Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Rybíz

Miska zdravé výživy

Miska zdravé výživy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g mandlí, 1 lžíce sezamu, 5 lžic kokosové moučky, 2 hrsti malin, 2 hrsti rybízu, 1 hrst angreštu, 1 hrst jahod, 2 hrsti slunečnicových semínek, 400 ml mléka

Do větší misky vlijeme mléko. Přidáme kokosovou moučku, sezamová a slunečnicová semínka, nakrájené mandle, angrešt, jahody, maliny a rybíz. Vše promícháme a ihned podáváme, dokud je ovoce čerstvé.

Salát z pampelišek

Salát z pampelišek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 utlučený hřebíček, 1 a půl lžíce balzámového octa, 3 lžíce olivového oleje, 1-2 hrsti červeného rybízu, hrubá sůl, mletý pepř, velký svazek pampeliškových listů, 1 svazek pažitky, česnek

V malé misce dohromady ušleháme ocet, česnek, hřebíček a postupně přidáváme olej, až směs zhoustne. Přidáme polovinu rybízu. Omyté pampeliškové listí promícháme se solí, pepřem a nakonec se zálivkou. Salát rozdělíme na talíře a posypeme pažitkou a...

Rybízová omáčka

Rybízová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g ze stopek obraného červeného rybízu, 125 g černého rybízu, 50 g cukru krystal, pomerančová šťáva

Ovoce s cukrem dáme do středně velkého hrnce. Za občasného míchání ho povaříme při mírné teplotě, až se cukr rozpustí. Ovoce změkne a pustí šťávu. Podle chuti ho dosladíme cukrem. Ovocnou směs propasírujeme skrz síto. Pro ostřejší chuť můžeme přid...

Rybízová omáčka

Rybízová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g ze stopek obraného červeného rybízu, 125 g černého rybízu, 50 g cukru krystal, pomerančová šťáva

Ovoce s cukrem dáme do středně velkého hrnce. Za občasného míchání ho povaříme při mírné teplotě, až se cukr rozpustí. Ovoce změkne a pustí šťávu. Podle chuti ho dosladíme cukrem. Ovocnou směs propasírujeme skrz síto. Pro ostřejší chuť můžeme přid...

Ovocný talíř

Ovocný talíř

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst malin, hrst třešní, hrst rybízu

Ovocie opláchneme, osušíme a naaranžujeme na tanier, dozdobíme zelenými lístkami.

Rybíz jako brusinky

Rybíz jako brusinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červeného rybízu, 265 ml vody, 250 ml octa, 650 g cukru krupice, 1 celá skořice, 5 hřebíčků

Rybíz zbavíme stopek, opereme. 250 ml vody svaříme s octem a přelejeme na rybíz. Necháme 5 minut a scedíme. Do hrnce nalijeme 1,5 dl vody, přidáme cukr a přivedeme do varu. Vložíme rybíz, koření a ještě 10 minut povaříme. Horké plníme do skleniček...

Bublanina s černým rybízem

Bublanina s černým rybízem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 150 g cukru krupice, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 150 g rostlinného oleje, 3 vejce, 250 ml mléka, 250 g rybízu

Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva, přidáme vejce, olej, mléko a vyšleháme těsto. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem a rozetřeme těsto. Omytý černý rybíz obalíme v moučkovém cukru a nasypeme na těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě...

Rybízový salát s griotkou

Rybízový salát s griotkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 broskve, 2 nektarinky, 100 g angreštu, 200 g rybízu, 2 lžíce cukru moučka, 2-3 lžíce Griotky

Nektarinky a broskve vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je s rozpůleným angreštem a kuličky rybízu, pocukrujeme a polijeme griotkou. Promícháme a necháme v lednici odležet.

Rybízovo-jogurtové muffinky

Rybízovo-jogurtové muffinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g bílého rybízu, 130 g červeného rybízu, 255 g polohrubé mouky, 2 slepičí vejce, 155 g cukru krupice, 2 ks vanilkového cukru, 125 g másla, 150 g ovocného jogurtu, 1 dcl smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička citronové kůry

Celá vajíčka vyšleháme. V druhé míse utřeme máslo s cukrem. Přidáme smetanový ovocný jogurt s malinovou příchutí, vanilkový cukr, citronovou kůru, smetanu ke šlehání, rozšlehaná vajíčka a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Na závěr přidáme č...

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 2 vanilkové cukry, 3 lžíce cukru moučky, 1 velké balení piškotů dětských, 300 g rybízu, 1 čirou želatinu

Na dno nádoby položíme pečicí papír nebo fólii a formu vyložíme piškoty. Teprve poté připravíme krém. Krém: Smetanu ušleháme s cukrem, přidáme jogurt a krátce šleháme. Poté připravíme podle návodu želatinu, vmícháme do něj lžíci krému, důkladně ...

Nepečená tvarohová bábovka

Nepečená tvarohová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 1 zakysanou smetanu, 4-5 lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 čirou želatinu, 100 g rybízu, 100 g angreštu, 1 balení piškotů dětských

Tvaroh ušleháme se zakysanou smetanou, cukrem a poté zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a vmícháme uvařenou želatinou, kterou jsme připravili dle návodu na obalu. Bábovkovou formu vyložíme potravinovou fólií, vlijeme polovinu hmoty, poklademe piš...

Omáčka z rybízu

Omáčka z rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybízu, 50 g cukru, 50 g hladké mouky, 200 ml sladké smetany, 50 g másla, 1 ks citrónu, špetka soli

Rybíz očistíme, vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přisypeme cukr a uvedeme do varu. Máslo si rozpustíme v dalším hrnci, přisypeme mouku, uděláme jíšku, kterou vmícháme do měkkého rybízu, promícháme a povaříme. Poté omáčku prolisujeme, přilijeme sm...

Rybízová polévka

Rybízová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybízu, 1,5 l vody, 60 g moučkového cukru, 30 g Solamylu, špetka soli

Rybíz omyjeme, odstopkujeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, osolíme a necháme vařit, když je rybíz uvařený, prolisujeme ho. Solamyl rozmícháme s troškou vody, přidáme do polévky a necháme projít varem.

Dvoubarevná placka s rybízem

Dvoubarevná placka s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g polohrubé mouky, 1+1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 300 g cukru krystal, 2 vejce, 160 g rostlinného oleje, 3 lžíce kakaa, 450 ml mléka, 1/2 lžičky skořice, rybíz

V jedné misce připravíme tmavé těsto z 300 g polohrubé mouky, 1 prášku do pečiva, 150 g krystalového cukru, 3 lžic kakaového prášku, 0,5 lžičky skořice, 1 vejce, 80 g oleje a 250 ml mléka. Ve druhé misce uděláme světlé těsto z 300 g polohrubé mou...

Omáčka z červeného rybízu

Omáčka z červeného rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g červeného rybízu, 50 g másla, 70 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 50 ml mléka, citronová šťáva, špetka soli

Z masla a múky pripravíme ružovú zápražku. Zalejeme ju studenou vodou a mliekom, posolíme a dobre povaríme. Pridáme očistené umyté ríbezle a cukor, ešte trochu povaríme a podľa chuti okyslíme citrónom. So soľou v ovocných omáčkach veľmi opatrne, p...

Rybízová šťáva

Rybízová šťáva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rybízu, 1 kg cukru krystal, 1 citrón, 1 l převařené vody

Vodu přivedeme k varu a necháme vychladnout. Do třílitrové zavařovací sklenice si dáme omytý rybíz (může být i se stopkami, nemusí se otrhávat) přidáme na plátky nakrájený citron a zalijeme vychladlou převařenou vodou. Přes sklenici dáme utěrku a ...

Letní nákyp

Letní nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 8 plátků chleba, 175 g cukru moučka, 3 dcl vody, 225 g jahod, 500 g malin, 175 g rybízu, 175 g ostružin, troška máty peprné, 1 balení smetany

Olejem vytřeme 6 forem o objemu 1,5 dl. Formy vyložíme chlebem. Do pánve dáme cukr s vodou. Jemně, za stálého míchání necháme rozpustit, pak uvedeme do varu a vaříme 2 minuty. Ponecháme stranou 6 větších jahod na ozdobení. Do uvařeného sirupu...

Mascarponový krém s rybízem

Mascarponový krém s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mascarpone, 100 g smetany, 50 ml pomerančové šťávy, 75 g cukru krupice, 250 g černého rybízu, 1 lžíce cassisu (likér z rybízu, můžeme nahradit ovocnou šťávou), troška mátových lístků na zdobení

Mascarpone smícháme metličkou se smetanou, pomerančovou šťávou a 40 g cukru. Opereme rybíz, zbavíme ho stopek a necháme okapat. 150 g ovoce spolu se zbylým cukrem a cassisem najemno rozemeleme a propasírujeme přes síto. Mascarponový krém dáme na m...

Rybízový koláč s vaječným krémem

Rybízový koláč s vaječným krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g másla, 150 g cukru krupice, 6 vajec, špetka soli, 350 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 150 g mletých mandlí, 2 sáčky (40 g) vanilkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání , rybíz (množství podle chuti)

Změklé máslo ušleháme s krupicovým cukrem a špetkou soli do pěny. Po chvíli postupně přišleháme 4 vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a mandlemi a vmícháme do našlehané pěny. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech....

Pečený čaj ze švestek a rybízu

Pečený čaj ze švestek a rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg švestek, 1 kg červeného rybízu, 1200 g cukru krupice, 6 hřebíčků, 1 lžička skořice, 120 ml rumu

Omyté a vypeckované švestky nakrájíme na čtvrtinky. Nasypeme je na plech a smícháme s červeným rybízem. Přidáme cukr a koření a dobře promícháme. Troubu rozpálíme na 200 °C a ovoce pečeme asi 30 minut. Vyjmeme z trouby a přidáme rum. Hotový čaj n...

Koláč s rybízovým sněhem

Koláč s rybízovým sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cukru krystal, 150 ml studeného mléka, 4 bílky, 300 g hrubé mouky, 4 žloutky, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 100 g másla nebo Hery, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 500-800 g červeného rybízu

Do mísy vložíme 150 g krystalového cukru a 1 vanilkový pudink. Promícháme a vsypeme obraný, propláchnutý a okapaný rybíz. Mražený nerozmrazujeme. Lze použít 500 - 800 g, záleží na tom, kdo kolik rád. Ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a obracením vařeč...

Angreštová marmeláda s ananasem

Angreštová marmeláda s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg angreštu, 50 dkg bílého rybízu, 1 konzerva ananasového kompotu, 1500 g cukru krystal, 1 lžička kyseliny citronové, 2 Želírfixy 1:1

Angrešt, rybíz a ananas pomeleme na mlýnku na ovoce. Šťávu z kompotu doplníme do 2 litrů vylisovanou šťávou z angreštu a ananasu. Želírfixy promícháme s troškou cukru a přidáme do vařící šťávy. Povaříme 3 minuty a potom přidáme zbývající cukr a op...

Koláč z křehkého těsta s jostou a rybízem

Koláč z křehkého těsta s jostou a rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky hladké špaldové mouky, 1 prášek do pečiva bez fosfátů, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce třtinového cukru, 1/2 hrnku mléka, 1 lžíce řepkového oleje, Na náplň: 150 g josty , 150 g rybízu, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička mleté skořice, 50 g másla

Ve větší míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Vmíchejte vejce, vanilkový a třtinový cukr a mléko. Nakonec přidejte řepkový olej. Vypracujte těsto a vlijte jej do vymazané a moukou vysypané formy (nebo ji místo toho vyložte pečicím papírem). J...

Kuře s jablky

Kuře s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 4 jablka, 80 g másla, podle chuti sůl, 1 lžíce drcených vlašských ořechů, 2-3 lžíce rybízového džemu

Kuře osolíme a na másle pečeme dorůžova. Před dopečením k němu přidáme neloupaná rozpůlená jablka. Jablka vyplníme džemem smíchaným s ořechy. Kuře dopečeme.

Rybízovo-banánová marmeláda

Rybízovo-banánová marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3,5 kg červeného rybízu, 1,2 kg banánů, 2 kg želírovacího cukru

Rybíz očistíme a vaříme do rozvaření. Rozmixujeme a přecedíme přes cedník. Vznikne tak 3 l husté šťávy. Banány oloupeme a rozvaříme (vznikne 1 l banánové kaše). Rybízovou šťávu promícháme s banánovou hmotou přidáme 2 kg želírovacího cukru - (Labet...

stránka: