Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci řapíkatý celer

Salát po švýcarsku

Salát po švýcarsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvrdého sýra, 250 g šunky, 200 g višní, 2 řapíky celeru, 250 g vařených těstovin, 3 lžíce vinného octa, 3 lžíce oleje, 1 žloutek, 50 g jader vlašských ořechů, sůl a pepř dle chuti

Ze sýra oloupeme kůrku a stejně jako šunku nakrájíme na menší kostičky. Višně opereme,zbavíme stopek a odpeckujeme. Celerové řapíky omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Všechny pokrájené suroviny vložíme do větší salátové mísy, přidám...

Králík na zelenině

Králík na zelenině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 1 mrkev, 2 list řapíkatého celeru, 1 cibule, 100 ml rostlinného oleje, 250 g rajčat, 1 kousek lilku (baklažán), 1 paprika (kapie), 1 špetka oregana, 100 ml bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 1 špetka bílého pepře

Králíka rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji podusíme mrkev a celer s cibulí - vše pokrájené na plátky. Přidáme porce králíka, které lehce po obou stranách opečeme, podlijeme vínem, vložíme do trouby a pod poklicí dusí...

Kuřecí s celerem

Kuřecí s celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky kuřecího prsa, 3 stonky řapíkatého celeru, troška pepře, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 ks nakládané papriky - kapie, 1 lžička koření wok, 1 chilli paprička, špetka Solamylu

Na trošce olivového oleje opečeme kousky kuřecího masa. Okořeníme čerstvě pomletým pepřem, zastříkneme /dost/ worcesterem a sojovkou. Přihodíme nakrájený řapíkatý celer na malinké kousky a podlijeme cca půl dcl vody. Přidáme koření wook a pokrájen...

Mléčný koktejl s jablkem a celerem

Mléčný koktejl s jablkem a celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 l mléka, 50 g řapíkatého celeru, menší jablko, sůl nebo cukr, Na ozdobu: řapíkatý celer

Celer očistíme a nakrájíme na kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do mixéru, přilijeme vychlazené mléko a asi minutu šleháme. Podle chuti buď osolíme nebo osladíme.

Mléčný koktejl s jablkem a celerem

Mléčný koktejl s jablkem a celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 l mléka, 50 g řapíkatého celeru, menší jablko, sůl nebo cukr, Na ozdobu: řapíkatý celer

Celer očistíme a nakrájíme na kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do mixéru, přilijeme vychlazené mléko a asi minutu šleháme. Podle chuti buď osolíme nebo osladíme.

Celerová polévka s hlívou a mrkví

Celerová polévka s hlívou a mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 stonky řapíkatého celeru, 200 g hlívy ústřičné, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 kostka hovězího bujónu, troška soli, 750 ml vody, 2 lžíce nastrouhané mrkve

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme, uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Mezitím si nakrájíme celer a hlívu na menší kousky, přidáme do základu a vaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme hrubě nastrouhanou mrke...

Polévka z řapíkatého celeru s hráškem

Polévka z řapíkatého celeru s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 ml vody, 5 ks řapíků celeru, 1 lžička soli, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 1 malá konzerva hrášku, 4-5 lžic instantní světlé jíšky, 100 g libové anglické slaniny, 1 starší houska, 1 lžíce sádla, troška sušené petrželové naťě

Nakrájené řapíky celeru povaříme asi 20 minut, poté je rozmixujeme ponorným mixérem. Zahustíme jíškou, ochutíme bujónem, přidáme hrášek a petrželku. Na talíři polévku doplníme na sucho opečenou anglickou slaninou a na sádle osmaženými kostička...

Bulgurové karbanátky

Bulgurové karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Bulguru, 1 vejce, 1 paprika (kapie), 1 červená cibule, 100 g řapíkatého celeru, 250 ml zeleninového vývaru, 4 lžíce strouhanky, 1 lžička mleté papriky, 100 ml řepkového oleje

Bulgur nasypeme do mísy, zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat alespoň 12-15 minut. Mezitím si nakrájíme celer, papriku a cibuli na kostičky. Zeleninu přidáme do bulguru, vmícháme vejce a strouhanku. Vše promícháme a ochutíme solí a pepřem....

Hovězí líčka na červeném víně

Hovězí líčka na červeném víně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

, 1-2 mrkve, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 kořenová petržel, 1 kousek bulvového celeru, 1 kousek řapíkatého celeru, 1 kousek pomeranče, 1 plátek citrónu, 3 cm zázvoru, 6 ks sušených rajčat, 10 ks sušených švestek, 1 ks skořice, 1 ks badyánu, , , , , , , 1 bobkový list, 1 lžíce rajčatového protlaku, 750 ml červeného vína, 4 cl koňaku, , 20 g horké čokolády

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Maso opečeme na oleji ze všech stran dohněda, poté ho dáme stranou. Na výpeku z masa restujeme zeleninu. Po chvíli přidáme i plátek citrónu a plátek pomeranče, nastrouha...

Dýňové špagety podle mě

Dýňové špagety podle mě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 špagetová dýně, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička tymiánu , 1 lžička rozmarýnu, 1 cibule, 50 g anglické slaniny, 50 g šunky, 2 stonky řapíkatého celeru, 6 sušených rajčat, lžička bylinkového koření , 50 g parmazánu

Špagetovou dýni omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřek se semínky. Položíme na plech řeznou stranou nahoru, vymažeme olivovým olejem a posypeme tymiánem a rozmarýnem (i sušeným). Dáme do trouby na 180 stupňů na 30 - 40 minut upéct. Mezitím...

Vajíčková omeleta se zeleninou

Vajíčková omeleta se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 červené papriky, 1 stonek řapíkatého celeru, kousek pórku, 50 g šunky, 1 lžička másla, 2 vejce, sůl, pepř, špetka chilli koření, sterilovaná okurka, rajče, 2 lžíce sladké smetany

Na másle osmahneme na drobno nakrájenou červenou papriku, řapíkatý celer, pórek a šunku. Stačí krátce, zelenina musí zůstat křupavá. Zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými se 2 lžícemi smetany. Osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli. Necháme sr...

Králík na rajčatech a olivách

Králík na rajčatech a olivách

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g králičího masa, 100 ml olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks cibule, 2 ks mrkve, 3 ks řapíkatého celeru, 1 stroužek česneku, 80 g oliv, 200 ml bílého vína, 500 g rajčat, 1 svazek rozmarýnu

Nejprve si oloupeme rajčata - spaříme je horkou vodou a sloupneme z nich kůži. Nakrájíme na kostičky. Všechen olivový olej nalijeme do hrnce, králičí maso osolíme a opepříme a osmažíme ho ze všech stran. Poté ho vyjmeme. Cibuli, mrkev, česnek a...

Salát s bramborami a řapíkatým celerem

Salát s bramborami a řapíkatým celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 100 g fazolků (zelené fazolové lusky), 100 ml olivového oleje, 50 g parmezánu, 1 lžička soli, 1 hrst řeřichy, 2 hrsti bazalky, 2 kousky řapíkatého celeru, 2 ks jarní cibulky, 1 ks okurky, 3 stroužky česneku

Brambory – vybíráme menší kusy (nové neloupeme, staré ano) uvaříme doměkka v osolené vodě. Na poslední tři minuty přidáme fazolky. Slijeme, fazolky ihned přelijeme studenou vodou a brambory rozpůlíme. Celer nakrájíme na kousky, jarní cibulku n...

Tortellini polévka s masovými kuličkami

Tortellini polévka s masovými kuličkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového mletého masa, 200 g hovězího mletého masa, 4 ks jarní cibulky, 4 stroužky česneku, 2 lžíce oregana, 1-2 ks vejce, 1 lžička soli, 7 g pepře, 1 list řapíkatého celeru, 1 ks pórku, 2 ks mrkve, 1,5 l zeleninového vývaru, 300 g tortellin, 200 g špenátu

Smícháme obě mletá masa, sůl, pepř, vejce, oregano, utřený česnek a nasekanou cibulku. Pořádně promícháme a vytvoříme kuličky o průměru 1,5 - 2 cm. Celer, pórek a mrkev nakrájíme na tenká kolečka a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a čekáme až ...

Těstoviny se sladkokyselou omáčkou

Těstoviny se sladkokyselou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 3 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 3 listy řapíkatého celeru, 1 ks červené cibule, 6-8 lžíc sladkokyselé omáčky

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na olivovém oleji opečeme česnek, cibuli a celer, přidáme pepř a omáčku a nakonec vmícháme těstoviny. Prohřejeme a podáváme.

Treska se zeleninou

Treska se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g tresky, 4 rajčata, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 papriky, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 mrkev, 100 g hrášku, 1 lžička tymiánu, sůl, pepř, 3 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, citrónová šťáva

Rybu omyjeme a osušíme, nasolíme, napepříme a pokapeme citrónovou šťávou a necháme v lednici cca 30 minut. Mezitím si omyjeme, očistíme a nakrájíme zeleninu. vytřeme si zapékací mísu olejem a vložíme do ní rybu a na ni zeleninu. zalijeme kečupem a...

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g špaget, 350 g hovězího mletého masa, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 šálku hovězího bujónu, 1 dcl červeného vína, 200 g parmazánu, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, troška bazalky, troška oregana, 1 lžička másla

Cibuli nasekáme najemno, orestujeme na másle. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky a osmahneme. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme. Podlijeme vývarem, dodáme rajčatový protlak, okořeníme, osolíme a dusíme cca 30 minu...

Indická polévka s fazolemi

Indická polévka s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 225 g brambor, 225 g tuřínu, 2 řapíkaté celery, 2 střední cukety, 1 zelená paprika, 2 stroužky česneku, 2 lžičky mletého koriandru, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce kari koření, 1,2 l bylinkového bujónu, 400 g bílých fazolí, sůl, nať koriandru na ozdobu

V hrnci rozehřejeme olej a přidáme na kousky nakrájené cibule, brambory, tuřín a řapíky celeru. Za stálého míchání smažíme na středním plameni asi 5 minut. Přidáme rozetřený česnek, mletý koriandr, mletou papriku, kari koření a smažíme za stálého ...

Řapíkatý celer v šunce

Řapíkatý celer v šunce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg řapíkatého celeru, sůl, 50 g másla, 30 g strouhanky, 1/4 l mléka, 200 g strouhaného sýra, 3 ks vajec, 4 lžíce smetany, 4-8 plátků šunky, 4 lžíce petrželky

Řapíky nakrájíme na 15 cm dlouhé kousky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Vyjmeme, dáme okapat. V hrnku připravíme z másla a mouky světlou jíšku a rozšleháme ji s mlékem a troškou vody. Povaříme, přidáme nastrouhaný sýr a sejmeme z ohně. Vejce...

Kuřecí prsa s listovými saláty

Kuřecí prsa s listovými saláty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, Marináda: 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 100 ml limetové šťávy, 2 lžičky strouhaného zázvoru, 1 lžička chilli, 1 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce olivového oleje, 2 kousky řapíkatého celeru, Salát: 1/2 hlávky ledového salátu, 1/2 hlávky salátu biondo, 1/2 svazku jarní cibulky, 1 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Kuře očistíme a opláchneme, česnek oloupeme a utřeme, šalotku očistíme a nasekáme- vše promícháme s limetovou šťávou, přidáme zázvor, nasekané chilli, sojovku, olivový olej. Prsa podélně překrojíme napůl a položíme do marinády cca na 2 hodiny. Sa...

Vinařský salát

Vinařský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 150 g hroznového vína, 150 g dušené šunky, 1 šalotka, 150 g plísňového sýra, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, řapíkatý celer, špetka soli, 2 lžíce cukru krupice

Do misky nalijeme ocet a asi 6 lžic vody, přidáme cukr, sůl, a zamícháme. Pak nasypeme ještě nasekanou šalotku. Salát omyjeme a necháme okapat, jednotlivé listy natrháme na kousky, rozdělíme je do misek a vydatně pokapeme dresinkem, na závěr přid...

Cizrnová polévka s celerem

Cizrnová polévka s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 2 řapíky celeru, 1 cibule, 1 lžička kmínu, 1 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 konzerva krájených loupaných rajčat, špetka pepře, smažené toasty na másle, 1 konzerva cizrny

Na oleji orestujeme nakrájený řapíkatý celer. Část zelené nati si schováme na konečnou ozdobu. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a kmín. Za stálého míchání smažíme zhruba 10 minut. Zalijeme studenou vodou, přidáme kostku zeleninového bujonu, krá...

Letní bazalková polévka

Letní bazalková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 400 g pórku, 2 stonky řapíkatého celeru, 1,2 l zeleninového vývaru, 1 svazek bazalky, 1/2 citrónu /šťáva i kůra/, 6 lžic smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, špetka pepře

Na másle orestujeme nakrájený pór a celer, přikryjeme a dusíme 5-10 minut. Přilijeme vývar, přidáme kůru a šťávu z citrónu, přivedeme k varu a 15 minut necháme vřít. Odstavíme, přidáme bazalku a rozmixujeme. Přimícháme šlehačku a dochutíme pepřem ...

Pyré z brambor a celeru

Pyré z brambor a celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 1 lžíce vinného octa, 2 řapíkaté celery, 500 g brambor, 1 sklenka zeleninového vývaru, 1 bulvový celer

V hrnci přivedeme k varu litr vody, do níž jsme přidali vinný ocet. Celer rozpůlíme a nastrouháme. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, pak přidáme oškrábané brambory, nakrájené na velké špalíčky. Brambory s celerem necháme společně vařit doměkka. ...

Ubublané ragú podle Dagmar Derré

Ubublané ragú podle Dagmar Derré

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg hovězí klížky, 3 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 kedlubny, 6 brambor, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 500 ml masového vývaru, 1 lžíce hladké mouky, špetka tymiánu, špetka rozmarýnu, 1 lžička libečku, trocha petrželové nati, 2 bobkové listy, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti

Maso omyjeme a osušíme. Povrch očistíme a nakrájíme do mísy na kostky jako na guláš. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zeleninu oloupeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Koření, kromě soli a ...

stránka: