Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pórek

Pórková pomazánka

Pórková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 věřší pórek, 2 lžíce majonézy, 2 pomazánková másla, 200 g smetanového sýru

Od pórku odřízneme kořenovou část a sloupneme vrchní slupku. Pod tekoucí vodou pórek omyjeme od zbytku hlíny a bílou část nakrájíme na 3 cm kolečka. Tam kde barva pórku přechází do zelena, nařízneme další slupku, sloupneme a opět omyjeme zbytek hl...

Lahůdkový hermelínový salát

Lahůdkový hermelínový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení hermelínu, svazek ředkviček, 150 g sterilovaných žampionů, 1 pórek, 2 vejce, troška čerstvě nasekané petrželové nati, troška mleté sladké papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 250 ml majonézy, 3-4 ks sterilovaných okurek

Vejce uvaříme natvrdo. Mezitím si nakrájíme na kostky hermelín, na plátky či kousíčky žampiony, pórek na jemná kolečka, ředkvičky na tenká kolečka, okurky na drobné kostičky. Všechny ingredience vsypeme do mísy, přidáme na kousky nasekané vejce, o...

Barevný rýžový salát

Barevný rýžový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uvařené rýže, 100 g sterilované kukuřice, 1 menší pórek, 1-2 natvrdo uveřená vejce, 1 kapie, 2-3 lžíce zakysané smetany light, sůl, cukr krupice, citrónová šťáva, pažitka

Vychladlou sypkou rýži zlehka promícháme s kukuřicí bez nálevu, pórkem pokrájeným na tenká kolečka, plátky vajec a kapií nakrájenou na nudličky. Vše zalijeme dobře ochucenou zálivkou a znovu zlehka promícháme. Salát necháme v chladnu odležet.

Zelný salát á la mode Italiano

Zelný salát á la mode Italiano

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bílého zelí, 100 g pórku, 100 g sterilovaných žampionů, ocet, olej, sůl, troška cukru moučka, 2 lžíce sojové omáčky

Zelí nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájené kapie a žampióny, obojí bez nálevu, nakonec přidáme na kolečka nakrájený pórek. Zakápneme olejem, octem, s citem osolíme, zakápneme sojovou omáčkou. Chuť doladíme trochou cukru. Lehce promícháme a nech...

Zeleninový salát s žampiony

Zeleninový salát s žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 okurky, 1 pórek, 4 papriky (kapie), 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli, špetku pepře, 100 g nakládaných žampionů

Okurky nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, papriky na proužky a žampiony na kostičky. Zakápneme citrónovou šťávou, olejem, osolíme a opepříme. Vše promícháme a podáváme.

Tvarohovo-jablkový salát

Tvarohovo-jablkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tvarohu ve vaničce, 200 g křenového pomazánkového másla, 1 vejce natvrdo, 1 větší jablko, 100 g šunkového salámu, 2 cm pórku, 50 g Eidamu (Edam), špetka mleté sladké papriky

Vejce natvrdo, oloupané jablko, salám a sýr nakrájíme na jemné kousky. Pórek na tenká kolečka. Vše promícháme s tvarohem, dochutíme křenovým máslem a paprikou. Salát podáváme s tmavým pečivem.

Fazolový salát s pórkem

Fazolový salát s pórkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sterilovaných fazolí, 1 pórek, 10 ks baby mrkviček, sůl podle chuti, pepř podle chuti, 1 lžíce olivového oleje, troška octa, petrželka na ozdobení

Pórek a baby mrkev nakrájíme na tenká kolečka. Fazole slijeme, propláchneme na sítu vodou a vložíme do mísy. Přidáme fazole, olej, ocet. Osolíme a opepříme dle chuti a dobře promícháme. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Pórková pomazánka s nivou

Pórková pomazánka s nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 150 ml zakysané smetany, 1 lžíce citronové šťávy, 100 g Nivy, špetka soli, špetka pepře, 2-3 mladé pórky

Máslo, smetanu a citronovou šťávu vymícháme, přidáme postrouhanou Nivu, drobně nakrájený pórek, sůl a pepř. V lednici necháme pomazánku odležet, podáváme s tmavým pečivem, ozdobíme ředkvičkou a pórkem.

Pórkový salát

Pórkový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 středně silné pórky, 3 větší rajčata, 150 g bílého jogurtu, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžíce olivového oleje, pepř, sůl

Do mísy nakrájíme bílé části pórku na co největší plátky, rajčata rozkrájíme na kolečka. Mezitím si v další míse připravíme zálivku z jogurtu, oleje a citronové štávy a nalejeme ji na pórek s rajčaty. Osolíme a opepříme podle chuti. Salát necháme...

Pomazánka z pečeného kuřete

Pomazánka z pečeného kuřete

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 pečeného kuřete, trochu soli, pepře a sladké papriky, 1/2 pórku, 50 g strouhaného eidamu , 1 lžička hořčice, 2 lžíce majonézy, 3 lžíce bílého jogurtu

Pečené kuřecí maso vykostíme, zbavíme kůže a nasekáme nožem nadrobno. K masu přidáme najemno nakrájený kousek pórku, strouhaný sýr, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a lžičku hořčice. Nakonec vmícháme majonézu a jogurt. Pomazánku mažeme n...

Jarní závitek

Jarní závitek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g kuřecího vařeného masa, 30 g pórku, 30 g papriky (kapie), 30 g cibule, 30 g čínských hub (ucho jidášovo), 30 g bambusových výhonků, 1/4 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru, 1 troška glutamanu sodného /Ajimoto/, 1a1/2 lžíce sójové omáčky, 1a1/2 lžíce Shao-sing (rýžové víno), 1a1/2 lžíce Rýžového octu, 1 lžíce červeného oleje, 1 rýžový papír kulatý

Kuře, pórek, cibuli, kapii, houby a bambus nakrájíme na nudličky, pak je překrájíme na drobné kostičky a nakonec vše rozsekáme na jemnou kaši. Přendáme do misky a dochutíme zázvorem, sojovou omáčkou, rýžovým vínem a přidáme špetku Aji-Mota, dobře ...

Mrkvová pomazánka s tvarohem

Mrkvová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, 2 najemno nastrouhané mrkve, kousek pórku, špetka Mořské soli

Do mísy si připravíme tvaroh s mlékem a ručně nebo pomocí tyčového mixéru našleháme. Poté přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme a pomazánka je hotová.

Lehká tvarohová pomazánka

Lehká tvarohová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g pórku, 25 g mrkve, 120 g jemného tvarohu, troška mleté papriky, špetka soli, 1-2 lžíce bílého jogurtu

Mrkev i pórek očistíme a nakrájíme na drobno. Poté obě suroviny smícháme s tvarohem a jogurtem, podle chuti osolíme a přidáme trochu sladké mleté papriky.

Pórkový salát s jablky

Pórkový salát s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pórku, 200 g jablek, 50 ml majonézy, 50 ml bílého jogurtu, špetka soli, špetka pepře, troška citronové šťávy

Syrový pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, které ještě překrojíme napůl. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a pak smícháme s jablky v poměru 1:1. Zalijeme majonézou smíchanou s bílým jogurtem. Osolíme, mírně opepříme a podle chuti...

Tortellini polévka s masovými kuličkami

Tortellini polévka s masovými kuličkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového mletého masa, 200 g hovězího mletého masa, 4 ks jarní cibulky, 4 stroužky česneku, 2 lžíce oregana, 1-2 ks vejce, 1 lžička soli, 7 g pepře, 1 list řapíkatého celeru, 1 ks pórku, 2 ks mrkve, 1,5 l zeleninového vývaru, 300 g tortellin, 200 g špenátu

Smícháme obě mletá masa, sůl, pepř, vejce, oregano, utřený česnek a nasekanou cibulku. Pořádně promícháme a vytvoříme kuličky o průměru 1,5 - 2 cm. Celer, pórek a mrkev nakrájíme na tenká kolečka a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a čekáme až ...

Zapečený květák

Zapečený květák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 4 ks vejce, 1 ks cibule, 1 ks pórku, 1 lžička soli, 2 lžíce slunečnicového oleje

Květák rozebereme na růžičky a připravíme ho do poloměkka na páře. Pórek a cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na oleji. Dáme je na spodek pekáče. Na to dáme květák. Osolíme. Vejce vyšleháme s 80 ml vody z pařáku, na kterém jsme připrav...

Čekankový salát s ricottou

Čekankový salát s ricottou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g čekanky, 250 g žampionů, 150 g pórku, 3 lžíce červeného vinného octa, 5 lžic dýňového oleje, 250 g sýru riccota, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oregana

Čekanku rozebereme na listy, hořké části odkrojíme. Žampióny nakrájíme najemno. Prstýnky póru asi 2 minuty povaříme a na sítu přelijeme studenou vodou. Houby a zeleninu vložíme do mísy, zalijeme zálivkou z octa, oleje, soli a pepře. Ricottu rozdro...

Salát ze syrového pórku

Salát ze syrového pórku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pórek, 6 lžic vody, 4 lžíce octa, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička cukru krupice, špetka soli

Nejdříve si připravíme zálivku. Do hrnce dáme 6 lžic vody, 4 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1 lžičku cukru a špetku soli a přivedeme k varu. Bílé části pórku nakrájíme na tenká kolečka osolíme je a zalijeme je vřelou zálivkou. Promícháme a přikryjeme ...

Lehká omeleta

Lehká omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, kousek pórku či jarní cibulky, špetka soli, 1 lžička olivového oleje, 1 mrkev, 50 g eidamu (Edamu)

Vejce rozšleháme se solí a pórkem či cibulkou nasekanou najemno. Na rozpálený olej tuto směs vlijeme a usmažíme z obou stran. Na talíři posypeme omeletu čerstvou strouhanou mrkví a tvrdým sýrem.

Mrkvový salát s pórkem a smetanou

Mrkvový salát s pórkem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 1 pórek, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžičky olivového oleje, špetka soli, troška pepře

Mrkev nastrouháme najemno, pórek nakrájíme na malé kousky, dáme do misky a přidáme zakysanou smetanu. Dochutíme solí a pepřem a necháme odležet chvíli v chladu.

Zapékanky

Zapékanky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, 50 g másla, 200 g šunky, 200 g eidamu, 1 pórek, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce tatarské omáčky

Bagetu rozkrojíme nejprve příčně napůl a pak ještě každou půlku rozkrojíme podélně. Všechny 4 části tence pomažeme máslem, obložíme šunkou a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct cca na 5 minut na 250°C. Pak posypeme nadrobno nakrájeným...

Krůtí (kuřecí) prsa s mandlemi

Krůtí (kuřecí) prsa s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích nebo kuřecích prsou, 30 g Solamylu, 60 g mandlí, 60 g pórku, 60 g cibule, 4 lžíce rostlinného oleje, 4 špetky kmínu, 1 lžička soli, 4 g glutamanu, 1/2 vejce, dle potřeby 1 dcl vody, 10 ml Shao-sing

Prsa nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, osolíme a přidáme 1/2 rozkvedlaného vejce - promícháme pak přidáme namočený škrob (solamyl rozmícháme v trošce vody) a znovu promícháme, můžeme nechat chvilku odležet. Cibuli rozpůlíme a krájíme podé...

Sýrové ražniči

Sýrové ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dkg tvrdého sýra, kousek pórku, 5 dkg točeného salámu, 1 vejce, strouhanka na obalení, hladká mouka na obalení, olej

Sýr nakrájíme na kostičky tak, aby velikostí odpovídal průměru točeného salámu, neměl by být silnější než 1 cm. Kousek sýra si nastrouháme do misky. Točený salám nakrájíme na kolečka - rovněž o síle 1 cm. Na O,5 cm silná kolečka nakrájíme i pórek....

Barevný salát z krabích tyčinek

Barevný salát z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 250 g krabích tyčinek, 1 pórek, 2 různobarevné papriky, 1 malá majonéza nebo majolka (popř. jogurt), sůl, pepř, citrónová šťáva

Do uvařených těstovin přidáme nakrájené tyčinky a papriky, nasekaný pórek, promícháme s majolkou (část můžeme nahradit jogurtem), ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Je to rychlé za chvíli hotové.

Kantonská kuřecí prsa

Kantonská kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 6 lžíc bramborového škrobu, 1 vejce, 200 g pórku, 150 g cibule, 2 broskve - kompotované, loupané (4 půlky), 2 dcl broskvové šťávy z kompotu, 3 lžíce sojové omáčky, 5 cl Shao-sing (rýžové víno), 2-3 lžičky soli /dle potřeby/, 1/2 lžičky bílého pepře, 1/2 lžičky glutamanu sodného, 2-3 dcl rostlinného oleje, 2 dcl slepičího vývaru

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky (Číňani jim říkají Ťi-s). Nejdříve nakrájíme prsa na tenké (1mm) plátky, naskládáme je na sebe asi jako když rozhrneme karty (vějířek), nejspodnější plátek je nejblíže noži a ten vrchní je nejdál. A pak z pl...

stránka: