Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Rybí filé

Rychlé filety

Rychlé filety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rybí filety, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 citrón, 1-2 lžičky soli, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky drceného kmínu

Filé omyjeme, osušíme, pokapeme šťávou z citrónu a necháme chvíli odležet. V mouce rozmícháme koření (kari a papriku, příp. můžeme použít směs koření na ryby). Filety nasolíme a obalujeme v moučné směsi. Smažíme na pánvi buďto úplně nasucho nebo n...

Ryba s žampionovou omáčkou

Ryba s žampionovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rybí filé z jakékoli masité ryby, 200 g žampionů, 150 ml sladké smetany, 1 lžička soli, 2 lžičky sladké mleté papriky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce strouhanky, 150 ml drůbežího bujónu, 1 lžička sojové omáčky, 200 g brokolice

Rybí filé omyjeme, osušíme, nasolíme. Mouku smícháme se strouhankou a mletou paprikou. Filé ve směsi obalíme a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Usmažené filé odložíme bokem a uchováváme v teple. Do výpeku po rybě vsypeme žampiony, které jsm...

Těstoviny s rybou

Těstoviny s rybou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin (široké nudle či vřetena), 500 g rybího filé bez kostí, zelená petrželová nať, česnek podle chuti, trochu citrónové šťávy, rostlinný olej, sůl, strouhaný sýr, čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti

Rybí filé nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostičky a smažíme ze všech stran na oleji. Přidáme česnek podle chuti, asi dvě lžíce oleje a ještě chvíli necháme smažit. Ke konci přidáme citronovou štávu, kterou jsme smíchali s nasekanými bylinkami ...

Filé v žampionové omáčce

Filé v žampionové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, citrónová šťáva, sůl, hrubá mouka na obalení, 2 vejce, 100 g kukuřičných lupínků, olej, 1 cibule, 300 g žampionů, 1 lžička dijonské hořčice, mletý pepř, 100 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání

Filé umyjeme, pokapeme citronovou šťávou a na dvě hodiny dáme na chladné místo. Potom ho osušíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a rozdrcených lupíncích. Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Žampionová omáčka: nakrájíme a ...

Filé podle tetičky Marty

Filé podle tetičky Marty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 2 lžíce citrónové šťávy, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 g nastrouhaného Eidamu (Edam), špetka soli

Filé nakrájíme na plátky, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou. Zapékací misku si vymažeme máslem, vysypeme hladkou moukou a urovnáme do ní filé. Smetanu si ušleháme do tuha, a poté přidáme smetanu na filé. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a peče...

Rybí filé se šunkou

Rybí filé se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 150 g šunky, 2 cibule, 5 lžic kečupu, 4 lžíce másla, špetka pepře, špetka soli

ilé nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dáme do máslem vymazaného pekáčku. Šunku si nakrájíme na nudličky a poté to vsypeme na filé. Cibuli si nakrájíme nadrobno a posypeme tím filé, zakapeme kečupem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme c...

Rybí filé na česneku

Rybí filé na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 5 stroužků česneku, 50 g anglické slaniny, 2 lžíce másla, 1 lžička drceného kmínu, 1lžíce nadrobno nasekané petrželové natě, špetka soli, 2 lžíce citrónové šťávy

Slaninu si nakrájíme na kostičky, a dáme ji rozpustit do pekáčku. Filé nakrájíme na plátky, ochutíme utřeným česnekem se solí a drceným kmínem, vložíme na rozpuštěnou slaninu, polijeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení ...

Rybí špíz

Rybí špíz

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ryb, 100 g anglické slaniny, 2 rajčata, 2 cibule, 5 lžic olivového oleje, 2 lžičky sladké mleté papriky, špetka soli, 2 lžíce citrónové šťávy

Rybí maso nakrájíme na kostky, osolíme, zakapeme citrónovou šťávou, poprášíme mletou sladkou paprikou a necháme odležet. Poté na jehly střídavě napichujeme rybí maso, plátek anglické slaniny, na kolečka nakrájená rajčata, na kolečka nakrájenou cib...

Provensálské filety z mořských ryb

Provensálské filety z mořských ryb

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg filet, 0,7 l bílého vína, olivový olej dle potřeby, 3 cibule, 2 pórky, 3 list bobkový listu, 1,5 lžíce Vegety, 3 stroužky česneku, sůl, pepř

Filety marinujeme asi 2 hodiny ve víně a pepři. Nahrubo nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji s pórkem. Pak přidáme rybu s marinádou, bobkový list, vegetu a dusíme asi 15 minut. Můžeme podávat s brambory.

Rybí filé s rajčaty a paprikami

Rybí filé s rajčaty a paprikami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé, 5 lžic jablečného octa, 2 cibule, 4 rajčata, 4 žluté papriky, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 lžičky medu

Rybí filé omyjeme pod tekoucí vodou,osušíme a pokapeme jablečným octem.Cibuli oloupeme.Rajčata a papriky omyjeme a očistíme.Pak rajčata nakrájíme na plátky,cibuli a papriky na nudličky.Ve velké pánvi rozehřejeme olej a cibuli,rajčata i papriky na ...

Rybí boršč

Rybí boršč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g ryby nebo rybího filé, 2 cibule, olej, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 3-4 ks rajčat, asi 20 ks marinovaných hub, 5 ks sterilovaných okurek, 1 bobkový list, 1 citrón, sůl, petržel, kopr, 1,5 l vývaru

Rybu nakrájíme na kousky a marinujeme v citrónové šťávě se solí.Cibuli orestujeme na oleji,přidáme rajský protlak a ještě chviličku podusíme.Přidáme rybu,nakrájené okurky,rajčata,houby, a bobkový list,.Zalijeme vařícím vývarem a povaříme 15 minut....

Rybí filé s pikantní omáčkou od Roxany

Rybí filé s pikantní omáčkou od Roxany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rybího filé, 3 lžíce másla, 3 ks středně velikých cibulí, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky masoxu, 4 lžíce ostrého či pikantního kečupu, 1 ks citrónu, 1 lžička octa

Filé pokapeme octem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 12 minut. V jiném kastrolu zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka, přidá...

Grilované rybí filé

Grilované rybí filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g rybího filé, špetka soli, špetka pepře, troška sladké mleté papriky, 4 plátky anglické slaniny, troška pažitky

Ze zmrazeného filé ukrojíme 4 plátky, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a zabalíme do plátků anglické slaniny. Upevníme párátkem a grilujeme po každé straně asi 5 minut. Na talířích posypeme jemně nakrájenou pažitkou.

Salát z filé

Salát z filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé (uvařeného, upečeného či dušeného), 150 g tvrdého sýra, 150 g majonézy, 2 lžíce smetany, troška hořčice, sůl dle chuti, cukr dle chuti, pepř dle chuti, troška Worcesterské (Worcesterové) omáčky, troška citrónové šťávy, 1 lžička strouhaného křenu

Uvařené, udušené nebo upečené filé rozebereme na lístky, dáme do mísy a promícháme se strouhaným sýrem. Nakonec lehce vmícháme ochucenou majonézu, do které jsme vmíchali lžičku strouhaného křenu. Hotový salát upravíme do misky. Můžeme ozdobit hláv...

Vařená ryba

Vařená ryba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks ryby, 1 ks cibule, celý pepř, bobkový list, sůl, 1 vejce uvařené natvrdo, petrželka, máslo

Rybu očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce ryby uvaříme ve slané vodě, do které jsme dále přidali cibuli, pepř a bobkový list. Vaříme krátce, postačí 1O minut. Po uvaření porce ryby vyndáme na talíře, posypeme vejci, které jsme nakrájeli na kos...

Krevetová polévka s noky

Krevetová polévka s noky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 1 stroužek česneku, 1 malá mrkev, 1 dílek celeru, 1/2 rajčete, 250 g rybího filé (z tresky), 1 vejce, 5 zrnek černého pepře, 3-4 lžíce dětské krupice, sůl, muškátový květ, čerstvě umletý pepř bílý, 50 g krevet, citrónová šťáva, 2 snítky petrželky

Cibuli, česnek, mrkev, celer a rajče oloupeme a vcelku vložíme do studené vody (asi 1,5 litru), uvedeme do varu, vložíme filé a celý pepř a vaříme na malém ohni asi 30 minut. Mezitím si připravíme noky. Rozšleháme vejce, postupně přidáme dětskou k...

Rybí pánev s liškami

Rybí pánev s liškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks šalotky, 500 g Lišek obecných, 4-5 ks rajčat, 800 g rybího masa podle chuti, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce oleje, 1 pórek, 125 ml bílého vína, špetka soli, špetka pepře

Šalotky oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Lišky očistíme. Rajčata spaříme vroucí vodou, zbavíme slupek a semen a nakrájíme na kostičky. Pórek taky nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťáv...

Pomazánka z rybího filé

Pomazánka z rybího filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rybího filé, 100 g másla, 2 ks uvařených brambor, 2 stroužky česneku, 50 g majonézy, špetka soli

Na pánvi rozpustíme máslo a na něm podusíme rybí filé, které necháme následně vychladnout. Vychladlé rybí filé rozmačkáme, přidáme nastrouhané uvařené brambory, najemno nastrouhaný česnek, majonézu, zamícháme, osolíme a podáváme.

Ragů z tresky nebo rybího filé

Ragů z tresky nebo rybího filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rybího filé nebo 2 tresky, sůl, pepř, olej, 750 g brambor, 1 lžíce hladké mouky, 2-3 stroužky česneku, 1 bobkový list, 1 snítka tymiánu, 1 hrst zelené petrželky, 4 lžíce másla nebo oleje, pár lžic smetany

Tresku nebo filé nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém másle nebo oleji opečeme oloupané brambory, nakrájené na silnější plátky, poprášíme moukou a opékáme. Přidáme rozdrcený česnek, bobkový list, tymián, petrželku, rybu a ve vyhř...

Portugalské filé

Portugalské filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-6 ks rybího filé, 1/8 l oleje, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžička oregana, petrželová nať, kopr, Na omáčku: 8 lžic majonézy, 6 lžic smetany ke šlehání (šlehačky), 6 lžic mléka, 2 lžičky hořčice, 1/2 citrónu, sůl, pepř, 1/2 lžičky cukru, 2 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, petrželová nať, kopr, řeřicha, pažitka

Filé nakrájíme na plátky asi 2-3 cm silné, naskládáme do nádoby a zalijeme asi polovinou oleje, do něhož přidáme nastrouhaný česnek, pepř, sůl, oregáno, petrželku a kopr. Necháme v chladu 24 hodin. Pak opečeme na oleji. Mezitím si připravíme omáčk...

Smažené kostky z filé

Smažené kostky z filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 dkg rybího filé, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky soli, 1 hrneček oleje na smažení

K přípravě tohoto jídla se snažíme vyhledat druh filé, které se co nejméně rozpadá.... Filé nakrájíme na kostky a obalíme v těstíčku, které připravíme z vajec, mouky, lisovaného česneku, soli a mletého kmínu. Rozpálíme větší množství oleje n...

Ryba načerveno

Ryba načerveno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rybího filé, 250 ml boloňské omáčky, 150 g nastrouhaného sýra

Polorozmražené plátky ryby omyjeme a položíme do zapékací mísy. Boloňskou omáčku zalijeme 2 dl vody, přidáme strouhaný sýr a dobře zamícháme. Omáčkovou směsí zalijeme ryby a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 35 minut. Nesolíme!

Panganius na grilu se sýrovou omáčkou

Panganius na grilu se sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rybího filé (Panganius), 1 lžička mletého kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 l mléka, 15 dkg Nivy, 2 balení taveného sýra - větší obdélníkové, 1 lžička bazalky

Plátky rybího filé posolíme, pokmínujeme a ugrilujeme či opečeme na pánvi. Do mléka rozmělníme tavený sýr, nastrouháme Nivu a přivedeme k varu. Když se sýr řádně rozvaří, zahustíme hotovou bílou jíškou, případně dosolíme, ale to záleží na množ...

Rybí filé s jablky a kešu

Rybí filé s jablky a kešu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce rybího filé, 2 jablka, 150 g kešu ořechů, 1 cibule, 3 lžíce bílého jogurtu, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce pažitky, 150 ml rostlinného oleje, špetka mletého pepře, špetka soli

Plátky filé osolíme a opepříme, obalíme v mouce a zlehka opečeme po obou stranách, přidáme kolečka cibule a kostičky oloupaných a vyjádřincovaných jablek a kešu. Zlehka pečeme doměkka. Naservírujeme na talíř ozdobené jogurtem a nasekanou pažitkou.

Filé v pivním těstíčku

Filé v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé, 2 vejce, 120 g polohrubé mouky, 1 pokrmový tuk 100%, 6 lžic světlého piva, mletý pepř, sůl

Rybí filé rozporcujeme, osolíme a obalíme v mouce. Z vajec, piva a mouky ušleháme těstíčko, které osolíme, opepříme. Porce filé namáčíme v těstíčku a prudce osmažíme po jedné straně. Když filé obrátíme, opékáme mírněji pod pokličkou. Filé při zach...

stránka: