Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Sardelová pasta

Sýrové koule

Sýrové koule

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g strouhaného sýra, 100 g měkkého salámu, 50 g másla, 1 lžička sardelové pasty, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 lžíce hořčice

Máslo utřeme se sardelovou pastou, hořčicí, vmícháme ostatní suroviny. Tvarujeme koule a obalujeme ve strouhaném sýru, necháme v chladu ztuhnout.

Smažená plněná vejce

Smažená plněná vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

11 slepičích vajec, 1 lžíce majonézy, 1 lžíce másla, 1 lžíce taveného sýru, troška barevného pepře , 1 lžička pažitky, 1/2 lžička sardelové pasty, rostlinný olej , 1 lžíce hladké mouky, strouhanka

10 ks vajec si uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Rozkrojíme na 1/2. Žloutky vydlabeme a vyšleháme s máslem, sýrem, majonézou do pěny. Dochutíme sardelovou pastou, pažitkou a pepřem. Vejce touto směsí naplníme a obalíme v klasickém t...

Ostravská vepřová jehla

Ostravská vepřová jehla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa, 1 ks cibule, 50 g slaniny, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 sklenka vody, 1 lžička sardelové pasty, špetka pepře, špetka soli

Vepřové maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme. V hrnci si rozpálíme olej, cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme nadrobno, poté ji orestujeme dozlatova na rozpáleném oleji. Když je cibule zlatavá, vložíme maso a opečeme ho po všech stranách. P...

Masové kroketky s cibulí

Masové kroketky s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1 ks rohliku, 150 ml vývaru z kostí, 1 lžička mletého kmínu, 4 ks cibule, 5 lžic olivového oleje, 250 ml majonézy, 4 ks kápií v nálevu, 2 ks chilli papriček, 4 stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/2 lžičky sardelové pasty, špetka pepře, špetka soli

Kapie a chilli papričky nakrájíme nadrobno, vmícháme do majonézy, přidáme sardelovou pastu, nastrouhaný česnek, špetku soli, mletou sladkou papriku a promícháme. Odložíme do ledničky a necháme dobře vychladit. Žemli namočíme do vývaru, vymačkáme p...

Vepřový plátek se sardelovou pastou

Vepřový plátek se sardelovou pastou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové kýty, 2 lžičky sardelové pasty, 100 ml olivového oleje, 30 ml citronové šťávy

Maso nakrájíme na asi centimetrové plátky, které důkladně naklepeme a naložíme do marinády, vzniklé smícháním sardelové pasty, olivového oleje a citrónové šťávy. Necháme v lednici odležet alespoň dvě hodiny. Grilujeme na rozpáleném grilu, stačí 3 ...

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení oliv, 100 g balkánského sýra, 100 g pomazánkového másla, 1 lžička sardelové pasty, 1 lžička hořčice, 1 jarní cibulka, špetka pepře

Do mísy dáme pomazánkové máslo s hořčicí a sardelovou pastou a důkladně promícháme. Přidáme strouhaný balkánský sýr, nadrobno posekanou cibulku a olivy. Opepříme (dle chuti), promícháme a necháme odležet. Mažeme na pečivo a ozdobíme rajčaty, bazal...

Kapr pečený na sardeli se smetanou

Kapr pečený na sardeli se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kapra, 80 g másla, 1 lžíce sardelové pasty, 250 ml zakysané smetany, 1 citrón, petrželka, 1 lžíce hladké mouky, špetka soli

Osolené a múkou poprášené ryby pečieme v rúre na masle zmiešanom so sardelovou pastou. Počas pečenia podlievame kyslou smotanou. Pečieme cca 20-30 minút. Ozdobíme kúskami citróna a zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi.

Kapr trochu jinak

Kapr trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, sardelová pasta, strouhanka, kousek másla, citrón

Kapra zbavíme vnitřností, hlavy a ocasu, kůži ponecháme. Máslo rozpustíme a smícháme se sardelovou pastou, kapra touto směsí potřeme z obou stran, posypeme strouhankou a pokapeme citronem. Na každou půlku položíme plátky citronu a dáme péci do tro...

Ďábelské závitky

Ďábelské závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 treska, 1 lžička polotučné hořčice, 3 lžíce sardelové pasty, špetka pepře, 1 lžíce chilli koření, špetka soli, 1/2 šálku hladké mouky, 1 vejce, 100 ml slunečnicového oleje

Tresku očistíme, rozpůlíme, vykostíme a každou půlku potřeme směsí z hořčice, pepře, chilli koření, sardelové pasty a soli. Stočíme je do závitků a sepneme párátkem. Závitky obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci a pomalu smažíme na rozpáleném olej...

Chuťovky - lodičky

Chuťovky - lodičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rohlíky, 125 g másla, 1 lžíce sardelové pasty, 5 sterilovaných okurek, 10 dkg loveckého salámu

Změklé máslo smícháme se sardelovou pastou. Rohlíky si nakrájíme na kolečka, která namažeme sardelovým máslem. Okurky nakrájíme na kolečka a poklademe na namazané rohlíky. Plátkem loveckého salámu protáhneme párátko a zapíchneme přes okurku do kol...

Bramborový koláč

Bramborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 250 ml zakysané smetany, 4 vejce, 150 g strouhaného uzeného sýra, 120 g listového těsta, 3 lžíce másla, 4 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžička oregana, 100 g posekaných lískových ořechů, 1 lžíce sardelové pasty

Zemiaky v šupke umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme rascu a uvaríme do mäkka. Vodu zlejeme, necháme trocha vychladnúť, ošúpeme ich a poprekrajujeme na polovice. Zapekaciu misu vyložíme rozvaľkaným lístkovým cestom, potrieme sardelovo...

Plněná veka

Plněná veka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 veky, 2 uvařená vejce, 50 g taveného sýra, 2 lžíce másla, 1 lžička sardelové pasty, špetka soli, špetka pepře

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme najemno. Smícháme se sýrem, máslem a sardelovou pastou, solí a pepřem. Veku příčně rozkrojíme a střídu odstraníme. Hmotou naplníme obě půlky veky, přitlačíme k sobě, zabalíme do fólie a dáme vychladit do...

Plněné sendviče

Plněné sendviče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 veka, 150 g šunky, 150 g trvanlivého salámu, 100 g vařeného uzeného jazyka, 3 natvrdo uvařená vejce, 50 g nastrouhaného ementálu, 200 g másla, 3 sardelky, 3 sterilizované okurky

Sendvič prekrojíme po dĺžke napoly, striedku vydlabeme a rozmrvime. Sardelky rozotrieme s maslom, zmiešame z ostatnými prísadami, pokrájanými na drobno. Dobre premiešame. Masu natlačíme do vydlabaného sendviča, obe polovice priložíme k sebe, zabal...

Mozaikový chlebíček

Mozaikový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 2 lžičky sardelové pasty, 150 g šunky vcelku, 150 g zbytků pečeného masa, 2 vejce, 2 sterilované okurky, 1 lžička kaparů, 1 veka

Vejce si uvaříme natvrdo. Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a pečené maso, dále 2 uvařená vejce pokrájená na kostičky, sterilované okurky a lžičku rozsekaných kaparů. Vše dobře promícháme. Veku rozkroj...

Játrový chlebíček

Játrový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jater, 100 g slaniny, 1 lžička sardelové pasty, 2 vejce, 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžička petrželové naťi, 2 lžíce strouhanky

Játra umeleme na masovém strojku, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, dva žloutky, nakrájenou cibuli, 1 lžíci másla, sardelovou pastu a podle potřeby strouhanky. Nakonec vmícháme pevný sníh z bílků. Těstem naplníme máslem vymazanou a strouhankou ...

Vejce v uherském salámu

Vejce v uherském salámu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce uvařená natvrdo, 40 g másla, 12 plátků uherského salámu, sardelová pasta, sůl

Oloupaná vejce opláchneme pod studenou vodou, osušíme je, rozkrojíme podélně na půlky, žloutky vyjmeme, bílky na spodu seřízneme a žloutky prolisujeme. Máslo utřeme se solí do pěny, přidáme žloutky, sardelovou pastu, sůl a ušleháme. Pěnu nastříkám...

Švédská roštěnka II.

Švédská roštěnka II.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 cibule, 80 g strouhaného Ementalu, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce sardelové pasty, voda

Mäso nakrájame na 6 rezňov, naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na oleji. Opečené rezne vyberieme a na oleji do zlatista opečieme na koliečka pokrájanú cibuľu. Rezne vložíme späť, pridame sardelovú pastu, podlejeme vodou a prikr...

Vepřové plecko po čínsku

Vepřové plecko po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa z plece, 100 g kořenové zeleniny, 60 ml slunečnicového oleje, 1 cibule, 20 g sardelové pasty, 1 lžíce bylinkové hořčice, 2 lžíce rajčatového protlaku, 200 ml sladké smetany, 20 g hladké mouky, troška cukru, lžička citronové šťávy, lžička sojové omáčky

Bravčové pliecko pokrájame na rezne, vyklepeme a dáme do oleja dusiť s očistenou, na kocky pokrájanou zeleninou a cibuľou. Po hodine mäso vyberieme a potrieme sardelovou pastou, hočicou, sojovou omáčkou a rajčiakovým pretlakom. Mäkké udusené mäso ...