Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Salko

Karamelové burizonové hrudky

Karamelové burizonové hrudky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tekutého karamelu, 2 balení burizónů (neslazených), 395 ml Salka (malé balení), 250 g másla

Tekutý karamel dobře rozmícháme s máslem a salkem. Obojí by mělo mít pokojovou teplotu. Mícháme tak dlouho, dokud není směs úplně hladká. Do směsi vmícháme burizony a opět dobře zamícháme. Z hmoty vytváříme lžící malé hrudky, které necháme v chla...

Karamelové kuličky

Karamelové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g ztuženého pokrmového tuku, 150 g cukru moučka, 40 g kakaa, 1/2 konzervy Salka, 2 hrsti kokosové moučky

Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme cukr, kakao a kondenzované mléko. Důkladně promícháme a nalijeme do pekáčku. Hmotu necháme 24 hodin odpočinout v chladnu. Druhý den lžičkou vykrajujeme stejné díly. Tvoříme kuličky a obalujeme v kokosu. Dávám...

Bleskové kokosové cukrovíčko

Bleskové kokosové cukrovíčko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kokosové moučky, 1 menší konzerva Salka, 150 g cukru moučky, 2 lžičky rumu, 100 g čokoládové polevy

Kokosovou moučku a cukr dobře promícháme. Přidáme rum a poté postupně přiléváme salko a ihned zapracováváme. Když těsto začne tuhnout, přemístíme ho na vál a tady vypracujeme v kompaktní hmotu. Z hmoty tvarujeme malé válečky, které skládáme na pl...

Vaječný koňak bez vajec

Vaječný koňak bez vajec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy Salka, 1/2 l rumu

Mléko vaříme v plechovkách 2 hodiny, po vychladnutí obsah vyklopíme do mísy a vyšleháme s rumem. Nejlépe ručně, jinak vznikne navrchu hodně pěny.

Ořechovo - karamelové řezy

Ořechovo - karamelové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 4 dcl cukru moučka, 1 a 1/2 dcl mletých vlašských ořechů, 1 a 1/2 dcl kávy, 3 dcl polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 4 bílky, 1 konzerva Salka /předem uvařené a vychlazené/, 250 g másla, 1/2 sklenky borůvkového džemu, 50 g strouhané čokolády

Žloutky, cukr a kávu vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme ořechy, prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh z bílku. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme při 180°C. Vychlazený piškot potřeme borůvkovým džemem. Másl...

Ovocný tunel

Ovocný tunel

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 vajec, 220 g hladké mouky, 220 g cukru moučky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 1 Salko, 250 g másla, 300 ml mléka, 1 sáček karamelového pudinkového prášku, 1-2 lžíce cukru krystal, 100 ml ovocné šťávy z kompotu , 200 g čokolády na vaření, 1 malá sklenka borůvkového džemu, kompotované ovoce (jahody, kiwi, broskev) dle potřeby

Žloutky ze 6 vajec vyšleháme do pěny se 110 g moučkového cukru, přidáme 110 g prosáté mouky s 1 lžičkou kypřícího prášku do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh ze 6 bílků. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 10-11 minut...

Nugátový krém do různého cukroví

Nugátový krém do různého cukroví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Salka, 150 g másla, 50 g kakaa, 2 lžíce strouhaných ořechů

Do změklého másla postupně zašleháme celou plechovku Salka. Pak přidáme kakao a šleháme do zhoustnutí. Krém je krásně hladký a tuhý, hodí se do košíčků, plněných ořechů a na slepování jiného druhu cukroví. Do tohoto krému lze přidat i oříšky dle c...

Domácí krovky

Domácí krovky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg cukru krupice, 1 konzerva Salka, 1 sáček vanilkového cukru, 5 dcl mléka, 125 g ztuženého pokrmového tuku

Vše, kromě tuku vaříme v hrnci 1 a 1/2 hodiny. Potom přidáme ztužený tuk a vaříme za stálého míchání 15 minut - chvíli trvá než se tuk vpije. Plech vylejeme studenou vodou a hned nalejeme hustou hmotu. Dáme do ledničky vychladnout přes noc a krájí...

Kuličky ze salka obalované

Kuličky ze salka obalované

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Salka, 100 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce kakaa, 160 g dětských piškotů, 2 lžíce bramborového škrobu, 2 lžíce rumu, 250 g 100% tuku Omega, sklenka kokosové moučky

Piškoty rozmixujeme nebo pomeleme. Moučkový cukr, škrob a kakao prosijeme, abychom v kuličkách neměli hrudky. Piškoty, vanilkový cukr, kakao a škrob společně promícháme. Tuk dáme rozpustit do vodní lázně a poté do něj vmícháme Salko. Přisypeme syp...

Vaječný koňak kokosový

Vaječný koňak kokosový

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 300 ml rumu Tuzemák, 700 ml plnotučného mléka, 200 g moučkového cukru, 2 konzervy Salka, 200 g kokosové moučky

V hrnci, kde se nám nebude připalovat mléko si uvaříme kokos. Studené mléko nalijeme do hrnce a vmícháme kokos. Pomalu jej zahříváme, až do bodu varu a poté vaříme 1 - 2 minuty. Povařený kokos s mlékem odstavíme ze sporáku a necháme zcela vychladn...

Moučník s krémem karamelovým

Moučník s krémem karamelovým

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 6 lžic polohrubé mouky, 6 lžic moučkového cukru, 6 lžic slunečnicového oleje, Na krém - 1 máslo, 1 Salko, kokos na posypání

Salko vaříme 1 hodinu v tlakovém hrnci a necháme vychladnout. Formu na pečení s vyvýšeným okrajem o rozměrech 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme cukr. Poté přidáme po jednom žloutky, olej a mo...

Moučník s karamelovým Salkem a mandlemi

Moučník s karamelovým Salkem a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva karamelového Salka, 4 vejce, 3 lžíce rumu, 1 hrneček (250 ml) polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 50 ml mléka, hrst mandlových lupínků

Z konzervy karamelového Salka si odložíme stranou 2 velké lžíce, zbytek ušleháme s vejci a 2 lžícemi rumu. K prošlehané směsi přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem, nalijeme do menší kulaté formy vyložené pečícím papírem a pečeme ve střed...

Karamelové oválky

Karamelové oválky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 140 g mletých vlašských ořechů, 70 g moučkového cukru, 140 g másla, 1 lžíce kakaa holandského typu, 2 žloutky, trocha nastrouhané kůry z bio-citronu, Na krém: 1 salko, 250 g másla, čokoládová poleva na ozdobu

Konzervu salka ponořte do hrnce s vodou a tři hodiny ji neotevřenou vařte. Pak nechte vychladnout. Z mouky, ořechů, cukru, másla, kakaa, žloutků a citronové kůry zpracujte těsto a dejte ho alespoň na půl hodiny odpočinout do chladu. Pak vyválejte ...

Sladká kokosová kroketa s karamelovým přelivem a čokoládovou omáčkou s chilli

Sladká kokosová kroketa s karamelovým přelivem a čokoládovou omáčkou s chilli

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Sladká kokosová kroketa: 100 ml Salka slazeného, 100 ml vody , 250 g moučkového cukru , 125 g čerstvého českého másla (82%), 100 g strouhaného kokosu , 50 g strouhaného kokosu na obalování, 50 g loupaných mandlí, 1 jemně mletá sušená Chilli, Karamelový přeliv: 30 g cukru krupice, 30 ml vody, Čokoládová omáčka s chilli: 150 g hořké 70% čokolády, 100 ml 31% smetany, špetka soli, troška chilli

Do středně velké misky přidáme moučkový cukr a vmícháme máslo a salko. Potom přisypeme strouhaný kokos. Vše zpracujeme dohromady. Takto smíchanou hmotu dáme ztuhnout do ledničky (občas ji promícháme). Zcela vychlazenou směs tvarujeme v dlaních na ...

Domácí Baileys

Domácí Baileys

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy Salka, 1 sáček mandlového pudinku, 1/2 l mléka, 1/2 l whisky (nebo rumu)

Plechovky Salka dáme na 2 hodiny vařit (z toho 1.5 hodiny necháme jen mírně bublat). Zatím si v mléce bez cukru uvaříme mandlový pudink. Jakmile Salko i pudink vychladne, vložíme je do mixéru a postupně přiléváme whisky (či rum). Směs nakonec př...

3 Bit

3 Bit

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky kakaa, 100 g cukru krupice, 1 vejce, 100 ml slunečnicového oleje, 2 sáčky pudinkového prášku, 2 sáčky vanilkového cukru, 750 ml polotučného mléko, 50 g cukru krupice, 1,5 balení Bebe sušenek, 1 konzerva Salka, 350 g másla, 30 g čokolády na vaření, 1 lžička ztuženého pokrmového tuku

Mouku hladkou smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr krupici, kakao a zamícháme. Nakonec přidáme vejce, slunečnicový olej a 250 ml mléka.Těsto vymícháme, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo na plech s pečicím papírem) a upečeme. Těsto...

Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení Salka, 3 balení ledových kaštanů (marrons gracés), 4 kostky hořké čokolády, 500 ml rumu

Šlehačku vylijeme do hrnce a zahřejeme. Poté přidáme čokoládu, nalámané tyčinky ledových kaštanů a necháme rozpustit. Za stálého míchání povaříme a následně necháme vychladnout. Na závěr vmícháme Salko, rum a plníme do lahví.

Úlky polité čokoládou

Úlky polité čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 160 g cukru moučka, 160 g piškotů cukrářských, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce whisky, 150 g salka, 150 g másla, 1 balení čokolády na vaření, 50 g bílé čokolády, 50 g vlašských ořechů

Piškoty a ořechy umeleme najemno a smícháme je s cukrem a kakaem (pro tmavší barvu do kakaa přidáme před vmícháním trošku vody a zamícháme). Přidáme whisky a smetanu a vypracujeme nelepivé jednotné těsto. Z těsta uždibujeme a plníme jím formičku...

Zmrzlina dle chuti

Zmrzlina dle chuti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 konzervy Salka, 2 hrsti ovoce

Šlehačku vyšleháme do tuha a přidáme salko. Potom dle chuti přidáme jahody, banán, višně nebo čokoládu. Poté vložte do mrazáku a vyčkejte, než zmrzlina ztuhne.