Rajčatové pyré

Výrobek z rajčat, které se spaří, oloupají a následně propasírují přes síto. Narozdíl od kečupu nebo protlaku, které obsahují konzervanty, éčka, škroby a velké množství cukru, je pyré hladké řidší konzistence, uchovává si přirozenou chuť čerstvých rajčat a díky šetrné konzervaci - pasterizaci i množství cenných látek. Například vitaminy C, E, A, vitaminy skupiny B, hořčík, vápník, železo a stopové prvky. Vybrat si můžete z několika značek a balené je v tetrapaku nebo ve skle. Je vhodné převážně pro tepelné zpracování, zejména k přípravě polévek (rajské, gulášové, ruské..), omáček k masu, masovým kuličkám, ke špagetám, na lasagne či na pizzu. Své místo má i za barem, kde se používá k přípravě známého koktejlu Bloody Mary.

 

Zdroj obrázku: sairamexim.com, shimla.olx.in

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Dobrý den. Rajčatové pyré vyrábím již několik let,dříve jsem jej vozil z Italie.Výroba je naprosto jednoduchá a musím se pochlubit,nikdy se nezkazilo .Recept na výrobu je tento: Rajčata pokud možno zralejší vložíme do horké vody,slupku která praskne odstraníme.Nakrájím na menší kousky a rozmixuji ponorným mixerem.Přes síto (dršlák) propasíruji abych se zbavil semínek a asi 10 min povařím a přidám pouze konzervační prostředek.Naleju do sklenic a 20 min při 80°C steriluji.Po delším stání se usadí nahoře voda tak pokud ji nechci použít tak opatrně sleju.Omáčka na spaghetti nemá chybu. Dobrou chuť.

Jindra 18. 08. 2012, 13:18