. Vyválené těsto potřeme rozpuštěným máslem, rovnoměrně poklademe olo...

Americké hvězdičky s jahodami

Americké hvězdičky s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 180 g másla, 900 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 600 g jahod, 100 g cukru moučka, 6 lžíc cukru krupice, 1 lžíce pomerančové šťávy, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička soli, 1-2 lžíce pomerančové kůry

Jahody nakrájíme nadrobno, přidáme vanilkový cukr a pomerančovou šťávu a necháme v chladu uležet, zatímco budeme připravovat těsto. Smícháme hladkou mouku, cukr krupici, prášek do pečiva, lžičku soli, pomerančovou kůru a nezměklé máslo a vypracuj...

Aromatická koňaková káva

Aromatická koňaková káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g kávy, 1 ks skořice, 4 ks hřebíčku, 2 trošky citronové kůry, 2 trošky pomerančové kůry, 16 cl koňaku, 4 lžičky cukru krupice, 200 ml polotučného mléka

Kávu zalijeme 200 ml vody a necháme 5 minut stát. Poté ji nalijeme do kastrolu, přidáme skořiči a hřebíček, citronovou a pomerančovou kůru a chvíli vaříme - ale pod bodem varu, na mírném plameni. Mezitím si do čtyř skleniček rozdělíme koňak, v...

Bábovka s kávou a skořicí

Bábovka s kávou a skořicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 150 g másla, 150 g práškového cukru, 3 lžičky kávy (nejlépe rozpustné), špetka soli, 1/2 lžíčky strouhané pomerančové kůry, 1/2 lžíčky mleté skořice, 300 g polohrubé mouky, 3/4 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 dcl mléka

Žloutky, cukr, máslo ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru a špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku s kypřícím práškem, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků a dáme péct do vyhřáté trouby. Píchnutí...

Borůvková bábovka

Borůvková bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 lžic hrubé mouky, 7 lžic cukru moučka, 6 vajec, 3 lžíce rumu, špetka soli, 1 lžička pomerančové kůry, 1 lžíce pomerančové šťávy, 300 g borůvek

Žloutky, cukr, rum a šťávu z pomeranče utřeme do husté pěny. Přidáme pomerančovou kůru, 9 lžic mouky a sůl. Do hladkého těsta zlehka vmícháme tuhý sníh a borůvky, které jsme promíchali s 1 lžící mouky. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a...

Borůvkový likér

Borůvkový likér

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 litry borůvek, 0,5 kg cukru krupice, kůra z 1 pomeranče, špetka kmínu, 1 skořice celá, 6 ks hřebíčku, 250 ml rumu, 250 ml vodky

Borůvky rozmačkáme a necháme v kameninovém hrnci v chladu 2-3dny stát.Pak přes plátno prolisujeme a chvilku povaříme s cukrem,kůrou z pomeranče,kmínem,skořicí a hřebíčkem asi půl hodiny.Po vychlazení přilijeme rum a vodku a uzavřené necháme 4 dny ...

Brusinková omáčka

Brusinková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g brusinkového kompotu, 5 g hořčice, 0,2 dcl červeného vína, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,1 dcl pomerančové šťávy, 0,025 dcl worcesterové omáčky, 5 g cukru moučka, špetka soli, špetka pepře, troška citronové kůry, troška pomerančové kůry

Kompot prolisujeme, zalijeme citrónovou a pomerančovou šťávou a worcesterem, vmícháme hořčici, sůl, cukr a pepř a nakonec přidáme víno s jemně posekanou a ve víně povařenou kůrou.

Brusinkovo - pomerančová bábovka s ořechy

Brusinkovo - pomerančová bábovka s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 125 g másla, 1 balení zakysané smetany, 2/3 šálku cukru krupice, 1/2 šálku mléka, 2 lžíce rumu, 2 šálky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžíce pomerančové kůry, 1 šálek sušených brusinek, 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů, 2 lžíce hnědého cukru, lžička skořice, 2 lžičky kakaa, 4 lžíce pomerančové šťávy, 1/2 šálku cukru moučka, 2 lžičky horké vody

V míse krátce prošleháme vejce, změklé máslo, 2/3 šálku cukru a zakysanou smetanu. Přidáme střídavě mléko, mouku s kypřícím práškem, špetku soli, rum, pomerančovou kůru a nakonec přimícháme brusinky. Polovinu těsta rovnoměrně rozdělíme do tukem ...

Brusinkový džem

Brusinkový džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brusinek, 1/2 kg cukru krystal, 250 ml vody, 1 lžíce včelího medu, 1 lžička pomerančové kůry, 5 ks hřebíčku, 1 celá skořice

Brusinky propláchneme, vsypeme do většího hrnce, zasypeme cukrem. Vlijeme vodu, přidáme med, pomerančovou kůru a koření. Vše vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Jakmile začne hmota rosolovatět, vyndáme z ní koření a plníme do čistých uzavíracích ...

Brusinkový džem dle babičky

Brusinkový džem dle babičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brusinek, 400 g pomerančové dužiny, 500 g želírovacího cukru, 25 g pomerančové kůry

Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké plátky. Pomerančovou kůru, dužinu a brusinky promícháme s cukrem a za stálého míchání přivedeme rychle k varu. Vaříme asi 3 minutky. Vytvořenou pěnu odebereme a ještě teplé plníme do skleniček.

Bůček pečený na kofole

Bůček pečený na kofole

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg bůčku, 2 l Kofoly, 40 g malin, 1 g kardamomu, 1 g anýzu, 1 g badyánu, 1 g koriandru, 3 g skořice (celé), 5 g pomerančové kůry, 100 g mrkve, 100 g kořenové petržele, 2 g soli, 1 g pepř bílý celý, Petrželové pyré: 1500 g kořenové petržele, 500 g másla, sůl a pepř dle chuti, 200 g baby hrášku, 200 g mrkve, 200 g ředkve

Nakrojíme kůži bůčku na diamanty a orestujeme na grilu. Dáme do nálevu se všemi ingrediencemi a v gastro-nádobě pod alobalem pečeme cca 2,5 hodin na 135°C. Potom sundáme alobal a pečeme další půl hodiny. Výpek přecedíme a zredukujeme. Turbo tyčov...

Cannoli plněné ricottovým krémem

Cannoli plněné ricottovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 30 g cukru moučky, 50 g sádla, 500 g sýru ricotta, 150 g cukru krupice, 100 g pistácií, 1 lžička skořice, 1 lžička kávy, 1 lžička soli, 2 lžičky pomerančové kůry, 1 ks vejce, 50 ml slunečnicového oleje, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce vinného octu, 1 lžíce pomerančové šťávy

Den předem si připravíme těsto: smícháme mouku, cukr moučku, skořici, kávu a sůl. Přidáme sádlo a vejce a postupně přiléváme smíchané víno s octem. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Smícháme ricottu s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a nechá...

Citrónové želé

Citrónové želé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 sáčku instantní želatiny, 1 citrón, citronová kůra, pomerančová kůra, 100 g cukru krupice

Želatinu necháme nabobtnat ve 300 ml vody. Citrón omyjeme, šťávu vymačkáme a kůru nastrouháme. Želatinu zahřejeme a smícháme s cukrem a citrónovou šťávou. Přidáme několik proužků kůry a vše nalijeme do předem vypláchnutých formiček. Necháme vychla...

Citrusová bábovka

Citrusová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 250 g cukru krupice, 4 vejce, 1 šálek mléka, 1/2 hrnečku dezertního vína Vin Santo, 1 balení droždí , citronová kůra, pomerančová kůra, olivový olej

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olivový olej, mléko, dezertní víno, citrónovou a pomerančovou kůru. Smícháme sušené droždí s moukou a postupně vše přidáme do žloutkové směsi. Z bílků ušleháme sníh a také ho přidáme do těsta. Pečeme ve vymazané a ...

Coca-colový koláč s pomerančovou kůrou

Coca-colový koláč s pomerančovou kůrou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 4 vejce, 150 g cukru krupice, 90 g rozpuštěné Hery, 2 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 320 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 lžíce kandované pomerančové kůry, Poleva: 90 g másla, 100 g cukru moučka, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 1 lžička sušené pomerančové kůry, 250 ml coca-coly

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přišleháme Heru, pak přimícháme rum, coca-colu a vmícháme mouku smíchanou s kakaem a kypřícím práškem. Nakonec do těsta přimícháme kandovanou pomerančovou kůru. Těsto nalijeme do menšího pekáčku vyloženého pečícím ...

Coca-colový koláč s pomerančovou kůrou

Coca-colový koláč s pomerančovou kůrou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 4 vejce, 150 g cukru krupice, 90 g rozpuštěné Hery, 2 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 320 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 lžíce kandované pomerančové kůry, Poleva: 90 g másla, 100 g cukru moučka, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 1 lžička sušené pomerančové kůry, 250 ml coca-coly

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přišleháme Heru, pak přimícháme rum, coca-colu a vmícháme mouku smíchanou s kakaem a kypřícím práškem. Nakonec do těsta přimícháme kandovanou pomerančovou kůru. Těsto nalijeme do menšího pekáčku vyloženého pečícím ...

Čokoládový koláč s jahodami a třešněmi

Čokoládový koláč s jahodami a třešněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 2 lžíce cukru krupice, 200 ml 12% smetany, pomerančová kůra (z půlky pomeranče), 50 g hladké mouky, 40 g kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, 100 g vypeckovaných třešní, 100 g jahod, 1 lžíce másla na vymazání formy

Cukr, vejce, smetanu a pomerančovou kůru vyšleháme. Pak přidáme prosátou mouku, kakao a prášek do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané formy a poklademe ovocem. Volila bych menší a hlubší formu, protože se mi zdál koláč v mé větší dortové formě příl...

Filé z tresky s pomeranči

Filé z tresky s pomeranči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce filé z tresky, 2 ks pomerančů, 25 g másla, 1 lžička sladké chilli omáčky, 1/2 citrónu, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 cibule, 1 lžička pomerančové kůry, sůl, pepř, rukola na ozdobu

Do kastrolu vložíme filé, zakapeme je šťávou z citrónu, přidáme celou oloupanou cibuli, nové koření, špetku soli a bobkový list. Zalijeme vše vroucí vodou, aby byla treska těsně ponořená. Postavíme na vařič a velmi zvolna vaříme 15-20 minut. Mezit...

Jablečný chlebíček s ostružinami

Jablečný chlebíček s ostružinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 175 g změklého másla, 150 g třtinového cukru, 2 vejce, 3 lžíce rumu, 1 velké jablko, 1/2 lžičky skořice, 2 lžičky pomerančové kůry, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky vanilkového cukru, 220 g ostružin

V míse si uděláme drobenku z mouky, másla a třtinového cukru. Asi dvě hrsti drobenky si odložíme stranou do mističky. Do zbylé drobenky přidáme kypřící prášek, vejce, rum, pomerančovou kůru a jablko nastrouhané i se slupkou nahrubo. Z ostružin o...

Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 230 g másla, 500 g rebarbory, 500 g jahod, 100 g cukru moučky, 1 lžička soli, 1 lžička pomerančové kůry, 2 ks žloutku, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžíce bramborového škrobu, 2 lžíce pomerančové šťávy, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka)

Smícháme mouku, sůl, cukr krupici a máslo a vytvoříme směs podobnou drobence. Přilijeme 80 ml vody a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části, každou zabalíme do potravinářské fólie a necháme hodinu odpočívat v lednici. Rebarboru o...

Kandovaná pomerančová kůra

Kandovaná pomerančová kůra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g pomerančové kůry, 100 g cukru krystal, 50 g cukru moučky

Kůru zbavíme bílého vnitřku a nakrájíme ji na tenké proužky. Vložíme do hrnce, přisypeme krystalový cukr a zalijeme vodou tak, aby byla zcela ponořená. Zvolna vaříme dosklovata, potom vodu slijeme a ještě horkou kůru obalíme v moučkovém cukru. Nak...

Keks po anglicku

Keks po anglicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 250 g másla, 250 g cukru, 4 ks vajec, 150 g kandované pomerančové kůry, 150 g kandované citrónové kůry, 100 g spařených mandlí, 150 g vypeckovaných višní, 70 g rozinek, 150 ml rumu

Máslo utřeme postupně s cukrem, žloutky, moukou s práškem do pečiva. Rozinky namočíme v rumu, mandle nasekáme spolu s kandovanou citrónovou a pomerančovou kůrou, vše důkladně promícháme, přimícháme sníh, který jsme si ušlehali z bílků a dáme péct....

Kyška koláč

Kyška koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml kefíru KYŠKA, 100 g Hery rozpuštěné, 300 g hladké mouky, 180 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 2 slepičí vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3-4 hrsti červeného rybízu, 1 lžička citronové kůry, 1 limetová kůra, 1 lžička pomerančové kůry, 50 g Řeckého jogurtu, 50 g másla

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme Kyšku a jogurt. Do prosáté mouky dáme kypřící prášek a strouhanou kůru z pomeranče, citronu a limety. Heru a máslo si rozehřejeme a necháme zchladit. Všechny ingredience vyšleháme v hladké nadý...

Leknínky

Leknínky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 70 g cukru moučka, 1 žloutek, 1 balení rumových perníčků (180 g ), 50 g loupaných mletých mandlí, 2-3 lžíce rumu, 140 g Hery, 80 g másla, 1 vrchovatá lžíce marmelády, 2 lžičky pomerančové kůry, sáček bílé čokoládové polevy, cukrářské zdobení

Nedříve si uděláme linecké těsto, tak, že smícháme mouku, moučkový cukr, žloutek a Heru a vše dobře zpracujeme. Těsto vyválíme a vykrájíme hvězdičky. Každou hvězdičku vložíme do formičky na košíček a upečeme v mírně rozehřáté troubě lehce dozlato...

Linecké cukroví podle Tatiany

Linecké cukroví podle Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 g hladké mouky, 150 g Hery, 80 g cukru, 2 žloutky, 2 zarovnané lžičky pomerančové kůry, špetka kypřícího práškudo pečiva (na špičku nože), 3 kapky rumové esence (může být i jemnější vanilková), 1 vejce na potření, 1 menší ovocná marmeláda (rybízová nebo jiná pikantnější)

Mouku a cukr prosejeme a promícháme se špetkou prášku do pečiva, pomerančovou kúrou. Přidáme změklé máslo, rumovou nebo vanilkovou esenci a žloutky a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme přes noc uležet v ledni...

stránka: