Pršut

Původem z Itálie, originální název je prosciutto. Má charakteristickou chuť, aroma a barvu, která se liší podle oblasti, kde se vyrábí. Na počátku výroby byla vepřová kýta, ale výsledný produkt se od naší šunky velice liší. Kvalita pršutu se odvíjí od stáří a druhu prasat, také na kvalitě krmiva. Maso se poté ukládá, koření a zraje dlouhou dobu (i přes jeden rok). Poté, co je připraven ke konzumaci, se stává jednou z nejzákladnějších pochutin ve středomořských regionech, najdeme jej na jídelním lístku Itálie, Chorvatska. Vždy si na něm pochutnáte. U nás se prodává za poněkud vyšší cenu, ale chuťová zážitek určitě za ty peníze stojí. Při přípravě pršutu na stůl myslete na to, že se krájí vždy ručně.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář