Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Rostlinný olej

Špagety vařené

Špagety vařené

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 2 l vody, 1 lžíce soli, 1 lžíce rostlinného oleje

Studenou osolenou vodu přivedeme k varu. Vložíme balení špaget a přidáme lžíci oleje. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni cca 15-20 minut. Uvařené špagety slijeme a necháme okapat.

Těstoviny vařené

Těstoviny vařené

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 3 l vody, sůl, 1 lžíce oleje

Do osolené vroucí vody nasypeme těstoviny. Ihned je zamícháme, aby se těstoviny nepřichytily na dno nádoby. Přidáme lžíci oleje, aby se neslepovaly, a vaříme 15 – 20 minut, podle druhu těstovin. Těstoviny ochutnáme, zda jsou dostatečné povařené. ...

Nudle do polévky - hotové

Nudle do polévky - hotové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g nudlí, 2,5 l vody, 1 lžíce oleje, sůl

Vodu osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme nudle, zamícháme aby se nepřilepily ke dnu hrnce a vaříme 15 - 20 minut podle druhu. Před scezením ochutnáme, zda jsou nudle dostatečně uvařené. Scedíme, propláchneme studenou vodou, aby se v...

Palačinky

Palačinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l mléka, 200 g hladké mouky, 2 vejce, špetka soli, 1 sklenka ovocné marmelády, 3 lžíce rostlinného oleje na smažení

V mléce rozšleháme vejce a špetku soli. Postupně zašleháváme mouku tak, aby se netvořily hrudky. Těsto necháme minimálně 5 minut odstát. Nalíváme naběračkou na rozpálenou pánev a smažíme. Palačinky potíráme džemem, nutelou, sladkým tvarohem, příp....

Bramborové hranolky

Bramborové hranolky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, rostlinný olej, sůl

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na hranolky (středně silné proužky). Nakrájené hranolky opláchneme ve vodě, abychom vymyli přebytečný škrob. Poté osmažíme na oleji na pánvi, popřípadě ve fritovacím hrnci. Hranolky smažíme po menších částec...

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g frankfurtských párků, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mleté sladké papriky, pepř, sůl, troška petržele, 1,5 l vody

Cibuli nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm připravenou cibuli. Zaprášíme moukou, opražíme. Poté vmícháme mletou papriku a zalijeme vodou. Zamícháme, přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme cca 25 minut. Polévku poté d...

Kukuřičná polévka

Kukuřičná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 klasů kukuřice, 1 l vody, 2 cibule, sůl, pepř, 200 ml sladké smetany, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce rostlinného oleje

Zrníčka kukuřice odstraníme z klasu pomocí nože. V hrnci rozehřejeme tuk a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přilijeme vodu, přidáme kostku bujónu, zrníčka kukuřice a přivedeme k varu a poté dusíme na mírném plameni, dokud není kukuřice ...

Marinovaná krkovice

Marinovaná krkovice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřová krkovice, 1 dcl rostlinného oleje, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce grilovacího koření

Maso naporcujeme na 4 vyšší plátky po 150 g. Připravíme si marinádu z oleje, koření, utřeného česneku. Maso potřeme z obou stran a necháme odlžete minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc. Grilujeme na rozpáleném grilu, rozehřátém kameni nebo v troubě...

Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 250 g cukru moučka, 3/4 sklenky horkého mléka, 3/4 sklenky rostlinného oleje, 300 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva

Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je s moučkovým cukrem, přidáme ohřáté mléko a olej. Do těsta střídavě, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Formu natřeme tukem a vysypeme moukou. Do připravené formy vyklopíme těsto a pečeme...

Bramborové placky

Bramborové placky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5-6 větších brambor, 2-3 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička mletého černého pepře, 1-2 lžičky kmínu, 2 lžičky majoránky, 5 stroužků česneku, 50 ml olej či sádla na smažení

Brambory očistíme a nastrouháme na struhadle najemno. Necháme chvíli stát do doby, než pustí vodu, vymačkáme ji a pak slijeme. Přidáme vejce, koření, prolisovaný česnek, hladkou mouku - všechny ingredience dle chuti můžeme přidat či ubrat. Tyto př...

Červená čočková polévka

Červená čočková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 150 g červené čočky, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mletého koriandru, 150 ml mléka, 1,4 l bylinkového bujónu, nať petržele na ozdobu, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, 1 červené papriky, 1 lžička mleté papriky, 100 ml sladké smetany

Propláchnutou čočku zalijeme 1 l bylinkovým bujónem, přidáme nakrájenou cibuli, papriku a rozetřený česnek. Uvedeme do varu. Přikryjeme pokličkou a necháme 30 minut vařit na mírném plameni. Mezitím rozehřejeme v pánvičce olej, přidáme kmín, korian...

Smažené krevety

Smažené krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrových oloupaných krevet, 100 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 lžička sušené bazalky, sůl, pepř, olej na smažení, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mleté paprika

Olej rozehřejeme na 180 °C. Mezitím si rozšleháme vejce a přidáme mouku, sušenou bazalku, kari koření, mletou papriku, sůl a pepř dle chuti. Krevety postupně obalíme v této směsi a dáme smažit na 3-5 minut do rozehřátého oleje.

Špenátový koláč

Špenátový koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g špenátu, 150 g tvrdého sýru, 3 vejce, 250 g listového těsta, 50 g vlašských ořechů, sůl, olej na vymazání formy

V míse smícháme nasekaný špenát, nastrouhaný sýr, 2 vejce, nasekané ořechy a sůl dle chuti. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme. Formu si vymažeme olejem a vložíme první díl těsta, který upravíme ho tak, aby byly pokryty i okraje. For...

Houbové rizoto s hráškem

Houbové rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g hub, 300 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, pepř, 1 menší konzerva hrášku, 1 lžičku mletého kmínu, 2 l vody

Rýži a nasekané houby vhodíme do osolené vroucí vody. Vaříme 20 minut, dokud rýže nezměkne. Mezitím na oleji osmažíme nakrájené cibule a rozetřený česnek. Přidáme hrášek, 2 lžíce vody, sojovou omáčku, mletý kmín, sůl a pepř dle chuti. Necháme proj...

Italské těsto

Italské těsto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g polohrubé mouky, sůl, 4 vejce, 1 lžíce rostlinného oleje

Vše důkladně promícháme a 15 minut spracujeme, aby vzniklo vlášné těsto. Necháme 25 minut odležet. Vyválíme co nejtenčí placku, kterou rozřežeme podle potřeb.

Španělská hustá omáčka

Španělská hustá omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g hladké mouky, 400 g rajčat, 300 ml hovězího bujónu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vinného octu, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 žlutá paprika, 1 lžíce hrášku, 1 menší pórek, 1 fenykl, 2 bobkové listy, 50 g anglické slaniny

Veškerou zeleninu nakrájíme na kousky. Do roztopeného másla přidáme mouku, smažíme 1 minutu do hněda. Přidáme nakrájená rajčata, hovězí bujón, ocet, sójovou omáčku a vaříme 2 minuty. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou slaninu, cibul...

Omeleta se šunkou

Omeleta se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g šunky, 2 cibule, 3 vejce, 50 ml mléka, sůl, 2 plátky eidamu (Edam), nať petržele na ozdobu, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř

Na oleji osmažíme nakrájenou šunku. Přidáme rozšlehané vejce s mlékem a vlijeme na šunku. Osolíme a opepříme dle chuti. Přikryjeme pokličkou a smažíme 5-10 minut. Posypeme nakrájenou cibulí, rozčtvrcenými plátky eidamu a nasekanou natí petržele. J...

Kari rizoto s volským okem a zeleninou

Kari rizoto s volským okem a zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky dlouhozrné rýže, 2 malé cibule, 2 sáčky kari koření, sůl, 1 malá konzerva hrášku, 4 vejce, 4 lžíce oleje

Z rýže, 2 lžic oleje, cibulí, kari a soli připravíme kari rýži (viz související recepty). Mezitím si z vajec připravíme volská oka (viz související recepty). Kapie zbavíme semen, nakrájíme a vmícháme do kari rýže. Přidáme scezený hrášek, necháme p...

Zlatčina "Ořechová buchta"

Zlatčina "Ořechová buchta"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 hrnečky cukru krupice, 2 hrnečky mletých vlašských ořechů, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 3 hrnečky kyselého mléka, 3 lžíce kakaa

Všechny ingredience promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, tak dlouho až se těsto při píchnutí špejlí nebude lepit. Pečeme v předehřáté troubě a cca 180 stupnů po dobu a...

Buchta z cukety

Buchta z cukety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg cukru krystal, 3 vejce, 3 lžíce oleje, 30 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 40 dkg nastrouhané cukety

Cukr, vejce a olej chvíli šleháme, pak přidáme nastrouhanou cuketu a mouku s práškem do pečiva. Promícháme a nalijeme na plech, který jsme vymazali a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Špejlí zkusíme, zda se těsto nechyt...

Fazole se zeleninou

Fazole se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rajčat, 1 kg cibule, 1 kg papriky, O,5 kg bílých nebo barevných fazolí, 1 a 1/2 dcl octu (8%), 250 g cukru, 80 g soli, 1 lžíce Vegety, 1 lžíce chilli koření, 1 lžíce sladké papriky, 1/4 oleje

Fazole si den předem namočíme. A druhý den ještě do měkka povaříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme a dusíme na ¼ oleje. Přidáme sůl, cukr, ocet, vegetu, chilli a sladkou papriku. Vše řádně promícháme a dusíme. Ke konci přidáme fazole a ještě chvili...

Zeleninová čalamáda

Zeleninová čalamáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg papriky, 1 kg okurek, 1 kg cibule, 1 kg zelí, 15 dkg cukru krupice, 4 dkg soli, 3 dcl oleje, 2,5 dcl octu, 2,5 dcl vody

Všechnu zeleninu si načistíme a omyjeme. Nastrouháme si ji nebo nakrájíme na malé kousíčky a vložíme do hrnce na rozpálený olej. Minutku restujeme a pak zalijeme vodou, octem, osolíme a dusíme cca 10 minut. Pak necháme směs vychladnout (babička j...

Bramboráky

Bramboráky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 velkých syrových brambor, 2 vejce, 4-5 lžic hrubé mouky, majoránka, kmín, sůl, olej na smažení

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme (já strouhám polovinu na kašičku a polovinu na jemném struhadle). Bramborovou směs smícháme s moukou a vejci a okořeníme dle chuti majoránkou, solí a kmínem. Pak těsto smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Řízky v česnekovém těstíčku

Řízky v česnekovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 4 kuřecí prsa, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, sůl, 4 lžíce oleje

Česnek oloupeme a utřeme. Můžeme použít lžičku sušeného česneku. Vejce našleháme s moukou, solí a utřeným česnekem. Omyté a osušené řízky lehce naklepeme a obalíme v těstíčku. Řízky v česnekovém těstíčku ihned osmažíme na rozehřátém oleji z obou s...

Základní těsto do domácí pekárny

Základní těsto do domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vlažného mléka, 0,5 lžičky soli, 100 ml oleje, 3 lžičky cukru krystal, 300 g polohrubé mouky, 300 g hladké mouky, 0,5 kostky droždí nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Suroviny vložíme do pekárny podle uvedeného rozpisu. Když dáváme slané náplně, zapékáme klobásy, nebo děláme těsto na pizzu, dáme do těsta místo 3 lžiček cukru jen jednu. Nastavení pekárny: Program Těsto Těsto lze použít na cokoliv, co se dělá ...

stránka: