Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci řepa

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g řepy, 2 cibule, 50 g másla, sůl, 2 lžíce solamylu, 500 ml zeleninového bujónu, 2 lžíce octu, 4 lžíce zakysané smetany, 3 stroužky česneku, 250 ml červeného vína, kopr na ozdobu

Červenou řepu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou řepu a za stálého míchání zlehka osmahneme. Přidáme víno, sůl, ocet, přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut, dokud řepa nezměk...

Cizrnová omáčka s řepou

Cizrnová omáčka s řepou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cizrny, 1 cibule, 400 g červené řepy, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sezamového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 50 ml citrónové šťávy, 1/2 lžíce mletého kmínu, sůl

Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody. Poté přidáme nakrájenou cibuli a vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Mezitím řepu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme vodu, přikryje...

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krupice, 1 kg červené řepy, 1,2 l octu, 1 lžíce soli

Červenou řepu omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, přivedeme k varu a vaříme 1,5 hod. Mezitím přivedeme k varu ocet, cukr a vaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Uvařenou řepu oloupeme, nakrájíme na kos...

Kuřecí soté

Kuřecí soté

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 lžíci bramborového škrobu, 200 ml rostlinného oleje, 1 lžíci sojové omáčky, 1 lžíci Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 malou sklenku leča, 1 malou konzervu žampionů, 1 konzervu drcené kukuřice, 1 sklenku nakládané řepy, pepř, sůl, 100-200 ml vody

Kuřecí prsa si nakrájíme na kostičky a smícháme s plnotučnou hořčicí, bramborovým škrobem, olejem, černým mletým pepřem, trochou soli, sojovou a worcesterovou omáčkou. Směs odložíme do ledničky na 24 hodin. Další den dáme na hlubší pánvičku r...

Pestrý salát

Pestrý salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rajčata, 1 vařenou červenou řepu, 1 menší okurku, 1/4 hlávky bílého zelí, 2 mrkve, 1/2 bulvového celeru, 2 dcl zakysané smetany, sůl, pepř, 1 lžíci citrónové šťávy, 1-2 lžíce olivového oleje, 1 svazek ředkviček, 4 listy ledového salátu

Všechny druhy zeleniny očistíme, omyjeme a podle potřeby oloupeme. Pak ji nakrájíme na nudličky, smícháme s ostatními přísadami a nakonec zalijeme smetanou. Ozdobíme ředkvičkami a ledovým salátem.

Salát s červenou řepou

Salát s červenou řepou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2 kyselé sleďě, 1cibule, 200 g uvařené červené řepy, 2,5 dcl vody, 2 lžíce oleje, ocet, troška cukru, 200 g kyselého zelí, špetka soli, troška mletého pepře

Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Přidáme nakrájené sledě, odkapané a nakrájené zelí, osolíme, opepříme. Řepu nakrájíme na kostky a promícháme s olejem. Zálivku vyšleháme z octa, vody, cukru a soli. Nalijeme na salát a necháme odst...

Polévka z červené řepky

Polévka z červené řepky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, 3 větší mrkve, 8 lžic červené řepy, Vegeta, sůl, 1 lžíce cukru, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany

Ze stehen odstraníme kůži, a uvařime je doměkka v asi 1,5-1,8 l vody, do které dáme asi 2 lžičky vegety. Po uvaření maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Do vývaru vložíme na kostičky nebo na měsíčky nakrájenou mrkev, přidáme řepu i s trocho...

Polévka z červené řepy II.

Polévka z červené řepy II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červené řepy, 2 mrkve, 2 kořenové petržele, 100 g zakysané smetany, 50 g másla, 1,25 l hovězího vývaru, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octa, 1 lžička soli, 1 špetka pepře mletého

Očištěnou řepu nastrouháme, přidáme ocet, polovinu másla a podlejeme polovinou vývaru. Dusíme doměkka. Kořenovou zeleninu pokrájíme a vaříme ve zbytku vývaru. Řepu i kořenovou zeleninu propasírujeme. Uděláme jíšku ze zbytku másla a hl.mouky a vaří...

Zelný salát s červenou řepou a jogurtem

Zelný salát s červenou řepou a jogurtem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bílého zelí, 2 červené řepy, 2,5 dl bílého jogurtu, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru moučka, 1 lžíce fenyklu, špetka soli

Zelí nakrouháme nahrubo, červenou řepu nakrouháme, přidáme k zelí. Přidáme jogurt a ochutíme citrónovou šťávou, cukrem a solí. V 1 dcl vody převaříme 1 lžičku fenyklu. Ochlazený vývar z fenyklu přidáme do salátu, promícháme, uložíme v ledničce na ...

Studená zeleninová polévka

Studená zeleninová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l kyšky, 1 okurka, 2 rajčata, 2 červené řepy + listy z řepy, 1 svazek čerstvého kopru, 2 stroužky česneku, špetka pepře, špetka soli, 4 vejce uvařená natvrdo

Okurky, rajčata a řepu nakrájíme na malé kostičky, přidáme jemně nasekané listy z červené řepy, jemně nasekaný kopr, prolisovaný česnek, zalijeme kyškou, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Při podávání dáme do polévky půlku uvařeného vajíčka.

Zeleninová paštika tří chutí

Zeleninová paštika tří chutí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g červené řepy, 600 g pórku, 600 g mrkve, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 6 vajec, 6 lžic polohrubé mouky, 50 g parmazánu, 3 lžíce másla, 1 lžička citrónové kůry, muškátový ořech, máslo na vymazání formy, pepř, sůl, zázvor

Uvaříme zvlášť očištěný pórek, řepu a mrkev. Cibuli jemně nakrájíme, osmažíme na oleji dozlatova, přidáme jemně posekaný česnek a osmažíme. Vejce promícháme s moukou, smetanou, rozpuštěným máslem, parmazánem a cibulí s česnekem. Hmotu rozdělíme...

Plněná červená řepa

Plněná červená řepa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10-12 ks červené řepy střední velikost, 1 cibule, 1 vejce natvrdo vařené, 4 lžíce sádla, 250 g vepřového mletého masa, pepř mletý, 1 lžička soli

Červenou řepu uvaříme.Po vychladnutí oloupeme,seřízneme vršek a vydlabeme.Cibuli nakrájíme na drobno.Mleté maso,vnitřek červené řepy a cibuli osmažíme na 2 lžících sádla.Přidáme nasekané vařené vajíčko a dochutíme solí a mletým pepřem. Naplníme vy...

Pikantní salát s oříšky

Pikantní salát s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecího masa, 1 bílá ředkev, 2 cibule, 2 ks sterilovaných okurek, 2 ks červené řepy, 200 g tvrdého sýra, 250 g majonézy, rostlinný olej, solené arašídy, jarní cibulka

Maso uvaříme a nakrájíme nadrobno. Ředkev nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nahrubo a osmahneme. Okurky pokrájíme na kostičky. Vařenou řepu a sýr nastrouháme. Na mísu navrstvíme jednotlivé suroviny a každou vrstvu potřeme majonézou. Poslední v...

Červená řepa k masu

Červená řepa k masu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g červené řepy, 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 100 g rozinek, citronová šťáva, špetka soli

Uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na hranolky nebo na plátky, jak se nám více hodí. Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji do sklovita, přidáme spařené rozinky a červenou řepu, chvíli podusíme a zakapeme citronovou šťavou. Dle chuti můžeme přisolit...

Pagáče z cukrové řepy

Pagáče z cukrové řepy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek uvařené a nastrouhané bílé řepy, 3 šálky polohrubé mouky, 1/2 šálku rostlinného oleje, 2 vejce, 1/2 šálku máku, 1/2 lžičky soli, 1 kostka droždí (kvasnice), 3 dcl mléka , 1 lžíce cukru krystal

Z droždia, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme vajcia, kvások, nastrúhanú repu, olej, soľ, nemletý mak a zvyšné vlažné mlieko. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryjeme a necháme vykysnúť. Cesto na pomúčenej dosk...

Růžová vejce

Růžová vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 slepičích vajec, 250 ml octa, 1 červená řepa, 1 červená cibule, 1 lžička cukru krupice, 1 list bobkového listu

Ocet, nakrájenou červenou řepu, nakrájenou cibuli, cukr a sůl vhoďte do 250 ml vroucí vody a vařte asi 20 minut. Mezitím uvařte vejce natvrdo, vychlaďte a oloupejte. Když je nálev hotový, naložte do něj vejce - stačí na dvacet minut. Rozkrojte a ...

Kuřecí stehýnka podle Moniky Pekařové

Kuřecí stehýnka podle Moniky Pekařové

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí paličky (koncová část stehna), 4 plátky anglické slaniny, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kmínu, 50 g másla, 300 g nových brambor, 150 g čerstvých fazolových lusků, 4 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 jarní cibulka, 200 g nakládané červené řepy (kuličky), sůl

Troubu rozehřejeme na 210°C. Maso omyjeme a osušíme. Každou paličku obalíme plátkem slaniny a naskládáme je do pekáčku vytřeného lžící slunečnicového oleje. Posypeme kmínem, osolíme a poklademe plátky másla. Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a...

Salát z řepy s jablky a křenem

Salát z řepy s jablky a křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg řepy, 15 dkg jablka, 5 dkg křenu, 1 dkg cukru moučka, 150 ml vody, špetka soli, troška octa, troška kmínu

Cviklu umyjeme kefou a odrežeme listy. Dávame pozor, aby sa konce koreňov nepoškodilli. Uvaríme v celku domäkka, potom olúpeme a postrúhame na menšie rezančeky. Podobne postrúhame aj očistený chren a jablká. Zmes premiešame a zalejeme roztokom sol...

Buráčková polévka

Buráčková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka masoxu, 3 brambory, 1 sklenka červené řepy, 1 balení smetany ke šlehání nebo Ramy Cremafine, 1 vejce

Do vývaru dáme vařit brambory, přidáme červenou řepu (bez láku) a po změknutí zajíškujeme (máslovou jíškou), necháme chvilku pobublávat, nalijeme smetanu na vaření a ke konci nalijeme rozšlehané vejce.

Energetický řepovo - mrkvový koktejl

Energetický řepovo - mrkvový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 1-2 malé červené řepy, špetička soli, trochu pomerančové šťávy, špetička pepře, trošku petrželové natě

Mrkev a řepu odšťavíme, chvíli povaříme a dochutíme solí, pepřem, pomerančovou šťávou a nasekanou petrželovou natí. Nebo šťávu vypijeme jen tak, bez dalšího dochucování.

Růžový salát

Růžový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g salátových brambor, 250 g červené řepy, 1 malá cibule, 1-2 natvrdo uvařená vejce, 100 ml majonézy, 50 ml zakysané smetany nebo jogurtu, 1 stroužek česneku, trochu citronové šťávy a kůry, 1 lžička petrželové natě, špetka soli, špetka pepře

Červenou řepu a brambory ve slupce uvaříme, vychladíme a oloupeme. Nakrájíme na kostky. Přidáme nasekanou cibuli, sůl, pepř a promícháme. Vejce oloupeme, žlotky vyjmeme a odložíme. Majonézu a smetanu smícháme, přidáme nasekané bílky, prolisovaný č...

Karbanátky Lindström

Karbanátky Lindström

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 4 žloutky, 1 cibule, 2 lžíce kaparů (nasekaných), 1 lžíce worcesterské omáčky, 4 lžíce nakládané řepy (nakrájené nadrobno), 2 lžíce nasekané pažitky, 3 lžíce smetany ke šlehání na zředění, olej na smažení

Maso promícháme se žloutky, worcesterem, najemno nakrájenou cibulkou, solí a pepřem. Zapracujeme kapary, řepu (já jsem použila nakládanou řepu se zelím, proto jsou karbanátky na fotkách světlejší - jinak by byly červenější) a pažitku. Pokud je smě...

Sterilovaná červená řepa se zelím a cibulí

Sterilovaná červená řepa se zelím a cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červené řepy, 1 kg bílého zelí, 50 dkg cibule, 12 dkg cukru krystal, 1 lžíce soli, 500 ml vody, 2 dcl octa

Červenou řepu omyjeme, i s kořenem a dáme asi na 1 hodinu vařit. Scedíme jí, po vychladnutí jí oloupeme a nastrouháme na hrubo. Očištěné zelí a oloupané cibule nakrájíme na tenké nudličky. Uvaříme si nálev, ve kterém zelí s cibulí chvíli povaříme....

Červená řepa ve sladkokyselém nálevu

Červená řepa ve sladkokyselém nálevu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg červené řepy, 1 l vody, 3 dcl octa, 1 lžička soli, 100 g cukru krystal, 1 troška fenyklu

Červenou řepu dobře omyjeme i s kořenem a dáme vařit asi na 1 hodinu , menší bulvy méně. Uvaříme jí do měkka, scedíme, po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na hrubo. Takto připravenou jí promícháme s uvařeným nálevem. Nálev - do vroucí vody dám...

Boršč á la Kuštar

Boršč á la Kuštar

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké kořeny červené řepy, 3-4 brambory, 1 velká cibule, 3 mrkve, 3 kořenové petržele, 2 stroužky česneku, 2 velké rajčata, 100 g kyselého zelí, 4 lžíce zakysané smetany, 1 kostka bylinkového bujónu, 100 g másla, sůl, vegetu, majoranku, bílé koření, podle chuti, 2 lžičky vinného octu, 100 g červeného zelí

Časť cvikle nakrájame na kocky, zvyšok postrúhame. Mrkvu, paradajky, petržlen ,zemiaky, kapustu a cibuľu nakrájame na kocky. Osmahneme na masle na panvici, aby sa zelenina nerozvarala. Do vriacej vody dáme zeleninový bujon, cviklu a varime 15-20 m...

stránka: