Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Sekt

Modrý ďábel

Modrý ďábel

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl sektu, 4 jahody, 2 cl Curacao blue

Omyjeme a nakrájíme jahody (já je krájím na čtvrtky). Do skleničky nalijeme sekt, přidáme jahody a zalijeme curacaem.

Ananas s medovou omáčkou

Ananas s medovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 4 žloutky, 1,5 lžíce medu, 1 lžička citronové šťávy, 125 ml smetany ke šlehání , 4 lžíce sektu, jahody

Očistený ananas pokrájame na malé kúsky. Vyšľaháme žĺtka s medom, pridáme citrónovú šťavu a vyšľahanú šľahačku, primiešame šumivé víno. Omáčkou polejeme ananás ozdobený čerstvou jahodou a strúhanou čokoládou.

Mimosa

Mimosa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl sektu, 5 cl pomerančového džusu

Do sklenky nalijeme sekt a do něj nalijeme džus. (Pro náročné tento drink lze připravovat v šejkru, ale musíme být opatrní, kvuli obsahu bublinek v sektu.)

Ruddis rubin

Ruddis rubin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cl Campari, 0.5 cl triple secu, sekt, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme Campari a Triple sec. Dolijeme sektem.

Bananita

Bananita

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl banánového džusu, Sekt, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme džus a dolijeme sektem.

Ritz champagne

Ritz champagne

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 cl Curacaa blue, 0.5 cl Amareta, 0.5 cl citronové šťávy, sekt, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme postupně curacao, amareto, citronovou šťávu a dolijeme sektem.

Greeny weeny

Greeny weeny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Curacaa blue, sklenka ledu, sklenka sektu, 4 cl pomerančového džusu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme curacao a oparně na něj nalijeme džus a opatrně dolijeme sektem, aby vznikl efekt nazelenalé barvy. Nakonec ozdobíme plátkem citrónu.

Diamond fizz

Diamond fizz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ml Ginu, sklenka sektu na doliti, 2 cl citronové šťávy, 2 střiky cukrového sirupu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme gin, citronovou šťávu, cukrový sirup. Dolijeme sektem a promícháme.

Moře lásky

Moře lásky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml sektu, 40 ml bílého rumu, 80 ml kokosového likéru, 1 sklenka drceného ledu, 1 hrneček jahod, kousek ananasu, troška hroznového vína, 80 ml jahodového pyré

Nejprve sekt nalijeme do větší míchací sklenice, k němu přilijeme vychlazený bílý rum, kokosový likér, jahodové pyré a ledovou tříšť. Vše promícháme. Ovoce očistíme, nakrájíme na menší kousky a střídavě napícháváme na špejle. Nápoj přelijeme do ...

Zlatý sen

Zlatý sen

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 ml vaječného likéru, 40 ml citronové šťávy, 80 ml portského vína, 1 hrstka ledu, 400 ml sektu, 1 citrón

Do skleniček nalijeme vaječný likér a pak opatrně také citronovou šťávu. Přes lžičku přilijeme portské víno, přidáme kostky ledu a dolijeme sektem. Z citronu odřízneme tenké proužky kůry. Stočíme je do spirály a skleničky dozdobíme.

Párty koktejl Eli

Párty koktejl Eli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 láhev sektu, 450 ml citronové zmrzliny, 100 g pistácií, 250 g jahod

Sekt přelijeme do džbánu přidáme 300 g smetanovo - citronové zmrzliny. Důkladně promícháme a nalijeme do skleniček na sekt. Zdobíme lžičkou zmrzliny, plátky jahody a pistáciovým drobením

Bowle -  "zelená louka"

Bowle - "zelená louka"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 láhev Curacao blue, 3 konzervy ananasu, 1 l 100% pomerančového džusu, 1 láhev sektu, 200 ml mandarinkového džusu

Blue Curacao nalijeme do velkého džbánu nebo do mísy na bowle a přidáme okapané kostky ananasu (3 konzervy) necháme přes noc v chladničce. Další den do směsi přilijeme vychlazený 100% pomerančový a mandarinkový džus + láhev sektu. Promícháme a mů...

Ovocné želé

Ovocné želé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g malin, 50 ml bezového sirupu, 500 ml sektu, 100 g mascarpone, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce třtinového cukru, 4 lžíce máty peprné, 4 g želatiny, 1 balení vanilkového cukru

200 g malin rozdělíme do čtyř skleniček o objemu 150 ml. Zbylé ovoce nakrájíme na kousíčky a zasypeme třtinovým cukrem a zakápneme citronovou šťávou. Necháme chvíli odležet. Želatinu necháme nabobtnat 10 minut ve studené vodě. Smícháme bezový ...

Pstruh na šampaňském

Pstruh na šampaňském

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pstruzi asi 500g, 150 g másla, 50 g zelené petrželky, kopr, bazalka, 1 stroužek česneku, 0,2 l šampaňského vína, sůl, pepř, šťáva z poloviny citrónu, worcesterská omáčka

Pstruha očistíme. Máslo utřeme do pěny a přidáme k němu nakrájenou petrželku, česnek, kopr a bazalku. Za stálého míchání přiléváme víno, ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a worcesterskou omáčkou. Pstruhy několikrát šikmo nařízneme a s bylin...