Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Řecký jogurt

Nanuky z řeckého jogurtu

Nanuky z řeckého jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g řeckého jogurtu, 2 lžíce včelího medu, 80 ml pomerančové šťávy

Vše pořádně promícháme a dáme do nanukových forem. Necháme v mrazničce minimálně na dvě hodiny a podáváme.

Skořicový losos s kuskusem a harrisou

Skořicový losos s kuskusem a harrisou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kuskusu, 200 g zeleninového vývaru, 170 g řeckého jogurtu, 7 g pepře, 1 lžička soli, 2 lžíce rozinek, 1 lžíce včelího medu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce harissy, 4 lžíce koriandru, 1 lžička skořice, 2 plátky lososa

Kuskus smícháme s většinou koriandru, skořicí, solí a pepřem, a zalijeme to horkým vývarem. Necháme 5 minut přikryté bobtnat. Smícháme špetku skořice, med a olej. Touto směsí potřeme filety z lososa, osolíme a opepříme. Opékáme 8 minut pod grile...

Teplý medový nákyp

Teplý medový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 1 vejce, 2 lžičky včelího medu, 1/4 lžičky sody bikarbóny, 1/2 hrsti pistácií, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 50 g hladké mouky, 25 g mandlí, 50 g třtinového cukru, 85 g řeckého jogurtu

Smícháme mouku, kypřící prášek, mleté mandle, cukr a sodu. Poté vmícháme máslo a vejce pokojové teploty a vymícháme hladké těsto. Pečeme ve formách na muffiny 20 minut na 180 °C. Podáváme teplé, s řeckým jogurtem, pokapané medem a posypané pistá...

Čerstvý sýr s lesními jahodami

Čerstvý sýr s lesními jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 l plnotučného mléka, 100 g řeckého jogurtu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 0,1 l jahodového sirupu, 300 g lesního ovoce, 4 lžíce vinného octu

Mléko smícháme s jogurtem a zahřejeme na 85 °C. Až se začne srážet odstavíme a udržujeme v teple (ve vodní lázni, v mírně vyhřáté troubě, zabalené do deky). Po 45 minutách přecedíme přes jemné síto a získáme tak čerstvý sýr. Smetanu ušleháme v...

Superzdravý koláč s masem a ledvinkami

Superzdravý koláč s masem a ledvinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

200 g jehněčí ledvinky, 100 ml červeného vína, 600 g hovězího bifteku, 140 g hladké mouky, 25 g másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce petrželové natě, 4 lžíce řeckého jogurtu, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks cibule, 2 ks bobkového listu, 1 ks mrkve, 4 ks žampionů, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 lžičky rajčatového pyré, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)

Cibuli nakrájíme najemno a spolu s bobkovým listem a tymiánovými snítky je smažíme asi 10 minut na oleji. Jehněčí ledvinky přepůlíme a očistíme, poté je nakrájíme na malé kousky. Hovězí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a obojí je přidám...

Kapustičky s hroznem a oříšky

Kapustičky s hroznem a oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g růžičkové kapusty, 50 g vlašských ořechů, 200 g řeckého jogurtu, 6 lžíce fíkového džemu, 2 lžíce aceta balsamica, 20 kuliček hroznového vína, 2 lžíce máty peprné, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Ořechy nasekáme nahrubo a nasucho je opražíme v pánvi. Kapustičky povaříme 8 minut ve vodě. Poté hned zchladíme. Smícháme fíkový džem s balsamicem a vaříme ve woku. Když začne bublat, nasypeme kapustičky a pořádně promícháme. Snížíme teplotu...

Caesar burgery

Caesar burgery

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 stroužek česneku, 1 ks sardelky (ančovička), 1 ks citrónu, 1 ks cibule, 1 ks římského salátu, 4 ks housky, 2 ks rajčat, 3 lžíce parmezánu, 3 lžíce řeckého jogurtu, 1 špetka petrželové natě, 500 g krůtích prs, 7 g soli, 7 g pepře

Krůtí maso buď koupíme už mleté nebo si jej sami pomeleme. Rajčata nakrájíme na plátky, salát rozebereme na listy, parmezán nastrouháme a ančovičky a cibuli nakrájíme na jemno. Česnek utřeme. Smícháme česnek, ančovičku, citronovou šťávu, 2 lží...

Krevetová korma

Krevetová korma

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce Korma pasty, 3 lžíce koriandru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks cibule, 1 ks skořice, 400 ml zeleninového vývaru, 200 g rýže basmati, 200 g hrášku, 200 g řeckého jogurtu, 50 g mandlí

Rýži vaříme v jiném hrnci podle instrukcí na obalu. Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na jemno. Smažíme ji doměkka asi 10 minut. Přidáme korma pastu a skořici a smažíme ještě tři minuty. Přidáme vývar a vaříme další 3 minuty. Poté přidáme hr...

Kuře s mandlemi na plechu

Kuře s mandlemi na plechu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prs, 500 g brambor, 50 g mandlí, 170 g řeckého jogurtu, 3 ks červené cibule, 2 ks papriky (kapie), 1 citrón, 1 stroužek česneku, 1 lžička kmínu, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce petrželové natě

Cibuli nakrájíme na měsíčky, brambory a papriky na plátky. Kuře nakrájíme na větší kusy (minimálně 5x5 cm). Vše dáme na plech a osolíme, opepříme podle chuti. V míse smícháme prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, olej, šťávu a kůru z citronu...

Medovo-mandlové fíky

Medovo-mandlové fíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks fíků, 2 lžíce řeckého jogurtu, 1 lžíce včelího medu, 1 lžíce mandlí, 4 špetky skořice

Mandle použijeme nejlépe plátky (můžeme je nasucho opéct v pánvi, chceme-li). Fíky rozpůlíme a naskládáme je na talíř, řezem nahoru. Ozdobíme jogurtem a pokapeme medem. Posypeme skořicí a posypeme mandlemi. Podáváme.

Salát se špenátem a provensálským kuřetem

Salát se špenátem a provensálským kuřetem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g anglické slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička provensálského koření, 1 ks kuřecího prsa, 1 balení řeckého jogurtu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 hrst sojových klíčků, 1/2 ks citrónu, 1 hrst fazolových klíčků, 150 g špenátu, 1 hrst červeného zelí, 7 g pepře

Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho ji opečeme na pánvi. Přidáme dvě lžíce oleje a kuřecí maso nakrájené na nudličky. Osolíme a okořením provensálským kořením. Jogurt smícháme se zbylým olejem, trochou soli, pepře, sójovou omáčkou a citrónov...

Pečené nektarinky s mandlemi

Pečené nektarinky s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 nektarinek, 1 balení BB sušenek, 100 g másla, 115 g mandlí, 85 g třtinový cukr, 1 vejce, 250 ml portského vína, 200 g Řeckého jogurtu

Nektarinky rozpůlíme a odstraníme pecku. Naskládáme je na plech řeznou stranou nahoru. Z mandlí odložíme dvě lžíce a ty nasekáme nahrubo a opečeme nasucho v pánvi. Sušenky a neopečené mandle rozdrtíme na jemno. Přidáme máslo, opečené mandle, cukr ...

Pomerančový koláč s granátovým jablkem

Pomerančový koláč s granátovým jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks pomerančů, 4 vejce, 1 ks granátového jablka, 250 g másla, 50 g včelího medu, 300 g třtinového cukru, 200 g hladké mouky, 100 g mandlí, 140 g řeckého jogurtu, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Ze tří pomerančů vymačkáme šťávu. Jeden celý pomeranč dáme do vody vařit na pár minut. Poté vodu slijeme a nalijeme novou – nyní vaříme 40 minut. Pomeranč bude měkký. Až nebude horký, oloupeme ho a zbavíme všech jader. Rozmixujeme ho na kaši. Na...

Snídaňová mísa s ovocem a oříšky

Snídaňová mísa s ovocem a oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst ovesných vloček, 2 ks pomeranče, 100 g řeckého jogurtu, 30 g rozinek, 30 g vlašských ořechů

Vločky povaříme 4 minuty ve 400 ml vody. Rozdělíme do dvou misek. Vmícháme jogurt, rozinky a oříšky. Pomeranče oloupeme a nakrájíme je na kousky (zbavíme se i vnitřní kůže pomerančů, pokud nám vadí). Nasypeme je na kaši a podáváme.

Zdravé fish & chips

Zdravé fish & chips

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g brambor, 1 lžíce olivového oleje, 3 lžíce petrželové natě, 1 lžíce kaparů, 2 lžíce řeckého jogurtu, 1 lžička soli, 2 kousky pstruhu, 2 ks citrónu

Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky či chipsy – jak máme rádi. Naskládáme je na plech a zalijeme olejem. Osolíme. Pečeme 40 minut na 200 °C. Rybu osolíme, zastříkneme citrónovou šťávou a pečeme 10 minut. Poté posypeme petrželkou a citrónov...

Fazolová pomazánka s cizrnou

Fazolová pomazánka s cizrnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolí, 400 g cizrny, 100 g řeckého jogurtu, 2 ks citrónu, 2 stroužky česneku, 2 lžičky kmínu

Vařené fazole a cizrnu smícháme s citrónovou šťávou ze dvou citrónů a kůrou pouze z jednoho citrónu, česnekem, kmínem a jogurtem a rozmixujeme na kaši. Je vhodné pár fazolí odložit a pak je vmíchat do pomazánky, vznikne nám tak pomazánka s kousk...

Vepřové kotlety s omáčkou romesco

Vepřové kotlety s omáčkou romesco

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 2 ks mrkve, 2 ks papriky, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce včelího medu, 2 lžíce vinného octu, 4 lžíce řeckého jogurtu, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 hrsti pistácií, 1/2 hrsti lískových ořechů, 1/2 lžičky zázvoru, 1 stroužek česneku, 50 g parmazánu, 2 lžíce petrželové natě

Vepřové kotlety osolíme, opepříme a osmažíme na olivovém oleji z obou stran dozlatova. Dáme je do pekáčku. Do jiného pekáčku nebo na plech dáme papriky a pečeme na 200 °C asi 10 minut. Poté papriky vyjmeme a zabalíme do sáčku – necháme je zapaři...

Krémový šafránový jogurt

Krémový šafránový jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g Řeckého jogurtu, 100 g třtinového cukru, 1 lžička kardamomu, 1 lžička plnotučného mléka, 1/4 hrsti pistácií, 1 lžíce šafránu, 1 mango

Jogurt necháme překapat přes plátýnko (trvá to asi půl hodiny). Poté smícháme jogurt s cukrem. Vlákna šafránu smícháme s mlékem a přidáme i s kardamomem do jogurtu. Dobře promícháme. Podáváme s plátky manga posypané nesolenými nasekanými pis...

Ricottové lívance s bylinkami

Ricottové lívance s bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sýru ricotta, 200 g řeckého jogurtu, 125 g hladké mouky, 2 ks vejce, 1 stroužek česneku, 2 lžíce pažitky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 6 lžíc slunečnicového oleje

Ricottu smícháme s jogurtem a vejci. Přidáme utřený česnek a nasekanou pažitku. Osolíme a opepříme podle chuti a vmícháme mouku (množství dle potřeby). Smažíme na oleji dozlatova.

Labneh

Labneh

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Řeckého jogurtu, 4 ks jarní cibulky, 1 lžíce kopru, 1 lžíce máty peprné, 2 lžíce olivový olej

Kopr, mátu i cibulky nasekáme najemno. Smícháme s řeckým jogurtem a nahoře zakápneme olivovým olejem.

Pekanový nákyp se skořicovým jablkem

Pekanový nákyp se skořicovým jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

85 g másla, 85 g Xylitolu, 125 g hladké mouky, 25 g ovesných vloček, 1 lžička skořice, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, , , , 200 g Řeckého jogurtu

Váha jablek je po oloupání a zbavení jádřinců. Nyní je nastrouháme. Máslo vyšleháme s xylitolem, poté vmícháme mouku, namočené ovesné vločky, skořici a kypřící prášek. Přidáme vejce, mléko a vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme jablko. Těsto přeli...

Jehněčí špízy s tzaziky z granátového jablka

Jehněčí špízy s tzaziky z granátového jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jehněčí kotlety, 150 g okurky, 50 g granátového jablka, 200 g Řeckého jogurtu, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky koriandru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky garam masala, 1/2 lžičky skořice, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 3 lžíce máty peprné, 1 lžíce včelího medu

Nejprve si připravíme koření na jehněčí maso: smícháme kmín, koriandr, sůl, pepř, garam masala a skořici. Jehněčí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme je v koření. Nyní si připravíme tzatziki: smícháme řecký jogurt, nasekanou ša...

Jehněčí maso s citrónem a tymiánem

Jehněčí maso s citrónem a tymiánem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kotlety, 200 g řeckého jogurtu, 2 stroužky česneku, 2 citróny, 3 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Jehněčí kotlety rozdělíme na jednotlivé porce podle kostí. Potřeme je citrónovou šťávou a kůrou, tymiánem a prolisovaným česnekem. Necháme 15 minut marinovat. Řecký jogurt promícháme s citrónovou šťávou a tymiánem. Jehněčí kotlety vyjmeme z ma...

Meruňkovo-jogurtový dezert

Meruňkovo-jogurtový dezert

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g meruněk, 50 g třtinového cukru, 500 g Řeckého jogurtu, 1 pomeranč, 2 skořice, 1 citrón

Meruňky přepůlíme a vypeckujeme. Z pomeranče vymačkáme šťávu, z citrónu budeme potřebovat pouze kůru. Meruňky, pomerančovou šťávu, cukr a skořici podusíme 15 minut. Poté vyjmeme skořici. Řecký jogurt smícháme s citrónovou kůrou. Rozdělíme do...

Dýňové birjání

Dýňové birjání

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 špetky šafránu, 500 g cibule, 175 g másla, 8 stroužků česneku, 100 g zázvoru, 3/4 lžičky chilli koření, 1 lžičku kardamomu, 1/2 lžičky muškátového ořechu, 3 ks skořice, 1 lžičku hřebíčku, 3 ks bobkového listu, 2 lžičky garam masaly, trošku muškátového květu, 3 ks limety, 1 ks chilli papričky, 3 ks dýně, 175 g Řeckého jogurtu, 450 g rýže Basmati, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce máty peprné

Šafrán smícháme se 4 lžícemi horké vody a necháme 30 minut odstát. Rýži uvaříme podle návodu. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na 100 g oleje. Česnek a zázvor dáme do mixéru a spolu se dvěma lžícemi vody rozmixujeme na pastu. Přidáme k ...

stránka: