Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Sádlo

Piadina romagnola

Piadina romagnola

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce droždí (kvasnice), 150 g sádla, 1 špetka soli, 500 g hladké mouky, 1 lžička sody bikarbóny

Sádlo rozpustíme, aby bylo tekuté, ale ne horké. Smícháme ho s 200 ml vlažné vody a s droždím. Přidáme i sůl. Mouku smícháme se sodou a postupně ji zapracováváme do sádlové směsi. Vznikne nám tuhé těsto. To necháme 30 minut na teplém místě kyno...

Cannoli plněné ricottovým krémem

Cannoli plněné ricottovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 30 g cukru moučky, 50 g sádla, 500 g sýru ricotta, 150 g cukru krupice, 100 g pistácií, 1 lžička skořice, 1 lžička kávy, 1 lžička soli, 2 lžičky pomerančové kůry, 1 ks vejce, 50 ml slunečnicového oleje, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce vinného octu, 1 lžíce pomerančové šťávy

Den předem si připravíme těsto: smícháme mouku, cukr moučku, skořici, kávu a sůl. Přidáme sádlo a vejce a postupně přiléváme smíchané víno s octem. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Smícháme ricottu s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a nechá...

Segedínský guláš podle sonizny

Segedínský guláš podle sonizny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g sádla, 3 cibule, 2 stroužky česneku, 1 kg vepřové plece, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 30 g hladké mouky, 1 lžička kmínu, 20 g mleté papriky , 3 bobkové listy, 400 g kyselého zelí, 250 g zakysané smetany

Cibuli a česnek nakrájíme na jemno, maso na kostky. Cibuli a česnek osmažíme na sádle dozlatova, přidáme maso, krátce je opečeme a zasypeme moukou. Zalijeme vodou, přidáme koření a dusíme asi 60 minut. Poté přidáme zelí a smetanu. Povaříme 15...

Kmínové tyčinky se škvarkovou pomazánkou

Kmínové tyčinky se škvarkovou pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g škvarků, 1 jarní cibulka, 1/4 lžičky mleté papriky , 7 g soli, 250 g polohrubé mouky, 125 ml polotučného mléka, 1 špetka cukru krystalu, 10 g droždí (kvasnice), 2 vejce, 2 lžíce sádla, 1 lžíce kmínu, 15 g Mořské soli

Nejprve si připravíme škvarkovou pomazánku. Škvarky rozmixujeme nebo umeleme na mlýnku na maso. Jarní cibulku nasekáme na jemno a spolu s mletou paprikou vmícháme do škvarků. Osolíme a dáme do lednice vychladit. Mléko zahřejeme a rozmícháme v ně...

Butovská bramboračka

Butovská bramboračka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička sádla, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 hrst hub, pepř, kmín, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 1,5 l zeleninového vývaru, 2 brambory, 1 mrkev, 1 menší petržel, 1/4 celeru, 1 oloupané rajče, 1 bobkový list, 2 stroužky česneku, libeček, pažitka, majoránka

Na sádle rozpustíme kostičky slaniny, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme. Pak přihodíme houby (sušené předem namočíme), pepř, kmín, lehce osolíme a vydusíme do měkka. Zasypeme moukou, opražíme, zalijeme vývarem, vhodíme ostatní pokrájenou z...

Gulášová polévka v chlebu

Gulášová polévka v chlebu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce sádla, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce majoránky, 2 ks cibule, 1 ks bramboru, 1 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku, 4 ks chleba, 400 g hovězí klížky, 1 l hovězího vývaru, 100 g anglické slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička kmínu

Cibuli nakrájíme na jemno a opečeme ji na sádle. Přidáme maso nakrájené na kostky, sůl, pepř a kmín a dusíme, dokud maso pouští šťávu. Poté přidáme mletou papriku a hladkou mouku a po chvíli i hovězí vývar. Až vývar začne vřít, přidáme nakrájené...

Couračka

Couračka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzeného masa, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 l drůbežího vývaru, 3 ks brambor, 5 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, 1 lžičku kmínu, 2 stroužky česneku, 200 g kyselého zelí, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Uzené maso povaříme vcelku 40 minut ve vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle. Zasypeme moukou a chvíli smažíme. Poté zalijeme drůbežím i uzeným vývarem a přivedeme k varu. Poté teplotu ztlumíme, přidáme brambory nakrájené na...

Škvarkové pirohy

Škvarkové pirohy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 3 vejce, 200 g hrubé mouky, 100 g krupice, 1 lžička soli, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 150 g škvarků, 50 ml slunečnicového oleje

Brambory uvaříme ve slupce (můžeme den předem) a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nastrouháme nahrubo. Smícháme je s jedním vejcem, hrubou moukou, krupicí a solí. Vypracujeme a necháme 5 minut odpočívat. Mezitím si nakrájíme cibuli a česnek...

Křenová omáčka podle sonizny

Křenová omáčka podle sonizny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g uzeného masa, 75 g sádla, 100 g hladké mouky, 2 mrkve, 2 kořenové petržele, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 1 křen, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Mrkev a petržel oloupeme a necháme v celku. Dáme je do hrnce, přidáme maso, nové koření, pepř a bobkový list a vaříme hodinu. Poté vývar necháme lehce zchladnout, maso vylovíme a nakrájíme na plátky. Vývar přecedíme, zeleninu a koření vyhodíme. ...

Šumavská bramboračka

Šumavská bramboračka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti hub, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 10 g hladké mouky, 1,5 l drůbežího vývaru, 1 kg mrkve, 2 ks kořenové petržele, 1/2 ks bulvového celeru, 6 ks brambor, 2 hrsti majoránky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Cibuli nakrájíme na jemno a smažíme na sádle. Po chvíli přidáme prolisovaný česnek. Zasypeme moukou a chvíli smažíme. Zalijeme vývarem a 15 minut povaříme. Poté přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer, brambory, houby). Oc...

Pomazánka z krůtích jater

Pomazánka z krůtích jater

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích (kuřecích) jater, 4 vejce, 2 polévkové lžíce vegety, 1 čajová lžička pepře, 1 dcl sádla, 1 smetana ke šlehání , 1 a 1/2 kostky másla

Krůtí nebo kuřecí játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a buď pomeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme v mixéru. Přidáme vajíčka (trochu je vyšleháme), vegetu, pepř, rozpuštěné sádlo, šlehačku. Promícháme. Dáme do zapékací misky a pečeme a...

Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnová kaše s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného masa (kýta, krkovice), 2 cibule, 300 g cizrny, 1 lžíce grilovacího koření, 1 bobkový list, 1 lžička kmínu (drceného), 1 lžíce drůbežího vývaru, 1 snítka rozmarýnu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, olej, 1 lžička sádla

Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V polovině vaření přidáme bobkový list, kmín, drůbeží vývar a snítku rozmarýnu. Uzené maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáče, přisypeme ...

Staročeský báč

Staročeský báč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml plnotučného mléka, 40 g droždí (kvasnice), 1/2 lžičky cukru krupice, 750 g brambor, 250 g slaniny, 50 g škvarků, 300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 3 lžičky majoránky, 3 lžíce sádla

Nejprve si připravíme kvásek. Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj kvásek a přidáme cukr, který podporuje kynutí. Druhou polovinu mléka ohřejeme tak, aby bylo horké, ale nevařilo se. Mezitím si oloupeme a nastrouháme bramb...

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 lžička pepře, 8 stroužků česneku, 1 l slunečnicového oleje, 220 g mořské soli, 900 g králičího masa, 100 g sádla, 1 ks bobkového listu, 1 svazek ředkviček, 1 ks okurky, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 lžíce brandy

Smícháme mořskou sůl, pepř, bobkový list a králičí stehna. Necháme 3 hodiny marinovat. Poté stehna omyjeme a osušíme. Dáme je do pekáčku spolu s tymiánem a utřeným česnekem. Zalijeme olejem a pečeme 4 hodiny na 130 °C. Ředkvičky nakrájíme na p...

Pašerácký prejt

Pašerácký prejt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 100 g sádla, 40 g strouhanky, 2 vejce, 1 cibule, 1 hlávka česneku, špetka soli, troška majoránky, troška pepře

Brambory ve slupce uvaříme doměkka. Necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme do mísy. Na rozpuštěném sádle osmažíme na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek. Promícháme a necháme vychladnout. Poté přidáme k nastrouhaným bramborám,...

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 vejce, 2 sterilované okurky, 1 kostka masoxu, 2 cibule, 60 g slaniny, 400 g dlouhozrnné rýže, 3 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce sádla, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout a rozčtvrtíme. Okurky podélně přepůlíme. Slaninu nakrájíme na čtyři špalíčky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a z jedné strany potřeme hořčicí (jednu lžíci hořčice si necháme do omáčky). N...

Kachna po šumavsku

Kachna po šumavsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2000 g kachny, 1500 g kyselého zelí, 50 g sádla, 150 g cibule, 200 ml bílého vína, 200 g uzeného libového masa, špetka kmínu, 1 lžička petrželové natě

Vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme a upečeme jen napolovic. Potom ji rozporcujeme a dusíme v kyselém zelí, do něhož jsme zamíchali kostky uzeného, zpěněnou rozkrájenou cibuli, vše ochuceno bílým vínem a osoleno. Při podávání sypeme zelenou petr...

Patizon jako minutka

Patizon jako minutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

, , , ,

Patizon položíme na prkénko a u stopky ho rovnoměrně nakrájíme na plátky cca 1,5 cm silné. Dáme na rozpálené sádlo a pomalu restujeme, až začne sklovatět. Otočíme. Posypeme jemně krájenou cibulí, kterou rozhrneme tak, aby tvořila hradbu na okraji....

Hovězí guláš s olivami

Hovězí guláš s olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního, 4 cibule, 2 mrkve, 1/4 celeru, 3 lžíce sádla, 3 lžíce rajčatového protlaku, špetka soli, špetka pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 20 g hladké mouky, 20 g slunečnicového oleje, 80 g oliv

Na sádle osmahneme cibuli, přidáme maso na kostičky a orestujeme, osolíme,opepříme. Přidáme protlak, nové koření, bobkový list, všechno podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Na nudličky nakrájíme celer a mrkev a vmícháme k téměř měkkému masu. Z ...

Houbová polévka 1.

Houbová polévka 1.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek sušených nebo 2 šálky čerstvých nakrájených hub, 4 brambory, 1 cibule, 1 kostka bujónu, 1 lžíce sádla, 1 lžička petrželové nati

Sušené houby na jednu hodinu namočíme - čerstvé houby povaříme s oloupanými a nakrájenými bramborami, najemno nakrájenou cibulkou, kostkou bujónu a jednou lžící sádla doměkka. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Bramborové klouzky

Bramborové klouzky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké brambory, 1 lžíce sádla, 100 g hladké mouky, 4 vejce, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, 1 lžička pažitky

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Vodu z nich scedíme a vmícháme tolik hladké mouky, aby vzniklo tužší těsto. Lžící z něj vykrajujeme noky a vkládáme je do vroucí neosolené vody. Vaříme asi 15 minut. Mezitím v kastrole rozpustíme sádlo, vy...

Cibulačka za čtvrt hodiny

Cibulačka za čtvrt hodiny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 1 lžíce sádla, pepř a sůl dle chuti, 500 ml vody, 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžička petrželky na ozdobu

Cibuli nakrájíme na kousky (na velikosti moc nezáleží) a necháme zesklovatět na tuku spolu s pepřem. Zalijeme vodou, přidáme sůl (zeleninový bujón) a krátce pouvaříme. Přidáme smetanu a tyčovým mixérem rozmixujeme na jemnou kaši. Ještě krátce pova...

Smažené škubánky

Smažené škubánky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1/2 lžičky soli, 8 lžíc sádla, 50 g polohrubé mouky

Brambory oloupeme a nakrájíme. Uvaříme je v osolené vodě doměkka. Poté část vody slijeme a brambory zaprášíme moukou. Necháme je tak přiklopené stát asi 10 minut. Poté je rozšťoucháme. Lžící tvarujeme škubánky, které opékáme na sádle dozla...

Dragounský guláš

Dragounský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního, 2 cibule, 300 g bílých fazolí, 2 stroužky česneku, 80 g slaniny, 50 g sádla, 80 g rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 1,5 lžíce sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžička majoránky, špetka soli, troška pepře

Bílé fazole si namočíme den předem na noc do studené vody. Druhý den je v té samé vodě uvaříme doměkka. Slaninu si nakrájíme na kostičky a ve vyšší pánvi jí vyškvaříme, přidáme sádlo a nasekanou cibuli a osmahneme. Poté přidáme maso pokrájené na m...

Plněný zelný list Rox

Plněný zelný list Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka bílého zelí, 0,5 kg vepřového mletého masa, 1 vejce, 3 lžíce hladké mouky, špetka soli , špetka pepře, 1 - 2 cibule, 1 dcl sladké smetany, sádlo na vymazání, kmín drcený , kečup jemný (ostrý)

Z hlávky zelí odstraníme poškozené listy a několik největších opatrně stáhneme, aby se nenatrhly. Zbytek zelí pokrájíme na nudličky. Cibulku osmažíme na sádle, přidáme mleté maso, vejce, trošku vody a okořeníme dle chuti. Necháme trochu oresto...

stránka: