Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Řecký jogurt

Caesar burgery

Caesar burgery

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 stroužek česneku, 1 ks sardelky (ančovička), 1 ks citrónu, 1 ks cibule, 1 ks římského salátu, 4 ks housky, 2 ks rajčat, 3 lžíce parmezánu, 3 lžíce řeckého jogurtu, 1 špetka petrželové natě, 500 g krůtích prs, 7 g soli, 7 g pepře

Krůtí maso buď koupíme už mleté nebo si jej sami pomeleme. Rajčata nakrájíme na plátky, salát rozebereme na listy, parmezán nastrouháme a ančovičky a cibuli nakrájíme na jemno. Česnek utřeme. Smícháme česnek, ančovičku, citronovou šťávu, 2 lží...

Čerstvý sýr s lesními jahodami

Čerstvý sýr s lesními jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 l plnotučného mléka, 100 g řeckého jogurtu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 0,1 l jahodového sirupu, 300 g lesního ovoce, 4 lžíce vinného octu

Mléko smícháme s jogurtem a zahřejeme na 85 °C. Až se začne srážet odstavíme a udržujeme v teple (ve vodní lázni, v mírně vyhřáté troubě, zabalené do deky). Po 45 minutách přecedíme přes jemné síto a získáme tak čerstvý sýr. Smetanu ušleháme v...

Cibulovo-jogurtový dip

Cibulovo-jogurtový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Řeckého jogurtu, 4 lžičky cibule - sušená smažená, 1 lžička majonézy, troška pepře Piri Piri, 2 lžičky balkánského sýru

Všechny ingredience vymícháme v hladký dip. Na závěr přidáme smaženou cibulku a dochutíme pepřem.

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1/4 lžičky sody bikarbóny, 2 lžíce kakaa, 100 g cukru moučky, 1/2 lžičky soli, 50 ml slunečnicového oleje, 75 ml plnotučného mléka, 3 lžíce Řeckého jogurtu, 1 lžíce vanilkové esence, 1 vejce

Nejprve smícháme suché ingredience: mouku prosejeme s práškem do pečiva a sodou do mísy. Přidáme kakao, cukr a sůl, která má za úkol podpořit sladkou chuť. Do druhé mísy zašleháme mléko, olej, vejce, jogurt a vanilkový extrakt. Pořádně vyšleháme...

Cuketový krém s parmezánem

Cuketový krém s parmezánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 2 brambory, 2 lžíce řeckého jogurtu, 1 balení zakysané smetany, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 500 ml vody, 100 g parmazánu, troška polévkového koření (tekuté)

Mladou cuketu omyjeme, brambory oloupeme. Obě suroviny nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozdrobenou kostičku bujónu, polévkové koření dle chuti. Vše rozvaříme. Po vychladnutí rozmixujeme, vznikne jemný krém, který p...

Dresing z podmáslí

Dresing z podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/3 sklenka podmáslí, 4 lžíce řeckého jogurtu, 1 1/2 lžíce pažitky, 1/4 lžičky soli, 1 1/2 lžíce Nivy

Všechny ingredience smícháme. Na konec přidáme na jemnou nastrouhanou Nivu. Podáváme vychlazené k pečeným masům nebo salátům.

Dvoubarevný nanuk

Dvoubarevný nanuk

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky řeckého jogurtu, 2 lžíce cukru moučka, 1 banán, 100 g čokolády na vaření

Jogurt vyšlehejte s cukrem. Tuto směs rozdělte na 1/2. Do jedné rozmixujte banán. Do druhé čokoládu, kterou si rozpustíte ve vodní lázni. Čokoládovou směs nalijte do tvořítek na nanuky do poloviny a zbylou čast banánovou. Vložte do mrazáku na 3 ho...

Dýňové birjání

Dýňové birjání

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 špetky šafránu, 500 g cibule, 175 g másla, 8 stroužků česneku, 100 g zázvoru, 3/4 lžičky chilli koření, 1 lžičku kardamomu, 1/2 lžičky muškátového ořechu, 3 ks skořice, 1 lžičku hřebíčku, 3 ks bobkového listu, 2 lžičky garam masaly, trošku muškátového květu, 3 ks limety, 1 ks chilli papričky, 3 ks dýně, 175 g Řeckého jogurtu, 450 g rýže Basmati, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce máty peprné

Šafrán smícháme se 4 lžícemi horké vody a necháme 30 minut odstát. Rýži uvaříme podle návodu. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na 100 g oleje. Česnek a zázvor dáme do mixéru a spolu se dvěma lžícemi vody rozmixujeme na pastu. Přidáme k ...

Fazolová pomazánka s cizrnou

Fazolová pomazánka s cizrnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolí, 400 g cizrny, 100 g řeckého jogurtu, 2 ks citrónu, 2 stroužky česneku, 2 lžičky kmínu

Vařené fazole a cizrnu smícháme s citrónovou šťávou ze dvou citrónů a kůrou pouze z jednoho citrónu, česnekem, kmínem a jogurtem a rozmixujeme na kaši. Je vhodné pár fazolí odložit a pak je vmíchat do pomazánky, vznikne nám tak pomazánka s kousk...

Fazolový salát s kapií

Fazolový salát s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva červených fazolí, 3 papriky (kapie) nakládané, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 jarní cibulka, 300 g Řeckého jogurtu, kousek chilli papričky, troška Bylinkové soli

Nakládané kapie a jarní cibulku nakrájíme na kostičky, přidáme konzervu červených fazolí s jednou lžící fazolového nálevu. Kousek chilli papričky nasekáme na jemno. Dochutíme řeckým jogurtem, solí, petrželkou. Podáváme vychlazené.

Jablečné tzatziki

Jablečné tzatziki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g řeckého jogurtu, 2 stroužky česneku, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 2 jablka

Jablka omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle (nebo nakrájíme na tenké nudličky). Jogurt osolíme, opepříme a přidáme česnek. Na závěr lehce vmícháme jablka. Podáváme vychlazené.

Jablečný smoothie

Jablečný smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 sklenic jablečného džusu, 3 jablka, 3 sklenice Řeckého vanilkového jogurtu, 1 lžička skořice, 1 sáček vanilkového cukru

Jablka očistíme a zbavíme jádřinců. Vložíme do mixéru, přidáme jablečný džus a jogurt. Rozmixujeme a poté dochutíme skořicí a vanilkovým cukrem.

Jednohubky z červené řepy s uzeným lososem

Jednohubky z červené řepy s uzeným lososem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks řepy, 170 g Řeckého jogurtu, 2 vejce, 1/2 lžičky sody bikarbóny, 140 g hladké mouky, 100 g sýru Ricotta, 200 g lososu, 4 lžíce kopru

Řepu uvaříme nebo upečeme doměkka. Poté ji nakrájíme na kousky a smícháme s řeckým jogurtem. Rozmixujeme do hladka. Vmícháme vejce, sodu a mouku. Smažíme asi 30 sekund z každé strany (bez oleje, na teflonové pánvi). Podáváme s čerstvým sýrem, uzen...

Jehněčí maso s citrónem a tymiánem

Jehněčí maso s citrónem a tymiánem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kotlety, 200 g řeckého jogurtu, 2 stroužky česneku, 2 citróny, 3 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Jehněčí kotlety rozdělíme na jednotlivé porce podle kostí. Potřeme je citrónovou šťávou a kůrou, tymiánem a prolisovaným česnekem. Necháme 15 minut marinovat. Řecký jogurt promícháme s citrónovou šťávou a tymiánem. Jehněčí kotlety vyjmeme z ma...

Jehněčí špízy s tzaziky z granátového jablka

Jehněčí špízy s tzaziky z granátového jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jehněčí kotlety, 150 g okurky, 50 g granátového jablka, 200 g Řeckého jogurtu, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky koriandru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky garam masala, 1/2 lžičky skořice, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 3 lžíce máty peprné, 1 lžíce včelího medu

Nejprve si připravíme koření na jehněčí maso: smícháme kmín, koriandr, sůl, pepř, garam masala a skořici. Jehněčí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme je v koření. Nyní si připravíme tzatziki: smícháme řecký jogurt, nasekanou ša...

Jogurtovo-ovocné smoothie

Jogurtovo-ovocné smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 šálky Řeckého jogurtu, 250 g zmražených jahod, 2 šálky vodního melounu (zmražené kostky), 1/2 banánu, 1 lžička včelího medu

Zmražené vypeckované kostky melounu spolu se zmraženými jahodami a 1/2 banánu rozmixujeme rychle v mixeru. Přidáme smetanový Řecký jogurt. Osladíme dle chuti medem a podáváme.

Jogurtový medový cheesecake

Jogurtový medový cheesecake

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Bebe sušenek, 85 g mandlí, 85 g másla, 750 g Mascarpone, 250 g včelího medu, 250 g Řeckého jogurtu, 2 vejce, 1 citrón, 1 pomeranč

Mandle opečeme nasucho v pánvi. Sušenky rozdrtíme (v mixéru nebo v hmoždíři) spolu s většinou mandlí. Smícháme s máslem a rozprostřeme na dno dortové formy a průměru 23 cm. Pečeme 10 minut na 160 °C dokřupava. Smícháme jogurt a mascarpone a po...

Kapustičky s hroznem a oříšky

Kapustičky s hroznem a oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g růžičkové kapusty, 50 g vlašských ořechů, 200 g řeckého jogurtu, 6 lžíce fíkového džemu, 2 lžíce aceta balsamica, 20 kuliček hroznového vína, 2 lžíce máty peprné, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Ořechy nasekáme nahrubo a nasucho je opražíme v pánvi. Kapustičky povaříme 8 minut ve vodě. Poté hned zchladíme. Smícháme fíkový džem s balsamicem a vaříme ve woku. Když začne bublat, nasypeme kapustičky a pořádně promícháme. Snížíme teplotu...

Kedlubnový salát s ovocem

Kedlubnový salát s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kedluben, 2 ks pomeranč, 2 ks jablko, 1 ks citrón, 250 g Řeckého jogurtu, špetka soli, špetka bílého pepře, troška cukru moučka

Kedlubny očistíme a nakrájíme na tenké hranolky (můžete použít speciální multifunkční kráječ). Pomeranče a jablka očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme jogurt a dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a cukrem dle chuti.

Krémový šafránový jogurt

Krémový šafránový jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g Řeckého jogurtu, 100 g třtinového cukru, 1 lžička kardamomu, 1 lžička plnotučného mléka, 1/4 hrsti pistácií, 1 lžíce šafránu, 1 mango

Jogurt necháme překapat přes plátýnko (trvá to asi půl hodiny). Poté smícháme jogurt s cukrem. Vlákna šafránu smícháme s mlékem a přidáme i s kardamomem do jogurtu. Dobře promícháme. Podáváme s plátky manga posypané nesolenými nasekanými pis...

Krevetová korma

Krevetová korma

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce Korma pasty, 3 lžíce koriandru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks cibule, 1 ks skořice, 400 ml zeleninového vývaru, 200 g rýže basmati, 200 g hrášku, 200 g řeckého jogurtu, 50 g mandlí

Rýži vaříme v jiném hrnci podle instrukcí na obalu. Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na jemno. Smažíme ji doměkka asi 10 minut. Přidáme korma pastu a skořici a smažíme ještě tři minuty. Přidáme vývar a vaříme další 3 minuty. Poté přidáme hr...

Kuře s mandlemi na plechu

Kuře s mandlemi na plechu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prs, 500 g brambor, 50 g mandlí, 170 g řeckého jogurtu, 3 ks červené cibule, 2 ks papriky (kapie), 1 citrón, 1 stroužek česneku, 1 lžička kmínu, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce petrželové natě

Cibuli nakrájíme na měsíčky, brambory a papriky na plátky. Kuře nakrájíme na větší kusy (minimálně 5x5 cm). Vše dáme na plech a osolíme, opepříme podle chuti. V míse smícháme prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, olej, šťávu a kůru z citronu...

Kyška koláč

Kyška koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml kefíru KYŠKA, 100 g Hery rozpuštěné, 300 g hladké mouky, 180 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 2 slepičí vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3-4 hrsti červeného rybízu, 1 lžička citronové kůry, 1 limetová kůra, 1 lžička pomerančové kůry, 50 g Řeckého jogurtu, 50 g másla

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme Kyšku a jogurt. Do prosáté mouky dáme kypřící prášek a strouhanou kůru z pomeranče, citronu a limety. Heru a máslo si rozehřejeme a necháme zchladit. Všechny ingredience vyšleháme v hladké nadý...

Labneh

Labneh

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Řeckého jogurtu, 4 ks jarní cibulky, 1 lžíce kopru, 1 lžíce máty peprné, 2 lžíce olivový olej

Kopr, mátu i cibulky nasekáme najemno. Smícháme s řeckým jogurtem a nahoře zakápneme olivovým olejem.

Limetkovo-mascarponový krém

Limetkovo-mascarponový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 limety, 150 g Mascarpone, 250 g tučného tvarohu, 70 g řeckého jogurtu, 2-3 lžíce cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 250 g třešní, 100 g hořké čokolády 70%

Ze všech ingrediencí vyšleháme nadýchaný krém, přidáme limetkovou šťávu a nastrouhanou limetkovou kůru. Hotový krém plníme do skleniček. Zdobíme třešněmi a čokoládovými hoblinkami. Podáváme vychlazené.

stránka: