Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Rybíz

Pikantní koláč s rybízem

Pikantní koláč s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 60 g mletých mandlí, 220 g cukru krupice, 3 vejce, 100 g másla, špetka soli, 250 g červeného rybízu, 2 hrsti sekaných mandlí, 1 lžíce solamylu

Prosátou mouku smícháme s mletými mandlemi, solí a cukrem (100 g). Přidáme 2 žloutky a změklé máslo. Vše rukama zpracujeme v těsto, které necháme ve fólii cca půl hodiny v chladu odpočinout. Rybíz umyjeme a necháme okapat. Zatím si připravíme tuh...

Rybízový dort

Rybízový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 g másla, 2 vejce, 100 g včelího medu, 250 ml mléka, 1 a 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce strouhanky, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 hrst rybízu, 100 g ovocného želé, hrst rozinek, 2 lžíce rumu, 200 g jemných vloček

Předem si namočíme rozinky do rumu. Žloutky spojíme s vločkami, medem a mlékem. Vmícháme rozinky a kypřící prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Do strouhankou vysypané formy vlijeme těsto a pečeme asi hodinu. Po upečení necháme ko...

Svěží dort s rybízem

Svěží dort s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

430 ml mléka, 1/2 balení droždí (kvasnice), 200 g polohrubé mouky, 350 g másla, 130 g cukru krupice, 80 g cukru moučka, špetka soli, 1 balení vanilkového cukru, 50 ml sladké smetany, 2 hrst sekaných mandlových lupínků, 1 balení vanilkového pudinku, 150 ml vaječného likéru, 250 g rybízu

V teplém mléce (80 ml) rozdrobíme droždí. Necháme malinko kvásek vzejít. Mouku smícháme se špetkou soli, cukrem (30 g), prohněteme se změklým máslem (50 g) a zapracujeme kvásek. Necháme na teplém místě kynout alespoň půl hodiny. Na vále pak znovu...

Koláč plněný krémem a ovocem

Koláč plněný krémem a ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 175 g másla, 100 g ztuženého pokrmového tuku, 150 g cukru moučky, 1 vejce, sůl, 2 pudinky vanilkové příchutě, 500 ml mléka, 1 červená želatina, 1-2 hrnečky směsi černého a červeného rybízu

Mouku smícháme se solí, vejcem a 50 g cukru. Přidáme pokrájený ztužený pokrmový tuk a vypracujeme těsto. Vyválíme placku, dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 20 cm. Z těsta vytvarujeme okraj asi 5 cm vysoký. Těsto propícháme...

Rybízová buchta od babičky

Rybízová buchta od babičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

550 g cukru moučky, 500 g polohrubé mouky, 500 g hladké mouky, 350 g másla, 30 g droždí (kvasnic), 1 sklenka rybízové marmelády, 500 g rybízu, 150 ml mléka, 2 vanilkové cukry, 1 vejce, špetka soli

Z hladké mouky, 100 g másla, 50 g cukru moučky, droždí, mléka, vejce a soli si připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Z polohrubé mouky, 500 g cukru moučky a 250 g másla si připravíme posypku (viz související recepty). Kynuté těsto si ...

Zmrzlina z černého rybízu

Zmrzlina z černého rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml vody, 250 g cukru krystalu, 600 g črného rybízu, 1/2 lžičky mleté vanilky, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Vodu smícháme s cukrem a vanilkou. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Vzniklý sirup necháme vychladnout. Mezitím rozmixujeme černý rybíz, propasírujeme sítem a přidáme do vychladnutého sirupu. Nakonec opatrně vmí...

Miska zdravé výživy

Miska zdravé výživy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g mandlí, 1 lžíce sezamu, 5 lžic kokosové moučky, 2 hrsti malin, 2 hrsti rybízu, 1 hrst angreštu, 1 hrst jahod, 2 hrsti slunečnicových semínek, 400 ml mléka

Do větší misky vlijeme mléko. Přidáme kokosovou moučku, sezamová a slunečnicová semínka, nakrájené mandle, angrešt, jahody, maliny a rybíz. Vše promícháme a ihned podáváme, dokud je ovoce čerstvé.

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 2 vanilkové cukry, 3 lžíce cukru moučky, 1 velké balení piškotů dětských, 300 g rybízu, 1 čirou želatinu

Na dno nádoby položíme pečicí papír nebo fólii a formu vyložíme piškoty. Teprve poté připravíme krém. Krém: Smetanu ušleháme s cukrem, přidáme jogurt a krátce šleháme. Poté připravíme podle návodu želatinu, vmícháme do něj lžíci krému, důkladně ...

Nepečená tvarohová bábovka

Nepečená tvarohová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 1 zakysanou smetanu, 4-5 lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 čirou želatinu, 100 g rybízu, 100 g angreštu, 1 balení piškotů dětských

Tvaroh ušleháme se zakysanou smetanou, cukrem a poté zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a vmícháme uvařenou želatinou, kterou jsme připravili dle návodu na obalu. Bábovkovou formu vyložíme potravinovou fólií, vlijeme polovinu hmoty, poklademe piš...

Salát z pampelišek

Salát z pampelišek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 utlučený hřebíček, 1 a půl lžíce balzámového octa, 3 lžíce olivového oleje, 1-2 hrsti červeného rybízu, hrubá sůl, mletý pepř, velký svazek pampeliškových listů, 1 svazek pažitky, česnek

V malé misce dohromady ušleháme ocet, česnek, hřebíček a postupně přidáváme olej, až směs zhoustne. Přidáme polovinu rybízu. Omyté pampeliškové listí promícháme se solí, pepřem a nakonec se zálivkou. Salát rozdělíme na talíře a posypeme pažitkou a...

Nepečená jogurtová polokoule

Nepečená jogurtová polokoule

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Rama cremefine nebo šlehačka, 1 zakysaná smetana, 1 malý bílý jogurt, 3 lžíce cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce citrónové šťávy, 6 plátků želatiny, 50 ml mléka, 300 g rybízu pocukrovaného 3 lžícemi cukru, piškoty dětské

Mísu vyložíme potravinovou folií. Ramu ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme zakysanou smetanu, jogurt, citronovou šťávu a aroma. Želatinu necháme nabobtnat 10 minut ve vodě, poté vymačkáme. Půl plátku želatiny rozpustíme v trošce ohřaté ...

Omáčka z rybízu

Omáčka z rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybízu, 50 g cukru, 50 g hladké mouky, 200 ml sladké smetany, 50 g másla, 1 ks citrónu, špetka soli

Rybíz očistíme, vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přisypeme cukr a uvedeme do varu. Máslo si rozpustíme v dalším hrnci, přisypeme mouku, uděláme jíšku, kterou vmícháme do měkkého rybízu, promícháme a povaříme. Poté omáčku prolisujeme, přilijeme sm...

Rybízová omáčka

Rybízová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g ze stopek obraného červeného rybízu, 125 g černého rybízu, 50 g cukru krystal, pomerančová šťáva

Ovoce s cukrem dáme do středně velkého hrnce. Za občasného míchání ho povaříme při mírné teplotě, až se cukr rozpustí. Ovoce změkne a pustí šťávu. Podle chuti ho dosladíme cukrem. Ovocnou směs propasírujeme skrz síto. Pro ostřejší chuť můžeme přid...

Rybízová omáčka

Rybízová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g ze stopek obraného červeného rybízu, 125 g černého rybízu, 50 g cukru krystal, pomerančová šťáva

Ovoce s cukrem dáme do středně velkého hrnce. Za občasného míchání ho povaříme při mírné teplotě, až se cukr rozpustí. Ovoce změkne a pustí šťávu. Podle chuti ho dosladíme cukrem. Ovocnou směs propasírujeme skrz síto. Pro ostřejší chuť můžeme přid...

Klokaní svíčková s rybízovou omáčkou

Klokaní svíčková s rybízovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g klokaní svíčkové, špetka soli, nahrubo mletý pepř černý a zelený, 1 lžíce koňaku, 2 dcl rostlinného oleje, 1 lžíce rybízové marmelády, 1 lžička Solamylu, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžíce olivového oleje

Klokaní svíčkovou zlehka rozmrazíme, opláchneme a osušíme. Maso opepříme nahrubo mletými pepři. Do oleje vmícháme koňak, citrónovou šťávu a promícháme. Do vzniklé směsi vložíme maso a necháme přes noc uležet v chladu. Na pánvi rozpálíme olivový ol...

Rybízová polévka

Rybízová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybízu, 1,5 l vody, 60 g moučkového cukru, 30 g Solamylu, špetka soli

Rybíz omyjeme, odstopkujeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, osolíme a necháme vařit, když je rybíz uvařený, prolisujeme ho. Solamyl rozmícháme s troškou vody, přidáme do polévky a necháme projít varem.

Rybízový  kynutý koláč

Rybízový kynutý koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 40 g droždí (kvasnice), 50 g cukru krystal, 250 ml mléka, 75 g másla, špetka soli, 1 vejce, 500 g rybízu, 4 lžíce hrubé mouky, 4 lžíce cukru moučky, 1 lžička Hery

Z vlažného mlieka, trochy kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme, zmiešame so štipkou soli, rozpusteným maslom, rozšľahaným vajcom a kváskom a vypracujeme hladké, vláčne cesto. Prikryjeme ho a necháme nakysnúť. Medzitým r...

Ovocný talíř

Ovocný talíř

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst malin, hrst třešní, hrst rybízu

Ovocie opláchneme, osušíme a naaranžujeme na tanier, dozdobíme zelenými lístkami.

Dvoubarevná placka s rybízem

Dvoubarevná placka s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g polohrubé mouky, 1+1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 300 g cukru krystal, 2 vejce, 160 g rostlinného oleje, 3 lžíce kakaa, 450 ml mléka, 1/2 lžičky skořice, rybíz

V jedné misce připravíme tmavé těsto z 300 g polohrubé mouky, 1 prášku do pečiva, 150 g krystalového cukru, 3 lžic kakaového prášku, 0,5 lžičky skořice, 1 vejce, 80 g oleje a 250 ml mléka. Ve druhé misce uděláme světlé těsto z 300 g polohrubé mou...

Omáčka z červeného rybízu

Omáčka z červeného rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g červeného rybízu, 50 g másla, 70 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 50 ml mléka, citronová šťáva, špetka soli

Z masla a múky pripravíme ružovú zápražku. Zalejeme ju studenou vodou a mliekom, posolíme a dobre povaríme. Pridáme očistené umyté ríbezle a cukor, ešte trochu povaríme a podľa chuti okyslíme citrónom. So soľou v ovocných omáčkach veľmi opatrne, p...

Jogurtový koláč s letním ovocem

Jogurtový koláč s letním ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 250 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 150 g másla nebo Hery, 500 ml bílého jogurtu, 300 g letního ovoce (rybíz, maliny, jahody apod.), 3 lžíce cukru krystalu

Změklé máslo utřeme s krupicovým cukrem. Přidáme vejce, jogurt a šleháme ručním mixerem. Pozvolna přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Vznikne hladká hmota, kterou nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na takto připravené těsto klademe čer...

Borůvkovo - rybízový koláč s tvarohem

Borůvkovo - rybízový koláč s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g polohrubé mouky, 1 malé vejce, 2 lžičky cukru krystal, špetka soli, trocha mléka, 15 g droždí (kvasnice), 150 g borůvek, 150 g rybízu, 250 g tvrdého tvarohu , 1 sáček vanilkového cukru, troška citronové kůry, troška másla, cukru moučky a hrubé mouky na drobenku, 25 ml rostlinného oleje

Z droždí, mléka a trošky cukru připravíme kvásek, vykynutý přimícháme do mouky, přidáme špetku soli, vejce, olej, zbylý cukr a vypracujeme hladké, vláčné těsto, které přikryjeme a necháme vykynout. 26 cm dortovou formu vymažeme máslem. Rybíz i bor...

Rybízová šťáva

Rybízová šťáva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rybízu, 1 kg cukru krystal, 1 citrón, 1 l převařené vody

Vodu přivedeme k varu a necháme vychladnout. Do třílitrové zavařovací sklenice si dáme omytý rybíz (může být i se stopkami, nemusí se otrhávat) přidáme na plátky nakrájený citron a zalijeme vychladlou převařenou vodou. Přes sklenici dáme utěrku a ...

Letní nákyp

Letní nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 8 plátků chleba, 175 g cukru moučka, 3 dcl vody, 225 g jahod, 500 g malin, 175 g rybízu, 175 g ostružin, troška máty peprné, 1 balení smetany

Olejem vytřeme 6 forem o objemu 1,5 dl. Formy vyložíme chlebem. Do pánve dáme cukr s vodou. Jemně, za stálého míchání necháme rozpustit, pak uvedeme do varu a vaříme 2 minuty. Ponecháme stranou 6 větších jahod na ozdobení. Do uvařeného sirupu...

Mascarponový krém s rybízem

Mascarponový krém s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mascarpone, 100 g smetany, 50 ml pomerančové šťávy, 75 g cukru krupice, 250 g černého rybízu, 1 lžíce cassisu (likér z rybízu, můžeme nahradit ovocnou šťávou), troška mátových lístků na zdobení

Mascarpone smícháme metličkou se smetanou, pomerančovou šťávou a 40 g cukru. Opereme rybíz, zbavíme ho stopek a necháme okapat. 150 g ovoce spolu se zbylým cukrem a cassisem najemno rozemeleme a propasírujeme přes síto. Mascarponový krém dáme na m...

stránka: