Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Rajčatové pyré

Jogurtový koktejl s rajčatovou šťávou

Jogurtový koktejl s rajčatovou šťávou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílé jogurty, 4 dcl rajčatové šťávy, troška pepře, 5 kapek worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka soli

Jogurty rozšleháme spolu s domácí rajčatovou šťávou, zakápneme worcestrovou omáčkou a ochutíme solí a pepřem. Před podáváním necháme vychladit.

Sójové boby se zeleninovou omáčkou

Sójové boby se zeleninovou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g sóji, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 cuketa, 1 ks ostravské klobásy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 3-4 ks rajčat, 75 ml rajčatového pyré, 2 lžíce majoránky

Sójové boby namočíme přes noc (podobně jako fazole či čočku). Poté ji slijeme, zalijeme čerstvou vodou a vaříme 30 minut doměkka. Cibuli, cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky, rajčata oloupeme a nakrájíme a společně orestujeme na oleji. Přidáme...

Zapečený květák se sýrovou drobenkou

Zapečený květák se sýrovou drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička cukru krupice, 1 lžíce vinného octa, 1 konzerva fazolí, 1 hrst nasekané bazalky, 80 g studeného másla, 120 g polohrubé mouky, 50 g nastrouhaného Eidamu, špetka soli, špetka pepře, 500 ml rajčatového pyré

Troubu rozehřejeme na 200°C. Květák rozdělíme na malé růžičky, opereme je ve studené vodě a přesuneme do kastrolu s vroucí vodou okyselenou citronovou šťávou. Vaříme bez pokličky asi 3 minuty, osolíme a vaříme další minutu. Pak slijeme vodu, květá...

Telecí závitky s tvarohovou náplní

Telecí závitky s tvarohovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků telecích řízků, 150 g tučného tvarohu, 70 ml rajčatového pyré, 50 g šalotky, špetka soli, 6 listů čerstvé bazalky, 250 ml bílého vína

Bazalku a šalotku omyjeme a nakrájíme co nejjemněji. Tvaroh vymícháme s rajčatovým pyré a lehce osolíme. Přidáme bazalku a šalotku a dobře promícháme. Telecí řízky lehce naklepeme a pak je v rozpáleném oleji zprudka po obou stranách osmažíme. Vyj...

Masové koule s rajčatovou salsou

Masové koule s rajčatovou salsou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky toastového chleba, 150 ml červeného vína, 500 g hovězího mletého masa, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 vejce, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mletého zázvoru, špetka mletého hřebíčku, olej na vymazání, špetka soli a pepře, Omáčka: 500 ml rajčatového pyré, 1 stroužek česneku, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžíce vinného octa, 3 bobkové listy, špetka soli a pepře

Troubu rozehřejte na 180°C. Chleba nakrájejte na menší kostky, nasypte do mísy, zalijte vínem a nechte 5 minut nasáknout. Chleba vymačkejte (víno potom použijete do omáčky) a smíchejte je s mletým masem, nastrouhanou cibuli, prolisovaným česnekem,...

Filé v zelenině

Filé v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rybího filé, sůl a pepř dle chuti, 3 lžíce hladké mouky, 100 ml oleje, 3 mrkve, 3 cibule, 200 ml rajčatového pyré, 1 bobkový list, 3 hřebíčky, kousek celé skořice, 200 ml rybího vývaru, 2 lžíce petrželky

Rybí filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousky filé na něm opečeme po obou stranách doměkka. Vyjmeme, narovnáme do servírovací mísy a připravíme si zeleninovou omáčku...

Pita chléb na způsob pizzy

Pita chléb na způsob pizzy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pita chlebů, 150 ml rajčatového pyré, 1 hrst koření na pizzu, 150 g šunky, 150 g eidamu, 1 Hermelín, 1 hrst kukuřice

Na plech si dáme pečící papír a na něj rozložíme pita chleby. Lehce je pokropíme vodou a pomažeme rajčatovým pyré. Poté posypeme dle chuti pizza kořením. Na tento základ nastrouháme eidam, poklademe nadrobno nakrájenou šunkou a nahoru dáme pláte...

Brokolicovokvětákový nákyp

Brokolicovokvětákový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g brokolice, 250 g květáku, 4 cuketky, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce másla, 800 ml mléka, 100 g goudy, 2 žloutky, 4 lžíce smetany, 200 ml rajčatového pyré, sůl a pepř dle chuti

Zeleninu omyjeme a osušíme. Brokolici i květák rozdělíme na malé růžičky. Cukety nakrájíme na kolečka. Květák s brokolicí blanšírujeme asi 7 minut v osolené vodě, cukety jen 4 minuty. Poté slijeme a zeleninu necháme okapat. Připravíme si omáčku....

Těstoviny s fazolemi

Těstoviny s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 ks cibule, 1 ks jablka, 400 g sterilovaných rajčat, 300 ml rajčatového pyré, 290 g fazolí, 300 g těstovin, 7 g soli, 7 g pepře

Jablko i cibuli nakrájíme najemno. Cibuli smažíme 3 minuty na oleji. Poté na další 3 minuty přidáme jablko. Poté vmícháme rajčata, passatu a fazole. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Vmícháme rajčatový protlak a uvařené těstoviny a dobře p...

Sladké a pálivé kari

Sladké a pálivé kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce kari pasty, 1 lžíce třtinového cukru, 1/2 ks citrónu, 2 ks cukety, 300 g květáku, 400 g cizrny, 250 g špenátu, 400 ml rajčatového pyré, 7 g soli, 7 g pepře

Na oleji restujeme po dobu jedné minuty kari pastu. Poté přidáme cukr a šťávu z poloviny citrónu a povaříme minutu. Přidáme cukety nakrájené na tenké plátky a květák nakrájený na růžičky. Po dvou minutách přidáme pyré a 100 ml vody a cizrnu (buď...

Zapečená lilkovo - bramborová kaše s mletým masem

Zapečená lilkovo - bramborová kaše s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 4 brambory uvařené ve slupce, 1 malý lilek nebo 0,5 velkého, 1 na jemno nasekaná cibule, 1 stroužek česneku (utřený), 5 cherry rajčátek, 2 lžíce másla, 1 balení rajčatového pyré nebo protlaku (středně velké), troška oregana, troška koření na pizzu, sůl, 20 dkg eidamu

Brambory uvařené ve slupce si oloupeme a z lilku vydlabeme dužinu, kterou krátce orestujeme s oloupanými brambory (můžeme posolit). Směs na hrubo umixujeme a vyplníme dno zapékacích misek nebo větší mísy. Na másle pak orestujeme cibulku a maso, př...

Lasagne ratatouille

Lasagne ratatouille

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cukety, 1 ks cibule, 1 ks lilku, 1 ks papriky (kapie), 2 stroužky česneku, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 ks vejce, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžičky oregana, 1/2 lžičky chilli koření, 220 ml rajčatového pyré, 150 g rajčatového protlaku, 420 g sýru ricotta, 300 g lasagní, 250 g mozzarelly, 75 g parmezánu, 1 špetka muškátového ořechu, 3 lžíce parmezánu

Cuketu a lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme hodinu potit. Poté je osušíme a opečeme na pánvi nasucho. Vyjmeme je a na pánev dáme trochu oleje. Do pánve s olejem dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, utřený česnek a papriku nakrájenou n...

Superzdravý koláč s masem a ledvinkami

Superzdravý koláč s masem a ledvinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

200 g jehněčí ledvinky, 100 ml červeného vína, 600 g hovězího bifteku, 140 g hladké mouky, 25 g másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce petrželové natě, 4 lžíce řeckého jogurtu, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks cibule, 2 ks bobkového listu, 1 ks mrkve, 4 ks žampionů, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 lžičky rajčatového pyré, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)

Cibuli nakrájíme najemno a spolu s bobkovým listem a tymiánovými snítky je smažíme asi 10 minut na oleji. Jehněčí ledvinky přepůlíme a očistíme, poté je nakrájíme na malé kousky. Hovězí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a obojí je přidám...

Koláč s jehněčím ragú a cuketami

Koláč s jehněčím ragú a cuketami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 ks cibule, 2 ks mrkve, 2 ks cukety, 4 ks Filo těsta, 300 ml rajčatového pyré, 25 g másla, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 400 g jehněčí kýty, 1 hrst kešu ořechů, 1 hrst rozinek, 4 lžíce oregana, 1 lžíce římského kmínu, 1 lžíce kmínu, 1/2 lžičky mleté papriky

Jehněčí maso umeleme na mlýnku. Cibuli nakrájíme nahrubo a opečeme na oleji dosklovita. Přidáme maso a restujeme, dokud se neodpaří všechna voda. Poté přidáme koření a nastrouhanou mrkev. Zalijeme passatou, přidáme mletou papriku, kešu a rozin...

Sardské hovězí dršťky

Sardské hovězí dršťky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

700 g drštěk, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks cibule, 3 ks česneku, 1/2 ks celeru, 1/2 ks chilli papričky, 1 hrst petrželové natě, 1/2 hrsti máty peprné, 80 ml bílého vína, 50 ml vinného octu, 4 lžíce parmazánu, 7 g soli, 7 g pepře, 2 ks tortilly, 100 ml rajčatového pyré

Nejprve si uvaříme dršťky: důkladně je umyjeme vodou a vaříme 30 minut. Poté slijeme a vaříme dalších 30 minut. Slijeme a vaříme hodinu doměkka. Poté je necháme vychladnout a překrájíme na kousky velikosti sousta. Cibuli, česnek a papriku nakráj...