Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci ředkev

Bůček pečený na kofole

Bůček pečený na kofole

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg bůčku, 2 l Kofoly, 40 g malin, 1 g kardamomu, 1 g anýzu, 1 g badyánu, 1 g koriandru, 3 g skořice (celé), 5 g pomerančové kůry, 100 g mrkve, 100 g kořenové petržele, 2 g soli, 1 g pepř bílý celý, Petrželové pyré: 1500 g kořenové petržele, 500 g másla, sůl a pepř dle chuti, 200 g baby hrášku, 200 g mrkve, 200 g ředkve

Nakrojíme kůži bůčku na diamanty a orestujeme na grilu. Dáme do nálevu se všemi ingrediencemi a v gastro-nádobě pod alobalem pečeme cca 2,5 hodin na 135°C. Potom sundáme alobal a pečeme další půl hodiny. Výpek přecedíme a zredukujeme. Turbo tyčov...

Dušené ředkvičky

Dušené ředkvičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 svazků ředkviček, 1 cibule, 3 lžíce másla, špetka soli, troška kmína, 4 vejce, 1-2 lžíce pažitky

Ředkvičky omyjeme a neloupeme. Nakrájíme je na tenká kolečka a osmahneme je spolu s nadrobno nakrájenou cibulí na másle. Trochu podlijeme, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme 4 rozšlehaná vejce. Zamícháme a necháme pokrm srazit...

Kuře na zelenině

Kuře na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 g bílé ředkve, 2 cibule, 400 g kyselého zelí, 1 smetana na vaření, mletý kmín, 100 g másla, sůl, 3 lžíce slunečnicového oleje

Kurča rozdelíme na porcie, posolíme. Očistenú cibuľu najemno pokrájame a reďkvičku postrúhame. Cibuľu udusíme na oleji, pridáme reďkvičku a pokrájanú kyslú kapustu, rascu a smotanu. Všetko premiešame a dáme na vymastený menší plech. Na kapustový z...

Paštiková pomazánka se zeleninou

Paštiková pomazánka se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce máslové jíšky, 4 lžíce mléka, 1 balení játrové paštiky, 1 paprika (kapie), 5 ředkviček, 1 cibule, 1 lžíce petrželové naťi

Lžíci máslové jíšky rozředíme mlékem a povaříme. Do ní vmícháme játrovou paštiku a přidáme nadrobno nakrájenou papriku, ředkvičky, cibuli a petrželovou nať. Promícháme a necháme vychladnout. Pak mažeme na chléb.

Pikantní salát s oříšky

Pikantní salát s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecího masa, 1 bílá ředkev, 2 cibule, 2 ks sterilovaných okurek, 2 ks červené řepy, 200 g tvrdého sýra, 250 g majonézy, rostlinný olej, solené arašídy, jarní cibulka

Maso uvaříme a nakrájíme nadrobno. Ředkev nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nahrubo a osmahneme. Okurky pokrájíme na kostičky. Vařenou řepu a sýr nastrouháme. Na mísu navrstvíme jednotlivé suroviny a každou vrstvu potřeme majonézou. Poslední v...

Polární treska

Polární treska

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g tresky, 1 banánový list, 120 g bílé ředkve, 25 ml sojové omáčky Kikkoman, 10 g zázvoru, 30 ml saké, 80 g chřestu, 60 g zelených fazolí

Filet tresky osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou Kikkoman a v páře pošírujeme cca 6 minut, poté rybu zabalíme do banánového listu a propíchneme napichovátkem. Zázvor nakrájíme na slabé plátky a povaříme cca 5 minut v osolené vodě, poté vlo...

Salát z kedlubny a ředkve

Salát z kedlubny a ředkve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kedlubnů, 1 menší ředkev, 2 červené cibule, 1 lžíce jablečného octa, špetka soli, 1 lžička cukru krystal

Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme do mísy. Ředkve očistíme a nastrouháme na jemno. Nakrájíme červenou cibuli a přidáme do mísy. Přidáme trochu cukru, sůl a jablečný ocet. Důkladně promícháme.

Salát z mladých cibulek s jablkem

Salát z mladých cibulek s jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 svazky jarní cibulky, 2 jablka, 1 citrón, 250 ml majonézy, 2 vejce, 1 sterilovaná okurka, 4 listy hlávkového salátu, 4 ředkvičky, 1 paprika (kapie)

Salátové listy důkladně opereme a necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo. Svazečky jarní cibulky omyjeme a i s natí nakrájíme nadrobno do mísy. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kostičky a přidáme k cibulkám. Vše zakapeme citro...

Šlehaný tvaroh s ředkvičkami

Šlehaný tvaroh s ředkvičkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tvarohu, 3 lžíce mléka, špetka soli, 5 ředkviček, 1 lžička petrželové naťi

Do misky dáme tvaroh, mléko - možno i méně než 3 lžíce - podle tvarohu, trošku soli a vyšleháme. Ředkvičky nastrouháme na hrubším struhadle a vmícháme do tvarohu, nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať. Vše promícháme a mažeme na chléb.

Zapečené ředkve s nádivkou

Zapečené ředkve s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rohlíky, 200 ml mléka, 4 střední černé nebo bílé ředkve, 1 svazek jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 200 g uzeného masa, 1-2 lžíce nasekané petržele, 2 vejce, špetka pepře, špetka soli

Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme mlékem. Ředkve omyjeme, očistíme a v rendlíku s osolenou vodou rychle přivedeme k varu, stlumíme a vaříme asi 15 minut. Scedíme a zchladíme studenou vodou. Příčně rozpůlíme a vydlabeme. Okraj...

Zapékané brambory se zeleninou a mletým masem

Zapékané brambory se zeleninou a mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg brambor, 1/2 kg mletého masa, 150 ml rajčatového protlaku, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého černého pepře, 1 lžička majoránky, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 větší cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky worcesterské (Worcesterové) omáčky, 3 mrkve, 1/2 ředkve, 1/2 hlávky brokolice, 1/4 hlávky květáku, 1/2 salátové okurky, 1 lžíce rostlinného oleje

Brambory omyjeme, nové nemusíme loupat, nakrájíme na kolečka a uvaříme do poloměkka. Cibuli nasekáme nadrobno, zpěníme na oleji, přidáme mleté maso a všechno koření, sojovou a worcesterovou omáčku. Osmahneme, vlijeme protlak, můžeme přidat trošku ...