Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Řecký jogurt

Nivový dressing

Nivový dressing

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g Nivy, 4 lžíce Řeckého jogurtu, 2 lžíce olivového oleje, šťáva z jednoho citrónu

Rozdrobíme sýr do mísy, přidáme jogurt, olej a citrónovou šťávu. Použijeme vidličku a rozšleháme s ní všechny přísady dohromady a případně dochutíme. Dejte vychladit do ledničky a podávejte například k zeleninovým salátům.

Jogurtovo-ovocné smoothie

Jogurtovo-ovocné smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 šálky Řeckého jogurtu, 250 g zmražených jahod, 2 šálky vodního melounu (zmražené kostky), 1/2 banánu, 1 lžička včelího medu

Zmražené vypeckované kostky melounu spolu se zmraženými jahodami a 1/2 banánu rozmixujeme rychle v mixeru. Přidáme smetanový Řecký jogurt. Osladíme dle chuti medem a podáváme.

Ořechový dip

Ořechový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 šálků řeckého jogurtu, 1 šálek vlašských ořechů, 1 1/2 lžičky soli, 1 lžička limetové šťávy, 2 lžíce máty peprné

Řecký jogurt vymícháme s limetkovou šťávou a solí (dle chuti ). Před podáváním posypeme na jemno nasekanými vlaš. ořechy a popř. mátou.

Jablečné tzatziki

Jablečné tzatziki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g řeckého jogurtu, 2 stroužky česneku, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 2 jablka

Jablka omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle (nebo nakrájíme na tenké nudličky). Jogurt osolíme, opepříme a přidáme česnek. Na závěr lehce vmícháme jablka. Podáváme vychlazené.

Řecké Tzatziki

Řecké Tzatziki

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 250 g řeckého jogurtu, 125 g zakysané smetany, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky koření Tzaziky, 1-2 stroužky česneku

Okurku nastrouháme na hrubem struhadle, šťávu zcedíme. Všechny ingredience smícháme, dochutíme kořením a česnekem.

Dvoubarevný nanuk

Dvoubarevný nanuk

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky řeckého jogurtu, 2 lžíce cukru moučka, 1 banán, 100 g čokolády na vaření

Jogurt vyšlehejte s cukrem. Tuto směs rozdělte na 1/2. Do jedné rozmixujte banán. Do druhé čokoládu, kterou si rozpustíte ve vodní lázni. Čokoládovou směs nalijte do tvořítek na nanuky do poloviny a zbylou čast banánovou. Vložte do mrazáku na 3 ho...

Cuketový krém s parmezánem

Cuketový krém s parmezánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 2 brambory, 2 lžíce řeckého jogurtu, 1 balení zakysané smetany, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 500 ml vody, 100 g parmazánu, troška polévkového koření (tekuté)

Mladou cuketu omyjeme, brambory oloupeme. Obě suroviny nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozdrobenou kostičku bujónu, polévkové koření dle chuti. Vše rozvaříme. Po vychladnutí rozmixujeme, vznikne jemný krém, který p...

Limetkovo-mascarponový krém

Limetkovo-mascarponový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 limety, 150 g Mascarpone, 250 g tučného tvarohu, 70 g řeckého jogurtu, 2-3 lžíce cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 250 g třešní, 100 g hořké čokolády 70%

Ze všech ingrediencí vyšleháme nadýchaný krém, přidáme limetkovou šťávu a nastrouhanou limetkovou kůru. Hotový krém plníme do skleniček. Zdobíme třešněmi a čokoládovými hoblinkami. Podáváme vychlazené.

Tuňákový sandwich

Tuňákový sandwich

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy tuňáka v oleji, 2 slepičí vejce vařená, 200 g řeckého jogurtu, 250 g jemného tvaroh vaničkový, 1 lžička chilli omáčky, 1/2 červené cibule, troška pepře (cayenský), troška soli, špetka pepře (bílý), 12 plátky toastového chlébu

Tuňák zbavíme oleje, vmícháme uvařená nastrouhaná vejce. Přidáme zbývající ingredience. Dochutíme solí, pepři, chilli omáčkou. Dobře promícháme. 12 plátků toustového chleba opečeme. Plátek potřeme hotovou směsí a přiklopíme druhým plátkem. Rozkroj...

Dresing z podmáslí

Dresing z podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/3 sklenka podmáslí, 4 lžíce řeckého jogurtu, 1 1/2 lžíce pažitky, 1/4 lžičky soli, 1 1/2 lžíce Nivy

Všechny ingredience smícháme. Na konec přidáme na jemnou nastrouhanou Nivu. Podáváme vychlazené k pečeným masům nebo salátům.

Tvarohovo-jogurtová pomazánka s olivami

Tvarohovo-jogurtová pomazánka s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Řeckého jogurtu, 250 g tučného tvarohu, 1 sklenička černých pečených oliv, 1/2 svazku jarní cibulky, špetka soli, troška barevného pepře

1/2 skleničky oliv rozmixujeme, přidáme tvaroh a jogurt, vyšleháme. Zbylé olivy a jarní cibulku posekáme na drobno a lehce vmícháme. Dochutíme solí a pepřem.

Plněné citronové lodičky s krémem a ovocem

Plněné citronové lodičky s krémem a ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 150 g Řeckého jogurtu, 1 lžíce vaječného likéru, kůra z 1 citronu, 1 lžička citronové šťávy, 1 balení vanilkového cukru, 5 citrónů, 4 lžíce malin, 4 třešně

Tvaroh vymícháme s jogurtem a vaječným likérem. Přidáme citronovou šťávu a kůru z 1 citronu. Dochutíme vanilkovým cukrem. Necháme vychladit. Z omytých citronů si vytvoříme lodičky, které vydlabeme. Pocukrujeme a plníme krémem. Zdobíme malinami a t...

Marinované Pangasové řízečky

Marinované Pangasové řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g pangasiuse, 1 slepičí vejce, 3 lžíce Řeckého jogurtu, 1 lžíce majonézy, 1 lžička pažitky, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička limetové šťávy 100%, 4 jehličky-lístečky rozmarýnu

Z bílého jogurtu, majonézy, pažitky, citronové a limetové šťávy si vytvoříme marinádu. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekané 4 tenké jehličky - lístečky rozmarýnu. Filety Pangase omyjeme a osušíme, osolíme. Nakrájíme na řízečky a vloží...

Fazolový salát s kapií

Fazolový salát s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva červených fazolí, 3 papriky (kapie) nakládané, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 jarní cibulka, 300 g Řeckého jogurtu, kousek chilli papričky, troška Bylinkové soli

Nakládané kapie a jarní cibulku nakrájíme na kostičky, přidáme konzervu červených fazolí s jednou lžící fazolového nálevu. Kousek chilli papričky nasekáme na jemno. Dochutíme řeckým jogurtem, solí, petrželkou. Podáváme vychlazené.

Cibulovo-jogurtový dip

Cibulovo-jogurtový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Řeckého jogurtu, 4 lžičky cibule - sušená smažená, 1 lžička majonézy, troška pepře Piri Piri, 2 lžičky balkánského sýru

Všechny ingredience vymícháme v hladký dip. Na závěr přidáme smaženou cibulku a dochutíme pepřem.

Kyška koláč

Kyška koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml kefíru KYŠKA, 100 g Hery rozpuštěné, 300 g hladké mouky, 180 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 2 slepičí vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3-4 hrsti červeného rybízu, 1 lžička citronové kůry, 1 limetová kůra, 1 lžička pomerančové kůry, 50 g Řeckého jogurtu, 50 g másla

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme Kyšku a jogurt. Do prosáté mouky dáme kypřící prášek a strouhanou kůru z pomeranče, citronu a limety. Heru a máslo si rozehřejeme a necháme zchladit. Všechny ingredience vyšleháme v hladké nadý...

Meruňkové knedlíky v bramborovo- tvarohovém těstě

Meruňkové knedlíky v bramborovo- tvarohovém těstě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

24 meruněk, 260 g hrubé mouky, 250 g vanička jemného tvarohu , 1 lžíce Řeckého jogurtu, 2 -3 žloutky, 250 g vařených brambor, 5 dkg rozpuštěného másla , špetka soli

Předem uvařené brambory si nastrouháme na jemném struhadle. Žloutky vymícháme s vychladlým rozpuštěným máslem a vaničkou tvarohu. Přidáme jogurt, mouku, špetku soli a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud se těsto lepí můžeme podsypat hrubou mo...

Salát z červené řepy s brusinkami, rozinkami a sýry

Salát z červené řepy s brusinkami, rozinkami a sýry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g řepy ve sklenici, 2 balení Řeckého jogurtu, 1/2 šálek rozinek, 1/2 šálek brusinek, 100 g feta sýru, 1 balení Mozzarella třešniček, špetka soli, troška pepře

Červenou řepu smícháme s jogurtem, rozinkami a brusinkami, které jsme předem spařili. Přidáme na kostičky nakrájenou fetu a na 1/2 nakrájené mozzarelové třešničky. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme vychlazené.

Jablečný smoothie

Jablečný smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 sklenic jablečného džusu, 3 jablka, 3 sklenice Řeckého vanilkového jogurtu, 1 lžička skořice, 1 sáček vanilkového cukru

Jablka očistíme a zbavíme jádřinců. Vložíme do mixéru, přidáme jablečný džus a jogurt. Rozmixujeme a poté dochutíme skořicí a vanilkovým cukrem.

Kedlubnový salát s ovocem

Kedlubnový salát s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kedluben, 2 ks pomeranč, 2 ks jablko, 1 ks citrón, 250 g Řeckého jogurtu, špetka soli, špetka bílého pepře, troška cukru moučka

Kedlubny očistíme a nakrájíme na tenké hranolky (můžete použít speciální multifunkční kráječ). Pomeranče a jablka očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme jogurt a dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a cukrem dle chuti.

Mascarponový dip s medem

Mascarponový dip s medem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mascarpone, 500 g Řeckého jogurtu, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 sáček vanilkového cukru, troška včelího medu

Vyšleháme smetanu. Řecký jogurt vymícháme s Mascarpone a vanilkovým cukrem. Dochutíme medem a lehce vmícháme šlehačku. Podáváme s ovocem, které máte rádi.

Jednohubky z červené řepy s uzeným lososem

Jednohubky z červené řepy s uzeným lososem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks řepy, 170 g Řeckého jogurtu, 2 vejce, 1/2 lžičky sody bikarbóny, 140 g hladké mouky, 100 g sýru Ricotta, 200 g lososu, 4 lžíce kopru

Řepu uvaříme nebo upečeme doměkka. Poté ji nakrájíme na kousky a smícháme s řeckým jogurtem. Rozmixujeme do hladka. Vmícháme vejce, sodu a mouku. Smažíme asi 30 sekund z každé strany (bez oleje, na teflonové pánvi). Podáváme s čerstvým sýrem, uzen...

Pečené nektarinky s mandlemi

Pečené nektarinky s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 nektarinek, 1 balení BB sušenek, 100 g másla, 115 g mandlí, 85 g třtinový cukr, 1 vejce, 250 ml portského vína, 200 g Řeckého jogurtu

Nektarinky rozpůlíme a odstraníme pecku. Naskládáme je na plech řeznou stranou nahoru. Z mandlí odložíme dvě lžíce a ty nasekáme nahrubo a opečeme nasucho v pánvi. Sušenky a neopečené mandle rozdrtíme na jemno. Přidáme máslo, opečené mandle, cukr ...

Pekanový nákyp se skořicovým jablkem

Pekanový nákyp se skořicovým jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

85 g másla, 85 g Xylitolu, 125 g hladké mouky, 25 g ovesných vloček, 1 lžička skořice, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, , , , 200 g Řeckého jogurtu

Váha jablek je po oloupání a zbavení jádřinců. Nyní je nastrouháme. Máslo vyšleháme s xylitolem, poté vmícháme mouku, namočené ovesné vločky, skořici a kypřící prášek. Přidáme vejce, mléko a vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme jablko. Těsto přeli...

Dýňové birjání

Dýňové birjání

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 špetky šafránu, 500 g cibule, 175 g másla, 8 stroužků česneku, 100 g zázvoru, 3/4 lžičky chilli koření, 1 lžičku kardamomu, 1/2 lžičky muškátového ořechu, 3 ks skořice, 1 lžičku hřebíčku, 3 ks bobkového listu, 2 lžičky garam masaly, trošku muškátového květu, 3 ks limety, 1 ks chilli papričky, 3 ks dýně, 175 g Řeckého jogurtu, 450 g rýže Basmati, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce máty peprné

Šafrán smícháme se 4 lžícemi horké vody a necháme 30 minut odstát. Rýži uvaříme podle návodu. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na 100 g oleje. Česnek a zázvor dáme do mixéru a spolu se dvěma lžícemi vody rozmixujeme na pastu. Přidáme k ...

stránka: