Salko

Kondenzovaný mléčný výrobek. Proces kondenzování spočívá v odpaření vody, tím se mléko zahušťuje a stavá se trvanlivější. Přidá-li se do něj cukr, vznikne kondenzované mléko slazené. Nově můžete koupit i kakaové. Plní se do plechovek a před zatavením se steriluje. Trvanlivost je dlouhodobá i při skladování v pokojové teplotě. Otevřené dejte do lednice a dlouho neuchovávejte. Obsah tuku se pohybuje okolo 9%. V obchodech seženete tento produkt i pod jinými značkami. Pokud hodně a rádi pečete nemělo by toto mléko u vás v kuchyni chybět. Ponořené do vody ho povařte nejméně 2 hodiny a nechte vychladnout. Vařením zkaramelizuje. Pak jej vymíchejte s měkkým máslem a získáte výborný krém do dortů, řezů a zákusků. Neméně dobré jsou salkokuličky s kokosem, připomínající známou cukrovinku s mandlí uvnitř nebo domácí vaječný, kávový či čokoládový likér. Spolu s cukrem, kukuřičným sirupem a mandlovým likérem z něj lze připravit i domácí marcipán. Chuťově dobrý, ale rychleschnoucí, vhodný na postavičky a květinky.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář