Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pórek

Andie's bulgurito

Andie's bulgurito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hrnku bulguru, hrst mungo výhonků, , , , , 1 kousek pomeranče, dle potřeby špetka sůl, dle potřeby kousek petrželová nať,

Bulgur uvaříme v poměru 1:1, tzn. půl hrnku bulguru a 1 hrnek vody. Vodu osolíme dle chuti a přidáme trochu olivového oleje. Až se bulgur uvaří, rozehřejeme si na pánvi trochu oleje, přidáme bulgur, nakrájenou zeleninu, trochu pepře a mungo klíčky...

Anglická cibulová polévka

Anglická cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

máslo, olivový olej, 1 hrst čerstvé šalvěje, 6 stroužků česneku, 6 červených cibulí, 5 bílých cibulí, 300 g pórku, sůl, pepř, 2 l horkého hovězího nebo zeleninového vývaru, 8 krajíců chleba, 200 g nastrouhaného Eidamu, Worcesterová omáčka

Do teflónového hrnca dáme maslo a 2 polievkové lyžice oleja spolu s nakrájanou šalviou (trochu si odložíme na neskôr na dekoráciu), cesnakom, cibuľami, pórom, osolíme a okoreníme. Zakryjeme pokrievkou a varíme na nízkej teplote 50 minút. Na posled...

Asijské závitky

Asijské závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

175 ml vody, 300 g hladké mouky, 1 lžíce sezamového oleje, 1 mrkev, 1 paprika , 1 cuketa, 4 pórky, 50 g sladkých lusků, 100 g žampionů, 50 ml suchého cherry, 2 lžíce sojové omáčky, troška koriandru, 2 stroužky česneku

Do misky dáme připravenou mouku, doprostřed vytlačíme důlek a do něj naliemee vroucí vodu. Promícháme ručním mixérem, aby vzniklo hladké těsto a dáme na několik minut odpočinout. Těsto na ploše posypané moukou rozválíme a vykrájíme na kolečka na p...

Báječná sekaná

Báječná sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mletého masa, 2 větší pórky, 2 cibule, 125 g odtučněného tvarohu, sůl, pepř, mletá sladká paprika , muškátový ořech, majoránka, 1 lžička hořčice, 1 lžíce kečupu, 100 g oravské slaniny

Pórek nakrájíme na kolečka a chvíli povaříme v osolené vodě, necháme okapat. Z masa, jemně nakrájené cibule, tvarohu, koření a pórku vypracujeme směs, ze které vytvarujeme jednu podlouhlou šišku. Vložíme ji do vymazaného pekáče, podlejeme trošičko...

Barevný rýžový salát

Barevný rýžový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uvařené rýže, 100 g sterilované kukuřice, 1 menší pórek, 1-2 natvrdo uveřená vejce, 1 kapie, 2-3 lžíce zakysané smetany light, sůl, cukr krupice, citrónová šťáva, pažitka

Vychladlou sypkou rýži zlehka promícháme s kukuřicí bez nálevu, pórkem pokrájeným na tenká kolečka, plátky vajec a kapií nakrájenou na nudličky. Vše zalijeme dobře ochucenou zálivkou a znovu zlehka promícháme. Salát necháme v chladnu odležet.

Barevný salát z krabích tyčinek

Barevný salát z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 250 g krabích tyčinek, 1 pórek, 2 různobarevné papriky, 1 malá majonéza nebo majolka (popř. jogurt), sůl, pepř, citrónová šťáva

Do uvařených těstovin přidáme nakrájené tyčinky a papriky, nasekaný pórek, promícháme s majolkou (část můžeme nahradit jogurtem), ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Je to rychlé za chvíli hotové.

Bavorský masový kotlík

Bavorský masový kotlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hovězího předního masa, 150 g jehněčího ramínka, 100 g cibule, 250 g brambor, 150 g bulvového celeru, 150 g mrkve, 1 kořen kořenové petržele, 1 střední pórek, 250 ml zeleninového vývaru, sůl dle chuti, špetka mletého pepře, špetka petrželové natě, troška pažitky

Hovězí a jehněčí maso nakrájíme na kostičky, cibuli hrubě nasekáme, brambory, mrkev, petržel a celer nakrájíme na asi 1/2 cm silné plátky, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky o síle prstu včetně zelené natě. Ve velkém hrnci rozehřejeme o...

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uvařený králičí hřbet, 2 hrsti jasmínové rýže, 1 hrst sušených hříbků (změklých ve vodě), 3 dcl drůbežího nebo králičího vývaru, 1 hrst hrášku čerstvého nebo mraženého, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžička bazalkového pesta, pepř, sůl, kousek pórku, 1 lžíce nasekané petrželové nati, olivový olej, 1 cibule

Na olivovém oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, ke které později přidáme rýži, králíka a koření včetně pesta a podlijeme vývarem. Přidáme hříbky vaříme, dokud není rýže měkká. Pak přidáme na jemno nakrájený pórek a ještě chvíli vaříme, dok...

Bramborová pizza s rajčaty

Bramborová pizza s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 150 g celozrnné mouky, 1 pórek, 300 g rajčat, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 10 oliv bez pecek, 5 větviček tymiánu, troška bazalky, troška oregana, 100 g ovčího sýru, špetka soli, špetka pepře, tuk na vymazání formy

Brambory opereme a pod pokličkou vaříme v osolené vodě asi 25 minut. Slijeme je, necháme odpařit, oloupeme a ještě horké prolisujeme lisem na brambory. Necháme je vychladnout. Předehřejeme troubu. Vymažeme formu. Bramborovou hmotu ochutíme solí...

Bramborová polévka s pórkem a klobásou

Bramborová polévka s pórkem a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1 pórek, 2 klobásy, 2 lžíce sádla, 1 cibule, troška pepře mletého, špetka soli dle potřeby, 1 kostka masoxu , možno i zeleninový, 1 lžička kmínu

Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme pokrájené klobásky či párky, mírně opečeme a zaprášíme hladkou moukou, vytvoříme za stálého přilévání vroucí vody světle hnědou jíšku, odstavíme z ohně a nalijeme asi 6 dcl studené vody. Mezitím ...

Bramborové lasagne

Bramborové lasagne

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vařených brambor, 150 g mletého masa, 2 rajčata, 3 žampiony, 1 pórek, 1 lžíce másla, 5 lžic hladké mouky, 100 ml mléka, plátkový sýr, pepř, sůl, sádlo

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a dobře povaříme. Zapékací misku vymažeme sádlem a postupně skládáme tenké vrstvy plátků brambor, mletého masa, rajčat, žampionů a pórku. Poslední vrstvu tvoří brambory. ...

Brambory po alsasku

Brambory po alsasku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g jehněčího hřbetu bez kosti, 350 g vepřového ramínka, 3 stroužky česneku, 3 ks cibule, 1 malý svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 5 kuliček pepře, 500 ml bílého vína (ryzlink), 2 ks pórku, 1-2 ks mrkve, 1 kg brambor, 2 lžičky soli, 1 špetka mletého pepře

Česnek posekáme, jednu oloupanou cibuli na­krájíme na kolečka. Bylinky omyjeme a osušíme a spolu s pepřem, vínem, pokrájenou cibulí a česnekem smícháme v míse. Maso pokrájíme na kost­ky, naložíme do marinády, přiklopíme a uložíme přes noc do chlad...

Broskvová čína

Broskvová čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 4 lžíce medu, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce Worcesterské omáčky, 1 lžička tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 1 konzerva broskvového kompotu, 1 ks pórku, 1 ks papriky, 1 ks mrkve, 5 lžic olivového oleje, 4 lžíce citrónové šťávy, špetka pepře, špetka soli

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, smícháme se 3 lžícemi medu, 4 lžícemi kečupu, 4 lžícemi plnotučné hořčice, 4 lžícemi sójové a worchestrové omáčky, zakápneme olivovým olejem a zprudka opečeme na pánvi. Přidáme ½ lžičky tymiánu a rozm...

Bůček s hermelínem

Bůček s hermelínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bůčku, 1 cibule, 0,5 pórku, 1 Hermelín, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 4 stroužky česneku

Bůček si nakrájíme na slabší plátky. Tyto plátky jednotlivě osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli a pórek nakrájíme na tenčí kolečka, dáme je do pekáče a na ně poklademe plátky bůčku. Zalijeme smetanou a upečeme v troubě. Když ...

Čekankový salát s ricottou

Čekankový salát s ricottou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g čekanky, 250 g žampionů, 150 g pórku, 3 lžíce červeného vinného octa, 5 lžic dýňového oleje, 250 g sýru riccota, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oregana

Čekanku rozebereme na listy, hořké části odkrojíme. Žampióny nakrájíme najemno. Prstýnky póru asi 2 minuty povaříme a na sítu přelijeme studenou vodou. Houby a zeleninu vložíme do mísy, zalijeme zálivkou z octa, oleje, soli a pepře. Ricottu rozdro...

Cibulovo-pórkový koláč

Cibulovo-pórkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 140 g másla, 1 lžička soli, 200 ml vody, 4 větší cibule, 2 vejce, 150 ml zakysané smetany, 2 pórky, 1/2 lžičky mletého černého pepře, 1 lžička bazalky

Mouku zpracujeme se změklým máslem (100 g), solí a vodu v těsto. Necháme ho chvíli odpočinout. Rozpustíme 30 g másla, zpěníme na něm na kolečka nakrájenou cibuli a 1 pórek. Přidáme smetanu, koření, zahustíme lžičkou hladké mouky. Necháme mírně zc...

Čínská jehněčí směs se zeleninou

Čínská jehněčí směs se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce slunečnicového oleje, 1,5 lžíce Hoisin omáčky, 4 lžíce petrželové natě, 400 g jehněčí kýty, 300 g mrkve, 250 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1 ks pórku, 1 ks cibule, 2 ks papriky (kapie), 1 stroužek česneku

Jehněčí maso nakrájíme na nudličky a opečeme ho na oleji ve woku. Vyjmeme ho a do výpeku dáme pórek nakrájený na kolečka, cibuli nakrájenou na měsíčky, baby karotku, papriky nakrájené na nudličky a zelené fazolky. Asi tři minuty restujeme. Přid...

Čínské nudle s lilkem a kuřecím

Čínské nudle s lilkem a kuřecím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 ks kuřecí prsa, 1 menší lilek, 1 menší pórek, 1 menší lžička pepře, 2 lžičky soli, 1 balení čínských nudlí (4 kostičky)

Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, osolíme, opepříme a necháme chvíli v chladu. Lilek také nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme a necháme chvíli stát (vypotit). Nudle ve větší nádobě zalijeme vařící vodou, přiklopíme a necháme změ...

Čínské zázvorové maso

Čínské zázvorové maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 1 vejce, 1 lžičku máčeného škrobu, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 pórek, 1 malou cibuli, 20 g strouhaného zázvoru, 200 ml hovězího bujónu, 1 lžíce bílého vína, 1/2 lžičky glutamanu sodného, sůl

Maso ze svíčkové odblaníme a nakrájíme na tenké plátky a promícháme s vejcem, máčeným škrobem, strouhaným zázvorem, solí a necháme 20 minut marinovat. Pak maso vložíme do rozpáleného oleje, dobře promícháme a po chvilce přidáme pórek nakrájený na ...

Cizrna na paprice se smetanovou omáčkou

Cizrna na paprice se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cizrny v sušeném stavu (nebo 1 plechovka biocizrny) , sezamový olej, 2 větší cibule nakrájené najemno, 1 lžíce sladké papriky (nejlépe v biokvalitě), mořská sůl dle potřeby, 1/2 l vody (nebo vývaru z cizrny) , 1 větší pórek nakrájený zešikma , 250 ml sójové smetany, granulovaný biobujón , citronová šťáva

Propláchnutou cizrnu namočte na 5-10 hodin. Namáčecí vodu před vařením slijte a použijte novou. Tím se zbavíte většiny nadýmavých látek. Namočenou cizrnu vložte do papiňáku, zalijte vodou tak, aby byla ponořená. Stravitelnost zlepšíte přidáním kou...

Čočkové placičky podle kamarádky Katky

Čočkové placičky podle kamarádky Katky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg červené čočky, 1 pórek, 2 cibule, 20 dkg mrkve, 3 dkg slunečnicových semínek, 4 lžičky kari koření, 1-2 stroužky česneku, 3 vejce, 4 lžičky olivového oleje, 1 kostka zeleninového masoxu

Červenou čočku na dvě hodiny ponoříme do studené vody. (Je to spíš kvůli barvě, kterou si podrží, jinak není nutné ji namáčet, je vařená velmi brzo) Do kastrůlku dáme ohřát zeleninový masox rozmělněný ve vodě (popř. vývar ze zeleniny). Až začne v...

Delikatesní kuřecí játra

Delikatesní kuřecí játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích jater, 4 lžíce škrobové moučky, 1 hrst mandlí, 4 stroužky česneku, špetka chilli koření, 2 pórky, 20 ml sojové omáčky

Očištěná kuřecí játra obalíme ve škrobové moučce a prudce osmahneme. Přidáme oloupané mandle, pokrájené na hrubší nudličky, chilli a prolisovaný česnek a znovu osmahneme. Zmírníme plamen a mírně podlijeme. Dusíme asi 8 minut, poté vložíme na koleč...

Dietní brambory zapečené s pórkem a žampiony

Dietní brambory zapečené s pórkem a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor vařených ve slupce, 400 g pórku, 200 g žampionů, 200 g mražené zeleninové směsi s paprikou, 200 ml nízkotučného mléka, 4 bílky, 60 g cibule, 20 ml rostlinného oleje, špetka soli, špetka pepře

Na dno olejem vymazaného pekáče naskládáme vrstvu brambor, nakrájených na kolečka, přidáme na kolečka nakrájený pórek a cibuli. Mraženou zeleninu a očištěné, na plátky nakrájené žampiony krátce povaříme, slijeme a přidáme do pekáče. Osolíme, opep...

Domácí rybí bujón (vývar)

Domácí rybí bujón (vývar)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kapřích hlav, odřezků a kostí, 50 g mrkve, 40 g petržele, 40 g celeru, 1 pórek, 80 g cibule, sůl, 1 bobkový list, několik semínek pepře, několik semínek nového koření, špetku tymiánu, 2,5 l neperlivé vody, 1 lžička citrónové šťávy

Rybí hlavu, odřezky a kosti pečlivě omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vzniklou bílou pěnu odstraňujeme pomocí lžíce nebo sítka. Přidáme nakrájenou zeleninu, citrónovou šťávu a koření, přikryjeme pokličkou a va...

Domácí zeleninový bujón (vývar)

Domácí zeleninový bujón (vývar)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l neperlivé vody, 15 dkg mrkve, 15 dkg petržele, 10 dkg celeru, 1 pórek, 5 dkg cibule, 2 dkg másla, 8 semínko pepř, sůl, několik semínek nového koření

Umytou zeleninu nakrájíme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme cca hodinu. Rozpustíme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme koření a trochu zeleninového vývaru, povaříme a nalijeme zpět do hrnce se zeleninou. Výv...

stránka: