Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Provensálské koření

Bažant na divoko

Bažant na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 2 mrkve, 10 kuliček pepře, 1/2 lžička nového koření, 4 bobkové listy, 1 lžíce mletého provensálského koření, 200 ml červeného vína, 200 g anglické slaniny, 5 rajčat, 3 cibule, 100 g másla, 100 ml vody, 1 červená paprika

Máslo rozpustíme a přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli, rajčata, očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a papriku. Zeleninu osmažíme dozlatova za stálého míchání a osolíme. Oškubaného a vykuchaného bažanta opláchneme pod studenou tekoucí vodou,...

Kuřecí se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty

Kuřecí se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 1 konzervu sušených rajčat, 6 smetanových sýrů, 1 hrneček sladké smetany, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci sojové omáčky, 1 lžičku mleté papriky, 1/2 lžičky provensálského koření, pepř, sůl

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky či nudličky, osmažíme na oleji z rajčat (můžeme nechat v oleji přes noc). Přidáme sušená rajčata, sůl, pepř, červenou papriku a sojovou omáčku. Zvlášť rozpustíme tavený sýr s hořčicí a smetanou. Přidáme provensálské...

Provensálské listové taštičky

Provensálské listové taštičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 20 dkg šunkového salámu, 200 g plátkového sýra, 1 vejce, provensálské koření

Těsto rozdělíme na polovinu. Každou rozválíme na pomoučeném vále na tenko a rozkrájíme na obdélníky. Na každý obdélník položíme 2 kolečka salámu, kousek sýra a posypeme kořením. Přehneme na poloviny a okraje dobře přimáčkneme k sobě. Skládáme na s...

 Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 1 lžíci olivového oleje, 250 g Mozzarelly (čerstvé), 4 rajčata, kousek Eidamu (hrst), špetka provensálského koření, špetku soli

Oloupeme lilek, okraje odkrojíme. Pak lilek nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm. Ve velkém hrnci necháme vřít vodu, do které lilky vhodíme a necháme je max. na 2 minuty povařit (tím lilek změkne a urychlí se nám pečení). Vodu z hrnce vylijeme...

Ivančiny těstoviny

Ivančiny těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší cibuli, 1-2 stroužky česneku, 300 g vepřového mletého masa, 500 ml hovězího vývaru, 1/2 lžičky provensálského koření, 1/2 lžičky Vegety, 1 kostku masoxu, 1 lžíci sojové omáčky, 200 g strouhaného Eidamu (Edamu), 1 balení vaječných těstovin, 2 rajčata, 1 papriku, 5 lžic kečupu, 2 lžíce slunečnicového oleje, pepř, sůl

Na větší pánvi rozehřejeme olej na smažení a dorůžova na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Stáhneme plamen, vložíme mleté syrové maso, zamícháme a přidáme provensálské koření, sůl, kousek masoxu, Vegetu a pepř. Podlijeme bujónem a mírně dusíme. Pak p...

Nakladaný encián

Nakladaný encián

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení Enciánu alebo Hermelínu , 3 dcl olivového oleje, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 2 lžičky provensálského koření, špetka pepře, špetka soli, 2 čili papričky

Syry pozdĺžne prekrojíme a striedavo ukladáme do pohára s korením, cibuľou, cesnakom, soľou a chilli papričkami. Zalejeme olivovým olejom. Pohár poriadne zatvoríme a uložíme do chladničky. Podávať môžeme po 2 dňoch.

Kuřecí nudličky s Nivou

Kuřecí nudličky s Nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 konzerva sterilované kukuřice, 1 zelená paprika, 1 balení smetany na vaření, 150 g Nivy, bazalka, provensálské koření, rostlinný olej

Prsíčka nakrájíme, na chvíli naložime do bazalky a provensálského koření a orestujeme na oleji. Přidáme celou plechovku kukuřice i s nálevem, papriku nakrájenou na kostičky a ještě chvíli restujeme. Potom přilejeme smetanu na vaření a nastrouhanou...

Treska se sýrem a smetanou

Treska se sýrem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g filet z tresky, 3 mrkve, 1 větší pórek, 2 zakysané smetany, pepř, sůl, 1-2 lžičky provensálského koření, 1 lžíci nasekané pažitky, 1 lžíci nasekané petrželové nati, 1 lžíci nasekaného kopru, 150 g nastrouhaného Eidamu (Edamu), 4 lžíce olivového oleje

Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a vše podusíme v pánvi na olivovém oleji. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem a naplníme připravenou zeleninou. Na ni rozložíme filé z tresky (z rozmraženého dobře vymačkáme přeb...

Sýrové těstoviny

Sýrové těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 200 g šunky vcelku, 3 tavené sýry, 500 ml smetany, 200 g strouhaného sýra, sůl, pepř, provensálské koření, olej

Těstoviny uvaříme do poloměkka dle návodu. Mezitím nakrájíme šunku na kostičky a připravíme omáčku - přivedeme k varu smetanu s nastrouhaným sýrem, taveným sýrem, solí a pepřem. Skoro uvařené těstoviny přendáme do zapékací mísy, přidáme šunku, pos...

Panenka v těstě s ořechy

Panenka v těstě s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 50 g strouhanky, 50 g mletých lískových jader, 250 g listového těsta, 5 lžic jemně nasekané petrželové natě, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 vejce, 3 lžíce provensálského koření, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Vepřovou panenku osolíme, posypeme jednou lžičkou provensálského koření, pokapeme citrónovou šťávou, olejem a necháme odležet. Poté vepřovou panenku opečeme ze všech stran na pánvi na oleji. Připravíme si směs z nasucho opečené strouhanky, mletých...

Špaldový salát z tofu

Špaldový salát z tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g špaldy, 1 balení bylinkového Tofu, 2 ks kapie, 2 rajčata, 1/2 salátové okurky, 1 hrst arašídů, 2 lžíce olivového oleje, špetka provensálského koření, sůl dle chuti, citrónová šťáva dle chuti

Nejdříve si připravíme špaldu. Je nutné ji vařit asi 30 minut pod pokličkou se špetkou soli a bez míchání. Mezitím si nakrájíme tofu, papriky, rajčata a okurku na kostičky. K zelenině s tofu přidáme uvařenou špaldu s oříšky. Ochutíme zálivkou z ol...

Olivy na dánský způsob

Olivy na dánský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g zelených oliv, 3 lžíce provensálského koření, špetka tymiánu, špetka oregana, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře

Olivy dáme do zavařovací sklenice, přidáme provensálské bylinky, tymián, oregano, olivový olej, opepříme, vlijeme vodu tak, aby byly olivy potopené, sklenici uzavřeme, protřepeme a dáme do ledničky. Necháme odležet cca 4 hodiny a poté podáváme jak...

Guláš krůtí s cuketami

Guláš krůtí s cuketami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rajčat, 500 g krůtích prsou, 400 g cukety, 2 lžíce oleje, 200 g šalotky, 250 ml bílého vína, 300 g čerstvých nebo sušených hub, 200 g zakysané smetany, 2 lžičky provensálského koření, sůl, mletý černý pepř

Rajčata křížem nařízneme,spaříme,prudce ochladíme,oloupeme,rozpůlíme,zbavíme jader a dužinu nakrájíme na menší kostky.Maso nařežeme na větší kostky a cuketu na silnější plátky.V kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme na něm půlky šalotek.Pak přidám...

Rybí filé v bylinkové krustě

Rybí filé v bylinkové krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pangasia, 3 stroužek česneku, 5 lžiček provensálského koření, 2 dcl oleje, 3 vejce, 1 hrneček polohrubé mouky, sůl

Rybí filé namažeme z obou stran česnekem se solí nebo česnekovou pastou, posypeme provensálským kořením. Obalíme v mouce, dále ve vajíčku a dáme na rozpálený olej. Podáváme s bramborem.

Pikantní šneci z listového těsta

Pikantní šneci z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 10 lžic chilli omáčky, 20 dkg anglické slaniny, 2 balení plátkového sýra, 20 dkg paprikového trvanlivého salámu, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hrubého chilli koření, 1 lžíce provensálského koření, 2 žloutky

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenkou placku. Potřeme ji chili omáčkou a posypeme provensálským kořením. Poté poklademe plátky anglické slanniny, kterou posypeme nadrobno nasekaným česnekem. Tuto vrstvu pokademe plátky sýra a nakonec přidám...

Kuřecí salátek s olivami a ovčím sýrem

Kuřecí salátek s olivami a ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, troška olivového oleje, 2 hrsti listového salátu, hrst černých oliv, troška Vegety, 2 lžičky provensálského koření, 100 g ovčího sýra nebo sýra Feta, 1/2 lžičky česnekové drti, 1 lžička petrželky, troška citronové šťávy, 1 červená cibulka, špetka pepře

Maso opláchneme, osušíme, dáme do zapékací mísy, pokapeme olivovým olejem, posypeme vegetou, provensálskými bylinkami a dáme péct do trouby. Dle potřeby trošičku podlijeme vodou nebo vývarem. Salátové lístky umyjeme, dáme do mísy, vychlazené maso...

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 400 ml mléka, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce hladké mouky, špetka provensálského koření, špetka soli, 1 česnek, 1 balení taveného sýru, 100 g strouhaného sýru

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem , přidáme sýry, koření, sůl, česnek. Povaříme. Podáváme s těstovinami.

Sýroví šneci z listového těsta

Sýroví šneci z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 1 tavená niva + 1 balení polotvrdé nivy, 1 tavený sýr Bambíno, 15 dkg na kousky nakrájené šunky, hrst oliv, provensálské koření, Vegeta nebo jiné zeleninové dochucovadlo, 1 vejce na potření

Lístkové cesto rozvaľkáme, syry spolu zmiešame a natrieme na cesto. Šunku a olivy nadrobno pokrájame a rozhádžeme po ceste spolu so syrom Niva. Okoreníme provensálskym korením a zeleninovým dochucovadlom. Zrolujeme, nakrájame na 1,5 cm kolečka, po...

Provensálské rizoto

Provensálské rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 - 6 nožiček debrecinských párků, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky provensálského koření, 2 balení dlouhozrnné rýže, 300 g mražené zeleninové směsi

Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky, orestujeme na olivovém oleji a přidáme provensálské koření. Párky podélně nakrájíme na půlkruhy. Přidáme k cibuli a česneku, osolíme a restujeme asi 5 minut. Přidáme zeleninovou směs a pomalu dusíme do...

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 3 cibule, 3 papriky, 1 lžička soli, 1 lžíce provensálského koření

Zeleninu nakrájíme na větší kousky. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej. Zeleninu restujeme 3 minutky. Poté ji posypeme solí a provensálským kořením z obou stran a promícháme. Dáme na 5-10 minut na gril.

Kuřecí se sýrovou omáčkou a těstovinami

Kuřecí se sýrovou omáčkou a těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 2 vejce, provensálské koření, Solamyl, 1 balení taveného sýra, hrneček mléka, 2 lžíce smetany ke šlehání

Nejlépe den předem si naložíme maso. Dáme do misky 2 vajíčka, cca 1 lžíci solamylu a 1 lžičku provensálského koření. Do této směsi vložíme nakrájené na malé kousky kuřecí maso. Vložíme do ledničky. Další den si připravíme sýr, mléko(dodáváme podle...

Kávovo - karamelová kuřecí prsa se zeleninovým salátem

Kávovo - karamelová kuřecí prsa se zeleninovým salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou /2-3 kousky/, špetka soli, špetka grilovacího koření, špetka provensálského koření, špetka barevného pepře, 2 lžíce cukru krystal, 150 ml instantní kávy, 3 lžíce rostlinného oleje

Maso opláchneme, osušíme, očistíme a posypeme solí, pepřem, grilovacím kořením a provensálskym kořením. Plátky přeložíme do mísy, pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby na 180-190°C a upečeme do zlatohněda. Krystalový cukr na mírném ohni za obč...

Bramboropizza

Bramboropizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 - 5 brambor dle velikosti, 1 cibule, 1 paprika, 1 rajče, 1 sterilovaná okurka, 2 vejce, kousek strouhaného Eidamu , špetka provensálského koření, špetka pepře mletého, kousek měkkého salámu

Brambory nastrouháme nahrubo a vymačkáme vodu, jako při přípravě bramboráku. Osolíme, opepříme a dáme vyšší vrstvu brambor smažit na pánev. Pomaleji smažíme, po chvíli placku otočíme a opékáme po druhé straně. Navrh během smažení klademe pokráj...

Omáčka z bryndzy

Omáčka z bryndzy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček Brynzy, 20 ml mléka, 10 ml drůbežího vývaru, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce provensálského koření, 1 lžíce plnotučné hořčice

Z oleje a mouky připravíme v hrnci světlou jíškou. Tu zalijeme studeným vývarem a dobře prošleháme. Přidáme bryndzu, posekané provensálské bylinky a chvíli mícháme. Poté vypneme plamen. Za neustálého míchání počkáme, dokud omáčka nepřestane bubla...

Zapékaná šunka z Provence

Zapékaná šunka z Provence

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g šunky nakrájené na plátky, 1 cibule, 4 kuličky jalovce, sůl, 5 kuliček pepře, lžíce octa, lžíce másla, lžíce hladké mouky, 4 lžíce bílého vína, 100 ml smetany, lžička provensálského koření

Do kastrůlku dáme vařit hrneček vody, přidáme do ní cibuli nakrájenou nadrobno, rozdrcené kuličky jalovce, sůl, pepř a ocet. Necháme asi 10 minut povařit. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji přecezeným cibulovým vývarem, přidáme ...

stránka: