Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci řapíkatý celer

Belgická prsíčka

Belgická prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, špetka soli, troška bílého pepře, 4 lžíce másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 papriky, 200 ml bílého vína, 200 ml drůbežího vývaru, 400 g řapíkatého celeru

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na větší kousky, které potom osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo a zprudka na něm opečeme ty řízečky. Vyndáme z pánve ven na talíř. Ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, na nud...

Bulgurové karbanátky

Bulgurové karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Bulguru, 1 vejce, 1 paprika (kapie), 1 červená cibule, 100 g řapíkatého celeru, 250 ml zeleninového vývaru, 4 lžíce strouhanky, 1 lžička mleté papriky, 100 ml řepkového oleje

Bulgur nasypeme do mísy, zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat alespoň 12-15 minut. Mezitím si nakrájíme celer, papriku a cibuli na kostičky. Zeleninu přidáme do bulguru, vmícháme vejce a strouhanku. Vše promícháme a ochutíme solí a pepřem....

Celerová polévka s hlívou a mrkví

Celerová polévka s hlívou a mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 stonky řapíkatého celeru, 200 g hlívy ústřičné, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 kostka hovězího bujónu, troška soli, 750 ml vody, 2 lžíce nastrouhané mrkve

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme, uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Mezitím si nakrájíme celer a hlívu na menší kousky, přidáme do základu a vaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme hrubě nastrouhanou mrke...

Cizrnová polévka s celerem

Cizrnová polévka s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 2 řapíky celeru, 1 cibule, 1 lžička kmínu, 1 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 konzerva krájených loupaných rajčat, špetka pepře, smažené toasty na másle, 1 konzerva cizrny

Na oleji orestujeme nakrájený řapíkatý celer. Část zelené nati si schováme na konečnou ozdobu. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a kmín. Za stálého míchání smažíme zhruba 10 minut. Zalijeme studenou vodou, přidáme kostku zeleninového bujonu, krá...

Co dům dal, s těstovinami

Co dům dal, s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g hlívy ústřičné, 2 papriky, 2 listy řapíkatého celeru, 400 g špekáčků, 1 cibule, 100 g 45% eidamu, 5 vejcí, špetka soli, špetka pepře, 200 g drobných těstovin, 2-3 lžíce slunečnicového oleje

Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky, nebo na drobno. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle, špekáčky na kostičky. Drobnější těstoviny uvaříme dle návodu. Ve větší pánvi na oleji restujeme zeleninu asi 5 minut, dokud paprika trochu nezměkne....

Dýňové špagety podle mě

Dýňové špagety podle mě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 špagetová dýně, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička tymiánu , 1 lžička rozmarýnu, 1 cibule, 50 g anglické slaniny, 50 g šunky, 2 stonky řapíkatého celeru, 6 sušených rajčat, lžička bylinkového koření , 50 g parmazánu

Špagetovou dýni omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřek se semínky. Položíme na plech řeznou stranou nahoru, vymažeme olivovým olejem a posypeme tymiánem a rozmarýnem (i sušeným). Dáme do trouby na 180 stupňů na 30 - 40 minut upéct. Mezitím...

Fazolová polévka se sušenými rajčaty

Fazolová polévka se sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 mrkev, 2 kousky řapíkatého celeru, 8 listů hlávkové kapusty, 2 lžíce rajčatového protlaku, 7 g soli, 7 g pepře, 5 g majoránky, 5 g tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 konzervy fazolí v tomatě, 7 dkg sušených rajčat, 4 lžíce parmazánu, 150 g anglické slaniny

Cibuli a celer nakrájíme na jemno. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Listy kapusty a sušené rajčata nakrájíme na proužky. Parmazán nastrouháme. Na oleji smažíme cibuli dozlatova. Poté přidáme mrkev, kapustu, celer a vše necháme změknou...

Fazolový guláš s fetou

Fazolový guláš s fetou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

940 g fazolí, 100 g fety, 100 ml olivového oleje, 3 ks červené cibule, 2 ks mrkve, 1 ks řapíkatého celeru, 4 ks sušených rajčat, 4 stroužky česneku, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička skořice, 1 lžička třtinového cukru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce petrželové natě, 3 lžíce kopru

Mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, rajčata nakrájíme na kousky. Řapíky celeru nakrájíme na jemno. Bylinky nasekáme najemno, fetu rozdrobíme prsty nebo nastrouháme. Fazole slijeme – ale 200 ml nálevu si schováme. Do velkého hrnce dáme olej a o...

Gruzínská játra

Gruzínská játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřových jater, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 50 g slaniny, 1 jarní cibulka, 2 lžíce oleje, pepř, koření Argentina, 1/4 l sladké smetany, 1 vejce, sůl

Vepřová játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na proužky. Na rozpáleném oleji prudce opečeme. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, na drobno pokrájenou cibuli, řapíkatý celer a chviličku osmahneme. Okořeníme pepřem, kořením Argentina, vmícháme ...

Hovězí líčka na červeném víně

Hovězí líčka na červeném víně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

, 1-2 mrkve, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 kořenová petržel, 1 kousek bulvového celeru, 1 kousek řapíkatého celeru, 1 kousek pomeranče, 1 plátek citrónu, 3 cm zázvoru, 6 ks sušených rajčat, 10 ks sušených švestek, 1 ks skořice, 1 ks badyánu, , , , , , , 1 bobkový list, 1 lžíce rajčatového protlaku, 750 ml červeného vína, 4 cl koňaku, , 20 g horké čokolády

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Maso opečeme na oleji ze všech stran dohněda, poté ho dáme stranou. Na výpeku z masa restujeme zeleninu. Po chvíli přidáme i plátek citrónu a plátek pomeranče, nastrouha...

Hovězí oháňka na zelenině

Hovězí oháňka na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 ks hovězí oháňky, 50 ml olivového oleje, 1 ks mrkve, 1 ks cibule, 2 ks řapíkatého celeru, 200 ml bílého vína, 7 g soli, 7 g pepře, 1 konzerva sterilovaných rajčat

Oháňku nakrájíme podle obratlů a osmažíme ji ze všech stran na oleji. Poté vyjmeme. Do výpeku z masa dáme na jemno nakrájenou zeleninu - mrkev, cibuli a celer. Osmažíme dozlatova, poté přilijeme víno. Po odpaření vína vrátíme maso a zalijeme 50...

Indická polévka s fazolemi

Indická polévka s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 225 g brambor, 225 g tuřínu, 2 řapíkaté celery, 2 střední cukety, 1 zelená paprika, 2 stroužky česneku, 2 lžičky mletého koriandru, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce kari koření, 1,2 l bylinkového bujónu, 400 g bílých fazolí, sůl, nať koriandru na ozdobu

V hrnci rozehřejeme olej a přidáme na kousky nakrájené cibule, brambory, tuřín a řapíky celeru. Za stálého míchání smažíme na středním plameni asi 5 minut. Přidáme rozetřený česnek, mletý koriandr, mletou papriku, kari koření a smažíme za stálého ...

Jednoduchý rybí vývar

Jednoduchý rybí vývar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 lžička fenyklu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks mrkve, 1 ks řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 2 ks pórku, 400 g sterilovaných rajčat, 500 ml rybího vývaru, 200 g tresky, 85 g krevet

Mrkev a dva řapíky celeru nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na tenké plátky. Fenyklová semínka, mrkev, celer a utřený česnek smažíme 5 minut na oleji. Poté přidáme pórek, rajčata, vývar, sůl a pepř. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme...

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 malých raných brambůrek, 2 cibule, 2 mrkve, 1 stroužek česneku, 1 kg jehněčí kýty, sůl a pepř dle chuti, 3/8 l masového vývaru, 8 plátků slaniny, 375 g zelených fazolek, 40 g másla, 0.5 svazku řapíkatého celeru, 4 rajčata, 25 g parmazánu

Bramborky pořádně umyjeme a nejlépe okartáčujeme. Poté je vaříme ve slupce asi 15 minut. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Oloupeme. Rozehřejeme 30 g másla a oloupané brambory na něm opečeme dozlatova. Osolíme a opepříme. Cibuli i č...

Kližka s řapíkatým celerem

Kližka s řapíkatým celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky řapíkatého celeru, 300 g hovězí klížky, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce hladké mouky, 1 mrkev

Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji usmažíme cibuli dorůžova a přidáme maso. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě a vydusíme na tuk. Podlijeme vodou a přidáme hořčici a za občasného podl...

Králík na česneku s olivami

Králík na česneku s olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks divokého králíku, 1 ks cibule, 1 ks řapíkatého celeru, 3 ks bobkového listu, 2 ks rajčat, 3 lžíce olivového oleje, 500 ml bílého vína, 1 troška rozmarýnu, 2 hrsti oliv, 1 lžička soli, 7 g pepře

Králíka naporcujeme. Cibuli nakrájíme najemno, celer nadrobno a rozmarýn nasekáme. Na oleji opečeme ze všech stran králičí maso a pak je vyjmeme. Do tuku dáme cibuli a celer a osmahneme. Přidáme rozmarýn, sůl a pepř. Po chvilce restování do ...

Králík na rajčatech a olivách

Králík na rajčatech a olivách

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g králičího masa, 100 ml olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks cibule, 2 ks mrkve, 3 ks řapíkatého celeru, 1 stroužek česneku, 80 g oliv, 200 ml bílého vína, 500 g rajčat, 1 svazek rozmarýnu

Nejprve si oloupeme rajčata - spaříme je horkou vodou a sloupneme z nich kůži. Nakrájíme na kostičky. Všechen olivový olej nalijeme do hrnce, králičí maso osolíme a opepříme a osmažíme ho ze všech stran. Poté ho vyjmeme. Cibuli, mrkev, česnek a...

Králík na zelenině

Králík na zelenině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 1 mrkev, 2 list řapíkatého celeru, 1 cibule, 100 ml rostlinného oleje, 250 g rajčat, 1 kousek lilku (baklažán), 1 paprika (kapie), 1 špetka oregana, 100 ml bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 1 špetka bílého pepře

Králíka rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji podusíme mrkev a celer s cibulí - vše pokrájené na plátky. Přidáme porce králíka, které lehce po obou stranách opečeme, podlijeme vínem, vložíme do trouby a pod poklicí dusí...

Kroupová polévka s celerem a mrkví

Kroupová polévka s celerem a mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml středních krup, 2 lžíce jíšky, 3 stonky řapíkatého celeru, 1/2 mrkve, 2 kostky hovězího bujónu, špetka soli, 1-2 lžíce nakrájené pažitky

Propláchnuté kroupy dáme vařit,mezitím si nakrájíme celer na menší kousky a mrkev nastrouháme na hrubo. Připravíme si jíšku smícháním hladké mouky a sádla. K uvařeným kroupám přidáme celer a bujóny, zahustíme jíškou. Polévku vaříme přibližně 10 m...

Kuřecí lasagne s brokolicí

Kuřecí lasagne s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 hrnků mléka, 2 řapíkaté celery nakrájené na kousky, 2 šalotky nadrobno nakrájené, 2 bobkové listy, 200 g brokolice na malé růžičky, 1 cibule nakrájená nadrobno, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g žampionů nakrájených na kousky, 2 stroužky česneku, 2 cukety nakrájené na kostky, 3 lžíce másla, 3 lžičky hladké mouky, 100 g eidamu nastrouhaného, 350 g kuřecích prsou, 175 g lasagní, sůl a pepř dle chuti

V malém kastrůlku ohříváme mléko, přidáme šalotky, celer, bobkový list a nakonec přivedeme k varu. Poté vypneme a necháme 20 minut louhovat. Brokolici 2 minuty povaříme v dalším hrnci, scedíme a odložíme stranou. V pánvi rozehřejeme olej a na něm ...

Kuřecí polévka s celerem a těstovinami

Kuřecí polévka s celerem a těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích drobů (skelet), 4 kuličky pepře, 1 lžička soli, 1 list libečku, 1500 ml vody, 1 stonek řapíkatého celeru, kousek mrkve

Uvařený skelet vyjmeme z vývaru a maso obereme. Do vývaru dáme na nudličky nakrájený celer a nakrájenou mrkev a povaříme, dokud zelenina nezměkne. Na závěr do polévky dáme obrané maso a dochutíme solí, nebo bujónem. Do talíře dáme zvlášť uvařené t...

Kuřecí prsa s listovými saláty

Kuřecí prsa s listovými saláty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, Marináda: 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 100 ml limetové šťávy, 2 lžičky strouhaného zázvoru, 1 lžička chilli, 1 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce olivového oleje, 2 kousky řapíkatého celeru, Salát: 1/2 hlávky ledového salátu, 1/2 hlávky salátu biondo, 1/2 svazku jarní cibulky, 1 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Kuře očistíme a opláchneme, česnek oloupeme a utřeme, šalotku očistíme a nasekáme- vše promícháme s limetovou šťávou, přidáme zázvor, nasekané chilli, sojovku, olivový olej. Prsa podélně překrojíme napůl a položíme do marinády cca na 2 hodiny. Sa...

Kuřecí s celerem

Kuřecí s celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky kuřecího prsa, 3 stonky řapíkatého celeru, troška pepře, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 ks nakládané papriky - kapie, 1 lžička koření wok, 1 chilli paprička, špetka Solamylu

Na trošce olivového oleje opečeme kousky kuřecího masa. Okořeníme čerstvě pomletým pepřem, zastříkneme /dost/ worcesterem a sojovkou. Přihodíme nakrájený řapíkatý celer na malinké kousky a podlijeme cca půl dcl vody. Přidáme koření wook a pokrájen...

Kuřecí soté s chřestem v omeletě

Kuřecí soté s chřestem v omeletě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 400 g chřestu, 1 červená paprika, 1 malá konzerva žampionů, 1 malá konzerva kukuřice, 3 řapíky řapíkatého celeru, 5-6 vajec, trochu soli, trochu pepře, trochu Vegety, trochu hladké mouky, 1 lžička bylinkové hořčice, trochu zeleninového vývaru

Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a posypeme vegetou. Konce chřestu odlomíme a nakrájíme na 4 cm kousky, žampiony a kukuřici slijeme, celer a papriku nakrájíme na kostičky. Na oleji maso prudce osmahneme, posypeme hladkou moukou a ...

Kvasnicová polévka s vločkami

Kvasnicová polévka s vločkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml ovesných vloček, 2 kostky kvasnic, 1 kostka hovězího bujónu, 2 hrnky řapíkatého celeru, 1 plátek másla, 1 malá mrkev, sůl, petrželová nať

Vločky zalijeme studenu vodou a necháme stát. Řapíkatý celer nakrájíme na menší kousky a oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Na rozehřátém másle pomalu rozpustíme rozdrobené kvasnice a mícháme tak dlouho, dokud nezhoustnou. Poté ...

stránka: