Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Rama cremefine

Francouzská celerovo - houbová polévka

Francouzská celerovo - houbová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček Francouzské polévky, 1 malý celer, 1 lžíce nasekané petržele, 1 lžíce Ramy, hrst sušených hub, 1 lžíce zakysané smetany

Celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpustíme margarín, přidáme celer a opékáme ho při střední teplotě 6 – 8 minut. Houby nakrájíme na větší kousky a přidáme do hrnce. Směs posypeme petrželí a zalijeme litrem vody. Vše přivedeme...

Kuskusový nákyp s brokolicí

Kuskusový nákyp s brokolicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuskusu (nejlíp celozrnného), slunečnicový olej, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, kurkuma, zeleninový bujón (nejlépe bez GS), voda, sušené droždí, 1 balení Rama Cremefine

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kurkumu a rozdrobený zeleninový bujon. Pak přidáme na růžičky rozebranou brokolici, košťál také pokrájíme. Vše zalijeme vodou tak, aby brokolice byla skoro potopená. Chvíli vaříme, pak přisype...

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml vlažného mléka, 100 ml rozpuštěné Rama Cremefine, 1 vejce, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 8 lžiček cukru krupice, 1 lžička soli, 3/4 balení sušeného droždí , 7 dkg rozinek, 7 dkg nasekaných mandlí, 5 dkg kandovaného ovoce

Do pekárny nasypeme ingredience v pořádí, jak jsou uvedeny. Rozinky, mandle a kandované ovoce dáme do pekárny až na poslední míchací proces. Pekárnu nastavíme na světlou kůrku a velikost 1,5 LB. Zapneme na program základní I Basic a mazanec upečeme.

Mini bochánky

Mini bochánky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

200 ml mléka, 35 g droždí (kvasnice), 100 g cukru, 500 g polohrubé mouky, 120 g Rama Creme Bonjour máslová pochoutka+ trochu na vymazání plechu , 3 žloutky, 1/2 vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 40 g rozinek, 30 g mandlí, 1 vejce, troška citronové kůry, 1 hrst sekaných ořechů

Ze dvou lžic vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Ramu vyšleháme v míse s cukrem a žloutky. Přidáme vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru asi z půlky citronu, rum, vykynutý kvásek, zbytek vlažného mléka a sů...

Mrkvová pomazánka se sýrem

Mrkvová pomazánka se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Ramy , 100 g jemného tvarohu, 50 g strouhaného sýra, 200 g mrkve, 1 špetka soli, 1 lžíce petrželové naťi, 1 lžíce polotučného mléka

Omytou a očistěnou mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Máslo, tvaroh, strouhaný sýr a mrkev v misce smícháme a ochutíme solí. Pokud je pomazánka hustá, zředíme jí lžící mléka. Mažeme na lámankový, nebo jiný zrníčkový chléb a zdobíme petržel...

Orientální krůtí pečeně

Orientální krůtí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích jater, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky , 1 lžička mleteho zázvoru, troška mleté pálivé papriky, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 citrón, 2 lžíce Ramy

Morčaciu pečeň umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu pokrájame nadrobno, pridáme roztlačený cesnak, koreniny mimo soli, citrónovú šťavu a zmiešame. Zmes dobre premiešame s pečeňou a necháme odležať aspoň 6 hodín na chladno...

Pivní psi

Pivní psi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení kulatých tvarůžků, 3 lžíce Ramy, 2 cibule, 5 plátků chleba, 10 feferonek, 1 balení mleté pálivé papriky

Krajíčky chleba rozpůlíme, namažeme Ramou Classic. Tvarůžky obalíme po obvodu v pálivé paprice, položíme na namazaný chléb, na to dáme kolečko cibule a feferonku, propíchneme párátkem a pivní psi podáváme jako jednohubku.

Řezy jako peříčko

Řezy jako peříčko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 70 g polohrubé mouky, 70 g cukru moučka, 1 balení Rama Cremefine na šlehání, 200 g zakysané smetany, 3 lžíce cukru moučka, 60 g čokolády na vaření

Příprava piškotu: Vyšleháme tuhý sníh z bílků, přidáme žloutky, poté po troškách vmícháme směs z mouky a cukru. Na plech s pečicím papírem nalijeme těsto. Pečeme při 180°C 10 minut. Vychladlé těsto podélně rozkrojíme na 3 stejné pruhy. Krém: Ne...

Rybí karbanátek s mátovou omáčkou

Rybí karbanátek s mátovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rybího filé, 150 g vepřového mletého masa, 200 g majonézy, 50 g veky, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře bílého, 100 ml olivového oleje, 50 ml Rama Cremefine, 1 hrst máty, 1 stroužek česneku

Filé semeleme a promícháme s mletým masem. Přidáme veku, kterou jsme namočili v mléce, vejce, sůl, pepř a promícháme. Z připravené směsi tvarujeme karbanátky, jež na oleji opečeme z obou stran dozlatova. Majonézu rozmícháme s Rama Crémefine, proli...

Rýžový moučník

Rýžový moučník

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 2 balení skořicového cukru, 2 balení vanilkového cukru, 250 ml Ramy Cremefine ke šlehání, 50 g rýže, ovoce na ozdobu podle chuti

Mléko přivedeme k varu a přidáme do něj skořicový cukr, vanilkový cukr a rýži. Opět přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut, poté odstavíme. Mezitím dotuha ušleháme Ramu Cremefine ke šlehání, kterou pak do připravené schladlé směsi vmícháme. Dáme d...

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

250 ml Ramy Cremefine na šlehání, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 šálek cukru krupice, špetka soli, 2 vejce, 1 hrst nasekaných oříšků a rozinek

Všechny suroviny smícháme v míse a vlijeme do dobře vymazané a vysypané beránčí formy. Šlehačkového beránka upečeme dozlatova v horké troubě.

Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení Cremefine zakysaného krému, 2 vanilkové cukry, 3 lžíce kakaa, 1 sklenka ovocného kompotu, 1 balení piškotů

Do zakysaného krému vmícháme vanilkový cukr a kakao, aby nám vznikl jemný tmavý krém. Kousky ovoce si nakrájíme na malé kostičky a nálev si nalijeme do misky. Připravíme si mísu, do které budeme dezert připravovat. Piškoty namočíme v nálevu a polo...

Sýrové pečivo se smetanou

Sýrové pečivo se smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 200 g eidamu, 100 ml Rama Cremefine, 1 paprika (kapie), 1 lžička soli, 250 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášeku do pečiva, 2 žloutky

Do misky dáme nastrouhaný sýr, žloutky, Rama Cremfine, sůl, papriku nakrájenou na malé kousky a část mouky. Promícháme, vyklopíme na vál a se zbytkem mouky vypracujeme těsto. Dáme odležet do lednice asi na 2 hodiny. Vyválíme plát a vykrajujeme růz...

Tvarohová pomazánka s mrkví a vejcem

Tvarohová pomazánka s mrkví a vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 kg jemného tvarohu, 10 dkg Ramy , špetka soli, 1 cibule, 2 slepičí vejce, 10 dkg mrkve

Tvaroh, máslo, sůl a na jemno nakrájenou cibuli umícháme dohladka. Vejce uvařené na tvrdo nakrájíme na malé kousky a přidáme k tvarohu spolu s na jemno nastrouhanou mrkví. Vše dobře promícháme a podáváme s domácím chlebem nebo jiným pečivem.

Vepřové plátky zapečené s bramborami, smetanou a sýrem

Vepřové plátky zapečené s bramborami, smetanou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 větších brambor, 4 plátky vepřového masa, 3 lžičky soli, 2 lžičky pepře, 1 plátek tvrdého sýra (asi 1cm široký), 1 balení Ramy Cremefine "na vaření" , 1 lžíce olivového oleje

Brambory omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Pekáček si vymažeme olivovým (či jiným) olejem a dáme do něj první vstvu brambor. Osolíme, opepříme. Tak to děláme, dokud nemáme 3/4 pekáčku plné. Maso si naklepeme, z jedné strany posolíme, z druhé ...