Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pomerančová kůra

Aromatická koňaková káva

Aromatická koňaková káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g kávy, 1 ks skořice, 4 ks hřebíčku, 2 trošky citronové kůry, 2 trošky pomerančové kůry, 16 cl koňaku, 4 lžičky cukru krupice, 200 ml polotučného mléka

Kávu zalijeme 200 ml vody a necháme 5 minut stát. Poté ji nalijeme do kastrolu, přidáme skořiči a hřebíček, citronovou a pomerančovou kůru a chvíli vaříme - ale pod bodem varu, na mírném plameni. Mezitím si do čtyř skleniček rozdělíme koňak, v...

Americké hvězdičky s jahodami

Americké hvězdičky s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 180 g másla, 900 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 600 g jahod, 100 g cukru moučka, 6 lžíc cukru krupice, 1 lžíce pomerančové šťávy, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička soli, 1-2 lžíce pomerančové kůry

Jahody nakrájíme nadrobno, přidáme vanilkový cukr a pomerančovou šťávu a necháme v chladu uležet, zatímco budeme připravovat těsto. Smícháme hladkou mouku, cukr krupici, prášek do pečiva, lžičku soli, pomerančovou kůru a nezměklé máslo a vypracuj...

Cannoli plněné ricottovým krémem

Cannoli plněné ricottovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 30 g cukru moučky, 50 g sádla, 500 g sýru ricotta, 150 g cukru krupice, 100 g pistácií, 1 lžička skořice, 1 lžička kávy, 1 lžička soli, 2 lžičky pomerančové kůry, 1 ks vejce, 50 ml slunečnicového oleje, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce vinného octu, 1 lžíce pomerančové šťávy

Den předem si připravíme těsto: smícháme mouku, cukr moučku, skořici, kávu a sůl. Přidáme sádlo a vejce a postupně přiléváme smíchané víno s octem. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Smícháme ricottu s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a nechá...

Tvaroh s fíky

Tvaroh s fíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sušenek Spekulatius, 1 lžíce pomerančového likéru, 400 g jemného tvarohu, 2-3 lžíce cukru krupice, 4 ks fíků, 4 lžíce včelího medu, 1/2 lžičky pomerančové kůry, 1 lžička třtinového cukru, 1 špetka skořice

4 sušenky dáme stranou, zbytek nalámeme a rozdělíme do 4 pohárů. Tvaroh vyšleháme s cukrem dohladka - pokud je příliš tuhý, můžeme ho rozředit trochou mléka nebo smetany. Rozdělíme ho do pohárů. Do každého poháru naaranžujeme jeden nakrájený fí...

Mrkvový nákyp s tvarohem

Mrkvový nákyp s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g mrkve, 30 g tučného tvarohu, 1 vejce, 10 g tuku, 0,5 dcl smetany, 20 g vanilkového cukru, 0,15 dcl rumu, troška citronové kůry, troška pomerančové kůry, špetka soli

Žloutek utřeme s tukem, cukrem, solí a postupně přimícháváme tvaroh se smetanou. Poté přidáme vařenou mrkev (jemně nastrouhanou), vmícháme sníh z bílků, rum a kůru. Pečeme v troubě ve vysypané formě.

Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 230 g másla, 500 g rebarbory, 500 g jahod, 100 g cukru moučky, 1 lžička soli, 1 lžička pomerančové kůry, 2 ks žloutku, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžíce bramborového škrobu, 2 lžíce pomerančové šťávy, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka)

Smícháme mouku, sůl, cukr krupici a máslo a vytvoříme směs podobnou drobence. Přilijeme 80 ml vody a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části, každou zabalíme do potravinářské fólie a necháme hodinu odpočívat v lednici. Rebarboru o...

Pomerančový dortík

Pomerančový dortík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 2 lžíce pomerančové kůry, 50 g moučkového cukru, 80 g dětské krupice, 4 bílky, 250 ml pomerančové šťávy, 100 g hladké mouky, 70 g cukru krupice

V míse vyšleháme žloutky, pomerančovou kůru a moučkový cukr do světlé husté pěny. Poté metličkou přimícháme dětskou krupici a polovinu pomerančové šťávy a necháme asi 15 minut odstát. Mezitím si připravíme z bílků tuhý sníh. Jakmile uplyne 15 minu...

Brusinkový džem dle babičky

Brusinkový džem dle babičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brusinek, 400 g pomerančové dužiny, 500 g želírovacího cukru, 25 g pomerančové kůry

Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké plátky. Pomerančovou kůru, dužinu a brusinky promícháme s cukrem a za stálého míchání přivedeme rychle k varu. Vaříme asi 3 minutky. Vytvořenou pěnu odebereme a ještě teplé plníme do skleniček.

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 250 g rebarbory, 300 g jablek, 2 lžíce třtinového cukru, šťáva z jednoho pomeranče, Krém: 200 ml smetany ke šlehání, 100 ml plnotučného mléka, 1 vanilkový lusk, nebo 1 lžička mleté vanilky, 3 vejce, 80 g cukru krupice, kůra z jednoho pomeranče

Hotové těsto položíme do koláčové formy, kterou jsme předtím vymazali máslem. Trochu utlačíme a na těsto položíme pečící papír, který zasypeme fazolemi, aby se nám těsto nezvedalo. Předpékáme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 15 minut. Předpečené těs...

Brusinková omáčka

Brusinková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g brusinkového kompotu, 5 g hořčice, 0,2 dcl červeného vína, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,1 dcl pomerančové šťávy, 0,025 dcl worcesterové omáčky, 5 g cukru moučka, špetka soli, špetka pepře, troška citronové kůry, troška pomerančové kůry

Kompot prolisujeme, zalijeme citrónovou a pomerančovou šťávou a worcesterem, vmícháme hořčici, sůl, cukr a pepř a nakonec přidáme víno s jemně posekanou a ve víně povařenou kůrou.

Zámecké švestky

Zámecké švestky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks sušených švestek, 12 ks mandlí, 50 g kandované pomerančové kůry, špetka pepře, 1 lžička smetany, 12 plátků anglické slaniny, 1 vejce, 1 lžíce bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, špetka soli, 1 lžíce oleje

Sušené švestky zbavíme pecek a do každé vložíme jednu praženou mandli. Kůru jemně rozsekáme, hodně opepříme a utřeme se smetanou v pastu, kterou potřeme připravené švestky. Každou švestku zabalíme do tenkého plátku slaniny a po třech napichujeme n...

Řecké koláčky

Řecké koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 350 g z tuku, 200 g cukru, 4 žloutky, ostružinová či jiná zavařenina, 1/2 lžičky pomerančové kůry, kompotované víno, třešně nebo angrešt, čokoládová poleva

Rostlinný tuk nebo máslo utřeme s moučkovým cukrem, žloutky a půl lžičky pomerančové kůry. Přidáme mouku, vypracujeme těsto, necháme ho v lednici alespoň půl hodiny. Vyválíme, vykrajujeme hvězdičky - polovinu jich uděláme s otvorem. Pečeme na plec...

Keks po anglicku

Keks po anglicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 250 g másla, 250 g cukru, 4 ks vajec, 150 g kandované pomerančové kůry, 150 g kandované citrónové kůry, 100 g spařených mandlí, 150 g vypeckovaných višní, 70 g rozinek, 150 ml rumu

Máslo utřeme postupně s cukrem, žloutky, moukou s práškem do pečiva. Rozinky namočíme v rumu, mandle nasekáme spolu s kandovanou citrónovou a pomerančovou kůrou, vše důkladně promícháme, přimícháme sníh, který jsme si ušlehali z bílků a dáme péct....

Citrusová bábovka

Citrusová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 250 g cukru krupice, 4 vejce, 1 šálek mléka, 1/2 hrnečku dezertního vína Vin Santo, 1 balení droždí , citronová kůra, pomerančová kůra, olivový olej

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olivový olej, mléko, dezertní víno, citrónovou a pomerančovou kůru. Smícháme sušené droždí s moukou a postupně vše přidáme do žloutkové směsi. Z bílků ušleháme sníh a také ho přidáme do těsta. Pečeme ve vymazané a ...

Filé z tresky s pomeranči

Filé z tresky s pomeranči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce filé z tresky, 2 ks pomerančů, 25 g másla, 1 lžička sladké chilli omáčky, 1/2 citrónu, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 cibule, 1 lžička pomerančové kůry, sůl, pepř, rukola na ozdobu

Do kastrolu vložíme filé, zakapeme je šťávou z citrónu, přidáme celou oloupanou cibuli, nové koření, špetku soli a bobkový list. Zalijeme vše vroucí vodou, aby byla treska těsně ponořená. Postavíme na vařič a velmi zvolna vaříme 15-20 minut. Mezit...

Bábovka s kávou a skořicí

Bábovka s kávou a skořicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 150 g másla, 150 g práškového cukru, 3 lžičky kávy (nejlépe rozpustné), špetka soli, 1/2 lžíčky strouhané pomerančové kůry, 1/2 lžíčky mleté skořice, 300 g polohrubé mouky, 3/4 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 dcl mléka

Žloutky, cukr, máslo ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru a špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku s kypřícím práškem, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků a dáme péct do vyhřáté trouby. Píchnutí...

Bůček pečený na kofole

Bůček pečený na kofole

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg bůčku, 2 l Kofoly, 40 g malin, 1 g kardamomu, 1 g anýzu, 1 g badyánu, 1 g koriandru, 3 g skořice (celé), 5 g pomerančové kůry, 100 g mrkve, 100 g kořenové petržele, 2 g soli, 1 g pepř bílý celý, Petrželové pyré: 1500 g kořenové petržele, 500 g másla, sůl a pepř dle chuti, 200 g baby hrášku, 200 g mrkve, 200 g ředkve

Nakrojíme kůži bůčku na diamanty a orestujeme na grilu. Dáme do nálevu se všemi ingrediencemi a v gastro-nádobě pod alobalem pečeme cca 2,5 hodin na 135°C. Potom sundáme alobal a pečeme další půl hodiny. Výpek přecedíme a zredukujeme. Turbo tyčov...

Sváteční velikonoční beránek

Sváteční velikonoční beránek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g rozinek, 50 g sušených švestek, 50 g zavařených višní, 50 g pomerančové kůry, 100 g mandlí, troška citronové kůry, 6 vajec, 200 g cukru moučka, 200 g másla, 250 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, troška cukru na posypaní, troška tuku na vymazání formy, 2 lžíce strouhanky na vysypání formy

Vajcia rozdelíme, žĺtky vyšľaháme dopenista s cukrom a so zmäknutým maslom. Pridáme preosiatu múku prášok do pečiva. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a zapracujeme do cesta. Hrozienka, višne, pomarančovú, citrónovú kôru a olúpané man...

Borůvková bábovka

Borůvková bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 lžic hrubé mouky, 7 lžic cukru moučka, 6 vajec, 3 lžíce rumu, špetka soli, 1 lžička pomerančové kůry, 1 lžíce pomerančové šťávy, 300 g borůvek

Žloutky, cukr, rum a šťávu z pomeranče utřeme do husté pěny. Přidáme pomerančovou kůru, 9 lžic mouky a sůl. Do hladkého těsta zlehka vmícháme tuhý sníh a borůvky, které jsme promíchali s 1 lžící mouky. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a...

Jablečný chlebíček s ostružinami

Jablečný chlebíček s ostružinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 175 g změklého másla, 150 g třtinového cukru, 2 vejce, 3 lžíce rumu, 1 velké jablko, 1/2 lžičky skořice, 2 lžičky pomerančové kůry, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky vanilkového cukru, 220 g ostružin

V míse si uděláme drobenku z mouky, másla a třtinového cukru. Asi dvě hrsti drobenky si odložíme stranou do mističky. Do zbylé drobenky přidáme kypřící prášek, vejce, rum, pomerančovou kůru a jablko nastrouhané i se slupkou nahrubo. Z ostružin o...

Mramorová buchta a la brownies

Mramorová buchta a la brownies

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Základní těsto: 200 g hořké čokolády, 50 g másla, 100 g cukru krystal, 2 lžičky vanilkové esence, 2 vejce, 80 g hladké mouky, Tvarohové těsto: 250 g jemného tvarohu, 50 g cukru krupice, kůra i šťáva z jednoho pomeranče, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 vejce

Ze všeho nejdříve si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo ze základního těsta. Necháme stranou vychladnout. Poté k rozpuštěné čokoládě opatrně zamícháme ostatní ingredience. Malý plech vyložíme pečícím papírem a základní těsto na něj rovnomě...

Leknínky

Leknínky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 70 g cukru moučka, 1 žloutek, 1 balení rumových perníčků (180 g ), 50 g loupaných mletých mandlí, 2-3 lžíce rumu, 140 g Hery, 80 g másla, 1 vrchovatá lžíce marmelády, 2 lžičky pomerančové kůry, sáček bílé čokoládové polevy, cukrářské zdobení

Nedříve si uděláme linecké těsto, tak, že smícháme mouku, moučkový cukr, žloutek a Heru a vše dobře zpracujeme. Těsto vyválíme a vykrájíme hvězdičky. Každou hvězdičku vložíme do formičky na košíček a upečeme v mírně rozehřáté troubě lehce dozlato...

Kyška koláč

Kyška koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml kefíru KYŠKA, 100 g Hery rozpuštěné, 300 g hladké mouky, 180 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 2 slepičí vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3-4 hrsti červeného rybízu, 1 lžička citronové kůry, 1 limetová kůra, 1 lžička pomerančové kůry, 50 g Řeckého jogurtu, 50 g másla

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme Kyšku a jogurt. Do prosáté mouky dáme kypřící prášek a strouhanou kůru z pomeranče, citronu a limety. Heru a máslo si rozehřejeme a necháme zchladit. Všechny ingredience vyšleháme v hladké nadý...

Pomerančový dort

Pomerančový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček cukru moučka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička pomerančové kůry, 2 vejce, 1/2 hrnku rozpuštěné a vychladlé Hery, 1/2 hrnečku smetany, 1 velký pomeranč - dužina a šťáva z něj, Krém č. 1: 4 žloutky, 80 g cukru krystal, 20 g másla, 1/2 mandarinky - šťáva z ní, Krém č. 2: 125 g lučiny, 3 lžíce cukru, 1/2 mandarinky - šťáva z ní

Promícháme všechny suroviny na těsto a nakonec vmícháme pomerančovou dužinu nakrájenou na menší kousky. Těsto vlijeme do vymazané a vysypáné malé dortové formy a pečeme při 180 C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout. Na krém č.1 vyšlehám...

Rakouské čokoládové štangličky

Rakouské čokoládové štangličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kůra z 1/2 pomeranče, 300 g čokolády na vaření, 60 g másla, 2 žloutky, 100 g cukru moučka, 3 lžíce silného černého čaje, 40 g kakaa

V horké vodě omytou pomerančovou kůru nastrouháme najemno. Čokoládu nalámeme na kousky do misky a necháme rozpustit v horké vodní lázni. Změklé máslo, žloutky a prosátý cukr utřeme do pěny. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu, pomerančovou kůru a vychl...

stránka: