Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Sirup z agáve

Celozrnný perník

Celozrnný perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 500 ml polotučného mléka, 1 lžíce medu, 2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 300 g pšeničné celozrnné mouky, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 2 lžíce sirupu z Agáve

Mléko lehce ohřejeme a rozpustíme v něm med i sirup z Agáve s máslem. Ve větší míse si smícháme obě mouky, kypřící prášek do perníku. Přidáme teplé mléko a vejce a jemně metličkou zamícháme. Mícháme důkladně, aby se nám všechny ingredience krásně ...

Celozrnný koláč dle Petra Havlíčka

Celozrnný koláč dle Petra Havlíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

340 g celozrnné pšeničné mouky, 80 g másla, 4 lžíce sirupu z Agáve, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 dcl mléka, 2 kelímky polotučného tvarohu (2x250g), 1 vejce, 4 jablka

Mouku, máslo, sirup, kypřící prášek do pečiva a 2,5 dcl mléka vyšleháme v míse dohladka. Nalijeme do koláčové formy a připravíme si tvarohovou náplň. V menší misce smícháme dohladka vejce, tvarohy a zbytek mléka a nalijeme na těsto. Nakonec oloupe...

Dort Princezna

Dort Princezna

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 vejce, 240 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 150 ml rostlinného oleje, 100 ml vroucí vody, 900 ml smetany ke šlehání (dle potřeby se může přidat), 4 ztužovače šlehačky, 1 vanilkový cukr, cukr moučka dle chuti, 1 konzerva jahod, 4 lžíce ovocné marmelády, 200 g cukru moučka, 200 g sušeného polotučného mléka, 3 lžíce agávového sirupu (kukuřičného sirupu, medu...), mandlové aroma, voda dle potřeby

Korpus: Bílek ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud není hmota hladká. Potom přidáme za stálého míchání olej, horkou vodu, mouku s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný ...

Kuskus se skořicí a ovocem

Kuskus se skořicí a ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g celozrnného kuskusu, 1 banán, 1 jablko, 1 měnší hrst piniových ořechů, 1 hrst borůvek, 1 špetka skořice, 2 lžíce sirupu z agáve

Kuskus připravíme dle návodu na sáčku a poté necháme pod pokličkou odstát přibližně 10 minut. Mezitím si nastrouháme jablko, nakrájíme banán a opláchneme borůvky. Veškeré ovoce vmícháme do kuskusu, promícháme, přidáme oříšky a na závěr přelijeme ...

Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vlašských ořechů, 200 g kešu ořechů, 200 g datlí, 100 ml Sirupu z Agáve, 2 citróny, 1 lžička vanilkové esence, 400 g malin, 200 g kokosového tuku

Do mixéru dáme vlašské ořechy a rozmixujeme je na prášek. Poté k nim přidáme datle a 3 lžíce vody a zase mixujeme. Výsledné těsto by mělo lepit. Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno rozprostřeme ořechovou směs. Mixér pořádně umyje...

Tabbouleh z quinoy

Tabbouleh z quinoy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Quinoy (Merlík), 75 g petrželové natě, 300 g rajčat, 100 g okurky, 50 g ledového salátu, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balzamikového octu, 1 lžičku sirupu z Agáve, 1 ml vanilkové esence, 1 lžička soli, 1/2 česneku,

Quinou uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladit. Vyšleháme olej, ocet, citrónovou šťávu, vanilkový extrakt, sirup, sůl a utřený česnek a získáme tak dresink. Rajče a okurku nakrájíme na 1 cm velké kostičky. Smícháme s quinoou a nasekanou ...

Raw čokoládové muffiny

Raw čokoládové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 hrnku vlašských ořechů, 3 lžíce raw kakaa, 1 hrst kakaových bobů v kokosovém cukru, 1/2 šálek moruše (sušené), 1 hrst datlí, 2 lžíce kakaových bobů, 6 lžíc kokosového tuku, 4 lžíce sirupu z Agáve, 3 lžíce karobu, 3 lžíce kakaa

Pohanku, vlašské ořechy a raw kakao dáme do mixéru a rozmixujeme na prach. Poté přidáme sušené moruše (pár si necháme na ozdobu) a kakaové boby v kokosovém cukru. Datle rozmixujeme bez pecky s trochou vody na kaši a smícháme je s připravenou smě...

Ořechový nápoj

Ořechový nápoj

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vlašských ořechů, 3-4 lžíce sirupu z Agáve

Ořechy dáme do misky a zalijeme je vodou, aby dosahovala 2 cm nad okraj ořechů. Druhý den je slijeme a na jeden díl ořechů přidáme 3-4 díly vody a společně rozmixujeme dohladka. Přecedíme přes plátno do láhve. Dochutíme sirupem a uchováváme ...

Zmrzlina z kiwi

Zmrzlina z kiwi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kiwi, 4 lžíce sirupu z Agáve

Kiwi oloupeme a rozpůlíme. Z každé půlky odkrojíme jedno kolečko kiwi, které nám poslouží na ozdobu. Zbytek kiwi rozmixujeme s agávovým sirupem. Do formy na nanuk dáme do špičky rozmixované kiwi, poté z každé strany dáme kolečko kiwi tak, aby by...

Zdravé sušenky s arašídovým máslem

Zdravé sušenky s arašídovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 100 g hladké mouky, 100 g ovesných vloček, 2 lžíce sirupu z Agáve, 1 lžička prášku do pečiva, 1 ks vejce, 2 lžíce arašídového másla

Všechny ingredience smícháme dohromady a za použití potravinové fólie smotáme do válečku. Necháme asi hodinu vychladit v lednici, sušenky se pak budou lépe krájet. Nakrájíme na plátky asi 0,5 cm tlusté, vyskládáme na plech s pečícím papírem a dáme...