Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci šalotka

Guacamole-avokádová salsa

Guacamole-avokádová salsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 1 limeta, 1 lžíce nasekaných lístků koriandru, 1 šalotka, 1 lžička chilli, 3-4 špetky soli (dle chuti)

Čerstvé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a vydlabeme dužinu do misky. Limetku rozpůlíme a vymačkáme z ní šťávu do misky s avokádem. Šalotku nakrájíme na drobné kostičky (na jemno), lístky koriandru rozsekáme a přidáme do misky. Přidáme sůl a mleté...

Salát s mozzarellou

Salát s mozzarellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rajčat, 100 g Mozzarelly, 1 šalotka, 20 g zelených a 20 g černých oliv, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, 1/2 stroužku česneku, sůl, pepř, bazalka

Rajčata,mozarellu a šalotku nakrájíme. Bazalku nasekáme na drobné kousky. Slijeme olivy. Smísíme ocet s olejem. Oloupeme a utřeme česnek. Vmícháme jej do dresingu, přidáme sůl s pepřem a nakonec i šalotku. Na talířky rozdělíme pokrájená rajčata, ...

Vinařský salát

Vinařský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 150 g hroznového vína, 150 g dušené šunky, 1 šalotka, 150 g plísňového sýra, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, řapíkatý celer, špetka soli, 2 lžíce cukru krupice

Do misky nalijeme ocet a asi 6 lžic vody, přidáme cukr, sůl, a zamícháme. Pak nasypeme ještě nasekanou šalotku. Salát omyjeme a necháme okapat, jednotlivé listy natrháme na kousky, rozdělíme je do misek a vydatně pokapeme dresinkem, na závěr přid...

Pavoučí jednohubky

Pavoučí jednohubky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plechovku sardinek ve vlastní šťávě, 1 šalotku, 100 g másla, 2 lžičky plnotučné hořčice, sůl a pepř dle chuti, sklenici černých oliv, 2 dlouhé bagety

Sardinky zbavte páteří, přidejte k nim nahrubo nasekanou šalotku, máslo, hořčici, sůl, pepř a vše důkladně rozmixujte. Rybičkovou pomazánkou pak potřete na kolečka pokrájenou bagetu. Zbývají už jen pavoučci! Olivy rozkrájejte podélně na půl a jeji...

Kuřecí salát se šalotkou zálivkou

Kuřecí salát se šalotkou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pečená kuřecí prso, 1 šálek nasekaného římského salátu, 1/2 avokáda, 6 cherry rajčat, 1 balení mini mozarella kuliček, 1/2 žluté papriky, 6 kuliček kapary, 3 lístky bazalky, troška parmazánu, Dressing: 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce šalotky, sůl, pepř

Odstraníme kůži z pečeného kuřecího prsa a nakrájíme jej na malé kousky, nasekáme salát, avokádo, mozzarelu, papriku a rajčátka nakrájíme na malé plátky a vhodíme do mísy. Přidáme kapary, bazalku a dle chuti parmazán na malé kostičky a vše promích...

Pěna z krabích tyčinek

Pěna z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krabích tyčinek, 100 g taveného sýru, 1 lžička kopru, 1 lžička limetové šťávy, 3 sterilované okurky, 1 lžíce tatarské omáčky, 1/3 ks šalotka, troška citronového pepře, troška pepře

Rozmrazené krabí tyčinky, šalotku a okurky rozmixujeme. Přidáme tavený smetanový sýr, tatarku a ponorným mixérem vyšleháme do pěny. Dochutíme na jemno nasekaným koprem, limetovou šťávou, pepřem a citronovým pepřem.

Hanácký salát

Hanácký salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 červeného zelí, 3 lžíce octu, 3 ks šalotky, 200 g sterilované okurky, 20 g křenu, 1 lžíce olivového oleje, 150 g zakysané smetany, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička cukru moučky

Zelí nakrouháme a spaříme horkou vodou. Dáme do misky a ochutíme octem. Okurky a šalotky nakrájíme na jemno a vmícháme do zelí. Křen nastrouháme a spolu s olejem a zakysanou smetanou vmícháme k zelí. Osolíme a opepříme dle chuti, dochutíme cukrem,...

Lososový tartar na rukolovém salátku

Lososový tartar na rukolovém salátku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g lososu, 100 g rukoly, 2 ks šalotky, 1 lžíce olivového oleje, půl svazek kopr, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 limeta

Vše najemno nasekáme a dochutíme limetkovou šťávou, olejem, koprem, solí a pepřem. Rukolu omyjeme, vysušíme, promícháme s 1PL olivového oleje, osolíme a opepříme dle chuti. Důkladně promíchaný salát klademe na talíř ve...

Bifteky s omáčkou z balsamica

Bifteky s omáčkou z balsamica

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí roštěnky, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 400 g rajčat, 4 ks šalotky, 2 stroužky česneku, 100 ml aceta balsamica, 100 ml červeného vína, 1 ks bobkového listu

Maso nakrájíme na 4 plátky - tak, aby každý měl váhu 200 g. Osolíme, opepříme a potřeme dvěma lžícemi oleje. Promasírujeme. Šalotky nakrájíme na čtvrtky a dáme je do pánve na rozpálený olej. Po dvou minutách přidáme utřený česnek, balsamico, vín...

Fenyklovo-zelný salát

Fenyklovo-zelný salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks červeného zelí, 2 ks mrkve, 1 ks fenyklu, 2 ks šalotky, 50 g majonézy, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Všechnu zeleninu nakrájíme na nudličky a smícháme ji v míse. Poté vmícháme majonézu a osolíme, opepříme.

Španělské gazpacho

Španělské gazpacho

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rajčat, 2 ks papriky (kapie), 1/2 ks okurky, 1-2 stroužky česneku, 1/2 ks šalotky, 2-3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce vinného octu, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce estragonu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Rajčata oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme oloupanou okurku nakrájenou na kousky a stroužek česneku. Papriky zbavíme semen, nakrájíme a spolu s olivovým olejem a vinným octem je přidáme do mixéru. Rozmixujeme dohladka, p...

Steak Ema s krémovou omáčkou

Steak Ema s krémovou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí svíčkové, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 100 ml olivového oleje, 4 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 3 ks šalotky, 2 lžíce rozmarýnu, 1 lžička nového koření, 75 ml koňaku, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 200 ml omáčky demi glace, 80 g másla

Hovězí maso nakrájíme na čtyři kusy. Osolíme a opepříme ze všech stran a poté opékáme 6 minut z každé strany na olivovém oleji. Na druhé pánvi opékáme najemno nakrájenou šalotku, rozmarýn a mleté nové koření. Až je šalotka zhnědlá, odstavíme z o...

Hořčičný dip

Hořčičný dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužy česneku, 1 šalotka, 1 lžíce petrželky, 40 ml olivového oleje

Olivový olej důkladně rozmícháme s hořčicí. Přidáme nadrobno posekané stroužky česneku, šalotku a petrželku. Dobře promícháme. Můžeme i osolit.

Chřestové ragout s pastiňákem, fazolemi, omáčkou Beurre Blanc a lanýži

Chřestové ragout s pastiňákem, fazolemi, omáčkou Beurre Blanc a lanýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g chřestu, 75 g fazolek (zelené fazolové lusky), 25 g pastiňáku, 50 g másla, 100 ml bílého vína, 45 g šalotky, 1 g lanýžů

Chřest, fazolky a pastiňák očistíme. Pastiňák nakrájíme na malé kostičky, chřest na kolečka a fazole necháme v celku. Na másle orestujeme nejdříve pastiňák, po chvilce přidáme chřest a nakonec zelené fazolky. Cca minutu restujeme, osolíme, opepřím...

Mozzarellové špízy

Mozzarellové špízy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Mozzarelly, 1 francouzská veka, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 šalotka, 6 listů bazalky, špetka soli, 110 g másla, troška barevného pepře

Mozzarellu nakrájíme na kostky. Veku na 2 cm plátky, které přepůlíme na polovinu. 4 špejle pomažeme olejem a střídavě napichujeme veku a mozzarellu. Hotové špízy dáme na gril. Pečeme dozlatova. Do misky vložíme na jemno nakrájenou šalotku, pokráje...

Mrkvovo kmínový salát

Mrkvovo kmínový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky kmínu, 1 ks citrónu, 3 ks šalotky, 5 ks mrkve, 1 troška zázvoru, 5 lžíc olivového oleje, 4 lžíce koriandru, 1 hrst máty peprné

Kmín opražíme nasucho v pánvi. Odstavíme a přidáme k němu kůru a šťávu z citrónu. Přidáme strouhaný zázvor, olivový olej a najemno nakrájené šalotky. Mrkve oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme je ke všemu spolu s nasekaným koriandrem a mátou...

Salát z grilované kachny s ananasem

Salát z grilované kachny s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kachních prs, 2 ks chilli papričky, 1 stroužek česneku, 2 ks limety, 1 ks ananasu, 2 ks šalotky, 1 troška zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce koriandru, 1 lžička včelího medu, 3 hrsti fazolek (zelené fazolové lusky), 1 hrst máty peprné

Pokud máme kachní prsa s kůží, kůži odřízeneme. Chilli papričku nakrájíme najemno a zázvor nastrouháme. Česnek utřeme. Limetky vymačkáme. Ananas nakrájíme na kostičky, šalotky na kroužky. Kachní prsa nakrájíme na plátky tlusté 1 cm. Poté dáme do...

Špagety s uzeným masem a žampiony

Špagety s uzeným masem a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce másla, 50 g žampionů, 2 šalotky nakrájené nadrobno, 100 g uzeného masa nakrájeného na kostičky, 1 kostka hovězího bujónu, 5 lžic červeného vína, 4 lžíce rajčatového protlaku, sůl a pepř dle chuti, 450 g špaget, 100 g strouhaného parmazánu na posypání

Máslo s olejem rozehřejeme na pánvi, přihodíme žampiony, šalotky a uzené a smažíme do zlatava. Poté k této směsi rozdrobíme masox, přidáme víno a chvíli povaříme. Asi 1-2 minutky. Poté přidáme rajčatový protlak. Vše ještě 2-3 minuty vaříme, dokud ...

Paštika z drůbežích jater

Paštika z drůbežích jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g drůbežích jater, 4 šalotky nebo 1 střední cibule, 2 stroužky česneku, 200 g másla, 1 lžíce oleje, 3 lžíce (50 ml) suchého cherry, sůl a pepř

Játra očistěte od blanek a žilek a ponechejte je vcelku. Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpusťte polovinu másla s olejem. Vsypte šalotku a restujte ji asi 1 minutu, jen aby změkla. Pak přidejte česnek a drůbeží játra a ...

Kachní játra na jalovci

Kachní játra na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kachních jater, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 10 kuliček jalovce, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka pepře, troška čerstvého tymiánu

Kachní játra omyjeme a nakrájíme na kousky. Nesolíme, protože játra by ztvrdla. Šalotku a česnek nasekáme nadrobno. Játra opečeme asi 2 minuty na oleji, přidáme šalotku s česnekem, rozdrcený jalovec, tymián a pepř. Zmírníme teplotu a opékáme další...

Steak s houbami

Steak s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 medailonky hovězí svíčkové, sůl, pepř, 1 lžíce másla, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky tymiánu, 1 šálek žampionů, 1/4 skleničky brandy, 2 lžičky dijonské hořčice, 1/4 šálku smetany, 1/4 šálku telecího nebo hovězího vývaru, 2 lžičky worcesterové omáčky, 1 lžíce petrželky

Maso důkladně osolte a opepřete. Máslo rozpusťte na pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte na pánev maso a z každé strany 1-2 minuty osmahněte a pak dejte bokem. Přidejte nakrájenou šalotku, česnek a tymián a opékejte cca půl minuty. Pak přidej...

Květák na smetaně a víně

Květák na smetaně a víně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vařeného římského květáku , 2 šalotky, 2 lžíce másly, 1,5 sklenky bílého vína, 1 šálek smetany ke šlehání (šlehačky), 1 šálek vody, troška šafránu, troška soli, troška pepře

Šalotku a šafrán nakrájíme nadrobno. Vložíme do pánve a restujeme na rozehřátém másle do měkka asi 3 minuty. Přilijeme víno, smetanu, vodu, přivedeme k varu a přidáme růžičky uvařeného květáku. Zakryjeme pánev a necháme 5 provařit. Dochutíme solí ...

Mušle na pivě

Mušle na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks šalotky, 1 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 200 g celeru, 1,5 kg Slávek jedlých, 1 l černého piva, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Šalotku a cibuli nakrájíme na jemno, celer nastrouháme. Vše smažíme na oleji. Po 5 minutách přidáme slávky, pivo, bobkový list a dusíme 5-8 minut. Slávky, které se neotevřely vyhodíme, zbytek dáme stranou. Šťávu zahustíme máslem, dochutíme solí a ...

Kořeněný kuřecí salát s brokolicí

Kořeněný kuřecí salát s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks brokolice, 5 ks šalotek, 4 ks kuřecích prs, 2 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 40 g oliv

Brokolici rozkrájíme na růžičky, podusíme 4 minuty, poté osolíme a opepříme. Na olivovém oleji smažíme na dvě minuty pokrájené šalotky a poté přidáme chilli papričky a utřený česnek. Po čtyřech minutách smažení smícháme s brokolicí. Přidáme pře...

Kořeněná singapurská ryba

Kořeněná singapurská ryba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks chilli papričky, 2 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 2 ks tresky, 30 g zázvoru, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce koriandru, 1/4 lžičky třtinového cukru

Chilli papričky, šalotku i česnek nakrájíme na jemno. Zázvor nastrouháme. Smícháme to dohromady a přidáme sójovou omáčku a cukr. Směs povaříme 2 minuty. Rybu potřeme vytvořenou marinádou a opečeme z obou stran. Smažíme tak 10 minut na oleji. P...

stránka: