Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci řapíkatý celer

Treska se zeleninou

Treska se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g tresky, 4 rajčata, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 papriky, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 mrkev, 100 g hrášku, 1 lžička tymiánu, sůl, pepř, 3 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, citrónová šťáva

Rybu omyjeme a osušíme, nasolíme, napepříme a pokapeme citrónovou šťávou a necháme v lednici cca 30 minut. Mezitím si omyjeme, očistíme a nakrájíme zeleninu. vytřeme si zapékací mísu olejem a vložíme do ní rybu a na ni zeleninu. zalijeme kečupem a...

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g špaget, 350 g hovězího mletého masa, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 šálku hovězího bujónu, 1 dcl červeného vína, 200 g parmazánu, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, troška bazalky, troška oregana, 1 lžička másla

Cibuli nasekáme najemno, orestujeme na másle. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky a osmahneme. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme. Podlijeme vývarem, dodáme rajčatový protlak, okořeníme, osolíme a dusíme cca 30 minu...

Indická polévka s fazolemi

Indická polévka s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 225 g brambor, 225 g tuřínu, 2 řapíkaté celery, 2 střední cukety, 1 zelená paprika, 2 stroužky česneku, 2 lžičky mletého koriandru, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce kari koření, 1,2 l bylinkového bujónu, 400 g bílých fazolí, sůl, nať koriandru na ozdobu

V hrnci rozehřejeme olej a přidáme na kousky nakrájené cibule, brambory, tuřín a řapíky celeru. Za stálého míchání smažíme na středním plameni asi 5 minut. Přidáme rozetřený česnek, mletý koriandr, mletou papriku, kari koření a smažíme za stálého ...

Řapíkatý celer v šunce

Řapíkatý celer v šunce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg řapíkatého celeru, sůl, 50 g másla, 30 g strouhanky, 1/4 l mléka, 200 g strouhaného sýra, 3 ks vajec, 4 lžíce smetany, 4-8 plátků šunky, 4 lžíce petrželky

Řapíky nakrájíme na 15 cm dlouhé kousky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Vyjmeme, dáme okapat. V hrnku připravíme z másla a mouky světlou jíšku a rozšleháme ji s mlékem a troškou vody. Povaříme, přidáme nastrouhaný sýr a sejmeme z ohně. Vejce...

Kuřecí soté s chřestem v omeletě

Kuřecí soté s chřestem v omeletě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 400 g chřestu, 1 červená paprika, 1 malá konzerva žampionů, 1 malá konzerva kukuřice, 3 řapíky řapíkatého celeru, 5-6 vajec, trochu soli, trochu pepře, trochu Vegety, trochu hladké mouky, 1 lžička bylinkové hořčice, trochu zeleninového vývaru

Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a posypeme vegetou. Konce chřestu odlomíme a nakrájíme na 4 cm kousky, žampiony a kukuřici slijeme, celer a papriku nakrájíme na kostičky. Na oleji maso prudce osmahneme, posypeme hladkou moukou a ...

Kuřecí prsa s listovými saláty

Kuřecí prsa s listovými saláty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, Marináda: 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 100 ml limetové šťávy, 2 lžičky strouhaného zázvoru, 1 lžička chilli, 1 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce olivového oleje, 2 kousky řapíkatého celeru, Salát: 1/2 hlávky ledového salátu, 1/2 hlávky salátu biondo, 1/2 svazku jarní cibulky, 1 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Kuře očistíme a opláchneme, česnek oloupeme a utřeme, šalotku očistíme a nasekáme- vše promícháme s limetovou šťávou, přidáme zázvor, nasekané chilli, sojovku, olivový olej. Prsa podélně překrojíme napůl a položíme do marinády cca na 2 hodiny. Sa...

Vinařský salát

Vinařský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 150 g hroznového vína, 150 g dušené šunky, 1 šalotka, 150 g plísňového sýra, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, řapíkatý celer, špetka soli, 2 lžíce cukru krupice

Do misky nalijeme ocet a asi 6 lžic vody, přidáme cukr, sůl, a zamícháme. Pak nasypeme ještě nasekanou šalotku. Salát omyjeme a necháme okapat, jednotlivé listy natrháme na kousky, rozdělíme je do misek a vydatně pokapeme dresinkem, na závěr přid...

Cizrnová polévka s celerem

Cizrnová polévka s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 2 řapíky celeru, 1 cibule, 1 lžička kmínu, 1 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 konzerva krájených loupaných rajčat, špetka pepře, smažené toasty na másle, 1 konzerva cizrny

Na oleji orestujeme nakrájený řapíkatý celer. Část zelené nati si schováme na konečnou ozdobu. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a kmín. Za stálého míchání smažíme zhruba 10 minut. Zalijeme studenou vodou, přidáme kostku zeleninového bujonu, krá...

Letní bazalková polévka

Letní bazalková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 400 g pórku, 2 stonky řapíkatého celeru, 1,2 l zeleninového vývaru, 1 svazek bazalky, 1/2 citrónu /šťáva i kůra/, 6 lžic smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, špetka pepře

Na másle orestujeme nakrájený pór a celer, přikryjeme a dusíme 5-10 minut. Přilijeme vývar, přidáme kůru a šťávu z citrónu, přivedeme k varu a 15 minut necháme vřít. Odstavíme, přidáme bazalku a rozmixujeme. Přimícháme šlehačku a dochutíme pepřem ...

Pyré z brambor a celeru

Pyré z brambor a celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 1 lžíce vinného octa, 2 řapíkaté celery, 500 g brambor, 1 sklenka zeleninového vývaru, 1 bulvový celer

V hrnci přivedeme k varu litr vody, do níž jsme přidali vinný ocet. Celer rozpůlíme a nastrouháme. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, pak přidáme oškrábané brambory, nakrájené na velké špalíčky. Brambory s celerem necháme společně vařit doměkka. ...

Salát po švýcarsku

Salát po švýcarsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvrdého sýra, 250 g šunky, 200 g višní, 2 řapíky celeru, 250 g vařených těstovin, 3 lžíce vinného octa, 3 lžíce oleje, 1 žloutek, 50 g jader vlašských ořechů, sůl a pepř dle chuti

Ze sýra oloupeme kůrku a stejně jako šunku nakrájíme na menší kostičky. Višně opereme,zbavíme stopek a odpeckujeme. Celerové řapíky omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Všechny pokrájené suroviny vložíme do větší salátové mísy, přidám...

Ubublané ragú podle Dagmar Derré

Ubublané ragú podle Dagmar Derré

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg hovězí klížky, 3 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 kedlubny, 6 brambor, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 500 ml masového vývaru, 1 lžíce hladké mouky, špetka tymiánu, špetka rozmarýnu, 1 lžička libečku, trocha petrželové nati, 2 bobkové listy, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti

Maso omyjeme a osušíme. Povrch očistíme a nakrájíme do mísy na kostky jako na guláš. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zeleninu oloupeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Koření, kromě soli a ...

Králík na zelenině

Králík na zelenině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 1 mrkev, 2 list řapíkatého celeru, 1 cibule, 100 ml rostlinného oleje, 250 g rajčat, 1 kousek lilku (baklažán), 1 paprika (kapie), 1 špetka oregana, 100 ml bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 1 špetka bílého pepře

Králíka rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji podusíme mrkev a celer s cibulí - vše pokrájené na plátky. Přidáme porce králíka, které lehce po obou stranách opečeme, podlijeme vínem, vložíme do trouby a pod poklicí dusí...

Kuřecí lasagne s brokolicí

Kuřecí lasagne s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 hrnků mléka, 2 řapíkaté celery nakrájené na kousky, 2 šalotky nadrobno nakrájené, 2 bobkové listy, 200 g brokolice na malé růžičky, 1 cibule nakrájená nadrobno, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g žampionů nakrájených na kousky, 2 stroužky česneku, 2 cukety nakrájené na kostky, 3 lžíce másla, 3 lžičky hladké mouky, 100 g eidamu nastrouhaného, 350 g kuřecích prsou, 175 g lasagní, sůl a pepř dle chuti

V malém kastrůlku ohříváme mléko, přidáme šalotky, celer, bobkový list a nakonec přivedeme k varu. Poté vypneme a necháme 20 minut louhovat. Brokolici 2 minuty povaříme v dalším hrnci, scedíme a odložíme stranou. V pánvi rozehřejeme olej a na něm ...

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 malých raných brambůrek, 2 cibule, 2 mrkve, 1 stroužek česneku, 1 kg jehněčí kýty, sůl a pepř dle chuti, 3/8 l masového vývaru, 8 plátků slaniny, 375 g zelených fazolek, 40 g másla, 0.5 svazku řapíkatého celeru, 4 rajčata, 25 g parmazánu

Bramborky pořádně umyjeme a nejlépe okartáčujeme. Poté je vaříme ve slupce asi 15 minut. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Oloupeme. Rozehřejeme 30 g másla a oloupané brambory na něm opečeme dozlatova. Osolíme a opepříme. Cibuli i č...

Kuřecí s celerem

Kuřecí s celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky kuřecího prsa, 3 stonky řapíkatého celeru, troška pepře, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 ks nakládané papriky - kapie, 1 lžička koření wok, 1 chilli paprička, špetka Solamylu

Na trošce olivového oleje opečeme kousky kuřecího masa. Okořeníme čerstvě pomletým pepřem, zastříkneme /dost/ worcesterem a sojovkou. Přihodíme nakrájený řapíkatý celer na malinké kousky a podlijeme cca půl dcl vody. Přidáme koření wook a pokrájen...

Zadělávaná kuřecí prsíčka

Zadělávaná kuřecí prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 200 g krevet, 250 ml bešamelové omáčky, 100 g řapíkatého celeru, 2 lžíce másla, 75 ml oleje, sůl a pepř dle chuti, 4 cl dezertního červeného vína (tesavela), 250 ml drůbeží šťávy, 1 hrst bazalky nasekané najemno

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme a okořeníme bazalkou. Na tuku s máslem zprudka opečeme, přidáme celer nakrájený na drobno, společně s krevetami a zalijeme připraveným bešamelem, drůbeží šťávou a vínem. ...

Belgická prsíčka

Belgická prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, špetka soli, troška bílého pepře, 4 lžíce másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 papriky, 200 ml bílého vína, 200 ml drůbežího vývaru, 400 g řapíkatého celeru

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na větší kousky, které potom osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo a zprudka na něm opečeme ty řízečky. Vyndáme z pánve ven na talíř. Ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, na nud...

Tagliolini s domácí rajčatovou omáčkou, bazalkou a parmezánem

Tagliolini s domácí rajčatovou omáčkou, bazalkou a parmezánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rajčat, 1 kg konzervovaných rajčat, 2 mrkve, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, (1 malá červená řepa), 100 g másla, olivový olej, sůl a pepř dle chuti, bazalka, tagliolini, parmezán na posypání

Na olivovém oleji krátce osmahneme nahrubo nakrájenou mrkev a celer. Po chvíli přidáme cibuli. Poté přidáme všechna pokrájená rajčata. Pro zvýraznění červené barvy můžeme přidat na kostky nakrájenou řepu. Vaříme pod poklicí asi 30 minut. Poté přep...

Stehýnka s rozinkami

Stehýnka s rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 200 ml pomerančové šťávy, 30 g nasekaných mandlí, 1 lžíce rozinek, 1 lžička Solamylu, špetka soli, troška pepře, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1/2 lžičky skořice, 100 ml rostlinného oleje

V menším hrnečku si smícháme sůl, pepř, skořici a hřebíček. Maso omyjeme, osušíme a poté okořeníme ze všech stran. V oleji po jedné straně opékáme cca 10 minut-neobracíme. Po 10 minutách maso v pánvi obrátíme a přidáme pokrájenou cibuli a celer na...

Kližka s řapíkatým celerem

Kližka s řapíkatým celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky řapíkatého celeru, 300 g hovězí klížky, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce hladké mouky, 1 mrkev

Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji usmažíme cibuli dorůžova a přidáme maso. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě a vydusíme na tuk. Podlijeme vodou a přidáme hořčici a za občasného podl...

Kvasnicová polévka s vločkami

Kvasnicová polévka s vločkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml ovesných vloček, 2 kostky kvasnic, 1 kostka hovězího bujónu, 2 hrnky řapíkatého celeru, 1 plátek másla, 1 malá mrkev, sůl, petrželová nať

Vločky zalijeme studenu vodou a necháme stát. Řapíkatý celer nakrájíme na menší kousky a oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Na rozehřátém másle pomalu rozpustíme rozdrobené kvasnice a mícháme tak dlouho, dokud nezhoustnou. Poté ...

Co dům dal, s těstovinami

Co dům dal, s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g hlívy ústřičné, 2 papriky, 2 listy řapíkatého celeru, 400 g špekáčků, 1 cibule, 100 g 45% eidamu, 5 vejcí, špetka soli, špetka pepře, 200 g drobných těstovin, 2-3 lžíce slunečnicového oleje

Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky, nebo na drobno. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle, špekáčky na kostičky. Drobnější těstoviny uvaříme dle návodu. Ve větší pánvi na oleji restujeme zeleninu asi 5 minut, dokud paprika trochu nezměkne....

Mléčný koktejl s jablkem a celerem

Mléčný koktejl s jablkem a celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 l mléka, 50 g řapíkatého celeru, menší jablko, sůl nebo cukr, Na ozdobu: řapíkatý celer

Celer očistíme a nakrájíme na kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do mixéru, přilijeme vychlazené mléko a asi minutu šleháme. Podle chuti buď osolíme nebo osladíme.

Mléčný koktejl s jablkem a celerem

Mléčný koktejl s jablkem a celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 l mléka, 50 g řapíkatého celeru, menší jablko, sůl nebo cukr, Na ozdobu: řapíkatý celer

Celer očistíme a nakrájíme na kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do mixéru, přilijeme vychlazené mléko a asi minutu šleháme. Podle chuti buď osolíme nebo osladíme.

stránka: