Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci ředkvička

Barevný salát s malinami

Barevný salát s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce vinného octu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce pažitky, 1/2 lžičky třtinového cukru, 1 špetka pepře, 1 hrst malin, 1 hrst fazolových klíčků, 6 ks ředkviček, 1/2 ks kedlubnu, 2 ks rajčat, 1/2 ks granátového jablka, 4 listy římského salátu, 2 hrsti hrášku

Připravíme si zálivku: smícháme ocet, olej a třtinový cukr. Do této zálivky dáme najemno nakrájené ředkvičky a kedlubnu na deset minut. Mezitím si natrháme římský salát na kousky, rajčata nakrájíme na kostičky, granátové jablko vyloupeme, pažitku...

Naložená křupavá zelenina

Naložená křupavá zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks ředkviček, 1/2 ks kedlubnu, 150 g mrkve, 1 ks brokolice, 2 ks bobkového listu, 4 lžíce petrželové natě, 10 ks barevného pepře, 2 lžičky soli, 2 lžíce cukru krupice, 100 ml vinného octu

Zeleninu nakrájíme na námi zvolenou velikost a připravíme ji v páře – musí však zůstat křupavá. Olej svaříme s cukrem a 100 ml vody. Do uzavíratelné sklenice vrstvíme zeleninu, bobkové listy, pepř a petrželku. Nakonec zalijeme připraveným lákem...

Carpaccio z hovězího, ředkviček a kedlubny

Carpaccio z hovězího, ředkviček a kedlubny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kedluben, 10 ks ředkviček, 1 ks citrónu, 1 ks pomeranče, 400 g hovězí svíčkové, 100 ml olivového oleje, 50 g parmazánu, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička soli, 1 lžička třtinového cukru, troška petrželové natě, kousek bazalky, troška rozmarýnu, troška tymiánu (Mateřídouška obecná)

Kedlubnu nakrájíme na tenké nudličky, ředkvičky na tenká kolečka a svíčkovou ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Plátky hovězí lehce naklepeme mezi dvěma potravinářskými fóliemi a osolíme. Na talíře rozdělíme maso, ředkvičky a zeleninu. Z citr...

Wrap z králičí panenky

Wrap z králičí panenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g králičí panenky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 ks chilli papričky, 3 ks tortill, 9 lžíc ajvaru, 75 g špenátu, 6 ks cherry rajčátek, 1 svazek ředkviček, 3 ks sterilované okurky

Panenku nakrájíme na kousky a necháme přes noc marinovat v oleji s pepřem a chilli papričkou nasekanou najemno. Poté zprudka opečeme na pánvi. Tortilly potřeme ajvarem a obložíme zeleninou a masem a zarolujeme.

Jarní závitky se špenátem

Jarní závitky se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špenátu, 100 g hrášku, 1/2 lžičky soli, 100 ml chilli omáčky, 2 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 1 ks mrkve, 4 ks ředkviček, 8 ks rýžového papíru, 8 listů bazalky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 hrst řeřichy

Nejprve si připravíme špenátové lůžko: Šalotku i česnek nakrájíme najemno a smažíme je na oleji dozlatova. Přidáme špenát a chvíli podusíme. Osolíme a necháme odpočívat. Mrkev si nakrájíme na tenké nudličky, ředkvičku na tenká kolečka. Na vlhk...

Salát z řeřichy, ředkviček a okurky

Salát z řeřichy, ředkviček a okurky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks okurky, 1/4 lžičky kopru, 1 lžička dijonské hořčice, 200 g řeřichy, 300 g ředkviček, 6 lžíc bílého jogurtu, 1 stroužek česneku, 1 lžíce vinného octu

Ředkvičky podle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Kopr nasekáme, česnek utřeme. Obojí smícháme s hořčicí, jogurtem a vinným octem. Získáme tak dresink. Okurky oloupeme a zbavíme je semenatého vnitřku. Nakrájíme je na kostičky, smícháme s ř...

Vejce plněná ředkvičkovou pomazánkou

Vejce plněná ředkvičkovou pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks vejce, 1 svazek ředkviček, 4 ks jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 200 g Lučiny, 1-2 lžíce pažitky, 1-2 lžíce petrželové naťě, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Oloupeme je a podélně je rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a utřeme je s lučinou, najemno nakrájenými ředkvičkami a jarní cibulkou, nasekanou pažitkou a petrželkou a utřeným česnekem. Podle chuti osolíme a o...

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 lžička pepře, 8 stroužků česneku, 1 l slunečnicového oleje, 220 g mořské soli, 900 g králičího masa, 100 g sádla, 1 ks bobkového listu, 1 svazek ředkviček, 1 ks okurky, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 lžíce brandy

Smícháme mořskou sůl, pepř, bobkový list a králičí stehna. Necháme 3 hodiny marinovat. Poté stehna omyjeme a osušíme. Dáme je do pekáčku spolu s tymiánem a utřeným česnekem. Zalijeme olejem a pečeme 4 hodiny na 130 °C. Ředkvičky nakrájíme na p...

Ředkvičková pěna

Ředkvičková pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek ředkviček, 200 g taveného sýru, 100 g majonézy, 1 lžička másla, 2 špetky soli, 2 špetky pepř (barevný)

Ředkvičky očistíme a spolu se všemi ingrediencemi vyšleháme do pěny. Dochutíme pepřem. Podáváme s pečivem či krekry.

Lehká ředkvičková polévka

Lehká ředkvičková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g ředkviček, 10 g tuku, 1/8 kostka zeleninového bujónu, 2-3 dcl vody, 10 g jíšky

Pokrájíme ředkvičky i se slupkou na plátky a osmahneme na tuku. Vaříme v bujónu, popř. zahustíme jíškou. Podáváme se zelenou natí.

Měsíčky ze sladkých brambor

Měsíčky ze sladkých brambor

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks batátů - sladké brambory, 7 g soli, 7 g pepře, 100 g anglické slaniny, 200 g ledového salátu, 4 lžíce rozmarýnu, 4 ks ředkviček, 50 ml olivového oleje, 25 ml vinného octu, 25 g včelího medu

Batáty oloupeme a nakrájíme na měsíčky. 5 minut je povaříme. Poté je osolíme, opepříme, obalíme do plátků slaniny a posypeme rozmarýnem. Pečeme 20 minut na 180 °C. Ledový salát omyjeme, natrháme a smícháme s ředkvičkami nakrájenými na nudličky. ...

Ředkvičková polévka s květákem

Ředkvičková polévka s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ředkviček, 1/2 květáku, 5 lžic ovesných vloček, 1/4 kostky másla, sůl, 1 bujón, sušená petrželová nať, 2 l vody, 1 - 2 vejce

Ředkvičky očistíme (neloupeme) a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Květák bez košťálu rozebereme na malé kousky, nebo nasekáme. Na rozpuštěném másle opečeme ovesné vločky a přidáme ředkvičku i květák. Vše zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20...

Základní ředkvičková omáčka

Základní ředkvičková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g ředkviček, 10 g jíšky, 1/8 kostky zeleninového bujónu, 1 dcl vody, špetka pepře, špetka soli

Z jíšky a bujónu připravíme omáčkový základ, osolíme, okořeníme a před koncem vaření přidáme ředkvičky (strouhané na křenovém struhadle). Podáváme se zelenou natí.

Andie's bulgurito

Andie's bulgurito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hrnku bulguru, hrst mungo výhonků, , , , , 1 kousek pomeranče, dle potřeby špetka sůl, dle potřeby kousek petrželová nať,

Bulgur uvaříme v poměru 1:1, tzn. půl hrnku bulguru a 1 hrnek vody. Vodu osolíme dle chuti a přidáme trochu olivového oleje. Až se bulgur uvaří, rozehřejeme si na pánvi trochu oleje, přidáme bulgur, nakrájenou zeleninu, trochu pepře a mungo klíčky...

Míchaná vejce s ředkvičkou a surimi

Míchaná vejce s ředkvičkou a surimi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 1 cibule, 1 lžíce másla, 10 ředkviček, 250 g surimi tyčinek, mletý pepř, sůl

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a tyčinky na 1/2 cm plátky. Očištěné, neloupané ředkvičky nastrouháme na slzičkovém struhadle. Cibuli usmažíme na másle dorůžova, přidáme nastrouhané ředkvičky, nakrájené tyčinky, osolíme a opepříme. Obsah pánv...

Křehký jarní salátek

Křehký jarní salátek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 1 větší kedluben, svazek ředkviček, 100 ml zakysané smetany, sůl, pepř a cukr podle chuti, 2 lžičky octa, 2 lžičky olivového oleje

Oloupaný kedluben rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky, omyté ředkvičky také nakrájíme na plátky a vložíme do mísy, přidáme i salát natrhaný na menší kousky. Zakysanou smetanu dobře rozmícháme se solí, pepřem, lžičkou cukru, octem a olivovým o...

Masový salát s ředkvičkami

Masový salát s ředkvičkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa vařeného, 150 g sterilovaných okurek, 2 ks zelených paprik, 10 ředkviček, 1 menší cibule, 1 lžíce hořčice, citrónová šťáva, sůl, olej

Hovězí maso nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nakrájené okurky, papriky, ředkvičky a cibuli. Přidáme hořčici, sůl podle chuti, citrónovou šťávu, pokapeme olejem a dobře promícháme.

Ředkvičkové palačinky

Ředkvičkové palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek ředkviček, 4 vejce, 3 lžíce sušeného mléka, sůl

Vajíčka rozšleháme, vmícháme na kolečka pokrájené ředkvičky, sušené mléko a sul. Z vaječné hmoty na pánvi, kterou jsme jen mírně potřeli tukem, po obou stranách pečeme palačinky.

Smažené ředkvičky s vajíčky

Smažené ředkvičky s vajíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 svazky ředkviček, 5 slepičích vajec, 1-2 lžíce másla, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, troška kmínu, 1 lžíce petrželové natě

Do kastrolku dáme na máslo zpěnit na drobno nakrájenou cibuli a na ni vložíme oprané, neloupané a na tenká kolečka pokrájené ředkvičky. Osolíme je, přidáme mletý kmín, pepř a necháme dusit. Po chvíli na pánev nalijeme rozšlehaná vejce a za stáléh...

Hlíva s ředkvičkou a vejci

Hlíva s ředkvičkou a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 200 g hlívy ústřičné, 1 lžíce másla, špetka pepře, 10 ředkviček, špetka soli, 2 vejce

Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno, hlívu a neloupané ředkvičky nakrájíme na malé kousky. Na lžičce másla zpěníme cibuli, přidáme hlívu, ředkvičky, osolíme a restujeme do změknutí ředkvičky. Přidáme vejce, osolíme, opepříme a mícháme do ztuhnutí.

Zeleninová směska ke svačince

Zeleninová směska ke svačince

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kedluben, mrkev, ředkvičky, květák

Zeleninku očistíme a kedluben s mrkví nakrájíme na špalíčky, ředkvičky rozčtvrtíme a květák rozebereme na drobné růžičky. Dáme na mísu a promícháme. Podáváme s pikantními omáčkami, případně postačí i obyčejná dijonaisa.

Pestrý salát

Pestrý salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rajčata, 1 vařenou červenou řepu, 1 menší okurku, 1/4 hlávky bílého zelí, 2 mrkve, 1/2 bulvového celeru, 2 dcl zakysané smetany, sůl, pepř, 1 lžíci citrónové šťávy, 1-2 lžíce olivového oleje, 1 svazek ředkviček, 4 listy ledového salátu

Všechny druhy zeleniny očistíme, omyjeme a podle potřeby oloupeme. Pak ji nakrájíme na nudličky, smícháme s ostatními přísadami a nakonec zalijeme smetanou. Ozdobíme ředkvičkami a ledovým salátem.

Ředkvičky s mletým masem

Ředkvičky s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 svazky ředkviček, 1 lžíce slunečnicového oleje, 300 g mletého masa, sůl, pepř, drcený kmín a mletý zázvor podle chuti, 2 hrsti čerstvých špenátových lístků, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce sojové omáčky, 1 lžička Solamylu, 2 lžičky vinného octa

Omyté ředkvičky rozkrájíme na čtvrtiny a vhodíme do pánve na rozehřátý olej. Asi 5 minut restujeme. Opečené ředkvičky vyndáme z pánve a odložíme stranou. Do pánve rozdrobíme mleté maso, lehce osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a zázvoru a re...

"Universální" salát pro dobré trávení

"Universální" salát pro dobré trávení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 listy bílého zelí, 1/2 hlávky ledového salátu, 2 papriky, 2 rajčata, 1 svazek ředkviček, 1/2 balení žampionů, 1 hrst hrášku, 1/4 hlávky brokolice, 1 hrst balkánského sýru, 1 kousek uzeného sýru, 200 g kuřecích prsou, 2 slepičí vejce, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžíce olivový olej, 100 ml vody, sůl, pepř

Na dno mísy nakrouháme zelí na tenké nudličky, přidáme vodu, olej, cukr, pepř a sůl dle chuti. Promícháme a necháme 10 minut odstát, aby zelí zkřehlo. Kuřecí prsa, žampiony a brokolici nakrájíme na malé kousky, vhodíme do vody, uvaříme do měkka a ...

Originální bramborový salát s masovými kuličkami

Originální bramborový salát s masovými kuličkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 150 g hrášku, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 svazek petrželky, 300 g hovězího mletého masa, 1 lžíce strouhanky, sůl, řeřicha, 100 ml mléka, 1 svazek pažitky, pepř, 1 vejce, 100 g majonézy, 200 ml bílého jogurtu na dip, 2-3 lžičky vinného octa, 1 svazek ředkviček

Brambory vaříme 20 minut a necháme vychladnout, hrášek necháme okapat, nakrájíme cibuli, nasekáme petrželku a řeřichu. Maso smícháme se strouhankou, vejcem, cibulí, petrželkou a polovinou řeřichy, osolíme, opepříme a tvarujeme masové kuličky. Za s...

stránka: