Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Saturejka

Kuřecí nudličky se saturejkou

Kuřecí nudličky se saturejkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kuřecích prsou, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce saturejky, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Když je cibule orestovaná, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso a osmahneme po všech stranách. Přidáme rajčatový protlak, saturejku, najemno nastrouhaný česnek, wor...

Kuře na banánech

Kuře na banánech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 cibule, 6 banánů, 50 g másla, 1 lžička máty, 1 lžička saturejky, 1 lžička petrželové naťi, 1 lžíce hladké mouky, troška pepře a soli

Kuře dobře omyjeme a rozporcujeme. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme na ní kuře, osolíme, opepříme a opečeme. Zalijem trochou vody a podusíme doměkka. Banány oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme banány do pánve a také bylin...

Špagety s gulášem

Špagety s gulášem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 2 cibule, 400 g točeného salámu, 2 papriky (kapie), 3 rajčata, 1-2 stroužky česneku, 2-3 lžíce kečupu, 10 lžic rostlinného oleje, špetka saturejky

Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Na rozehřátém oleji osmahneme na jemno pokrájenou cibulku, poté přidáme na nudličky nakrájenou papriku a točený salám a ještě zhruba 5 minut opékáme. Osolíme a opepříme, vmícháme kousky oloupaných rajčat a ...

Šoulet v kuřecí kůži

Šoulet v kuřecí kůži

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

kuřecí kůže, která nám někdy zbyla po vykostˇování kuřete, 200 g středních krup, 200 g hrachu, 3 stroužky česneku, sůl, kmín, saturejka (lze nahradit majoránkou), 2 lžíce sádlo (nebo oleje) na opečení

Kroupy dobře propereme a uvaříme doměkka, zvlášť uvaříme hrách. Uvařené kroupy smícháme s uvařeným hrachem, přidáme utřený česnek se solí, okořeníme a promícháme. Směsí naplníme plátky kuřecí kůže, zabalíme do válečků a okraje upevníme jehlami neb...

Kuře se zázvorem a saturejkou

Kuře se zázvorem a saturejkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 lžíce nakrájené saturejky, 1 lžička soli, 1 lžička zázvoru, ¨3 lžíce másla

Očištěné kuře zvenku i zevnitř potřeme saturejkou, lehce solíme, posypeme zázvorem a pokapeme rozehřátým máslem. Troubu rozpálíme na 180°C a asi hodinu (podle velikosti) v ní kuře pečeme dozlatova.

Myslivecká polévka

Myslivecká polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 50 g čočky, 150 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 40 g sádla, 2 lžíce krupice, česnek, saturejka, petrželka, polévkové koření (Vegeta), sůl

Den předem namočíme čočku do studené vody. Na sádle osmažíme cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu, přisypeme krupici a zalijeme asi 1 a 1/2 litrem vody. Přidáme vypranou namočenou čočku a vše zavaříme se saturejkou. Přidáme krájené houby a vař...

Přílohové bagety

Přílohové bagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bagety, 1/2 másla, bazalka, saturejka, petrželka, 3 stroužky česneku, sůl

Bagety mohou být i celozrnné, nakrájíme na kolečka. Máslo necháme změknout, očistíme česnek a rozkrojíme na menší kousky. Bylinky, ( u nás je to nejčastěji bazalka s petrželkou) natrháme do hmoždíře a utřeme, přidáme kousky česneku a opět utřeme. ...

Zapečené nudle s brokolicí

Zapečené nudle s brokolicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 brokolice, 200 g slaniny, 400 g těstovin, 4-5 slepičích vajec, 150 ml polotučného mléka, 1/2 lžičky soli, špetka saturejky

Nejdříve si těstoviny (nejlépe široké nudle) uvaříme ve slané vodě, zcedíme a necháme okapat. Mezitím opláchneme brokolici, rozdělíme na růžičky a dáme povařit do slané vody. Po chvilce ji vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme. Do zapékací mísy...

Plněné taštičky

Plněné taštičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g mraženého listového těsta, 150 g měkkého kozího sýra, 30 g sezamových semínek, 1 vejce, máslo, několik snítek tymiánu, několik snítek saturejky

Tymián a saturejku opláchneme, osušíme a nasekáme. Sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme bylinky, promícháme a necháme odležet, aby získal vůni koření. Těsto mírně rozmrazíme, vyválíme a rozkrájíme na čtverce o okraji asi 12 cm. Na každý čtverec klade...

Zapečené fazolky s rýží

Zapečené fazolky s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g dlouhozrnné rýže, 400 ml zeleninového vývaru, 500 g mražených zelených fazolek, 1 svazek jarní cibulky, 4 rajčata, 4 vejce, sůl a pepř dle chuti, 1/2 svazku čerstvé saturejky, 100 g strouhaného parmazánu

Rýži uvaříme dle návodu doměkka, scedíme a dáme stranou. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme je a nakrájíme na větší kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno. Rýži, kterou máme v míse stranou smícháme s rozmrazenými fazolkami, rajčaty a cibulí. Přidá...

Kuřecí copánky na grilu

Kuřecí copánky na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 plátky anglické slaniny, špetka soli, špetka pepře, troška citronové šťávy, 3 lžíce rostlinného oleje, pár lístků oregana, pár lístků libečku, pár lístků saturejky, troška koření Texas steak

Kuřecí prsa seřízneme tak, abychom dostali tenký dlouhý pásek a rozkrojíme na třetiny, ale nedokrojíme do konce. Plátky slaniny také rozřízneme na třetiny a nedořízneme do konce. Slaninu položíme na maso a oboje zapleteme do copánku, který na začá...

Vepřová panenka báby Máry

Vepřová panenka báby Máry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké vepřové panenky, čerstvá šalvěj, čerstvý rozmarýn, čerstvý koriandr, čerstvá petrželka, čerstvá saturejka, 1 dcl olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce citronové šťávy, čerstvě nadrcený pepř, sůl

Panenky omyjeme a osušíme. Připravíme marinádu z bylinek. Všechny bylinky posekáme najemno, prolisujeme česnek, přidáme citrónovou šťávu a vše smícháme s olivovým olejem. Maso osolíme, posypeme čerstvě nadrceným pepřem a potřeme marinádou. Vše nec...