Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pomerančový likér

Čoko koláč

Čoko koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

300 g másla, 300 g cukru, 2 vanilkové cukry, 6 vajec, 1 lžíce prášku do pečiva, 400 g marcipánové hmoty, 180 g cukru moučka, 2 lžíce pomerančového likéru, 20 g tuku, 100 g mléčné čokolády, 200 g pomerančové marmelády, 150 g čokoládové polevy z hořké čokolády

Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. Přidáme vejce a postupně vmícháme mouku a prášek do pečiva. Těsto vlijeme na 2 plechy vyložené papírem na pečení a pečeme při 180°C asi 12 minut. Pak vyklopíme na vál posypaný cukrem. Každou čás...

Francouzský máslový krém

Francouzský máslový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks vejce, 4 ks žloutky, 150 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 dcl pomerančového likéru, 350 g másla

Vejce a žloutky dáme do ohnivzdorné mísy.Pak přidáme cukr, vanilkový cukr a likér a šleháme na mírném ohni až vznikne hustý krém. Odstavíme a necháme vychladnout. Máslo utřeme do bílé pěny a nakonec přimícháme vaječný krém. Používáme na plnění...

Italské čokoládové lanýže

Italské čokoládové lanýže

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g čokolády na vaření, 2 lžíce pomerančového likéru, 3 lžíce másla, 50 g cukru moučka, 50 g mletých mandlí, 50 g mléčné čokolády

Rozpustíme čokoládu na vaření a likér ve vodní lázni. Neustále mícháme, aby se vše spojilo. Přidáme máslo a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Vmícháme cukr a mandle. Necháme směs vychladit v ledničce, potom z ní uděláme 24 koulí. Nastrouháme mlé...

Kachní prsa s mangem

Kachní prsa s mangem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kachní prsa (cca 400g), sůl dle chuti, 400 g brambor, 50 g másla, špetka strouhaného muškátového oříšku, 2 žloutky, 1 mango, 50 ml rostlinného oleje, 2 cibule, 200 ml masového vývaru, 1 lžíce pomerančového likéru

Kachní prsa omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl. V pekáčku maso po obou stranách nasucho zprudka opečeme. Podlijeme a pečeme doměkka v troubě předehřáté na 220°C. Pečeme přikryté, na poslední půlhodinku odkryjeme, podléváme horkou vodou a přelé...

Karamelizované pomeranče

Karamelizované pomeranče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pomerančů, 300 g cukru, 400 ml vody, 2 lžíce pomerančového likéru

Pomeranče oloupeme a kůru ze dvou pomerančů si nakrájíme na velmi slabounké nudličky. Tyto slabounké nudličky pomerančové kůry dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivede k varu. Oloupané pomeranče nakrájíme na kolečka a rozložíme na talíře. V pánvi s...

Likérové kuličky

Likérové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mletých dětských piškotů , 2-3 lžíce mletých mandlí, 2 lžíce cukru moučka, trochu meruňkového džemu, trochu kokosové moučky, 1 balení bílé čokolády, hrst sekaných pistácií, dle chuti ovocný likér

Piškoty dáme do mísy, polijeme je likérem a necháme odstát. Přidáme mandle, džem, cukr a zahustíme kokosem. Masu odložíme na 30 minut do lednice, pak z ní formujeme kuličky, které polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme pistáciemi.

Malinové tiramisu

Malinové tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hořké čokolády, 8 vajec, 120 g cukru moučka, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 140 g hladké mouky, 500 g mascarpone, 6 lžic krupicového cukru, 2 pomeranče, 50 ml pomerančového likéru

Troubu předehřejeme na 180°C. Čokoládu nahrubo nastrouháme. Pět žloutků utřeme s 1/2 moučkového cukru do pěny. Sníh z pěti bílků ušleháme se špetkou soli a zbytkem cukru do tuha, promícháme jemně se žloutkovou pěnou, vanilkovým cukrem a prosátou m...

Mátové frappé

Mátové frappé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce kávy, 200 ml horké vody, 100 ml pomerančového likéru, 1 lžíce máty peprné

Kávu zalijeme horkou vodou (asi 90 °C) a necháme vychladnout. Přecedíme a nalijeme do mixéru. Přidáme pomerančový likér a nasekané lístky máty. Mixujeme dohladka. Podáváme ve vysoké sklenici s brčkem.

Opilá melounová miska s ovocem

Opilá melounová miska s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks malého cukrového melounu Ogen, 1 ks malého cukrového melounu Kantalup nebo Charentais, 200 g jahod, 1 hruška, 1 salátová okurka, 1 karambola, 6 lžic likéru podle chuti, 2 lžíce čerstvé máty peprné

Melouny napříč rozpůlíme a ze středu vydlabeme semena. Kulatým vykrajovačem na melouny nebo malou lžičkou vykrájíme kuličky dužiny a dáme je do velké mísy. Vydlabané slupky si necháme. Do mísy přidáme na plátky nakrájené jahody, na kousky nakrájen...

Sex on the beach

Sex on the beach

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl Grenadini, 8 cl pomerančového džusu, 6 cl ananasového džusu, 2 cl ovocného likéru, plátek ananasu

Tento nápoj se dělá v šejkru. Do šekru nasypeme led a nalijeme vodku, ovocný likér, grenadínu a oba džusy. Důkladně protřepeme a nalijeme do skleničky. Mužeme ozdobit plátkem ananasu.

Svatební koktejl

Svatební koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,1 dcl koňaku, 0,2 dcl pomerančové šťávy, 0,2 dcl pomerančového likéru, 2 kostka ledu, 1 kousek pomeranče

Vše vložíme do šejkru (nebo malé termosky), řádně protřepeme a nalijeme do skleničky. Zdobíme plátkem pomeranče, který do poloviny nakrojený posadíme na sklenici.

Tvaroh s fíky

Tvaroh s fíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sušenek Spekulatius, 1 lžíce pomerančového likéru, 400 g jemného tvarohu, 2-3 lžíce cukru krupice, 4 ks fíků, 4 lžíce včelího medu, 1/2 lžičky pomerančové kůry, 1 lžička třtinového cukru, 1 špetka skořice

4 sušenky dáme stranou, zbytek nalámeme a rozdělíme do 4 pohárů. Tvaroh vyšleháme s cukrem dohladka - pokud je příliš tuhý, můžeme ho rozředit trochou mléka nebo smetany. Rozdělíme ho do pohárů. Do každého poháru naaranžujeme jeden nakrájený fí...