Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Rybí vývar

Candát po maďarsku

Candát po maďarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g candáta, 2 ks žloutku, 300 ml zakysané smetany, 1 ks citrónu, 750 ml rybího vývaru (z hlavy, ploutví a ocasu), 150 g kořenové zeleniny, 3 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička soli

Naporcovanou rybu osolíme, posypeme mletou paprikou, vložíme do hluboké pánve, podlijeme procezeným vývarem z ryby, zeleniny a koření a dusíme na mírném ohni doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Podušené porce urovnáme na mísu, do šťávy z...

Filé v zelenině

Filé v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rybího filé, sůl a pepř dle chuti, 3 lžíce hladké mouky, 100 ml oleje, 3 mrkve, 3 cibule, 200 ml rajčatového pyré, 1 bobkový list, 3 hřebíčky, kousek celé skořice, 200 ml rybího vývaru, 2 lžíce petrželky

Rybí filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousky filé na něm opečeme po obou stranách doměkka. Vyjmeme, narovnáme do servírovací mísy a připravíme si zeleninovou omáčku...

Jednoduchý rybí vývar

Jednoduchý rybí vývar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 lžička fenyklu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks mrkve, 1 ks řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 2 ks pórku, 400 g sterilovaných rajčat, 500 ml rybího vývaru, 200 g tresky, 85 g krevet

Mrkev a dva řapíky celeru nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na tenké plátky. Fenyklová semínka, mrkev, celer a utřený česnek smažíme 5 minut na oleji. Poté přidáme pórek, rajčata, vývar, sůl a pepř. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme...

Kapr pečený po třeboňsku

Kapr pečený po třeboňsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 6 stroužků česneku, 1/2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 80 g másla, 1/2 sklenka rybího vývaru nebo vody

Připravíme si filety z kapra, porce pečlivě osušíme papírovou utěrkou, potřeme je solí utřenou s česnekem, posypeme kmínem a v pekáči na rozehřátém másle pečeme v troubě cca 15 minut při 190°C. V průběhu pečení rybu občas přeléváme vypečenou šťá...

Krevetová polévka s kokosovým mlékem a citrónovou trávou a limetkovými listy

Krevetová polévka s kokosovým mlékem a citrónovou trávou a limetkovými listy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krevety, 1 dcl rybího vývaru, 15 g čínského zelí, 25 g mrkve, 25 g cibule, 1 g koriandru, 5 g citronové trávy, 1 g chilli, 2 g žampionů, 2 g zázvoru, 2 g česneku, troška kokosového mléka, 4 limetkové listy, 4 listy pok choi

Zázvor, česnek, mrkev a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na olivovém oleji orestujeme nejdříve mrkev, poté zázvor, česnek a nakonec cibuli. Po minutě restovaní přidáme krevetový vývar, kokosové mléko, citrónovou trávu, limetové listy a koriandr. ...

Květáková omáčka

Květáková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka květáku, 500 ml rybího vývaru, 2 citróny, 250 ml sladké smetany, špetka soli, špetka pepře cayenského

Květák důkladně omyjeme a rozebereme na růžičky a povaříme je v rybím vývaru se šťávou a kůrou ze dvou citronů. Když je květák měkký, rozšleháme ho ponorným mixerem ve vývaru. Přilijeme smetanu a dochutíme solí, pepřem a případně další citronovou ...

Losos ve vermutové omáčce

Losos ve vermutové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 podkovy z lososa (150 g), sůl a bílý pepř dle chuti, 1 citrón, Na omáčku: 2 dl rybího vývaru, 2 dl suchého vermutu, 2 žloutky, 2 lžíce husté smetany, sůl a bílý pepř dle chuti, 1 lžíce jemně nasekaného kerblíku

Podkovy z lososa okořeníme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do perforované misky a vaříme 10-15 minut (v parní troubě v páře). Uvolněnou šťávu (rybí vývar) dáme spolu se 2 dl vermutu do hrnce a necháme 2-3 minuty projít varem. Při...

Opékaná treska s paellou a šafránem

Opékaná treska s paellou a šafránem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

90 ml olivového oleje, 200 g choriza, 3 ks šalotky, 3 stroužky česneku, 2 lžíce mleté papriky, 300 g dlouhozrnné rýže, 1 l rybího vývaru, 1 lžíce másla, 300 g krevet, 2 lžíce petrželové natě, 1 citrón, 1 kg tresky, 1/2 lžičky šafránu

Do velké pánve dáme lžíci olivového oleje. Na něm opečeme šalotku a česnek nakrájené na jemno a klobásu nakrájenou na plátky. Opékáme asi 8 minut. Poté přidáme papriku a za stálého míchání opékáme tak 3 minuty. Poté přidáme rýži a pořádně zamích...

Paella

Paella

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks cibule, 1 ks mrkve, 4 ks rajčat, 2 ks papriky (kapie), 4 ks česneku, 2 ks tresky, 3 ks langusty, 3 ks krevet, 4 lžičky olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky šafránu, 500 g kulatozrnné rýže, 1 l rybího vývaru

Všechnu zeleninu nakrájíme najemno. Rybí filety nakrájíme na kousky a spolu s krevetami a langustami opečeme na olivovém oleji. Dáme je stranou. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm cibuli. Po dvou minutách přidáme zbylou zeleninu a...

Paella „mixta“

Paella „mixta“

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti celých krevet (velikost cca 30-40), 100 g kalamára (sépie) na kroužky, 100 g mořských plodů, 100 g kuřecího masa, 100 g králičího masa, 6 slávek v poloviční schránce, 150 g čerstvé červené papriky, 20 g zeleného hrášku, 1 lžíce jemně krájené cibule, 1 lžička česneku, 0,02 g šafránu, ½ lžíce rybího vývaru, 150 g rýže (arabika)

Na olivovém oleji osmahneme slávky a krevety cca 8 minut. Odložíme stranou na připravený talířek. Do oleje dáme masa a o chvilku později přidáme šafrán, cibuli, česnek a kroužky z kalamára (sépie) a nakrájené proužky z červené papriky. Osmahneme c...

Španělská pražma v mandlové krustě

Španělská pražma v mandlové krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pražma, špetka soli, troška pepře bílého, 2 lžíce hladké mouky, 1 balení slunečnicového oleje, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 500 ml rybího vývaru, 200 g mandlí, 2 hrsti petrželové natě

Ryby vykuchejte, očistěte a omyjte pod studenou vodou. Pak je osušte, lehce opepřete, osolte a obalte v hladké mouce. Na větší pánvi rozehřejte olej a připravené pražmy po obou stranách opečte. Můžete je také osmažit ve fritovacím hrnci. Potom je ...