Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pórek

Domácí zeleninový bujón (vývar)

Domácí zeleninový bujón (vývar)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l neperlivé vody, 15 dkg mrkve, 15 dkg petržele, 10 dkg celeru, 1 pórek, 5 dkg cibule, 2 dkg másla, 8 semínko pepř, sůl, několik semínek nového koření

Umytou zeleninu nakrájíme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme cca hodinu. Rozpustíme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme koření a trochu zeleninového vývaru, povaříme a nalijeme zpět do hrnce se zeleninou. Výv...

Domácí rybí bujón (vývar)

Domácí rybí bujón (vývar)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kapřích hlav, odřezků a kostí, 50 g mrkve, 40 g petržele, 40 g celeru, 1 pórek, 80 g cibule, sůl, 1 bobkový list, několik semínek pepře, několik semínek nového koření, špetku tymiánu, 2,5 l neperlivé vody, 1 lžička citrónové šťávy

Rybí hlavu, odřezky a kosti pečlivě omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vzniklou bílou pěnu odstraňujeme pomocí lžíce nebo sítka. Přidáme nakrájenou zeleninu, citrónovou šťávu a koření, přikryjeme pokličkou a va...

Zapečené gnocchi misky

Zapečené gnocchi misky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g gnocchi, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 150 ml sladké smetany, 100 g žampionů nebo malá plechovka, 150 g šunky nebo, 150 g anglické slaniny, 2 rajčata, troška čerstvé bazalky, 1 cibule, 1 lžička olivového oleje, 2 lžičky kremžské hořčice, sůl, pepř, 200 g eidamu nebo parmezánu

Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli nasekáme najemno a dáme na olivový olej zesklovatět. Přidáme česnek nasekaný na tenké plátky, šunku nakrájenou na proužky či slaninu na kostičky a opečeme. Přidáme žampiony, pórek nakrájený na kolečka...

Pečená kuřecí stehna s pórkovou omáčkou

Pečená kuřecí stehna s pórkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 lžíce grilovacího koření, 2 lžíce másla, 150 ml sladké smetany, 1 pórek, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička sojové omáčky, 3 kapky citrónové šťávy, pepř, 1/2 lžičky plnotučné hořčice

Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, potřeme grilovacím kořením a dáme péct. Během pečení podléváme a na závěr polijeme lžící rozpuštěného másla. Omáčku připravíme velmi jednoduše. Na másle osmahneme mírně pórek, osolíme, opepříme, přidáme lžičku hořč...

Penne Arabiata (Arrabiatta)

Penne Arabiata (Arrabiatta)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg těstovin typu penne, 4 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 3 střední rajčata, 1 střední pórek, 2 feferonky, 150 ml rajčatového protlaku, 1 lžička soli, špetka pepře, špetka bazalky

Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem dle návodu. Na rozpálený olej vložíme česnek nasekaný najemno, orestujeme, přidáme na osminky nakrájená rajčata, pórek a feferonky. Vše zalijeme rajským protlakem, ochutíme solí, pepřem a bazalkou. Chvíli povaří...

Cibulovo-pórkový koláč

Cibulovo-pórkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 140 g másla, 1 lžička soli, 200 ml vody, 4 větší cibule, 2 vejce, 150 ml zakysané smetany, 2 pórky, 1/2 lžičky mletého černého pepře, 1 lžička bazalky

Mouku zpracujeme se změklým máslem (100 g), solí a vodu v těsto. Necháme ho chvíli odpočinout. Rozpustíme 30 g másla, zpěníme na něm na kolečka nakrájenou cibuli a 1 pórek. Přidáme smetanu, koření, zahustíme lžičkou hladké mouky. Necháme mírně zc...

Smažené rýžové nudle se zeleninou

Smažené rýžové nudle se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rýžových nudlí, 2 mrkve, 1/2 hlávky brokolice, 1 cibule, 2 různobarevné papriky, 1 pórek, 2 lžíce sojové omáčky, 4 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, troška mletého pepře

Cibuli nakrájíme na měsíčky. Česnek na plátky. Papriku na proužky. Brokolici rozebereme na růžičky. Mrkev nastrouháme na struhadle nejlépe na hrubší proužky, příp. na tenká kolečka. Rozpálíme tuk, vložíme zeleninu, mírně osolíme, opepříme a zprud...

Polévka minestrone

Polévka minestrone

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 3 cibule, 1 mrkev, 1 pórek, 1/4 hlávky čínského zelí, 3 stroužky česneku, 200 g brambor, 200 g zelených fazolových lusků, 500 g rajčat, 500 ml drůbežího bujónu, 2 bobkové listy, špetka rozmarýnu, špetka tymiánu, sůl, pepř, parmezán

Na pánvi rozehřejeme olej, přihodíme nakrájenou cibuli. Smažíme, dokud cibule není osmažena do zlatova. Přidáme rozetřený česnek, nakrájené brambory, mrkev, pórek, zelí a smažíme 2 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, zelené fazolové lusky, bobkové ...

Zeleninová polévka s bílými fazolemi

Zeleninová polévka s bílými fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 2 středně velké pórky, 2 tředně velké cukety, 2 stroužky česneku, 100 g šunky, 500 g rajče, 400 g bílých fazolí, 200 g čerstvých špenátových listů, sůl, pepř, 2 bobkové listy, 700 ml drůbežího bujónu, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 středně velké mrkve

V pávi rozehřejeme olej, přidáme na čtverečky nakrájenou škunku, pórky, mrkve a cukety. Smažíme 5 minut na silnějším plameni. Přidáme rozetřený česnek, na čtvrtky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, bobkové listy a drůbeží bujón. Uvedeme do varu...

Krémová polévka

Krémová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 1 cibule, 4 středně velké pórky, 0,5 kg brambor, 0,7 l bylinkového bujónu, 2 bobkové listy, 150 ml smetany, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka mletého koriandru, sůl, pepř, pažitka na ozdobu, 1 vaječný žloutek

Bílé části pórků nakrájíme na kolečka a vhodíme do rozpuštěného másla. Přídáme nakrájenou cibuli a smažíme 5 minut na mírném plameni. Pozor, aby nám cibule ani pórek nezhnědly! Přidáme nakrájené brambory, bylinkový bujón, citrónovou šťávu, koriand...

Kuřecí roládky s mozzarellou

Kuřecí roládky s mozzarellou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 200 g mozzarelly, 1 pórek, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, troška másla

Kuřecí prsa naporcujeme na 4 větší řízky. Ty naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z jedné strany hořčicí a necháme ležet chvíli v chladu. Mezitím si připravíme na pánvi náplň. Na trošce másla restujeme pórek nakrájený na kolečka, opepříme, přidám...

Lehká omeleta

Lehká omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, kousek pórku či jarní cibulky, špetka soli, 1 lžička olivového oleje, 1 mrkev, 50 g eidamu (Edamu)

Vejce rozšleháme se solí a pórkem či cibulkou nasekanou najemno. Na rozpálený olej tuto směs vlijeme a usmažíme z obou stran. Na talíři posypeme omeletu čerstvou strouhanou mrkví a tvrdým sýrem.

Španělská hustá omáčka

Španělská hustá omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g hladké mouky, 400 g rajčat, 300 ml hovězího bujónu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vinného octu, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 žlutá paprika, 1 lžíce hrášku, 1 menší pórek, 1 fenykl, 2 bobkové listy, 50 g anglické slaniny

Veškerou zeleninu nakrájíme na kousky. Do roztopeného másla přidáme mouku, smažíme 1 minutu do hněda. Přidáme nakrájená rajčata, hovězí bujón, ocet, sójovou omáčku a vaříme 2 minuty. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou slaninu, cibul...

Penne s kuřecím masem

Penne s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin typu penne, 1/2 kg kuřecích prsou, 2 lžičky soli, 1/2 lžička mletého černého pepře, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 1/2 červené papriky, 4 listy listového salátu, 150 g parmazánu, 2 lžičky sojové omáčky, 1-2 lžičky směsi koření gyros

Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji orestujeme česnek nakrájený na plátky, vložíme maso, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Dokořeníme gyros kořením, zakápneme sójovou omáčkou ...

Pórková pomazánka

Pórková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 věřší pórek, 2 lžíce majonézy, 2 pomazánková másla, 200 g smetanového sýru

Od pórku odřízneme kořenovou část a sloupneme vrchní slupku. Pod tekoucí vodou pórek omyjeme od zbytku hlíny a bílou část nakrájíme na 3 cm kolečka. Tam kde barva pórku přechází do zelena, nařízneme další slupku, sloupneme a opět omyjeme zbytek hl...

Lahůdkový hermelínový salát

Lahůdkový hermelínový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení hermelínu, svazek ředkviček, 150 g sterilovaných žampionů, 1 pórek, 2 vejce, troška čerstvě nasekané petrželové nati, troška mleté sladké papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 250 ml majonézy, 3-4 ks sterilovaných okurek

Vejce uvaříme natvrdo. Mezitím si nakrájíme na kostky hermelín, na plátky či kousíčky žampiony, pórek na jemná kolečka, ředkvičky na tenká kolečka, okurky na drobné kostičky. Všechny ingredience vsypeme do mísy, přidáme na kousky nasekané vejce, o...

Lehké kuře se sezamovými semínky

Lehké kuře se sezamovými semínky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 2 různobarevné papriky, 1 menší pórek, špetka soli, 1/2 lžičky zázvoru, 4 lžíce bílého vína, hrst sezamových semínek, 2 lžíce vody, 2 lžíce sojové omáčky, 3 lžičky olivového oleje, 1 lžička solamylu

Kuřecí plátky, kousky či nudličky necháme cca hodinu marinovat v chladu v marinádě ze sojové omáčky, olivového oleje a vody. Mezitím si připravíme zeleninu: pórek, papriku nakrájíme na tenké nudličky. Maso zprudka opečeme na pánvi, přidáme zelenin...

Plněné pstruzí smotky

Plněné pstruzí smotky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vykuchaní pstruzi, 80 g dlouhozrné rýže, sůl, 100 g oloupaných krevet, 50 g hub, 1 hrst piniových ořechů, 1 menší pórek, bílý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 200 ml bílého vína, 2 plátky citrónu na ozdobu

Rýži dáme do osolené vroucí vody, vaříme 15 minut a scedíme. Mezitím u ryb odstraníme hlavy, ocasy a podélně je rozkrojíme na plátky. Poté je omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a osolíme. Na oleji osmažíme nakrájený pórek, krevety, nakráj...

Pangasius na pórku a česneku

Pangasius na pórku a česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl, 5 stroužků česneku, 1 pórek

Plátky pangasia omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Dáme smažit na rozpálený olej, smažíme z obou stran 10 minut na mírném plameni. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na plátky nakrájený česnek a smažíme ješ...

Smažený úhoř

Smažený úhoř

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg úhoře, sůl, 1 lžička chilli koření, 2 lžíce citrónové šťávy, 100 g másla, 1 lžička sezamu, 1 menší pórek, 1 menší cibule, 12 plátků uzeného lososa, 100 g hladké mouky, 1 vejce

Vykuchaného, vykostěného úhoře stáhneme z kůže a nakrájíme na 5 cm silné kousky. Maso osolíme, posypeme chilli kořením, obalíme ve vejci a lehce v mouce. Na pánvi roztopíme máslo a za stálého obracení smažíme kousky masa, dokud není červené a měkk...

Maso na cibuli a pórku

Maso na cibuli a pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřového masa, 1 pórek, 2 cibule, ostrý i jemný kečup, boloňská omáčka, troška smetany nebo mléka

Vepřové maso naklepeme, nasolíme a opepříme. Na dno pekáčku nasypeme směs pórku a cibule, na to položíme připravené plátky masa. Zakapeme ostrým kečupem a opět zasypeme pórkem s cibulí. Nahoru dáme opět kečup, ostrý i sladký, a přidáváme taky bolo...

Barevný salát z krabích tyčinek

Barevný salát z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 250 g krabích tyčinek, 1 pórek, 2 různobarevné papriky, 1 malá majonéza nebo majolka (popř. jogurt), sůl, pepř, citrónová šťáva

Do uvařených těstovin přidáme nakrájené tyčinky a papriky, nasekaný pórek, promícháme s majolkou (část můžeme nahradit jogurtem), ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Je to rychlé za chvíli hotové.

Drůbeží nudličky s pórkem

Drůbeží nudličky s pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecího nebo krůtího masa, 2 pórky, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžíce másla

Bílé části pórku nakrájíme na tenká kolečka a na másle je podusíme ve vlastní šťávě. Omyté a osušené kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky, promícháme se solamylem a grilovacím kořením. Nudličky vložíme na rozpálený olej a prudce ores...

Zlatá kuřecí polévka

Zlatá kuřecí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg nudliček z kuřecích prsou, 6 dkg pórku nakrájeného na nudličky, 1/2 balení rýžových nudlí (Vermicelli), špetka soli, glutaman (aji moto), 3 lžíce červeného oleje, 4 lžíce oleje na osmažení masa, 1,5 cl Shao-sing

V kastrolu nebo v hluboké pánvi (woku) rozpálíme asi čtyři lžíce oleje, když se z něho začne kouřit přidáme nudličky kuřecího masa a vidličkou rychle mícháme, aby se maso oddělilo, maso opékáme na prudkém ohni za stálého míchání do zlatova. Když u...

Krůtí (kuřecí) prsa s mandlemi

Krůtí (kuřecí) prsa s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích nebo kuřecích prsou, 30 g Solamylu, 60 g mandlí, 60 g pórku, 60 g cibule, 4 lžíce rostlinného oleje, 4 špetky kmínu, 1 lžička soli, 4 g glutamanu, 1/2 vejce, dle potřeby 1 dcl vody, 10 ml Shao-sing

Prsa nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, osolíme a přidáme 1/2 rozkvedlaného vejce - promícháme pak přidáme namočený škrob (solamyl rozmícháme v trošce vody) a znovu promícháme, můžeme nechat chvilku odležet. Cibuli rozpůlíme a krájíme podé...

stránka: