Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Rostlinný olej

Domácí majonéza okořeněná

Domácí majonéza okořeněná

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 vejce (žloutky), 300 ml rostlinného oleje, 2 lžíce octa, sůl, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička cukru moučka, mletý bílý pepř, sůl, 10 kapek worcesterské (Worcesterové) omáčky

Oddělíme důkladně žloutky od bílků. Do řádně vyčištěné mísy s kulatým dnem vložíme žloutky. Posolíme je trochu a roztíráme metlou, nebo ručním mixérem na nejmenší rychlost. Postupně přikapáváme olej za stálého míchání. Zpočátku opatrně, a když zač...

Italské těsto

Italské těsto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g polohrubé mouky, sůl, 4 vejce, 1 lžíce rostlinného oleje

Vše důkladně promícháme a 15 minut spracujeme, aby vzniklo vlášné těsto. Necháme 25 minut odležet. Vyválíme co nejtenčí placku, kterou rozřežeme podle potřeb.

Tažené těsto

Tažené těsto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 1 vejce, 2 lžíce rostlinného oleje, 60 ml vody, sůl

Z vejce oddělíme žloutek a přidáme jej k mouce, oleji a soli. Vše důkladně smícháme. Hněteme asi 15 minut, postupně přiléváme vodu a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Potřeme olejem a dáme na 30 minut odpočinout. Na pomoučené utěrce těsto...

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg jahod, 450 g cukru krupice, 1 sáček želatiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička rostlinného oleje

Několik nejkrásnějších jahod si odložíme stranou. Ostatní jahody rozmixujeme. Želatinu připravíme dle návodu na obalu, přidáme 350 g cukru a rozmixované jahody. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout. Mezitím ušleháme smetanu se zbylým cukr...

Utopenci

Utopenci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 špekáčků, 1,5 l vody, 0,5 l octu, 4 větší cibule, 1/2 lžičky nového koření, 10 g cukru moučky, 6 bobkových listů, 5 lžic rostlinného oleje

Vodu smícháme s octem, přidáme cukr, olej a necháme projít varem. Mezitím špekáčky oloupeme a rozkrojíme na půl. Cibuli nakrájíme na jemno a část vhodíme do sklenice. Přidáme část nového koření, 2 bobkové listy a několik špekáčků. Postup opakujeme...

Základní těsto do domácí pekárny

Základní těsto do domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vlažného mléka, 0,5 lžičky soli, 100 ml oleje, 3 lžičky cukru krystal, 300 g polohrubé mouky, 300 g hladké mouky, 0,5 kostky droždí nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Suroviny vložíme do pekárny podle uvedeného rozpisu. Když dáváme slané náplně, zapékáme klobásy, nebo děláme těsto na pizzu, dáme do těsta místo 3 lžiček cukru jen jednu. Nastavení pekárny: Program Těsto Těsto lze použít na cokoliv, co se dělá ...

Chilli grilovací směs

Chilli grilovací směs

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzervu rajčatového protlaku, 2 rozdrcené čili papričky, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžičku soli, 1 lžičku Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 3 stroužky česneku

Česnek propasírujeme a přidáme ostatní suroviny. Vše důkladně zamícháme. Připravujeme za studena.

Medová grilovací směs

Medová grilovací směs

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malou sklenku jahodového džemu, 3 lžíce včelího medu, 1 lžíci rostlinného oleje, 1 lžíci vinného octa, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky mleté skořice

Vše důkladně promícháme. Připravujeme za studena.

Salát ze syrového celeru

Salát ze syrového celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 menší celery, 2 vejce uvařená na tvrdo, 1/2 šálku oleje, 1 a půl lžíce 4% octa, 1/2 lžičky hořčice, černé olivy, sůl, pepř

Syrové celery omyjeme, oloupeme, nastrouháme, vložíme do mísy a zakapeme olejem. Necháme odležet a pak přidáme vejce nakrájená na plátky, olivy bez pecek a hořčici zředěnou octem. Osolíme, opepříme a před podáváním důkladně promícháme.

Česnekové slimáky

Česnekové slimáky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g hladké mouky, 1 balení droždí (kvasnice), 1 lžička cukru krystal, 7 dcl mléka, 1 lžíce soli a 1 malá lžička soli, 1 dcl rostlinného oleje, 1 Hera, 10 stroužků česneku, 1 lžíce Vegety

Z múky, kvásku, 1 lžíce soli a oleja si spracujeme cesto, rozdelíme ho na 6 bochníčkov a necháme chvíľu podkysnúť. Zatiaľ si z Hery, cesnaku, vegety a soli vymiešame plnku. Bochníčky vyvaľkáme, natrieme plnkou, stočíme a krájame trojuholníčky. Nat...

Domací nakládaný hermelín

Domací nakládaný hermelín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 Hermelínů, 10 čili papriček, 5 cibulí, 5 lžiček chilli koření, 5 lžiček mletého pepře, 5 lžiček grilovacího koření, 1 l rostlinného oleje

Sýr podélně rozkrojíme a posypeme vším kořením. Dno sklenice, do které budeme nakládat, posypeme taky kořením, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a vložíme okořeněný sýr, který přikryjeme podélně nedokrojenými papričky. Toto zalijeme olejem a př...

Celer s paprikami

Celer s paprikami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší celer, 2 mrkve, 1 lžíce nasekané pažitky, 2 papriky, sůl, pepř, citrónová šťáva, cukr krupice, 2 lžíce oleje, 150 g tvrdého sýra

Zeleninu opereme, oloupeme a papriky odjádříme. Celer nahrubo nastrouháme s mrkví a sýrem, papriku nakrájíme na nudličky a vše posypeme pažitkou. Olej, sůl, pepř a cukr rozšleháme s citrónovou šťávou na zálivku.

Masový salát s vejci

Masový salát s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g libového vařeného hovězího masa, 5 natvrdo uvařených vajec, 250 g malých rajčat, 1 hlávkový salát, rostlinný olej, ocet, cukr krupice, sůl, bílý pepř

Rajčata a vajíčka nakrájíme na osminky, maso na tenké nudličky a opláchnutý salát rozebereme na lístky. Větší lístky překrojíme na půlky a vše zamícháme. Z octu, soli, cukru a pepře připravíme zálivku, kterou salát nakonec přelejeme.

Salát s tuňákem

Salát s tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 1 ledový salát, 4 rajčata, 200-300 g tuňákovou konzervu bez příchuti, kopr, 2 uvařené brambory, 2 natvrdo uvařená vejce, 200 g mražených fazolek, svazek ředkviček, 1 červenou cibuli, svazek bazalky, plnotučná hořčice, rostlinný olej, bílý pepř, sůl, ocet, zeleninový vývar

Nejprve připravíme "francouzskou zálivku". Do misky dáme plnotučnou hořčici, přidáme špetku bílého pepře a soli, a pomalu vmícháme olej. Přilijeme zeleninový vývar, trochu octa a dáme zálivku na chvíli uležet. Do misky natrháme salát, nakrájíme ...

Trochu jiná rybí pomazánka

Trochu jiná rybí pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ryb v rajčatovém nálevu, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 50 g sterilované okurky, troška pepře, sůl, 1 lžička mleté sladké papriky

Konzervované rybí maso nakrájíme na nudličky. Na pánev nasypeme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme ji na oleji zpěnit. Pak vmícháme mletou papriku. Přidáme pokrájené rybičky i s nálevem a krátce podusíme. Přisypeme nakrájené okurky, opepříme, os...

Minipizzy pro domácí pekárnu

Minipizzy pro domácí pekárnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 200 ml teplé vody, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 200 g najemno nastrouhaného sýra, 400 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička koření na pizzu, 2,5 lžičky sušeného droždí (kvasnic), Na náplň: 200 g najemno nastrouhaného sýra, 50 g strouhané nivy, 1 vejce, 100 g jemně nakrájené šunky, sůl, pepř, příp. čerstvě nasekané bylinky (oregano, tymián,..), žampiony, paprika, kečup na ozdobení

Do pekárny v uvedeném pořadí vložíme ingredience na těsto, zapneme program TĚSTO a necháme ho zpracovat a vykynout. Mezitím si připravíme náplň z uvedených surovin. Po vykynutí těsto vyndáme z pekárny, vytvoříme minipizzy (cca 14 kousků), pokladem...

Perník z pekárny

Perník z pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 1 vejce, 10 lžic oleje, 250 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce kakaa, 400 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do perníku, podle chuti rozinky, ořechy, kousky čokolády

Suroviny vložíme do nádoby v uvedeném pořadí a zapneme program Dort. Rozinky, ořechy a jiné pochutiny přidáme po zvukovém signálu. Stav upečení zkoušíme špejlí.

Salámovo-kukuřičný salát

Salámovo-kukuřičný salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dietního salámu, 1 cibule, 3 vejce, 3 ks sterilovaných okurek, 100 ml tatarské omáčky, 100 ml zakysané smetany, 200 g sterilizované kukuřice, 100 g sterilizovaného hrachu, 2 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžíce octu, špetka soli, špetka mletého pepře

Worcesterskou omáčku, olej, kečup, hořčici a ocet smícháme a svaříme. Do vychlazené směsi přidáme tatarskou omáčku a smetanu. Zamícháme a přidáme salám, natvrdo uvařená vejce, cibuli, okurky (vše nakrájené nadrobno), hrášek a kukuřici. Znovu promí...

Zelný salát s mrkví

Zelný salát s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého zelí, 200 g mrkve, 1 cibule nebo cibulová nať, pepř, sůl, citrónová šťáva, 1 lžíce oleje

Drobně nakrájené zelí promícháme s jemně nastrouhanou mrkví, pokrájenou cibulí či natí. Ochutíme pepřem, solí, citrónovou šťávou a olejem. Necháme proležet v chladu a podáváme.

Zelný salát á la mode Italiano

Zelný salát á la mode Italiano

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bílého zelí, 100 g pórku, 100 g sterilovaných žampionů, ocet, olej, sůl, troška cukru moučka, 2 lžíce sojové omáčky

Zelí nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájené kapie a žampióny, obojí bez nálevu, nakonec přidáme na kolečka nakrájený pórek. Zakápneme olejem, octem, s citem osolíme, zakápneme sojovou omáčkou. Chuť doladíme trochou cukru. Lehce promícháme a nech...

Masový salát s ředkvičkami

Masový salát s ředkvičkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa vařeného, 150 g sterilovaných okurek, 2 ks zelených paprik, 10 ředkviček, 1 menší cibule, 1 lžíce hořčice, citrónová šťáva, sůl, olej

Hovězí maso nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nakrájené okurky, papriky, ředkvičky a cibuli. Přidáme hořčici, sůl podle chuti, citrónovou šťávu, pokapeme olejem a dobře promícháme.

Americká omáčka

Americká omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce natvrdo, 1 lžíci polotučné hořčice, 125 ml rostlinného oleje, 2 nasekané sterilované okurky, 1 velkou cibuli, 1 lžíci citrónové šťávy, cukr moučku, sůl

Uvařené vejce natvrdo rozpůlíme, vyjmeme žloutky, rozmačkáme je vidličkou a smícháme se solí a hořčicí. Vymícháme dohladka. Po kapkách přidáváme olej a citronovou šťávu. Cibuli rozsekáme nadrobno, vmícháme s okurkami do omáčky, podle chuti osladím...

Nudle z domácí pekárny

Nudle z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 50 ml vody, 300 g hrubé mouky, 2 kapky oleje

Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program nudle. Po zpracování pekárnou rozdělíme těsto na 4 - 5 dílů, které vyválíme tak tence, jak to jde. Pláty dáme proschnout buď na akumulační kamna nebo je rozvěsíme na sušáku na pr...

Hlávkový salát s česnekovým vinegretem

Hlávkový salát s česnekovým vinegretem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks hlávkového salátu, 4 vejce, 150 g polotučného tvarohu, Zálivka vinegret: 0,5 l oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžíce vinného octa, 1 lžička hořčice, 0,5 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka pepře, špetka soli

Zálivka vinegret: Do oleje přidáme česnek utřený se solí, worcester, vinný ocet, pepř a hořčici a důkladně promícháme. Očištěný hlávkový salát natrháme na větší kusy, přidáme nakrájená natvrdo uvařená vejce, posypeme tvarohem, zalijeme zálivkou...

Dětský salát

Dětský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g červeného zelí, 1 jablko, 100 g vlašských ořechů, 100 g hroznového vína, 200 ml bílého jogurtu, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžíce oleje

Zelí nakrouháme. Jablko i se slupkou nakrájíme na tenké plátky. Hrozny s ořechy promícháme se zelím. Do jogurtu vmícháme ocet a olej, vznikne nám dresink. Plátky jablka osušíme a přidáme k zelí. Vše promícháme s dresinkem.

stránka: