Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Skořice

Kuskus na sladko

Kuskus na sladko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kuskusu, 300 ml vody, špetka mleté skořice, 1 lžička včelího medu, hrst žlutých velkých sultánek, hrst datlí

Kuskus zalijeme vařící vodou. Promícháme, přikryjeme a necháme nabobtnat cca 10 minut. Promícháme s medem. Ještě teplý kuskus vyklopíme na talířek, dozdobíme skořicí, datlemi a sultánkami.

Kaki mascarpone se skořicí

Kaki mascarpone se skořicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kaki, 60 g cukru moučka, 30 g mandlového prášku, 400 g mascarpone, 1 lžička mleté skořice

Oloupeme kaki, zbavíme je jejich prostřední části a rozmixujeme dužninu. Do misky si připravíme mascarpone, cukr, skořici a mandlový prášek a vše smícháme dohromady. Nakonec vmícháme i rozmixovanou dužninu z kaki. Hmotu rozdělíme do čtyř mističek ...

Velký medvěd

Velký medvěd

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml rumu, 30 ml červeného vína, 100 ml mléka, 1/2 lžíce cukru krystalu, 1 lžička skořice na ozdobu

Mléko s cukrem přivedeme k varu a vlijeme do větší sklenice. Víno smícháme s rumem a opatrně vlijeme do mléka, aby se nám nesrazilo. Posypeme skořicí a teplé podáváme.

Ledový banánový koktejl

Ledový banánový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 2 banány, 100 g cukru moučky, 400 ml vanilkové zmrzliny, 1 lžička mleté skořice

Mléko, nakrájené banány a cukr rozmixujeme. Do každé sklenice vhodíme 100 ml zmrzliny a zalijeme mlékem. Ozdobíme mletou skořicí.

Medová grilovací směs

Medová grilovací směs

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malou sklenku jahodového džemu, 3 lžíce včelího medu, 1 lžíci rostlinného oleje, 1 lžíci vinného octa, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky mleté skořice

Vše důkladně promícháme. Připravujeme za studena.

Ovocná vitaminová bomba

Ovocná vitaminová bomba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílý jogurt, šťáva z 1 citrónu, špetka skořice, 1 sáček vanilkového cukru, 2-3 lžíce cukru krupice, 2 jablka, 1 pomeranč, 1 hruška, 1 menší grep, 1 banán, 1-2 lžíce rozinek, 1 lžíce nakrájených lískových nebo vlašských ořechů

Jogurt dáme do misky, přidáme citronovou šťávu, skořici, vanilkový cukr a dvě lžíce cukru krupice. Ovoce oloupeme, nakrájíme na stejně velké kousky, banán na tenká kolečka a opatrně vše vmícháme do jogurtu. Rozinky na cedníku propláchneme, v utěrc...

Sangria

Sangria

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l suchého červeného vína, 6 cl Brandy, 4 cl pomerančového likéru, 1 ks citrónu, 1 ks pomeranče, 2 ks jablek, 2 ks hrušek, 2 ks banánů, 2 lžíce včelí medu, 20 ks hřebíčků, 1 ks celé skořice

2,5 dcl vína, hřebíček, skořici a cukr zahřejeme, ale nenecháme projít varem. Přidáme nastrouhanou kůru z citrónu a pomeranče a vychladíme. Přidáme zbytek vína, brandy, likér a na kostičky nakrájené ovoce a vychladíme.

Novoroční punč

Novoroční punč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,7 l červeného vína, 0,7 l čaje, 1 šálek rumu, 0,5 šálku cukru krupice, 3 ks pomeranče, 1-2 ks citrónu, 4 ks hřebíčku, 1 kousek celé skořice

Slabší čaj osladíme, přidáme nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče a poloviny citronu, koření a asi pět minut povaříme. Přecedíme, přilijeme víno a rum, zahřejeme téměř k varu a odstavíme. Přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, zamícháme a nalij...

Kávové zrno

Kávové zrno

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g piškotů , 140 g másla, 50 g cukru moučky, 100 g mletých vlašských ořechů, 100 g nasekaných rozinek, 4 lžíce rumu, 4 lžíce kakaa, troška skořice, hrst vlašských ořechů nebo mandlí jako jádra zrn, 1 balení čokoládové polevy

Piškoty nastrouháme, smícháme je s ostatními přísadami a vypracujeme polotuhé těsto, které necháme ztuhnout v chladničce. Potom tvarujeme kávová zrna asi 3 cm velká, do kterých zabalíme ořech nebo mandli. Opět dáme ztuhnout a nakonec máčím...

Pikantní domácí baharat

Pikantní domácí baharat

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 polévková lžíce nastrouhaného muškátového oříšku, 1 polévková lžíce kardamomu, 3 polévkové lžíce kmínu římského (cuminu), 2 polévkové lžíce skořice, 2 polévkové lžíce koriandru, 2 polévkové lžíce hřebíčku, 4 lžíce černého pepře, 4 lžíce sladké papriky

Koření semeleme nebo použijeme jeho mletou podobu a smícháme dohromady. Jeho trvanlivost je až 6 měsíců, pokud ho uchováváme na chladném a tmavém místě.

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hořké čokolády, 50 g mléčné čokolády, 1 lžíce portského vína, 250 g smetany, 1 lžička vanilkového cukru, 1 lžíce strouhané čokolády, špetka skořice

Čokoládu nalámeme na malé kousky a vložíme do hrnečku. Necháme rozpustit ve vodní lázni na mírném plameni, pravidelně mícháme. Poté necháme vychladit a přilijeme portské víno. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme a část šlehačky přimícháme do čoko...

Smažená karambola s kokosem

Smažená karambola s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 karamboly, 2 lžíce kokosové moučky, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky skořice, 40 ml rostlinného oleje

Kokosovou moučku smícháme se skořicí a zázvorem a nasypeme do hlubší misky. Karambolu omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a obalíme v kokosovém obalu. Na pánvi rozpálíme olej a poté stáhneme na střední plamen. Karamboly rychle smažíme po obou stra...

Zimní čaj

Zimní čaj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šálky ovocného čaje, 50 ml kravského mléka, 1/2 lžičky skořice, 2 badyány

Uvaříme si dva hrnky ovocného čaje. Mléko přivedeme k varu, vhodíme koření asi asi tři minuty povaříme. Přecedíme a přilijeme k čaji. Ihned podáváme.

Teplá medová pomazánka

Teplá medová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 lžiček včelího medu, 1 lžička másla, malá špetka skořice, 2 lžičky mandlových lupínků

Nejprve si dáme rozehřát med. Pokud je tekutý, jen ho lehce prohřejeme, aby zavoněl. Pokud je tuhý, musíme ho rozehřát víc. Já k tomu používám mikrovlnou troubu nastavenou na 800 wattů. Med dám do malé mističky. V prvním případě ohřívám asi 10 sec...

Indické džaldí-džaldí

Indické džaldí-džaldí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g oloupaných a nakrájených jablek, 1 hrneček cukru krupice, 1 hrneček krupice, 1 hrneček polohrubé mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g rozpuštěného másla, 2 zralé banány, 250 g sušených švestek, 1 lžíce mleté skořice

Jablka pokrájíme na kousky a smícháme s pokrájenými švestkami a skořicí. V jiné míse smícháme mouku, cukr a skořici. Do hlubokého pekáče nasypeme polovinu směsi a navrch dáme jablečnou směs. Pak oloupeme oba banány, rozřízneme je podélně na polovi...

Skořicová poleva na cukroví

Skořicová poleva na cukroví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g cukru moučka, 1 lžíce mleté skořice, 3,5 lžíce horké vody

Prosejeme cukr, smícháme se skořicí, přidáme vodu a mícháme až do hladka. Natřeme na libovolné cukroví a necháme přes noc oschnout. Hotovo.

Lanýžový koláč

Lanýžový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 čokoládových bebe sušenek, 10 g kakaa, špetka soli, 1 lžička skořice, 1 lžička kardamomu, 100 g másla, 300 g mléčné čokolády, 150 ml smetany ke šlehání, 40 g mandlových lupínků

Sušenky v misce rozdrtíme najemno, smícháme se solí, kardamomem, skořicí a kakaem. Máslo rozpustíme a vmícháme k sušenkám. Rukama vypracujeme hmotu, kterou vyložíme malou koláčovou formu. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Mezitím si ve vodn...

Startovací mango-jablečný nápoj

Startovací mango-jablečný nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 3-4 lžičky citronové šťávy, 2 lžičky rozinek, 2 lžičky medu, špetka mleté skořice, 250 ml jablečného moštu nebo přírodní šťávy

Mango oloupeme a zbavíme pecky. Dužinu rozmixujeme v mixéru na kaši, přihodíme všechny zbylé ingredience kromě jablečného moštu a znovu rozmixujeme. Vzniklé pyré nalijeme do dvou sklenic a v každé dolijeme přibližně 125 ml moštu.

Ořechový likér

Ořechový likér

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 zelených vlašských ořechů, 4 ks hřebíčku, 1 lžíce pomerančové kůry, 1 lžíce citronové kůry, troška celé skořice, 500 g cukru krupice, 650 ml vody, 750 ml čistého lihu

Měkké zelené ořechy dobře omyjeme, rozkrájíme na menší čtvrtky a dáme do láhve s širokým hrdlem. Dále přidáme do láhve hřebíčky, skořici, pomerančovou a citronovou kůru, dále líh a zhruba 250 ml vody. Láhev uzavřeme a postavíme na slunečné místo, ...

Švestkovo-tvarohový rýžovník

Švestkovo-tvarohový rýžovník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky rýže, 0,2 kg švestek, 1 balení tvarohu, 1 vejce, troška másla, 2 lžičky skořice, 5 lžíc cukru moučka, 1 sáček pudinkového prášku, špetka soli

Rýži si uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. Do uvaření rýže vmícháme dle chuti trochu cukru a skořice. Polovinu ochucené rýže navrstvíme na dno zapékací misky, na to poklademe vypeckované švestky, lehce zaprášíme skořicí, a potřeme tvarhovou náp...

Římská káva

Římská káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 sklenky silné scezené kávy, 4 lžíce kondenzovaného mléka, 4 žloutky, 4 plátky citrónu, troška skořice, 200 ml Martini

Všechny přísady dáme do mixéru a důkladně promixujeme. Nalijeme do 4 vysokých sklenic a doplníme ledovou tříští. Výborné osvěžení.

Rychlé palačinky bez lepku

Rychlé palačinky bez lepku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 1 vejce, špetka skořice

Rozmixujte banán s vajíčkem a skořicí. Na rozehřáté pánvi usmažte 5 palačinek - obě strany se smaží velmi krátce.

Koktejl z jablek a meruněk

Koktejl z jablek a meruněk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 4 meruňky, 300 ml nízkotučného mléka, 2 lžíce medu, špetka mleté skořice

Jablko zbavíme slupky a jadřince a nakrájíme na kousky. Dáme ho společně s nakrájenými meruňkami do mixéru, přidáme třetinu mléka, med a skořici. Rozmixujeme na pyré a postupně přidáme zbytek mléka. Podáváme chlazené.

Asijské mojito

Asijské mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 limetky, 1 lžíce třtinového cukru, 8 listů máty, 1 malá nakrájená chilli, 1 lžička skořice, 40 ml mangové vodky, 1 sklenka drceného ledu

Rozmačkejte limetku s cukrem ve sklenici. Poté přidejte mátu, skořici, mangovou vodku a rozdrcený led. Vše zamíchejte lžičkou a podávejte.

Jablkový salát

Jablkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablíček, troška citronové šťávy, 1 lžička včelího medu, špetka skořice, špetka vanilkového cukru

Omytá a oloupaná šťavnatá jablíčka nastrouháme nebo nadrobno nakrájíme a pokapeme citronovou šťávou. Přidáme cca jednu kávovou lžičku vanilkového cukru, špetku skořice a přibližně lžičku medu - podle toho jak máme sladká jablíčka. Ingredience dobř...

stránka: