Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Rajčatový protlak

Azu po tatarsku

Azu po tatarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního, 1 velká cibule, sůl, pepř, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, asi 3 střední sladkokyselé okurky, olej

Maso nakrájíme na tenčí nudličky. Na rozehřátém oleji je začneme restovat. Po chvíli přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, osolíme, opepříme a spolu dále restujeme, až se vypaří všechna tekutina. Přidáme rajčatový protlak, znovu chvíli orestuj...

Bagna cauda

Bagna cauda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cibule, 4-6 mrkví, 2 paličky česneku, 1 čekanka obecná, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 100 g brambor, 100 g řepy, 57 ml olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 4 stroužky česneku, 4 lžíce másla, 8 ks sardelek (ančoviček), 3 lžíce rajčatového protlaku, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Nejprve si nakrájíme a oloupeme brambory a červenou řepu. Paličkám česneku seřízneme vršky a vše dáme do pekáčku, promícháme se lžíci olivového oleje, osolíme, opepříme a dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Po dvaceti minutách přidáme i nakrájenou ...

Beskydská játra

Beskydská játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce oleje, 500 g jater (vepřových nebo kuřecích), 3 cibule, 100 g anglické slaniny, špetka soli, špetka pepře, špetka grilovacího koření, 1 konzerva rajčatového protlaku, 4 vejce

Na kousky nakrájená játra osmahneme na oleji. Cibuli a slaninu pokrajíme. Obojí můžeme předem osmahnout. Orestovaná játra s cibulí a slaninou vložíme do pečící mísy s trochou oleje. Okořeníme, přidáme rajčatový protlak, promícháme a nahoru rozklep...

Bezmasý tatarák

Bezmasý tatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

měkký tavený sýr, máslo, 1 lžíce majonézy (nemusí být), 1 malý rajčatový protlak, kečup, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, sojová omáčka, sůl, pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice, česnek dle chuti

Česnek rozetřít a vše ostatní přidat a dobře promíchat. Chutná to jako tatarák. Přílohou mohou být topinky nebo tousty.

Boloňka pro nejmenší

Boloňka pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1 malý kořen petržele, 1 malá mrkev, 0,5 kuřecího prsa, 1 lžička olivového oleje, špetka majoránky, kousíček Eidamu, hrst celozrnných těstovin, 1 dcl vody

Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme maso a najemno nakrájenou zeleninu (já ji strouhám na struhadle), přidáme vodu a rajčatový protlak. Okořeníme majoránkou a dusíme. Podáváme s uvařenými těstovinami a dozdobíme najemno nastrouhaným sýrem.

Boloňská omáčka s vínem

Boloňská omáčka s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího mletého masa, 0,5 l hovězího bujónu, 10 dkg celeru, 1 střední kořenová petržel, 1 střední mrkev, 1 rajčatový protlak (cca 200 g), 2 dcl suchého červeného vína, muškátový oříšek, oregano, sůl, pepř, 120 g anglické slaniny v celku, 1 střední cibule

Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Ke konci škvaření přidáme cibulku a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme na hrubo nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel a celer) a restujeme cca 20 minut, dokud zelenina nezačne hodně v...

Boloňské kotlety

Boloňské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 2 ks červené nebo žluté papriky, 150 g žampionů, 1 lžíce rajčatového protlaku, špetka soli, troška pepře, 1 stroužek česneku, 150 ml slunečnicového oleje

Koteletky lehce naklepeme. V pánvi rozpálíme olej a prolisovaný česnek na něm osmažíme, poté přidáme kotlety a opečeme je po obou stranách. Vyjmeme z pánve osolíme, opepříme a dáme stranou. Do výpeku vmícháme rajčatový protlak, který jsme smíchali...

Brambory na německý způsob

Brambory na německý způsob

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 0,5 l masového vývaru, 2 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 papriky, 2 lžíce hladké mouky, 1 šálek rostlinného oleje, špetka soli

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme drobně nakrájené cibule, přidáme brambory, podlijeme je vývarem a dusíme do poloměkka. Potom přidáme omyté, očištěné a na proužky nakrájené papriky, podlijeme trochou vývar...

Brambory plněné mletým hovězím

Brambory plněné mletým hovězím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 velkých brambor, 500 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 500 ml vývaru, 125 ml rajčatového protlaku, nasekaná zelená petrželka, 400 g hovězího masa na pomletí nebo hotového mletého masa, 1 cibule, 1 lžíce sádla

Brambory omyjeme a vaříme asi dvacet minut. Scedíme, oloupeme a vydlabeme tak, aby stěna byla přibližně jeden centimetr široká. Hovězí umeleme a smícháme s osmaženou nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Brambory naplníme a uložíme v pekáč...

Brambory se škvarky a okurkou

Brambory se škvarky a okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 200 g sterilovaných okurek, 300 g škvarků, 2 ks mrkve, 2 ks cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, bobkový list

Oloupeme cibuli a mrkev, pokrájíme je na malé kousky a osmažíme na pánvi společně se škvarky, přendáme vše do hrnce. Přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory a zalijeme vodou. Necháme pozvolna pod pokličkou vařit. Na větší kousky nakrá...

Bretoňský jehněčí řízek

Bretoňský jehněčí řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky jehněčího steaku, špetka soli, 1 lžička mletého pepře, 2 lžíce másla, 200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 300 ml rajčatového protlaku

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na tuku. Pak na ně položíme fazolky a přelejeme rajčatovým protlakem nebo rajčatovou omáčkou.

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dietního salámu, malé balení rajčatového protlaku, malé balení tatarské omáčky, 1 kyselá okurka, 1 cibule

Salám umeleme na masovém strojku nebo ustrouháme na struhadle. Přidáme strouhanou okurku, rajský protlak, tatarku, jemně krájenou cibuli. Promícháme.

Cananoles se šunkou

Cananoles se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 2 + 4 vejce, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 250 g šunky, 30 g másla, 2 lžičky rajčatového protlaku, 2 lžičky hladké mouky, pepř, 100 g strouhaného sýra

Z mouky, 2 vajec a špetky soli vypracujeme tuhé těsto(je-li třeba trochu vody). Z těsta vyválíme 2 tenké pláty a 10 min je necháme proschnout, poté je nakrájíme na čtverce cca 12 x 12 cm. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přilijeme ...

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks cannelloni (těstoviny), 2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 800 g mraženého listového špenátu, 400 g krémového smetanového sýra, 3 vejce, špetka muškátového oříšku, Na omáčku: 1 lžíce rostlinného oleje, 1 střední cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 400 g rajčat, 1 lžíce cukru krupice, 150 g Mozzarelly, sůl a pepř dle chuti

Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme rozmrzlý špenát, ze kterého vymačkáme přebytečnou vodu a krátce podusíme. Vložíme do mísy, přidáme sýr, rozšlehaná vejce, muškátový oříšek, sůl, pepř a opatrně promícháme. Na omáčku zpěníme na...

Celerový řízek s protlakem

Celerový řízek s protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 celery, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 vejce, 5 dkg hladké mouky, 8 dkg strouhanky, 100 ml slunečnicového oleje, špetka soli

Dva středně velké oloupané celery uvaříme napolo v osolené vodě. Vychladlé pak nakrájíme na tenké plátky. Jeden potřeme rajským protlakem /může být i kečup/ a druhým je přiklopíme. Takto připravé obalujeme v trojobalu a smažíme jako řízky. Podávám...

Čertův dressing

Čertův dressing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dcl vývaru z kostí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce octa, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička chilli koření, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka soli

K vývaru přidáme rajčatový protlak, ocet, olivový olej, chilli koření, citrónovou šťávu, osolíme, promícháme. Podáváme k těstovinovým salátům.

Cibule plněná mletým masem

Cibule plněná mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 velkých cibulí, 300 g mletého masa, 100 g rýže, 2 lžíce petrželové naťi, 1 konzerva rajčatového protlaku, 1/2 lžičky koriandru, 1 lžíce másla, špetka soli

Cibule oloupeme a opatrně vyjmeme vnitřek. Ten nakrájíme nadrobno a spolu s mletým masem ho osmažíme na másle, poté osolíme, opepříme a ochutíme koriandrem. Masovou směsí plníme cibule a naskládáme je do zapékací misky. Zalijeme protlakem,který js...

Cikánská vepřová pochoutka

Cikánská vepřová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa, 350 g leča, 100 ml kečupu, 1-2 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 lžíce chilli omáčky, špetka soli, špetka pepře, 1 hrneček strouhaného sýra

Maso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, opepříme a na oleji prudce opečeme. Maso udusíme do poloměkka, přidáme lečo, čili omáčku, kečup, protlak, dle chuti sůl a pepř. Všechno udusíme doměkka. Hotové podáváme v bramborové placke posypané sýrem,...

Cizrna v rajčatové omáčce

Cizrna v rajčatové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g cizrny, 150 ml rajčatového protlaku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička oregana

Cizrnu uvaříme podle běžného návodu. Na pánvičce necháme zesklovatět nakrájenou cibulku a opéci nadrobno nasekaný česnek, poté přidáme scezenou cizrnu, chvilku opékáme a zalijeme protlakem a okořeníme oreganem. Necháme asi 8 minut vařit, aby se n...

Čočka na kari

Čočka na kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 ks cibule, 200 g čočky, 5 stroužků česneku, 2 balení rajčatového protlaku (nebo kečup), 1 lžíce kari koření, 6 lžic octa, 100 ml oleje, 1 lžička soli, 1 špetka pepře, 3 lžíce cukru

Namočenou čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Doporučuji malozrnou čočku, nerozvaří se, velkozrná se musí pečlivě hlídat, aby se nerozvařila na kaši. Čočku stačí namáčet po dobu přípravy kari omáčky. Cibuli nakrájíme na kostičky,orestujem...

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

370 g čočky po namočení, 150 g másla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 mrkev, 1 celer, 1 petržel, špetka soli, špetka pepře

Přebranou čočku namočíme a 30 minut necháme namočenou. Uvaříme ji a po vychladnutí rozmixujeme. Přidáme máslo, rajčatový protlak a uvařenou zeleninu. Vše důkladně utřeme, osolíme, opepříme a mažeme na tmavý chléb nebo topinky.

Cuketa Bezděk

Cuketa Bezděk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cukety, 400 g uzeniny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 cibule, 1 konzerva rajčatového protlaku, špetka mleté papriky, 1 lžička cukru krupice, špetka soli, 3 lžíce slunečnicového oleje

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a osmahneme na kostičky nakrájenou uzeninu.Přidáme na nudličky nastrouhanou cuketu, zalijeme rajským protlakem, ochutíme solí a cukrem a dusíme. Nakonec vlijeme smetanu na šlehání, ne...

Cuketa "Bezděk"

Cuketa "Bezděk"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední cukety, 300 g párků, 1 větší cibule, 2 dcl smetany ke šlehání , 1 dcl rajčatového protlaku, 1 lžička mleté papriky , 1 špetka cukru krystalu, sůl, pepř, 2 lžíce rostlinného oleje

Cukety oloupeme, odstraníme jádra a nastrouháme na hrubém struhadle. Do hrnce nalijeme trochu vody a cuketu 5 minut podusíme. Vydušenou šťávu slijeme. Na vyšší pánvi zpěníme do růžova cibulku a přidáme na kostičky nakrájené párky nebo měkký salám....

Cuketová pomazánka nejen na topinky

Cuketová pomazánka nejen na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukety, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vegety, 2 lžíce oleje, 2 lžíce chilli omáčky, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce worcesterové omáčky, pepř, 3 listy čerstvé šalvěje, 2 lžíce rajčatového protlaku, strouhaný sýr, 1 lžička cukru, 4 krajíčky chleba, 100 g šunky

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, necháme rozvonět a přisypeme na hrubo nastrouhanou cuketu. Po chvíli přidáme ostatní ingredience, kromě šunky a sýra a dusíme asi 20 minut. Pak ke směsi přidáme šunku nakrájenou na ...

Ďábelská vejce

Ďábelská vejce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

9 vejcí, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička chilli koření, olivy bez pecek na ozdobu, tatarská omáčka při podávání, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička másla, 1 lžička kari koření

Vejce uvaříme na tvrdo a oloupeme. 8 vajec rozdělíme na půlky a vydloubneme žloutky. Zbývající vejce rozšleháme se žloutky, rozetřeným česnekem, máslem, hořčicí a rajčatovým protlakem. Přidáme chilli koření, pepř a sůl dle chuti. Takto připravenou...

stránka: