Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pomerančová šťáva

Mascarponový krém s rybízem

Mascarponový krém s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mascarpone, 100 g smetany, 50 ml pomerančové šťávy, 75 g cukru krupice, 250 g černého rybízu, 1 lžíce cassisu (likér z rybízu, můžeme nahradit ovocnou šťávou), troška mátových lístků na zdobení

Mascarpone smícháme metličkou se smetanou, pomerančovou šťávou a 40 g cukru. Opereme rybíz, zbavíme ho stopek a necháme okapat. 150 g ovoce spolu se zbylým cukrem a cassisem najemno rozemeleme a propasírujeme přes síto. Mascarponový krém dáme na m...

Energetický řepovo - mrkvový koktejl

Energetický řepovo - mrkvový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 1-2 malé červené řepy, špetička soli, trochu pomerančové šťávy, špetička pepře, trošku petrželové natě

Mrkev a řepu odšťavíme, chvíli povaříme a dochutíme solí, pepřem, pomerančovou šťávou a nasekanou petrželovou natí. Nebo šťávu vypijeme jen tak, bez dalšího dochucování.

Salát z fazolek s uzeným kuřetem a tropickou salsou

Salát z fazolek s uzeným kuřetem a tropickou salsou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného kuřecího masa, 200 g zelených fazolek, 1/2 manga, 1/2 papáji, Zálivka: šťáva z 1 pomeranče, 1/2 papáji, 1/2 manga, 1 oloupané rajče bez semínek, 1 červená cibule nadrobno, 1 lžíce vinného octa, 6 lžíc olivového oleje, 1 lžíce Dijonské hořčice, sůl a pepř dle chuti

Uzené kuřecí maso naporcujeme. Ovoce nařežeme na tenké plátky a fazolky uvaříme asi 20 minut ve slané vodě. Necháme okapat. Všechny ingredience na zálivku smícháme, ovoce nadrtíme do zálivky, aby vznikla salsa. Poté klademe na talíř fazolky, p...

Mrkvový nápoj s kefírem

Mrkvový nápoj s kefírem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 dcl mrkvové šťávy, 1 dcl kefíru, 5 g cukru krupice, troška citronové šťávy, 5 kapek pomerančové šťávy, troška muškátového květu

Šťávu s kefírem, kůrou, kořením a cukrem rozmixujeme. Podáváme se zelenou natí.

Brusinková omáčka

Brusinková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g brusinkového kompotu, 5 g hořčice, 0,2 dcl červeného vína, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,1 dcl pomerančové šťávy, 0,025 dcl worcesterové omáčky, 5 g cukru moučka, špetka soli, špetka pepře, troška citronové kůry, troška pomerančové kůry

Kompot prolisujeme, zalijeme citrónovou a pomerančovou šťávou a worcesterem, vmícháme hořčici, sůl, cukr a pepř a nakonec přidáme víno s jemně posekanou a ve víně povařenou kůrou.

Melounový salát s jahodami, citrusovou zálivkou a mango sorbetem

Melounový salát s jahodami, citrusovou zálivkou a mango sorbetem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 vodního melounu, 1/2 žlutého melounu, 2 balení jahod, 2 sklenky pomerančové šťávy, 2 sklenky grapefruitové šťávy, 2 sklenky citronové šťávy, 8 kopečků mangové zmrzliny

Na kostky nakrájíme vodní a žlutý meloun, na čtvrtky jahody a vložíme do pohárů. Přelijeme šťávou z pomeranče, růžového grepu a citrónu, promícháme a marinujeme asi 10 minut. Zdobíme kopečkem mangového sorbetu.

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jahod, 4 lžíce tučného tvarohu, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1 - 2 lžičky cukru moučka, 1 lžíce pomerančové šťávy

Zmražené jahody rozmixujeme, přidáme lžičku pomerančové šťávy, cukr (dle chuti), tvaroh, smetanu a vyšleháme. Dáme do tvořítek a necháme zmrazit.

Jahodovo-banánové mojito

Jahodovo-banánové mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl limetové šťávy, 6 listů máty peprné, 3 cl sodové vody, 1 lžička třtinového cukru, 2 lžíce drceného ledu, 2 jahody, 1/2 banánu, pomerančová šťáva z jednoho pomeranče

Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky, přidáme 1/2 nakrájeného zralého banánu. Do sklenice nalijeme čerstvou vymačkanou limetkovou šťávu i šťávu z pomeranče, přidáme třtinový cukr a lístky máty. Vše společně rozmačkáme a poté přidáme nakrájené...

Studená mangová polévka

Studená mangová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 zralé manga, 700 ml kokosového mléka, 100 ml kokosového krému, šťáva z jednoho pomeranče, 1 banán, 2 stonky čerstvého koriandru

Mango oloupeme a vyjmeme jádro. Smícháme společně s ostatními ingrediencemi a řádně rozmixujeme. Před podáváním necháme ještě 30 minut vychladnout v ledničce.

Svatební koktejl

Svatební koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,1 dcl koňaku, 0,2 dcl pomerančové šťávy, 0,2 dcl pomerančového likéru, 2 kostka ledu, 1 kousek pomeranče

Vše vložíme do šejkru (nebo malé termosky), řádně protřepeme a nalijeme do skleničky. Zdobíme plátkem pomeranče, který do poloviny nakrojený posadíme na sklenici.

Screwdriver

Screwdriver

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,4 dcl vodky, 0,8 dcl pomerančové šťávy, 3 kostky ledu

Do vyšší sklenky dáme led, přilijeme pomerančovou šťávu a vodku v poměru 2:1. Zamícháme a podáváme se slámkou.

Salát s mangem a granátovým jablkem

Salát s mangem a granátovým jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks manga, 60 g granátového jablka, 50 g rukoly, 40 g polníčku, 2 lžíce pomerančové šťávy, 3 lžíce citronové šťávy, hrst arašídů nesolených, 3 lžíce makového oleje Bohemia olej, špetka soli, špetka mletého pepře

Mango oddělíme od pecky, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rukolu s polníčkem opláchneme a necháme okapat. Arašídy nakrájíme na menší kousky. Pomerančovou a citónovou šťávu smícháme s makovým olejem, osolíme a opepříme. Salát smícháme se zálivk...

Nanuky z řeckého jogurtu

Nanuky z řeckého jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g řeckého jogurtu, 2 lžíce včelího medu, 80 ml pomerančové šťávy

Vše pořádně promícháme a dáme do nanukových forem. Necháme v mrazničce minimálně na dvě hodiny a podáváme.

Nadýchaná piškotová roláda s tvarohovo-ovocnou náplní

Nadýchaná piškotová roláda s tvarohovo-ovocnou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 slepičích vejcí, 5 lžic cukru moučka, 5 lžic polohrubé mouky, 1 balení vanilkového cukru, troška citronové kůry, troška pomerančové kůry, 500 g tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce cukru moučka, 1 lžíce pomerančové šťávy

Připravíme tuhý sníh z bílků našleháme žloutky s cukrem, do kterých postupně zlehka vmícháme sníh, dále po lžících lehce vmícháváme polohrubou mouku, pomerančovou a citronovou kůru. Takto připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papíre...

Krupicovo - obilná kaše

Krupicovo - obilná kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 lžíce pšenice, 1/2 lžíce krupice, 50 ml kondenzovaného mléka, 50 ml pomerančové šťávy

Pšenici najemno umeleme a spolu s krupicí vložíme do hrnečku a zalijeme kondenzovaným mlékem. Zahříváme až k varu a poté vaříme dvě minuty. Odstavíme a do zpola vychladlé kaše vmícháme šťávu z pomeranče. Ihned podáváme.

Lahůdkové mrkvové pyré pro nejmenší

Lahůdkové mrkvové pyré pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 mrkve, 4 lžíce vody, 1/4 lžičky másla, 1 lžička pomerančové šťávy

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla úplně ponořená. Dusíme doměkka - trvá to asi 10 minut. Poté přidáme máslo a pomerančovou šťávu a najemno rozmixujeme.

Kořeněný pomerančový nápoj s grenadinou

Kořeněný pomerančový nápoj s grenadinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 l pomerančové šťávy, 8 ks hřebíčku, 2 skořice, 4 lžičky včelího medu, 1 citrón, 200 ml Grenadiny

Koření svaříme ve 400 ml vody. Odstavíme a přilijeme pomerančovou šťávu. Ochutíme medem a citrónem. Grenadinu nalijeme do sklenic a na to pomerančovou šťávu. Podáváme horké.

Banánový džem s pomerančem

Banánový džem s pomerančem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 banánů, půl hrnek voda, 1 hrnek pomerančové šťávy, 1/2 hrnku citronové šťávy, 2 hrnky želírovacího cukru

Vše kromě banánů vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Následně přidáme rozmačkané banány a chvíli povaříme, ještě horké lijeme do skleniček.

Americké hvězdičky s jahodami

Americké hvězdičky s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 180 g másla, 900 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 600 g jahod, 100 g cukru moučka, 6 lžíc cukru krupice, 1 lžíce pomerančové šťávy, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička soli, 1-2 lžíce pomerančové kůry

Jahody nakrájíme nadrobno, přidáme vanilkový cukr a pomerančovou šťávu a necháme v chladu uležet, zatímco budeme připravovat těsto. Smícháme hladkou mouku, cukr krupici, prášek do pečiva, lžičku soli, pomerančovou kůru a nezměklé máslo a vypracuj...

Pomerančový losos

Pomerančový losos

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky (steaky) z lososa, 10 ml olivového oleje, 2 lžíce pomerančové marmelády, 250 ml pomerančové šťávy, 8 ks krevet

Na pánvi rozpálíme olivový olej. Vložíme steaky z lososa a po obou stranách opečeme. Přidáme pomerančovou marmeládu, pomerančovou šťávu a vaříme. Asi po 3 minutách přidáme krevety a vaříme, dokud nejsou hotové.

Pomerančové muffiny a čokoládovými peckami

Pomerančové muffiny a čokoládovými peckami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

280 g polohrubé mouky, 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce sušené pomerančové kůry, 1 vejce, 80 g cukru krupice, 80 ml oleje, 100 ml pomerančové šťávy, 70 g čokoládových pecek, 3 plátky pomeranče na ozdobu, 125 g bílého jogurtu

Sušenou pomerančovou kůru namočíme do trošky vlažné vody a necháme ji chvíli nabobtnat. Vejce lehce rozkvrdláme, přidáme cukr, olej, pomerančovou šťávu, jogurt a namočenou kůru, vše promícháme, až se suroviny spojí. Přidáme mouku smíchanou s kyp...

Borůvková bábovka

Borůvková bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 lžic hrubé mouky, 7 lžic cukru moučka, 6 vajec, 3 lžíce rumu, špetka soli, 1 lžička pomerančové kůry, 1 lžíce pomerančové šťávy, 300 g borůvek

Žloutky, cukr, rum a šťávu z pomeranče utřeme do husté pěny. Přidáme pomerančovou kůru, 9 lžic mouky a sůl. Do hladkého těsta zlehka vmícháme tuhý sníh a borůvky, které jsme promíchali s 1 lžící mouky. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a...

Vinný punč

Vinný punč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 dcl červeného vína, 3 lžíce cukru krystal, 2 dcl pomerančové šťávy, 1 jablko, 100 g sušených fíků, 50 g oloupaných a posekaných mandlí, 1/2 lžičky skořice, 3 hřebíčky, 4 cl Brandy

Červené víno, pomerančovou šťávu a cukr smícháme a ohřejeme. Oloupané jablko a fíky nakrájíme na tenké plátky. Do punče přidáme jablka, fíky, skořici, hřebíčky a necháme přejít bodem varu. Těsně před servírováním přidáme brandy. Podáváme horké.

Pohankový dort

Pohankový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Korpus: 200 g pohankové mouky, 160 g cukru moučka, 5 vajec, 40 g vanilkového cukru, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, Krém a poleva: 500 g odtučněného tvarohu, 125 g cukru moučka, 50 ml rumu, 50 ml dezertního vína, 1 lžíce pomerančové šťávy, 400 ml smetany ke šlehání, 400 g višňového kompotu, 5 plátků želatiny, 1 sáček červené dortové polevy

Vajcia, mletý a vanilkový cukor, štipku soli a 5 PL studenej vody ušľaháme na hustú penu. Zľahka zapracujeme múku s kypriacim práškom. Rozotrieme do vymastenej, pomúčenej formy a pri 175°C pečieme asi 30 minut. Vychladnutý korpus vyklopíme, prek...

Stehýnka s rozinkami

Stehýnka s rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 200 ml pomerančové šťávy, 30 g nasekaných mandlí, 1 lžíce rozinek, 1 lžička Solamylu, špetka soli, troška pepře, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1/2 lžičky skořice, 100 ml rostlinného oleje

V menším hrnečku si smícháme sůl, pepř, skořici a hřebíček. Maso omyjeme, osušíme a poté okořeníme ze všech stran. V oleji po jedné straně opékáme cca 10 minut-neobracíme. Po 10 minutách maso v pánvi obrátíme a přidáme pokrájenou cibuli a celer na...

stránka: