Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Sádlo

Sardinková pomazánka

Sardinková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sardinek, 1/8 balení sádla, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 cibule, 1 vejce

Vejce uvaříme na tvrdo, nakrájíme na kostičky, přidáme sardinky, sádlo, najemno nakrájenou cibuli a dle chuti hořčici. Zamícháme a mažeme na pečivo.

Staročeský báč

Staročeský báč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml plnotučného mléka, 40 g droždí (kvasnice), 1/2 lžičky cukru krupice, 750 g brambor, 250 g slaniny, 50 g škvarků, 300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 3 lžičky majoránky, 3 lžíce sádla

Nejprve si připravíme kvásek. Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj kvásek a přidáme cukr, který podporuje kynutí. Druhou polovinu mléka ohřejeme tak, aby bylo horké, ale nevařilo se. Mezitím si oloupeme a nastrouháme bramb...

Smažené škubánky

Smažené škubánky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1/2 lžičky soli, 8 lžíc sádla, 50 g polohrubé mouky

Brambory oloupeme a nakrájíme. Uvaříme je v osolené vodě doměkka. Poté část vody slijeme a brambory zaprášíme moukou. Necháme je tak přiklopené stát asi 10 minut. Poté je rozšťoucháme. Lžící tvarujeme škubánky, které opékáme na sádle dozla...

Piadina romagnola

Piadina romagnola

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce droždí (kvasnice), 150 g sádla, 1 špetka soli, 500 g hladké mouky, 1 lžička sody bikarbóny

Sádlo rozpustíme, aby bylo tekuté, ale ne horké. Smícháme ho s 200 ml vlažné vody a s droždím. Přidáme i sůl. Mouku smícháme se sodou a postupně ji zapracováváme do sádlové směsi. Vznikne nám tuhé těsto. To necháme 30 minut na teplém místě kyno...

Srnčí plíce a srdce na smetaně

Srnčí plíce a srdce na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 srnčí plíce a srdce, 1 velká cibule, 100 g sádla, sůl a kmín podle potřeby, 300 ml sladké smetany, 4 zarovnané lžíce hladké mouky, Vývar: 1000 ml vody, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 4 kuličky jalovce, 2 větvičky tymiánu, 2-3 bobkové listy, pár kapek octa

Srnčie pľúcka a srdce dôkladne opláchneme. Zo srdca stiahneme pevný blanitý obal, rozrežeme ho a dôkladne vyumývame. Pľúcka aj srdce pokrájame na drobnejšie kúsky. Na tuku speníme cibuľu, pridáme pokrájané vnútornosti, posolíme, posypeme rascou a ...

Bylinkové halušky

Bylinkové halušky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 12 lžic hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 lžíce sušené petrželové natě, 1 lžíce sušené pažitky , 1 lžíce sušených kousků papriky (kapie) , špetka pepře, 1-2 lžíce sádla

Oloupané a očištěné syrové brambory rozmixujeme na kašičku.Postupně zapracováváme hladkou mouku, dochutíme sušenou petrželkou, pažitkou, sušenými kousky červené papriky, solí a pepřem. Vypracujeme husté těsto. Necháme 5 minut odležet. Pozor: p...

Knedlíky z rohlíků s bylinkami

Knedlíky z rohlíků s bylinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 starší rohlíky, 1 lžička polohrubé mouky, 1 lžíce směsi čerstvé petrželky a majoránky, 1 lžíce sádla, 125 ml mléka, 1 vejce, 1 špetka soli do rohlíků, 1 lžička soli do vody na vaření

Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Majoránku a petrželku umyjeme pod tekoucí studenou vodou a nasekáme. Mléko dáme vařit, rozpustíme v něm 1 lžíci sádla a přidáme špetku soli. Nakrájené rohlíky zalijeme vroucím mlékem se sádlem a...

Kakaové bochánky

Kakaové bochánky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg sádla, 15 dkg cukru moučka, 16 dkg hladké mouky, 6 dkg kakaa, 1 vanilkový cukr smíchaný s troškou moučkového cukru na obalení

Z ingrediencí uděláme těsto,které necháme cca půl hodiny odležet v ledničce! Poté tvoříme kuličky které dáme na vymazaný plech,a mírně pečeme! Nakonec po upečení obalíme kuličky v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem!

Nudle s míchanými vejci

Nudle s míchanými vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrubé mouky, 6 vajec, 0,5 sklenky vody, 60 g slaniny, 20 g sádla, 30 g cibule, špetka soli, troška pažitky

Z múky, 1 vajca a vody urobíme na doske dosť tuhé rezancové cesto, rozvaľkáme ho natenko a necháme trochu uschnúť. Pokrájame na pruhy široké asi 4 cm, poskladáme na seba a krájame rezance široké asi 0,5 cm. Chvíľu povaríme v mierne osolenej vode. ...

Klobásová pochoutka snadno a rychle

Klobásová pochoutka snadno a rychle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 klobásky, 10 dkg Eidamu nebo jiného tvrdého sýra, 1-2 rajčata, 1-2 cibule, 10 dkg slaniny, troška sádla na opečení (možno i jiný tuk)

Klobásy nařízneme a do vzniklých zářezů vkládáme podle fantazie výše uvedené suroviny. Potom jen rychle opečeme na trošce tuku. Jako příloha je vhodný chléb, hořčice, křen, okurka nebo vše ostatní dle vaší chuti.

Kuřecí droby s majoránkovými knedlíčky

Kuřecí droby s majoránkovými knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích drobů, 1 ks cibule, 1 ks celeru, 2 ks mrkve, 2 ks petržele, 50 g másla, 50 g hladké mouky, špetka soli, 5 ks rohlíků, 250 ml mléka, 2 lžíce sádla, 2 ks vajec, 1 lžíce majoránky, 2 lžíce strouhanky

Droby dáme vařit do osolené vroucí vody, když jsou poloměkké, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu na menší kousky a na kolečka nakrájenou zeleninu. Když jsou droby měkké, vyjmeme je z vývaru, který si přecedíme. Máslo smícháme s moukou a vytvo...

Jelítka s jablky

Jelítka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jelita, 3 jablka, 50 g másla, špetka soli, 2 lžíce sádla

Jelítka nakrájíme na silnější kolečka. Osmahneme je na pánvi - nejdříve na sádle a později na másle dokřupava. Pak přidáme na pánev na kostičky pokrájená oloupaná jablka, která s jelítky smažíme asi 5 minut. Podáváme s brambory nebo pečivem.

Dušené čínské zelí se slaninou

Dušené čínské zelí se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čínské zelí, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 10 dkg slaniny, špetka soli, špetka pepře, 1 šálek vývaru, špetka muškátového květu

Zelí nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Slaninu opečeme, přidáme k ní orestovat cibuli. Hotové přesuneme a uchováváme v teple. Na tuku ze slaniny a cibule krátce orestujeme čínské zelí (2 minutky postačí). Osolím...

Vynikající syrečková panenka

Vynikající syrečková panenka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, 100 g tvarůžků, 100 g šunky, 20 g sterilovaných kapií, 1 vejce, špetka kari, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce sádla na osmažení

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a prudce opečeme po obou stranách. Nastrouháme syrečky, nadrobno nasekáme šunku a kapie, dáme do mísy, rozklepneme na ně vejce, přidáme špetku kari a promícháme. Takto ...

Olomoucké harule

Olomoucké harule

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 velkých brambor, sůl dle chuti, 6 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, 1 vejce, 1 balení tvarůžků, 1 dcl světlého piva, 50 g anglické slaniny, 1 hrneček hrubé mouky, sádlo na osmažení

Brambory oloupeme a nastrouháme - 3/4najemno a 1/4nahrubo, česnek oloupeme a prolisujeme, anglickou slaninu nadrobno nasekáme, syrečky nastrouháme. Vodu z brambor slijeme a necháme stát, aby zůstal na misce škrob. Do nastrouhaných brambor přidáme ...

Hovězí rolky s rukolou a anglickou slaninou

Hovězí rolky s rukolou a anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky hovězí roštěnky, 6 plátků anglické slaniny, 2 hrsti rukoly, pepř, sůl, 2 lžíce sádla na smažení

Roštěnku rozklepeme do půlcentimetrového obdélníku, který nasolíme a napepříme. Na něj klademe plátky slaniny, pak rukolu. Zamotáme a propíchneme párátky nebo jehlicemi ve vzdálenosti 1,5 cm. Mezi párátky pak maso rozkrájíme a smažíme na sádle. Po...

Smažené bramborové špalíčky

Smažené bramborové špalíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 uvařené a vychladlé brambory, 1 malá cibule, 5 dkg anglické slaniny, 1 lžíce sádla, 1 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce hladké mouky (případně více), 1 vejce, olej na smažení

Cibulku a anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Necháme vychladnout. Mezitím si na hrubém struhadle nastrouháme uvařené brambory. K nim pak přidáme mouku, vejce a vychladlou směs cibulky a slaniny. Ve vyšší vrstvě oleje nebo f...

Vepřové medajlonky v županu

Vepřové medajlonky v županu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 12 g uzeniny, 2 g feferonky, 2 g chilli, 3 stroužky česneku, 1 cibulka, 1 lžíce sádla, špetka oregana, špetka solamylu, 12 g oliv, hořčice dle chuti

Cibuli i část feferonek rozsekáme na jemno a smícháme s kořením, hořčicí a sádlem. Touto směsí pomažeme plátky vepřové kýty, které jsme jemně naklepali klouby. Necháme v lednici 12 hodin uležet. Poté obalíme v bramborákové směsi a smažíme na oleji...

Česnečka - rychlovka

Česnečka - rychlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml vody, 1 kostka bujónu, 4 lžíce sušeného plátkového česneku, 1 lžíce strouhané mrkve, 1 lžička sádla, sádlo na opečení, 1 lžička sušené petrželky, 1/2 starší housky

Polovinu starší housky nakrájíme na drobné kostičky a na sádle je osmažíme do zlatova. Do studené vody nasypeme plátky sušeného česneku. Přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Přidáme bujón a mrkev nastrouhanou na hrubo. Krátce povaříme, odstavíme, p...

Česnečka - rychlovka

Česnečka - rychlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml vody, 1 kostka bujónu, 4 lžíce sušeného plátkového česneku, 1 lžíce strouhané mrkve, 1 lžička sádla, sádlo na opečení, 1 lžička sušené petrželky, 1/2 starší housky

Polovinu starší housky nakrájíme na drobné kostičky a na sádle je osmažíme do zlatova. Do studené vody nasypeme plátky sušeného česneku. Přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Přidáme bujón a mrkev nastrouhanou na hrubo. Krátce povaříme, odstavíme, p...

Sádlovky

Sádlovky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček hladké mouky, 2/3 hrnečku rozpuštěného sádla, 3/4 hrnečku cukru moučka, 3 lžíce kakaa, 2/3 hrnečku ovocné pikantní marmelády

Všechny suroviny zpracujeme na těsto.Těsto dáme do cukrářského sáčku se širokou hladkou trubicí a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme kolečka.Střed každého kolečka mírně protlačíme prstem nebo druhou stranou vařečky a pečeme v troubě vy...

Sádlová očka

Sádlová očka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cukru moučka, 100 g hladké mouky, 100 g sádla, 100 g ovocné marmelády, hrst mandlí

Na vále zpracujeme prosátou mouku, cukr a sádlo na vláčné a tuhé těsto. Z těsta vytváříme stejně velké kuličky a uprostřed každé z nich vytvoříme pomocí konce vařečky dolíček, do kterého dáme trochu pikantní marmelády. Cukroví poklademe na plech v...

Rohlíčky paní Květy

Rohlíčky paní Květy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky hladké mouky, 250 ml mléka, 15 g droždí (kvasnic), 1 lžička cukru krupice, 1 lžička kmínu, 120 g sádla, špetka soli, 1 vejce

Z vlažného mléka, špetky soli a cukru necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, sádlo, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout na 1 hodinu. Poté z těsta vyválíme placku 0,5 cm silnou, kterou nakrájíme na t...

Adventní česnečka

Adventní česnečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 2-4 bílky, 1 malá mrkev, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce majoránky, 2 lžíce libečku, 4 stroužky česneku

Ze sádla a mouky připravíme světle zlatou jíšku, do jíšky přilijeme bílky a pilně mícháme, až nám vzniknou žmolky. Ihned zalijeme vodou, dobře rozmícháme, přidáme bujónovou kostku, jemně nastrouhanou malou mrkev, sůl a pepř. Asi 5 minut povaříme, ...

Plněné topinky

Plněné topinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky chleba, 1 balení jakékoliv paštiky (výborná je Májka), 2 ks slepičích vajec, 1 ks cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce kečupu, 1 kousek sádla na pečení

Z obou plátků chleba vykrojíme střídku vcelku tak, aby zůstala jen opravdu kůrka. Pozor, nerozkrajujeme, kůrka musí být spojená. Na pánvi rozehřejeme kousek sádla a dáme na ni kůrku chleba. Do ní rozklepneme celé vajíčko, vidličkou narušíme žloute...

stránka: